4 - 5 σχόλια για το θέμα και τα αδεσποτάκια και 4 σελίδες για τους εκτροφείς και τις ράτσες!!!
Δεν έχω περαιτέρω σχόλια!!!
Δεν έχω περαιτέρω σχόλια!!!
@tasos malinoua , καταλαβαινεις την ειρωνια σε αυτο που γραφεις (η οποια δε βρισκεται στο υφος της τοποθετησης σου ή μαλλον... );να εκτρεφεις κυνηγοσκυλα χωρις να θελεις να κανουν αυτο για το οποιο γεννηθηκαν η εχουν μεσα τους ειναι τεραστια επιτυχια
ειναι σαν να εκτρεφεις μαλι και να μην θελουν να δαγκωσουν
μιλαμε οι απολυτες πετυχυσιες
μετα αναρωτιεστε που παμε και γιατι
εμ γιατι.
Λάθος για μένα η όλη τοποθέτησή σου. Και χωρίς παρεξήγηση θα σου πω το γιατί:Καλημερα και καλη χρονια σε ολους! Φιλε Βασιλη νομιζω οτι η απωλεια της εργασιακης ικανοτητας των σκυλων ειναι ενας απο τους κυριους λογους, αν δεν ειναι ο κυριοτερος, που ξεκινησε ο "φαυλος κυκλος"... .
Μαλλον δεν εχεις γνωρισει κυνηγους, πραγματικους εννοω...οχι αυτους που το κανουν για να τραβηξουν καμια φωτο για το φεισμπουκ...Τα γερικα κυνηγοσκυλα απολαμβανουν σεβασμο ακομα και μετα τον θανατο τους.Τα γερικα κυνηγοσκυλα σεβασμο;;;
Στην καλυτερη χαριζονται, συνηθως παρατιουνται στις αυλες, πολλες φορες θανατωνονται.
Δεν το συνεχιζω εδω και ζητω συγνωμη απ τον θεματοθέτη.
Καλη χρονια σε ολους!
Βασίλη, κατά την γνώμη μου δεν είναι θέμα ζήτησης, αλλά ευθύνης. Εκεί φαίνεται η παιδεία.Αν είχαμε σωστή παιδεία, δεν θα υπήρχε τόση ζήτηση για ζώα συντροφιάς που συνεπάγεται λιγότερη προσφορά, άρα puppy mills, πισαυλίτες και όπως αλλιώς θέλετε να χαρακτηρίσετε, δεν θα έβρισκαν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με το αντικείμενο!!!
εσυ το ανεφερες,δεν καταλαβα γιατι νομιζεις οτι το λεω επι προσωπικου.Επι προσωπικου ας μην το αρχισουμε. Το τι μου αρεσει, αν πουλιεται, αν ειναι μαματο, ...αστο καλυτερα.
Αλλωστε κι εσυ χομπιστας εισαι και οχι αστυνομικος με υπηρεσιακο σκυλι.
Προσωπικά έχω συναντήσει ανθρώπους να συμπεριφέρονται ανθρώπινα στα σκυλιά τους και να είναι κυνηγοί. Σημείωση όταν λέω ανθρώπινα, βάλε μέσα και τον τρόπο αντίληψης που έχει για τα σκυλιά ο μέσος χωριάτης. Έχουμε φτάσει σε σημείο τα σκυλιά να είναι περιορισμένα σε έναν χώρο και να λέμε ευτυχώς που ο τάδε κυνηγός δεν τα παρατάει στο βουνό. Αυτή είναι η ανθρωπιά στην επαρχιακή Ελλάδα.Είναι σαν να λεμε, αντρας ειναι αυτος που εχει (λιστα απο ηθικα χαρακτηριστικα), αλλα στην ουσια αντρας θεωρειται καθε αρσενικο του ανθρωπου. Παρομοιως, κυνηγος λεγεται καθε ανθρωπος που κυνηγαει, δεν εχει γνησιους κ απομιμησεις.
Καποιοι απο αυτους σαφως και ειναι ενταξει σε ολα. Στην Ελλαδα δεν μου εχει τυχει να συναντησω τετοιο ατομο
τον τροπο αντιληψης που εχει ο μεσος αστος για τον χωριατη ποτε θα τον διορθωσουμε;Σημείωση όταν λέω ανθρώπινα, βάλε μέσα και τον τρόπο αντίληψης που έχει για τα σκυλιά ο μέσος χωριάτης.
