Αδεσποτα κοινωνικοποιηση και βλακειες

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Αρα σαν ελευθερος ανθρωπος εχεις επιλεξει να εχεις εναν αστειρωτο θηλυκο σκυλο. Η συνεπεια ειναι οτι ο σκυλος σου εχει οιστρο κατι που προφανως το γνωριζες αρα εισαι ετοιμος να το αντιμετωπισεις φανταζομαι χωρις μαγκουρα. Τον συνειρμο με τον βιασμο αδυνατω να τον παρακολουθησω.
Δεν είσαι η μόνη που δεν μπορείς να το παρακολουθήσεις...
Για το θέμα του οίστρου άσε τις μαγκούρες και απλά,πρόσεχε πολύ τις δύσκολες μελρες. Μικρές βόλτες σε ελεγχόμενα μέρη. Αν κολλήσει κάποιος με την σκύλα σου και τον τρομάξεις με μαγκούρα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ξεκολλήσουν βίαια με ολέθριες συνέπειες για την σκύλα σου.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Stelio...μάλλον δεν διάβασες ολο μου το ποστ. Ποτέ δεν διαφώνησα με τη μαγκούρα. Είπα μάλιστα ότι πολύς κόσμος που έχει σκυλιά κυκλοφορεί με μαγκούρα. Αυτό που με΄έκανε να βγω από τα ρούχα μου ΄΄ηταν η φράση "από δώ και στο εξής όποιο αδέσποτο με πλησιάσει στο 1 μέτρο θα του ανοίγω το κεφάλι". Τέτοιες εκφράσεις υποδηλώνουν ακριβώς αυτό που είπα στη τελευταία μου παραγραφούλα. Και δεν πιστεύω ότι έχουμε ξεφύγει από το θεμα. Ούτε δέχομαι ότι 'το είπα πάνω στα νέυρα μου"...Ένας ενήλικας άνθρωπος που θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά ΔΕΝ ΛΕΕΙ, ΟΥΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, πάνω στα νέυρα του.

Για το θέμα των αδέσποτων που μπορεί να θεωρηθούν απειλητικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα αποφύγει κάποιος (χωρίς να χρειαστεί να τους ανοίξει το κεφάλι). Αυτό βέβαια προυποθέτει να γνωρίζει καλά τη γλώσσα του σώματος των σκύλων. Όπως είπα με έχουν μουντάρει αρκετά αδέσποτα σκυλιά όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορώ με τα σκυλιά μου σε βόλτες. Δεν έτυχε ποτέ να χρησιμοποιήσω μαγγούρα..(πάντοτε το θεωρούσα υπερβολή) και ποτέ δεν έχω κινδυνέψει σοβαρά. ίσως γιατί διάβαζα τη γλώσσα του σώματος του άλλου σκύλου και μπορούσα να κρίνω αν όντως έχω να κάνω με ένα επιθετικό ζώο που θα ορμούσε κατευθείαν επάνω μου....(το 99% των αδέσποτων και μη εκπαιδευμένων σκύλων ορμάει πάντα από πίσω) η ένα σκυλί το οποίο ήταν ήδη φοβικό και γρύλιζε για να "προστατευτεί". Όλοι αυτοί λοιπόν που με τόση ευκολία βγαίνουν και λένε αυτές τις αφόρητες βλακείες (κατά τη γνώμη μου), ας κοιτάξουν πρώτα να μάθουν 5 πράγματα για τους σκύλους και μετά ας τους ανοίξουν το κεφάλι...Αυτά.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Κατερινα αυτα που λες ειναι θεωριες.Η πραξη διαφερει.Οταν εχεις απεναντι σου 2 σκυλια 30 κιλων το καθενα και ενω υποχωρεις ερχετε το ενα απο πισω σου και στην ριχνει και μονο το σοκ του σκυλου μου και τα τυχον προβληματα που μπορει να αφησει ειναι παρα πολυ σοβαρο θεμα.Τωρα ισως πανω στα νευρα μου δεν διευκρινησα οτι οποιο αδεσποτο ΜΗ φιλικο με επιθετικες τασεις πλησιασει για επιθεση θα την φαει.Και αυτο συνεχιζω να το πιστευω.Καλως η κακως οταν δεχεσαι βια ειναι λιγο δυσκολο να αμυνθεις με νερα με σπρευ κτλπ.Η μαγκουρα ειναι μεσω αμυνας και οχι παγανιας με σκοπο να καθαρισω την νικαια απο τα αδεσποτα.Οσο δεν με ενοχλει κανενα η εχει φιλικες τασεις απεναντι σε εμενα και στον σκυλο δεν υπαρχει κανενα θεμα.Το προβλημα ειναι οταν δεχομαι επιθεση.Αν τωρα δεν μπορεις να καταλαβεις αυτο που σου εξηγω εγω η ο στελιος η και αλλα μελη απλα υπαρχει διαφορα αποψεων και δεν καταλαγει πουθενα η κουβεντα.Εσυ μπορεις οπως και αλλοι υποστιρικτες των αποψεων να κανετε αυτα που λετε εγω παλι θα κυκλοφορω με την μαγκουρα με μονο σκοπο να χρησιμοποιηθει εναντιον οποιουδηποτε αδεσποτο η δεσποζομενου σκυλου εκτος η εντος λουριου προσπαθησει να επιτεθει στον σκυλο μου και σε εμενα.[/FONT]

