Αδεσποτα κοινωνικοποιηση και βλακειες

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Στο κατά τ άλλα πολύ εύστοχο κείμενο του κου Γιάννη, του διαφεύγει μια λεπτομέρεια. Ότι δεν γνωρίζουν όλοι τη γλώσσα σώματος ενός σκύλου, ούτε μπορούν να αναγνωρίσουν πότε το γρύλλισμα με σιγουριά σημαίνει επίθεση, αλλά ούτε όλοι μπορούν ή έχουν το κουράγιο να αποτρέψουν με επιτυχία μια ενδεχόμενη εμπλοκή από μεγαλόσωμο σκύλο(λυτό δεσποζόμενο ή αδέσποτο). Τουλάχιστον εγώ δεν το έχω. Αλλά ας μην επανερχόμαστε στα ίδια. Το spray απώθησης μου φαίνεται μια πολύ καλή λύση, για δύσκολες περιπτώσεις:rolleyes:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Και μία πρακτική ερώτηση.

Όταν λέμε "μαγκούρα",εννοούμε την κλασική μαγκούρα του παππού?
Με αυτές έχετε σκοπό/η βγαίνετε ήδη στο δρόμο όσοι τις έχετε?
Η λέγοντας μαγκούρα μπορεί να εννοούμε κ ένα ξύλο,ένα κλαδί η και τη δοκιμασμένη στο χρόνο βίτσα βρε αδερφέ?!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
bigbilly...έχω την εντύπωση ότι ..δεν πρέπει να είσαι και πολύ φιλόζωος...και έχω αρχίσει να ψυχανεμίζομαι ότι είσαι και μισάνθρωπος..

Πάντα κρίνοντας από αυτά που γράφεις.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Λες ότι είσαι ελεύθερος άνθρωπος, πας όπου θες και θεωρεις ότι έχεις το δικαίωμα να μην σας πλησιάζει κανείς ακόμα και αν δεν είναι στις προθεσεις του να σας βλάψει.Πολύ θα ήθελα να με διαφωτίσεις από ποια ελευθερία η νόμο θεωρείς ότι αντλείς αυτό το δικαίωμα και ισχυρισμό;
Από το νόμο που ορίζει να είναι ο σκύλος στο λουρί (ή έστω απόλυτα ελεγχόμενος), μιλώντας για δεσποζόμενους σκύλους.Σ'αυτό το σημείο θα συμφωνήσω, (στο δικαίωμα, όχι στον τρόπο αντιμετώπισης), μιας και τα παραδείγματα δεσποζόμενων που αγνοούν εντελώς τον ορθό τρόπο προσέγγισης είναι πραγματικά πολλά.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ήθελαν να μας διώξουν από τον χώρο τους....σεβαστό...
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, σεβαστό δε θεωρώ ότι είναι η σωστή λέξη για να περιγράψει την κατάσταση με τα αδέσποτα. Την περιοχή μου την ξέρω και ξέρω να αποφεύγω τις κακοτοπιές. Αλλά όποτε έχω πάει σε ξένη περιοχή, έχω το άγχος του τι θα συναντήσω και έχω συνέχεια το νου μου. Δεν είμαι χαλαρή μέχρι να βεβαιωθώ ότι όλα είναι οκ, το οποίο δεν μου είναι ευχάριστο, αντίθετα με ενοχλεί.

Προχθές, είχα βγει στη Βούλα, με τρία σκυλιά κιόλας όχι μόνο ένα και ήξερα ότι υπήρχε κάπου ένα μίνι μάρκετ οπότε κατευθυνθηκα προς τα εκεί χωρίς να φτάσω ποτέ γιατί συναντήσαμε 2 αδέσποτα που γαύγιζαν γιατί προφανώς ο χώρος μπροστά απ το μαγαζάκι ήταν 'δικός' τους. Αν είχα μόνο το δικό μου, θα συνέχιζα γιατί δεν μου φάνηκαν επικίνδυνα. Με τρία δεν το σκέφτηκα καν. Μεταβολή!
Δεν το διασκέδασα καθόλου. Πολύ θα ήθελα να μην υπάρχουν περιορισμοί και όλες οι βόλτες να είναι ξένοιαστες. Όμως, έτσι έχει η κατάσταση και μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτή.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν έχω ουδεμίαν αντιρρηση επ αυτού αγαπητε ptf και συμφωνώ μαζί σου!
Ομως εγώ δεν διαβασα κάτι τετοιο και θέλω να πιστεύω ότι κι εγώ γνωρίζω ικανοποιητικά Ελληνικά!

