Lana,
Αν είσαι ακόμη εδώ, εγώ ήμουν έτοιμη να σε βοηθήσω να βρεις καλό εκτροφέα, αλλά δεν σε πρόλαβα, ερωτεύεσαι πολύ γρήγορα...
Γιατί λες πως είναι δύσκολο να βρεις ηθικό εκτροφέα,
ενώ ουδέποτε προσπάθησες;
Και μην λες πως δεν απαντάμε σε βασικές ερωτήσεις....
Εγώ απάντησα σε όλες σου τις ερωτήσεις.
Εσύ δεν μου απάντησες. Θα πας να δεις τους γονείς του κουταβιού; Μην λες πως δεν ξέρεις να κρίνεις αν έχουν καλό χαρακτήρα. Θα κρίνεις με τα δικά σου γούστα (αν σου αρέσει ΕΣΕΝΑ ο χαρακτήρας των γονιών).
Ή μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ να τους δεις;
Μην ανησυχείς, έτσι κι αλλιώς ο πετ-σοπάς δεν θα σου επιτρέψει να πας...
Εγγύηση δεν υπάρχει για το πως θα γίνει ένας ζωντανός οργανισμός που αναπτύσεται. Απλά μειώνεις το ρίσκο όταν απευθύνεσαι σε γνώστες κι όχι κρεατεμπόρους.
Όταν αποφασίζεις να το παίξεις κορώνα-γράμματα, να είσαι έτοιμος για της συνέπειες. Μην λες πως δεν υπάρχουν ηθικοί άνθρωποι που εκρτέφουν σκύλους στην Ελλάδα, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ. Και αν δεν έχει στην περιοχή σου, δεν έχει σημασία. Είναι μικρή η Ελλάδα. Μπορούσες να πας μια μικρή εκδρομή με την οικογένεια να διαλέξουν τα παιδιά το κουτάβι ανάμεσα από όλη τη γέννα...
Όσο για το φόρουμ, λυπάμαι αλλά δεν αποφασίζεις εσύ για το αν θα κλειδωθεί ένα θέμα. Μόνο αν θα συμμετάσχεις αποφασίζεις.
Η όλη συζήτηση ήταν πολύ επικοδομιτική, αν όχι για σένα για πολλούς άλλους που θα το διαβάσουν και δεν θα βιάζονται τόσο πολύ να παίξουν το "λαχείο".
Προσωπικά, έχω βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βρουν σκύλο από καλό εκτροφέα (και εδώ και στο εξωτερικό).
Πολλοί έμεναν επαρχία. Δεν σας έμοιαζαν όμως σε τίποτα άλλο.
Διέθεταν υπομονή και κοινή λογική. Δεν ήθελαν να αφήσουν το θέμα τελείως στην τύχη όπως εσείς. Δεν ήξεραν για τον βασανισμό ζώων, απλά ήθελαν να επιλέξουν μόνοι τους τον σκύλο τους.
Θα βοηθούσα κι εσένα ευχαρίστως. Και είμαι σίγουρη πως αν το ήθελες, θα έβρισκες και χωρίς βοήθεια καλό εκτροφέα.
ΔΕΝ το ήθελες ποτέ αυτό όμως.
Θεωρείς πως όλα τα καθαρόαιμα σκυλιά μιάς ράτσας, πάνω κάτω ίδια είναι.
ΜΕΓΑΛΟ λάθος.
Απορώ γιατί ανοίξατε το θέμα (με απορίες κι όλας) ενώ δεν έχετε την θέληση να μάθετε τίποτα.