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αρα σαν ελευθερος ανθρωπος εχεις επιλεξει να εχεις εναν αστειρωτο θηλυκο σκυλο. Η συνεπεια ειναι οτι ο σκυλος σου εχει οιστρο κατι που προφανως το γνωριζες αρα εισαι ετοιμος να το αντιμετωπισεις φανταζομαι χωρις μαγκουρα. Τον συνειρμο με τον βιασμο αδυνατω να τον παρακολουθησω.
Ναι, ειμαι ελεύθερος άνθρωπος. Ναι έχω αστείρωτο θηλυκό, το έχω επιλέξει γιατί έτσι θέλω. Και έχω αποφασήσει να αντιμετωπίζω έτσι δεσπεζόμενα-αδέσποτα σκυλιά που με πλησιάζουν όταν δεν θέλω. Μου είναι αδιάφορα το αν είναι φιλικά, εχθρικά, χαζά, πεινασμένα, ενθουσιασμένα. Όταν περπατώ με τα σκυλιά μου θέλω να ασχολούμε μόνο με αυτά για δικούς μου λόγους. Δικαιούμαι να το έχω αυτό? Έχω το δικαίωμα να το διεκδικήσω?

Ο βιαστής πάντα φέρνει ως δικαιολογία ότι δεν φταίει αυτός αλλά το θύμα που τον προκάλεσε. Αυτό πάει σε κάτι γνώμες που γράφτηκαν "Να βγαίνει πιο λίγη ώρα", "Να μη την βγάζεις", "Ας πρόσεχες αφου την έχεις αστείρωτη" και τα σχετικά.