Εγώ βγαίνω της ημέρες που έχει οίστρο η σκύλα με μαγκούρα και βαράω εν ψυχρώ.
Ναι, ειμαι ελεύθερος άνθρωπος. Ναι έχω αστείρωτο θηλυκό, το έχω επιλέξει γιατί έτσι θέλω. Και έχω αποφασήσει να αντιμετωπίζω έτσι δεσπεζόμενα-αδέσποτα σκυλιά που με πλησιάζουν όταν δεν θέλω. Μου είναι αδιάφορα το αν είναι φιλικά, εχθρικά, χαζά, πεινασμένα, ενθουσιασμένα. Όταν περπατώ με τα σκυλιά μου θέλω να ασχολούμε μόνο με αυτά για δικούς μου λόγους. Δικαιούμαι να το έχω αυτό? Έχω το δικαίωμα να το διεκδικήσω?
Και εγώ θυμώνω όταν έρχεται το κάθε χαζοχαρούμενο σκυλί κοντά μου.
Ελεγχόμενος σκύλος σημαίνει ότι έλεγχεται από τον ιδιοκτήτη και δεν θα δημιουργήσει συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο ελέγχεται από τον νόμο!

Δεν υφίσταταιι δικαιολογία από τον απέναντι, του τύπου, «νόμιζα ότι...» (αντε εδώ να υπάρξει κάποιο ελαφρυντικό)
Πολλώ δε μάλλον,(στην συγκεκριμένη περίπτωσή μας) «δεν γούσταρα!»
Για πες μου λοιπον συμφωνα με ποιό νομο ένας μπορεί να βιαιοπραγεί ισχυριζόμενος ότι δεν θέλει κάποιος να τον πλησιάσει ακόμα και φιλικά, επειδή έτσι γουσταρει, γιατι νοιώθει ελεύθερος άνθρωπος;

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
...Για πες μου λοιπον συμφωνα με ποιό νομο ένας μπορεί να βιαιοπραγεί ισχυριζόμενος ότι δεν θέλει κάποιος να τον πλησιάσει ακόμα και φιλικά, επειδή έτσι γουσταρει, γιατι νοιώθει ελεύθερος άνθρωπος;

Έγραψα: "Από το νόμο που ορίζει να είναι ο σκύλος στο λουρί (ή έστω απόλυτα ελεγχόμενος), μιλώντας για δεσποζόμενους σκύλους.Σ'αυτό το σημείο θα συμφωνήσω, (στο δικαίωμα, όχι στον τρόπο αντιμετώπισης), μιας και τα παραδείγματα δεσποζόμενων που αγνοούν εντελώς τον ορθό τρόπο προσέγγισης είναι πραγματικά πολλά."

