Αμπούλα ?

annatonni

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
50
22
54
Το scalibor της Ίρις της δημιούργησε δερματικό (μάδησε στον λαιμό και έντονη κοκκινίλα).
Με τη Vectra 3D είχαμε έντονη φαγούρα και φοβερό εκνευρισμό. Μετά διάβασα στις οδηγίες ότι δεν κάνει για σκυλάκια με άσπρο / ροζουλί δέρμα. Bingo !
Με την adavntix πιάσαμε ψίλους !!! Oh yes!!
Έτσι καταλήξαμε σε frontline combo και αντιπαρασιτικό περιλαίμιο taber και είμαστε ΟΚ.
Φυσικά έχω και spray σιτρονέλας γιατί πέρσι το καλοκαίρι γινόταν χαμός στον Πειραιά από σκνίπες - κουνούπια κτλ. κι έτσι κάθε απογευματάκι ψέκαζα το swifer για να είμαστε σίγουροι.
Το φροντλαιν κομπο ,, καλυπτει ολο το φασμα των παρασιτων ?(εξωτερικων )

GregSak

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2012
51
14
Νότια Προάστια
Δεν έχω ακούσει καλά σχόλια για το Frontline και το άλλαξα (Efipro), σε συνδυασμό με Scalibor.
Τα εντομοπαωθητικά με βάση την σιτρονέλα. κάνουν δουλειά ή είναι μόνο για την οικολογία ?

• Like
Reactions: annatonni

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Το scalibor της Ίρις της δημιούργησε δερματικό (μάδησε στον λαιμό και έντονη κοκκινίλα).
Με τη Vectra 3D είχαμε έντονη φαγούρα και φοβερό εκνευρισμό. Μετά διάβασα στις οδηγίες ότι δεν κάνει για σκυλάκια με άσπρο / ροζουλί δέρμα. Bingo !
Με την adavntix πιάσαμε ψίλους !!! Oh yes!!
Έτσι καταλήξαμε σε frontline combo και αντιπαρασιτικό περιλαίμιο taber και είμαστε ΟΚ.
Φυσικά έχω και spray σιτρονέλας γιατί πέρσι το καλοκαίρι γινόταν χαμός στον Πειραιά από σκνίπες - κουνούπια κτλ. κι έτσι κάθε απογευματάκι ψέκαζα το swifer για να είμαστε σίγουροι.
Δεν κανει για σκυλους με ασπρο/ροζ δερμα ακομα και αν δε φαινεται να τους ενοχλει(δηλαδη να εχουν φαγουρα κλπ)?

annatonni

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
50
22
54
Δεν έχω ακούσει καλά σχόλια για το Frontline και το άλλαξα (Efipro), σε συνδυασμό με Scalibor.
Τα εντομοπαωθητικά με βάση την σιτρονέλα. κάνουν δουλειά ή είναι μόνο για την οικολογία ?
Euxaristv εγω επιπρόσθετος θα τα χρισημοποιουσα ,όχι μονο αυτά(μαλιστα εφτιαξα ένα μονη μου ευκολακι - αν θελετε θα βρω την συνταγή(το ψεκαζω και πανω μας και είναι μια χαρα για ολους:LOL:

GregSak

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2012
51
14
Νότια Προάστια
http://www.creatinganewsense.com/is-frontline-plus-safe-for-dogs/

Αν έχεις τη συνταγή και είναι αποτελεσματική στείλτη μας , μήπως και την κάνω. ...
Ελπίζω να μην μυρίζουμε ξύδι ή πιπέρι ή κάτι άλλο... γιατί θα μας ανοίξει την όρεξη και μας βλέπω και του 2 βόλτα στα σουβλατζίδικα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
Η πραγματικότητα είναι η εξής τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ.
Έχουμε τις επιλογές να τα χάσουμε νωρίς από λεισμάνια ή ερλίχια ή αργότερα από καρκίνο. Και επιλέγουμε το δεύτερο. Οι φυτικές αμπούλες λουράκια κλπ δεν είναι καρκινογόνα ίσως, δεν το ξέρουμε και σίγουρα, αλλά δεν κάνουν και τίποτα όπως έχει αποδειχθεί.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Γνωρίζετε αν οι αμπουλες λειτουργούν ΚΑΙ απωθητικά όσον αφορά τα τσιμπούρια, ή απλά τα σκοτώνουν αφού τσιμπήσουν;

Η ίδια ερώτηση αφορά και την δράση των αμπουλων έναντι της σκνιπας. Όσες τουλάχιστον προστατεύουν θεωρητικά.
Απωθούν ή σκοτώνουν αφού τσιμπήσουν;;;

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Η advantix για παράδειγμα που χρησιμοποιώ, δρα απωθητικά, αλλά και σκοτώνει σε περίπτωση προσκόλλησης, θεωρητικά πάντα. Στην πράξη βέβαια έχει τύχει να βρω τσιμπούρια ακόμα και 2 μέρες αφού την τοποθέτησα, οπότε σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει 100%, πολύ λιγότερο θα έλεγα.
Εξού και ο συνδυασμός scalibor, αμπούλας, σιτρονέλας, λαδόξυδου κλπ.