Κατερίνα δεν διαφωνώ σε αυτά που γράφεις. Ο λόγος που επιμένω σε αυτό το θέμα είναι καθαρά προσωπικός. Σαν άνθρωπος ποτέ μου δεν ήθελα άλλα σκυλιά και άνθρωποι να με "ενοχλούν" στην βόλτα. Πολλές φορές χρειάστηκα να σπρώξω κάποιο σκυλί, να κάνω ότι θα του πετάξω κάτι, να κάνω μπλόφα ότι θα του ορμήξω και τα σχετικά. Θεωρώ ότι έχω κάθε δικαίωμα να το ζητώ αυτό. Και αν κάποιο σκυλί είναι τόσο πεισματάρικο ή κακά κοινωνικοποιημένο που δεν με καταλαβαίνει θα πάρει το πόδι μου λιγάκι για να ξεκολλήσει. Αλλά πρόσεχε τι θα γράψω και πες μου αν μπορείς να με πεις υπερβολικό. Σε μερικές μέρες θα πάω διακοπές και θα αφήσω τα σκυλιά μου για 2 μέρες στην αδερφή μου. Η αδερφή μου φοβάται τα σκυλιά και μόνο με τα δικά μου μπορεί. Της έχω πει να κρατάει μαζί της μπαστουνάκι και όποιο σκυλί πλησιάζει να το τρομάζει. Προτιμώ να χεστεί πάνω του το σκυλί που θα την πλησιάσει παρά να νιώσει φόβο η αδερφή μου. Για μένα το τι θα νιώσει η αδερφή μου είναι χίλιες φορές πιο σημαντικό το τι θα νιώσει ένα σκυλί στο δρόμο ή ακόμα και τα δικά μου σκυλιά. Εγώ με καθαρό μυαλό της το πρότεινα. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου δικαιολογώ κάποιους ανθρώπους που βγαίνουν έξω με μπαστουνια. Αν έστω και λίγο βοηθήσει αυτό το "οπλο" να νιώσει άνετα κάποιος, για τους δικούς του λόγους, ας το κρατάει. Είναι παράλογο αυτο που γράφω? 

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ο βιαστής πάντα φέρνει ως δικαιολογία ότι δεν φταίει αυτός αλλά το θύμα που τον προκάλεσε. όγους, ας το κρατάει.
Συγγνώμη, αλλά επειδή το είδα και αλλου. Την ηλιθιότητα με τον βιαστή σαν παράδειγμα ποιος έξυπνος την ξεκίνησε;;;; Γιατί έχω την αίσθηση πως λέμε πλέον ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι!!!!!!

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
...το καλο ειναι οτι ο μικρος ειναι σαν να μην εγινε ποτε.στο Puppies park ηταν μια χαρα και μετα στην βολτα επαιξε με 4 σκυλακια σε μια πλατεια που παμε
Είμαι μάρτυρας. :)
Η Δάφνη μου από το πρωί στα puppies όλλο αχ και βαχ είναι!
Μιλάμε για έρωτα μεγάλο! :)

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ναι, ειμαι ελεύθερος άνθρωπος. Ναι έχω αστείρωτο θηλυκό, το έχω επιλέξει γιατί έτσι θέλω. Και έχω αποφασήσει να αντιμετωπίζω έτσι δεσπεζόμενα-αδέσποτα σκυλιά που με πλησιάζουν όταν δεν θέλω. Μου είναι αδιάφορα το αν είναι φιλικά, εχθρικά, χαζά, πεινασμένα, ενθουσιασμένα. Όταν περπατώ με τα σκυλιά μου θέλω να ασχολούμε μόνο με αυτά για δικούς μου λόγους. Δικαιούμαι να το έχω αυτό? Έχω το δικαίωμα να το διεκδικήσω?

Ο βιαστής πάντα φέρνει ως δικαιολογία ότι δεν φταίει αυτός αλλά το θύμα που τον προκάλεσε. Αυτό πάει σε κάτι γνώμες που γράφτηκαν "Να βγαίνει πιο λίγη ώρα", "Να μη την βγάζεις", "Ας πρόσεχες αφου την έχεις αστείρωτη" και τα σχετικά.
Παρ ότι δικαιολογώ κάποιον που προστατεύει το σκυλί του από κάποιο επιθετικό και θα έδινα ελαφρυντικά μεγαλύτερα ή μικρότερα σε κάποιον που δεν ξέρει να εκτιμήσει καλά μια κατασταση για το αν μπορει να καταλήξει ή όχι σε μαλωμα, αυτό με την θηλυκια σε οίστρο μου φαίνεται εξωφρενικό.
Το ποσο ελευθερος ανθρωπος νοιώθεις και τι θελεις δεν έχει καμία σημασια.
Αυτά τα περί βιαστή είναι άστοχα.
Βιασμός υπάρχει όταν υπάρχει και βιαζόμενη, οχι οταν υπάρχει κοινή συναίνεση!