Που ακριβώς θεωρείς πως υποστήριξα την βιαιοπραγία;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τι λέτε ρε παιδιά? Πλάκα μου κάνετε τώρα/ Να βγει ένας ηλίθιος με σκύλα σε οίστρο βόλτα και να έχει την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να μην τον πλησιάσει σκύλος? Είμαστε σοβαροί? Και όχι μόνο να βγει βόλτα στο δρόμο αλλά και να έρθει σε πάρκο όπου είναι της πάσοις γνωστό ότι είναι σκυλοχώρος με σκυλιά ελέυθερα? Τι λέτε τώρα? Είναι δυνατόν να υπάρχει ΦΙΛΟΖΩΟΣ που θα πει ότι θα βαρέσω ακόμα και ένα χαζοχαρούμενο σκύλο αν με πλησιάσει, επειδή ΕΤΣΙ γουστάρω? Να πάει να ζήσει σε ένα βουνο μόνος του αν αυτή είναι η νοοτροπία του. Έλεος. Και κάθεστε και το συζητάτε και δυιλίζετε τον κώνωπα αν ο νόμος λέει αυτό και το άλλο και του κώλου τα 9μερα? Άντε πια με τον κάθε ανισόρροπο...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Θα συμφωνήσω με την Κατερίνα!! Δεν γίνεται να βγαίνεις στον δρόμο με μαγνήτη και να περιμένεις να ΜΗΝ ελκύσει τα μέταλλα! Είναι αντίθετα στη φύση του μαγνήτη! Το αυτό ισχύει και για τις σκύλες όταν έχουν οίστρο! Η φύση έχει προνοήσει και γι αυτό είναι λογικό να τις παίρνουν από πίσω ξαναμμένα αρσενικά! Το να περιμένουμε το αντίθετο, νομίζω είναι απλώς ουτοπικά ρομαντικό!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Στο κατά τ άλλα πολύ εύστοχο κείμενο του κου Γιάννη, του διαφεύγει μια λεπτομέρεια. Ότι δεν γνωρίζουν όλοι τη γλώσσα σώματος ενός σκύλου, ούτε μπορούν να αναγνωρίσουν πότε το γρύλλισμα με σιγουριά σημαίνει επίθεση, αλλά ούτε όλοι μπορούν ή έχουν το κουράγιο να αποτρέψουν με επιτυχία μια ενδεχόμενη εμπλοκή από μεγαλόσωμο σκύλο(λυτό δεσποζόμενο ή αδέσποτο). Τουλάχιστον εγώ δεν το έχω...
Το κείμενό μου, δεν ξέρω αν ήταν εύστοχο...

Ομως, από ολόκληρο το post μου, ένα από τα βασικά θέματα που έθιξα, ήταν η λεπτομέρεια που μου "διαφεύγει"... η οποία δεν είναι λεπτομέρεια... είναι τρόπος ζωής, για έναν "σκυλά" (χωρίς, ομολογώ, να μπορώ να ισχυριστώ ότι είμαι ακόμα "σκυλάς" και ίσως να μην μπορέσω - ή να μην θελήσω - να γίνω "σκυλάς")... είναι (θα έλεγα, με μιά δόση - της γνωστής μου - υπερβολής) το "λουρί" που κρατάει το σκύλο στη ζωή... στα πλαίσια αυτής της (άνισης) μάχης, που γίνεται (με τα αδέσποτα και) για τα αδέσποτα αυτού του κόσμου...

Και, αν "δεν τόχεις" ακόμα (όπως κι εγώ "δεν τόχω" ακόμα - προχωράω γρήγορα, όμως)... είναι στα χέρι σου να το αποκτήσεις... εύκολα!!!

Η λεπτομέρεια που μου διαφεύγει, ακολουθεί:

...Και, για τα δίποδα, ok... ήξερα και τη γλώσσα τους... χωρίς να ισχυρίζομαι ότι πέτυχα πάντα (*)...

Για τα τετράποδα, αναγκάστηκα (χωρίς να με υποχρεώσει κανείς - απλά, επειδή είχα τατράποδα - και, έτσι, έπρεπε κάπως να επικοινωνήσω μαζί τους, διάβολε!) να μελετήσω... να μάθω τη "γλώσσα σώματός" τους... να μάθω τους τόνους γαυγίσματός τους (μη σου πω και νιαουρίσματός τους)... να μάθω τα "προσδοκώμενα" όριά τους... και να κατανοήσω το γεγονός (αλλά και τα "γιατί") ότι όλα τα τετράποδα φοβούνται (τελικά) τον άνθρωπο, σαν τον διάβολο το λιβάνι... και έχοντας επίγνωση του γεγονότος, τα προβλήματα με αδέσποτα (ατομικά ή σε αγέλες - αλλά μόνα τους - χωρίς τον άνθρωπό τους!) ελαχιστοποιήθηκαν...
(*) Και κάτι τελευταίο:
Οπως θα πρόσεξες, τόσο στο κείμενό σου, όσο και στο δικό μου, συμπίπτουμε και (συνειδητά ή ασυνείδητα) διαχωρίζουμε το "αδέσποτο" από το "λυτό δεσποζόμενο" (που ο άνθρωπός του είναι "κάπου εκεί")...
Πιστεύω, λοιπόν, ότι όσο και να μάθουμε τη γλώσσα του σκύλου... και όσα αδέσποτα και να μπορέσουμε να "διαβάσουμε"... την ανθρώπινη βλακεία - ματαιοδοξία - τρέλλα, δεν μπορούμε να την μάθουμε - κατανοήσουμε - υπερνικήσουμε...