• Like
Reactions: Yorkaddict

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Καλύπτει ψύλλους (ωοκτόνος δράση, προνύμφες, νύμφες), κρότωνες και ψείρες.

Πάντως θα συμφωνήσω κι εγώ ότι όλ' αυτά τα χημικά δεν είναι και ότι καλύτερο. Νομίζω ότι είναι σα να κάνουμε AROXOL στο κεφάλι των παιδιών μας όταν έχουν ψείρες. Αλλά τι άλλες επιλογές έχουμε;;; Και δεν αναφέρομαι στο AROXOL έτσι !;:p:p

• Like
Reactions: annatonni

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Κι εγώ εχω την βεβαιότητα, ότι τουλάχιστον ως προς τις σκνίπες, η advantix δρα απωθητικά!

Όμως δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί έχω αυτή τη βεβαιότητα...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Ρωτάω, γιατί αν δεν δρουν απωθητικά και πρέπει το τσιμπούρι να τσιμπήσει για να δηλητηριαστεί από την ουσία, είναι δώρον άδωρον...
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με την σκνίπα.

Συνεπώς - και αν είναι έτσι - ο σκύλος παραμένει απροστάτευτος και για τις 2 ασθένειες, παρόλη τη χημεία.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Γνωρίζετε αν οι αμπουλες λειτουργούν ΚΑΙ απωθητικά όσον αφορά τα τσιμπούρια, ή απλά τα σκοτώνουν αφού τσιμπήσουν;
Έχω την εντύπωση πως δρουν απωθητικα. Η δραστικη ουσία της αμπουλας προσκολλάται στην βαση της τρίχας. Υποτίθεται πως ζαλίζει - απωθεί ώστε να μην τσιμπησει.
Κραταω μια επιφύλαξη μήπως και το σκοτώνει στο πρωτο 12ωρο και ας έχει τσιμπισει (λένε πως το τσιμπούρι μεταδίδει την ασθένεια αφού παραμείνει τουλαχιστον 12 ώρες προσκολλημένο.
Αν και για την εξολόθρευση του αφού τσιμπισει υπάρχει ενα χαπι. (Δεν θυμάμαι το όνομα του. Είχα ανοίξει αντίστοιχο θέμα πριν 1 χρονο).

Η ίδια ερώτηση αφορά και την δράση των αμπουλων έναντι της σκνιπας. Όσες τουλάχιστον προστατεύουν θεωρητικά.
Απωθούν ή σκοτώνουν αφού τσιμπήσουν;;;
Αμα η Σκνιπα τσιμπισει, δύσκολα τα πραγματα. Εκεί μονο το εμβολιο υποτιθεται κανει δουλεια αφού ο σκύλος αποκτά ανοσία.

• Like
Reactions: Yorkaddict

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Το Bravecto εννοείς προφανώς Manolo, μου το σύστησε και η κτηνίατρός μου, αλλά να πω την αλήθεια το απέρριψα. Αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία από το συγκεκριμένο χάπι θα ήθελα να την ακούσω.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δημητρη νομιζω πως αυτο είναι. Εγώ το έδωσα πέρσι στον Ερμή αφου ειχαμε μεγαλο πρόβλημα με τα τσιμπούρια. Σε κάθε βόλτα έβγαζα απο πανω του 5 με 10.
Όταν του το έδωσα η αλήθεια είναι πως ελαττώθηκαν στο ελάχιστο. (Μεγαλος ενθουσιασμος).
Αργότερα που το σκεφτόμουν πιο ψύχραιμα, κραταω επιφυλάξεις αν αυτό οφείλονταν στο χάπι (δύσκολο γιατί δεν απωθεί) η στις ζεστές του καλοκαιριού που εκ των πραγμάτων τα τσιμπούρια την κανουν με ελαφριά πηδήματακια.
Φέτος δεν έδωσα.

Υ.Γ: Δεν γνωρίζω τι ισχύει στις περιοχές σας αλλά εδώ ( Κρήτη) δεν έχω δει αλλη χρονιά με τόσο λιγα τσιμπούρια και παράσιτα γενικά.

annatonni

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
50
22
54
[/QUOTE]
ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑΥλικά
1 λίτρο νερό
5 φύλλα ευκαλύπτου*
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας βότκα
4 – 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο neem (ψευδομελέλαιο, από το φυτό Azadirachta Indica, περιέχει αζαδιραχτίνη) για σκύλους και γάτες ή, μόνο για σκύλους, 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (tea tree oil)*

* Θα τα βρείτε στα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Τα φύλλα ευκάλυπτου μπορείτε επίσης να βρείτε στην παραλία, στο νησί.

Διαδικασία
Βάζουμε το νερό στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα φύλλα του ευκαλύπτου και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. ∆έκα λεπτά αργότερα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι, τη βότκα και το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου. Αφού κρυώσει το μείγμα, αφαιρούμε τα φύλλα, βάζουμε το υγρό σε ένα ψεκαστήρι και ψεκάζουμε καθημερινά το τετράποδο – το σκύλο κατά προτίμηση πριν από τη μεγάλη απογευματινή βόλτα.