Εμενα εάν καποιος μου χτυπαγε το σκυλί μου, επειδη θα προσπαθούσε να καβαλήσει την θηλυκια με οίστρο που τον προκαλούσε, ενώ ο ιδιοκτήτης της την κυκλοφορούσε με άνεση απο δω κι από κει γιατι το θεωρούσε δικαίωμά του, εκτός των άλλων, θα κατέληγε με το μπαστουνι που χρησιμοποίησε, εκει που δεν θα του άρεσε καθόλου!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Εμενα εάν καποιος μου χτυπαγε το σκυλί μου, επειδη θα προσπαθούσε να καβαλήσει την θηλυκια με οίστρο που τον προκαλούσε, ενώ ο ιδιοκτήτης της την κυκλοφορούσε με άνεση απο δω κι από κει γιατι το θεωρούσε δικαίωμά του, εκτός των άλλων, θα κατέληγε με το μπαστουνι που χρησιμοποίησε, εκει που δεν θα του άρεσε καθόλου!
Οπότε για να μη γίνεται μακελειό και εννοώ μεταξύ ανθρώπων και όχι μόνο σκύλων, κάθε φορά που βγαίνουμε βόλτα, θα πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και καλή αντίληψη της κατάστασης - όπως αναφέθηκε πιο πάνω.
Καλή και σεβαστή η ελευθερία αλλά όταν είσαι στο δρόμο δεν μπορούν δια μαγειας να εξαφανιστούν όλα αυτά που μπορεί να μας ενοχλήσουν. Δρόμος είναι και όχι γυάλα! Και, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι δυνατόν να φταίνε τα αδέσποτα που ακολουθούν μια σκύλα σε οίστρο. Όταν εμείς περιφέρουμε το σκυλί σα λουκουμάκι, κάποιος δε θα θέλει να δοκιμάσει; Η σύγκριση του στρινγκ με τον οίστρο είναι από τα πιο άκυρα πράγματα που έχω ακούσει.
Πάντως γνωστοί μου έχουν πει ότι ένα ξεκαστήρι με νερό, την κάνει τη δουλειά και δεν έχει χρειαστεί ως τώρα να παλουκώσουν ή να παλουκωθούν από κανένα.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Είμαι μάρτυρας. :)
Η Δάφνη μου από το πρωί στα puppies όλλο αχ και βαχ είναι!
Μιλάμε για έρωτα μεγάλο! :)

και η δαφνη ομως ξεψαρωσε με το οπου ειδε τον δικο μου.της εδωσε φιλι για αυτο χαχαχ.

υ.γ βρες τα χαρτια της μορφολογικα ειναι πολλα υποσχομενη.

Last edited:

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
και η δαφνη ομως ξεψαρωσε με το οπου ηδε τον δικο μου.της εδωσε φιλι για αυτο χαχαχ.