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Με το σκυλί μου να τις έχει αρπάξει στο μείνε....στο λουρί (χωρίς να μπορεί να σηκωθεί για να τσαμπουκαλευτεί)...να έχει βρεθεί και με ράμματα από αδέσποτο ή δεσποζόμενο με "ταμπεραμέντο" δεν θα συζητήσω καν αν θα γυρίσω καμιά ανάποδη στο άλλο σκυλί!
Πριν λίγο καιρό...ήρθε φίλος με την παιχνιδιάρα Λαμπραντορίτσα...και την είχα εγώ στο λουρί...ήρθαν κάτι αδέσποτα το ένα μύρισε φιλικά...το άλλο ήρθε κατα μέτωπο και έκανε ντου...
Ε...έφαγε μία με το κουντεπιέ που γύρισε 180!!!

Να υποθέσω ότι όλοι όσοι χρησιμοποιείται ή θα χρησιμοποιούσατε μαγκούρα .....θα την χρησιμοποιούσατε και στον δικό σας σκύλο αν την έπεφτε να δαγκώσει κάνα αδέσποτο ε?
(γιατί δεν φταίει και κάποιο αδέσποτο από τον δικό μας τον κακοθημένο...):)
Φυσικά!!!
Ο σκύλος τις έχει αρπάξει και όταν κάνει ντου πρώτος σε άλλο σκύλο με την παρουσία μου...και το ίδιο (κουντεπιέ που δεν μπορούσα να περπατήσω) είχε φάει και όταν άρπαξε ένα από τα αδεσποτάκια που του φιλοξενούσα...

Αν θεωρούμαι από αυτό απολίτιστος....αμόρφωτος και μισάνθρωπος...ΧΑΙΡΟΜΑΙ...γιατί καταλαβαίνουμε αλλιώς τις έννοιες!

Το προνόμιο του πολιτισμού ο άνθρωπος πρέπει να το δείχνει στην σχέση του με τα σκυλιά κάνοντάς τα και αυτά "κόσμια" και διαχειρίσιμα...όχι με το να τους μιλάει με το σεις και με το σας!
Αυτά είναι συναισθηματισμοί που πάνε με το πακέτο πολιτισμού "Γαλλικά Πιάνο Μπαλέτο και το σκυλί φιλέτο"
Αν τώρα ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ κανείς να βαράει δεξιά και αριστερά, αυτό είναι παθολογικό θέμα που είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Με το σκυλί μου να τις έχει αρπάξει στο μείνε....στο λουρί (χωρίς να μπορεί να σηκωθεί για να τσαμπουκαλευτεί)...να έχει βρεθεί και με ράμματα από αδέσποτο ή δεσποζόμενο με "ταμπεραμέντο" δεν θα συζητήσω καν αν θα γυρίσω καμιά ανάποδη στο άλλο σκυλί!

...Ο σκύλος τις έχει αρπάξει και όταν κάνει ντου πρώτος σε άλλο σκύλο με την παρουσία μου...και το ίδιο (κουντεπιέ που δεν μπορούσα να περπατήσω) είχε φάει και όταν άρπαξε ένα από τα αδεσποτάκια που του φιλοξενούσα...

Αν θεωρούμαι από αυτό απολίτιστος....αμόρφωτος και μισάνθρωπος...ΧΑΙΡΟΜΑΙ...γιατί καταλαβαίνουμε αλλιώς τις έννοιες!