ειπα πιο κατω να μπορουν εστω και στο ελαχιστο να κανουν αυτα για τα οποια φτιαχτηκαν.αλλου τα χρησιμοποιουν,δεν πιστευω σε εμας να τα χρησιμιποιησουν ποτε γιαυτο τον σκοπο αλλα αν καποιος ασχοληθει με αυτο δεν πιστευω οτι ο σκυλος δεν θα τα καταφερει.@tasos malinoua , καταλαβαινεις την ειρωνια σε αυτο που γραφεις (η οποια δε βρισκεται στο υφος της τοποθετησης σου ή μαλλον... );
εχεις ενα ποιμενικο σκυλο του οποιου η εκτροφη εχει παψει να χρησιμοποιει πλεον τα χαρακτηριστικα της φυλης του για το λογο για τον οποιο δημιουργηθηκε και τα χρησιμοποιει σε αλλους τομεις. απο ποιμενικος σκυλος δηλαδη, εχει γινει σκυλος γενικων καθηκοντων.
πετυχημενος αν δεν κανω λαθος.
αρα, που παμε;
ειπα πιο κατω να μπορουν εστω και στο ελαχιστο να κανουν αυτα για τα οποια φτιαχτηκαν.αλλου τα χρησιμοποιουν,δεν πιστευω σε εμας να τα χρησιμιποιησουν ποτε γιαυτο τον σκοπο αλλα αν καποιος ασχοληθει με αυτο δεν πιστευω οτι ο σκυλος δεν θα τα καταφερει.
Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ θέλω να τονίσω. Και οι ευθύνες του καθενός προς τον άλλον, προς τα ζώα και προς την κοινωνία, απορρέουν μέσα από την παιδεία.Βασίλη, κατά την γνώμη μου δεν είναι θέμα ζήτησης, αλλά ευθύνης. Εκεί φαίνεται η παιδεία.
Δεν ειναι κακό κάποιος να θέλει να βάλει έναν σκύλο στη ζωή του.
Εκεί φτάσαμε δηλαδη;;;
Να κατηγορούμε κάποιον που θέλει έναν σκύλο;
Και τι κακό έχει ο σκύλος συντροφιάς;
Δεν καταλαβαίνω.
Το θέμα είναι να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που απορρέουν από την απόκτησή του. Και απέναντι στον ίδιο τον σκύλο, αλλά και απέναντι στην κοινωνία που ζει.
Δεν ξέρω πότε θα διορθωθεί. Αλλά και εγώ ως χωριάτης δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι να βλέπω μονίμως δεμένα τα ζώα.τον τροπο αντιληψης που εχει ο μεσος αστος για τον χωριατη ποτε θα τον διορθωσουμε;
Kαταλαβαινω εν μερη τον ενθουσιασμο σου για την εκτροφεα σου.Κανενας ομιλος κ κανενας εκτροφεας δεν θα ρωτησει την αποψη μας ουτε χρειαζεται την εγκριση μας, και αυτο ειναι πολυ θετικο.
Συμφωνώ μαζί σου!Κατηγορώ το ότι δεν σκέφτεται τι "θέλει" ή "θέλει" χωρίς συνέπειες !!
Το θέλω του ανθρώπου που θέλει να αποκτήσει (φτηνό) καθαρόαιμο (γιατί έτσι, γιατί ερωτεύτηκε κλπ) υπερτερεί (; ) του θέλω του αδέσποτου (που θέλει να ζήσει, να ζήσει εκτός κλουβιου κλπ)Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ θέλω να τονίσω. Και οι ευθύνες του καθενός προς τον άλλον, προς τα ζώα και προς την κοινωνία, απορρέουν μέσα από την παιδεία.
Δεν κατηγορώ ποτέ αυτόν που θέλει. Κατηγορώ το ότι δεν σκέφτεται τι "θέλει" ή "θέλει" χωρίς συνέπειες !!
Όσο για τον σκύλο συντροφιάς, δεν το είπα για κακό. Ίσα ίσα!!!(λάθος δεν κατάλαβες )