υ.γ βρες τα χαρτια της μορφολογικα ειναι πολλα υποσχομενη.
Διάβασα όλο το θέμα και ήθελα να πω διάφορα
μετά όμως διάβασα και το υ.γ. σου και έπεσα ξερή!!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν είναι υποχεωμένοι όλοι να στειρώνουν τα σκυλιά τους. Σε αυτό συμφωνώ. Ούτε απαγορεύει κανείς σε κάποιον να κρατάει μαγκούρα για να αισθάνεται προστατευμένος. Το θέμα του οίστρου στις σκύλες και οι βόλτες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Προσωπικά θυμώνω όταν δω ιδιοκτήτες να έχουν φέρει αδιάθετες σκύλες σε πάρκο που κυκλοφορουν πολλά σκυλιά και σε ώρες "αιχμής' και μάλιστα να θυμώνουν και να βρίζουν όταν τους ακολουθούν τα αρσενικά. Εκεί γίνομαι έξαλλη. Έχω χάσει τον Τσούφη για 2 ώρες (κόντεψα να πεθάνω), όταν ακολούθησε σκύλα σε οίστρο. Φώναζα στον ιδιοκτήτη της να σταματήσει να τρέχει για να προλάβω να τον πιάσω....(πανηλίθιος ιδιοκτήτης).
Όταν έχεις θηλυκά σκυλιά σε οίστρο, δεν τα πας βόλτα όπως συνήθως. Τα βγάζεις στην αυλή σου, στον κήπο σου....αργά το βράδυ...στο τετράγωνο...και τέρμα, Βάλτην στο αυτοκίνητο και πήγαινε τέρμα Θεού αν θέλεις. Δύο φορές το χρόνο συμβαίνει αυτό....Αλλά δεν μπορείς να χτυπήσεις ένα σκύλο ο οποίος θα ακολουθήσει τα ένστικτά του, χωρίς να μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να μη το κάνει. Αυτή είναι η φύση του....τι να κάνουμε.
Το θέμα του βιασμού είναι άκυρο....(είπαμε να μην εξανθρωπίζουμε τα σκυλιά)...

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Η λύση για τις σκύλες σε οίστρο υπάρχει...

Dog Stop Spray της canina pharma
Canina pharma Online | Dog Stop Spray

αποτελεσματικό ακόμα σε σκύλες που συζούν με αρσενικό στο ίδιο σπίτι/εκτροφείο
Πφφφ!!Αηδίες!!!
Σιγά μην βάζουμε σπρέι στα μοσχαναθρεμμένα μας!
Μαγκούρα κι άγιος ο Θεός.
Γιατί είμαστε και πολύ μάγκες...

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Διάβασα όλο το θέμα και ήθελα να πω διάφορα
μετά όμως διάβασα και το υ.γ. σου και έπεσα ξερή!!!
Επειδή μίλησα με τον Κυριάκο και τον εκτροφέα του DJ Naval C.C!
Ήταν μια πρόταση του εκτροφέα αυτή βλέποντας την Δάφνη και μιας και η μάνα της έτυχε να είναι γέννα του.
Του είχα πει εγώ πως δεν ενδιαφέρθηκα για χαρτιά, pedigree και τέτοια μιας και πρωταρχικός μου στόχος είναι η στείρωση. Αυτός είναι ο λόγος που το ανέφερε ο Κυριάκος.... νομίζω.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Επειδή μίλησα με τον Κυριάκο και τον εκτροφέα του DJ Naval C.C!
Ήταν μια πρόταση του εκτροφέα αυτή βλέποντας την Δάφνη και μιας και η μάνα της έτυχε να είναι γέννα του.
Του είχα πει εγώ πως δεν ενδιαφέρθηκα για χαρτιά, pedigree και τέτοια μιας και πρωταρχικός μου στόχος είναι η στείρωση. Αυτός είναι ο λόγος που το ανέφερε ο Κυριάκος.... νομίζω.

Τι είναι ο DJ Naval C.C?
Η μάνα της Δάφνης είναι σκυλί από εκτροφέα?
Κι αν ναι με τι ζευγάρωσε?
Και από τα ποστς του Κυριάκου μέχρι τώρα πολύ αμφιβάλλω αν δεν είναι απλώς η δική του άποψη (εννοώ άσχετα με το τι είπε ο εκτροφέας!!!).

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Να υποθέσω ότι όλοι όσοι χρησιμοποιείται ή θα χρησιμοποιούσατε μαγκούρα .....θα την χρησιμοποιούσατε και στον δικό σας σκύλο αν την έπεφτε να δαγκώσει κάνα αδέσποτο ε?
(γιατί δεν φταίει και κάποιο αδέσποτο από τον δικό μας τον κακοθημένο...):)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97