Το προνόμιο του πολιτισμού ο άνθρωπος πρέπει να το δείχνει στην σχέση του με τα σκυλιά κάνοντάς τα και αυτά "κόσμια" και διαχειρίσιμα...όχι με το να τους μιλάει με το σεις και με το σας!
Αυτά είναι συναισθηματισμοί που πάνε με το πακέτο πολιτισμού "Γαλλικά Πιάνο Μπαλέτο και το σκυλί φιλέτο"
Αν τώρα ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ κανείς να βαράει δεξιά και αριστερά, αυτό είναι παθολογικό θέμα που είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ!!!
Κώστα,

Εστω και όπως το διατυπώνεις (διακρίνω ένα "βρασμό ψυχής"?)...
Συμφωνώ μαζί σου!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αν ο δικος μου σκυλος πηγαινε να αρπαξει αλλο σκυλο η να κανει τσαμπουκα θα του δινω ενα τραβηγμα στον πνιχτη.Αν συνεχιζε κιαλο μεχρι να σταματησει.Τωρα αν δεν καταλαβαινει ισως φαει και μια μπουφλα αν ειναι εκτος ελεγχου.Το προβλημα ειναι οτι το αδεσποτο δεν μπορεις να το διορθωσεις καπως ουτε πιανοντας απο το σβερκο ουτε με ενα τραβηγμα στο λουρι η στον πνιχτη οποτε οταν παει να σου κανει ντου πρεπει καπως να αντιδρασεις.Κακα τα ψεμματα ειναι ζωο και οταν επιτιθεται ειναι αγριο ζωο και το αντιμετωπιζεις ετσι.Το πως εφτασε στο σημαινει αυτο να γινει αγριο(διοτι απο την φυση του δεν ειναι) ειναι αλλο καπελο.Οποτε οταν σου επιτιθεται ενα αγριο ζωο προσπαθεις να το αποθησεις με οποιοδηποτε μεσω.Απλα νομιζω οτι λυσεις τυπου νερο σπρευ κτλπ σε ενα ζωο αγριο που εχει αποφασισει να επιτεθει δεν πιανουν.Ειναι σαν να θελει καποιος να σου ριξει μπουνια και να του πετας νερο στην μουρη.Θα γλυτωσεις την μια και θα φας δεκα μετα.Αν του φερεις ομως μια καρεκλα στο κεφαλι θα γλυτωσεις και την πρωτη.

Last edited:

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Πριν λίγο καιρό...ήρθε φίλος με την παιχνιδιάρα Λαμπραντορίτσα...και την είχα εγώ στο λουρί...ήρθαν κάτι αδέσποτα το ένα μύρισε φιλικά...το άλλο ήρθε κατα μέτωπο και έκανε ντου...
Ε...έφαγε μία με το κουντεπιέ που γύρισε 180!!!

Φυσικά!!!
Ο σκύλος τις έχει αρπάξει και όταν κάνει ντου πρώτος σε άλλο σκύλο με την παρουσία μου...και το ίδιο (κουντεπιέ που δεν μπορούσα να περπατήσω) είχε φάει και όταν άρπαξε ένα από τα αδεσποτάκια που του φιλοξενούσα...

Άψογο από την αρχή μέχρι το τέλος.:)

Κε Γιάννη, συμφωνώ ότι αυτές οι λεπτομέρειες είναι απαραίτητη προυπόθεση για κάθε "σκυλά", αλλά ...προυποθέτουν εμπειρία. Ακόμα αναρωτιέμαι τι θα έκανα αν μου την είχε πέσει το αδέσποτο rottweiler στο Πεδίον του Άρεως, και η μόνη διαθέσιμη για μένα απάντηση είναι "το σταυρό μου". Δεν ξέρω αν ποτέ θα είναι αρκετό για μένα να έχω αυτές τις λεπτομέρειες στη διαθεσή μου σε μια τέτοια περίπτωση, γιατί μάλλον θα προτιμήσω και πάλι τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ εμού και του Ύψιστου:rolleyes:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Φυσικά!!!

Η υπόθεσή μου Κώστα είχε να κάνει με το αν....η συμπεριφορά είναι ίδια και ως προς το αδέσποτο και ως προς τον δικό μας σκύλο!!
Φυσικά θεωρώ ότι πρέπει να προστατεύσεις τον σκύλο σου ..δεν είπα κάτι αντίθετο απλά υπέθεσα ρωτώντας αν κάποιος κάνει το ίδιο και στο δικό του σκύλο όταν παρεκτρέπεται καθότι μιλάμε για αδέσποτα δλδ σκυλιά που δεν θα ασχοληθεί κάποιος μαζί τους αν χτυπηθούν. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97