Κοιμάται έξω;
Ένα οικολογικό σπρέι δεν αρκεί για να προστατέψει το σκύλο σας από τη σκνίπα. Θα χρειαστεί να πάρετε όλα τα μέτρα ασφαλείας που συστήνονται από τους κτηνιάτρους.
Ας μη γελιόμαστε. Ανεξάρτητα από το απωθητικό προϊόν που χρησιμοποιείτε και από το πόσο τυπικοί είστε με τους ψεκασμούς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή τα ζώα που κοιμούνται έξω θα νοσήσουν από καλααζάρ.
Αν πραγματικά ανησυχείτε για την υγεία του σκύλου σας και θέλετε να του προσφέρετε μια ισχυρή ασπίδα προστασίας, η αποτελεσματικότερη μέθοδος είναι αναμφισβήτητα η μετακόμισή του εντός του σπιτιού, έστω μόνο για το βράδυ.

Πηγή: Κλέα Μοριανού http://www.trihes.gr

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Η πραγματικότητα είναι η εξής τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ.
Έχουμε τις επιλογές να τα χάσουμε νωρίς από λεισμάνια ή ερλίχια ή αργότερα από καρκίνο. Και επιλέγουμε το δεύτερο. Οι φυτικές αμπούλες λουράκια κλπ δεν είναι καρκινογόνα ίσως, δεν το ξέρουμε και σίγουρα, αλλά δεν κάνουν και τίποτα όπως έχει αποδειχθεί.
Δυστυχώς, -και δε χαιρομαι καθόλου που το αναγνωρίζω- έχεις απόλυτο δίκιο. Η λυπηρή πραγματικότητα.. :cry:

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
Εμείς χρησιμοποιούμε το seresto της bayer θεωρείτε καλυτερο έναντι του scalibor ως προς τσιμπούρια και ψύλλους (οχι ομως για σκνιπα) και εχει μεγαλη διαρκεια (7-8 μήνες).
Ενα τσιμπουρι του ανεβηκε μια φορα στο αυτι και το καταλαβα μετα απο 2,5 ωρες και το αφαιρεσα αλλα ηταν ηδη ψοφιο. Λογω μπανιου κλπ την δεν ειχε τοτε προστασια απο αμπουλα παρα μονο απο το κολαρο. Απο το καταστημα που το αγορασα μου ειπε -ειναι ζωοτεχνολογος δεν ειναι απλα πετσοπας οποτε θεωρητικα παντα πιστευω οτι ξερει καποια πραγματα- οτι με το συγκεκριμενο κολαρο καλο ειναι να του βαζεις και αμπουλα αλλα δεν ειναι απαραιτητο οπως με τα υπολοιπα ,αν ξερεις κανεις ας σχολιασει. (Εγω δεν το ρισκαρω παντως και βαζω και αμπουλα)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Τελικα ειναι δικοπο μαχαιρι η προστασια τους!
Γιατι ποιος μου λεει οτι τα οικολογικα ειναι αποτελεσματικα;; Κι απ την αλλη τοσο φαρμακο που βαζουμε στον οργανισμο τους,αργοτερα ισως εμφανισουν καρκινο....
Ειλικρινα εχω προβληματιστει πολυ...και μαλιστα σκεφτομουν να του αλλάξω αμπουλα και να παμε στη vectra...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Την Πέμπτη (ή την Παρασκευή?-άτιμη μνήμη) ενώ περπατάγαμε με τον αυτιάμπουρα παίρνει τηλέφωνο μια φίλη να ρωτήσει συμβουλή για καλά γαντζωμένο τσιμπούρι στη σκύλα της. Διαβάζω σε ένα γκρουπ που κάποιοι χρησιμοποιούν γη διατόμων για καταπολέμηση ότι ένα τσιμπούρι στους ενάμισι-δυο μήνες είναι παράδεισος κι ότι μέσα σε ένα μήνα μπορεί να αφαιρέσουν έναν ικανότατο αριθμό τσιμπουριών... Σκέφτομαι όλη τη χημεία που έχει φάει ο κακομοίρης ο Ρασάκος (και δεν θέλω να ξανακάνω τα μαθηματικά, με πονάνε) και όσο συνειδητοποιώ ότι δεν έχω βρει ποτέ επάνω του ούτε ψύλλο ούτε τσιμπούρι, ειλικρινά τόσο σκέφτομαι ότι ίσως αξίζει τον κόπο η χημεία που λούζεται... Και πάνω που έχω πάρει την απόφαση να παραγγείλω γη διατόμων, τσουυυπ, πίσω, μέχρι τώρα κάνουμε εξετάσεις για ερλίχια απλά και μόνο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και τυπικά... Φφφφ, και το ένα σωστό και το άλλο σωστό. Και το ένα λάθος και το άλλο λάθος. Ποιο είναι το καλύτερο για τον σκύλο? ο-ε-ο?