Αγορά σκύλου(husky ή akita )

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
:confused::confused::confused:
Πως ακριβώς προκύπτει το συμπέρασμα; Από πότε η...πυγμή ενός ανθρώπου συνδέεται με το επάγγελμά του; Αν ήταν δηλαδή δ/ντής τράπεζας, δεν θα είχε την αντίστοιχη πυγμή;

Επίσης, αυτό το συμπέρασμα πως προκύπτει; Από που κι ως που, προδικάζεις συμπεριφορές; Και γιατί αυτοδιορίστηκες δικηγόρος των μελών; Νομίζω ότι μια χαρά, μπορεί ο καθένας να "δικαιολογήσει" τον τρόπο του, αν υποθέσουμε βεβαίως ότι υπάρχει λόγος. Θα σου έλεγα λοιπόν, να περιορίζεσαι στις δικές σου απαντήσεις και να μην κρίνεις των άλλων.
1)Δεν είπα εγώ ότι ο δ/ντής τράπεζας δεν θα είχε την αντίστοιχη πυγμή απλά θεώρησα ότι για να διάλεξε ένα επάγγελμα που σίγουρα απαιτεί πιγμή θεωρητικά την έχει. Μία υπόθεση έκανα και είπα την γνώμη μου δεν έκανα κάτι κακό.
2)Δεν το παίζω δικηγόρος κανενός. ίσα ίσα που εγώ προσπάθησα να δικιολογήσω ένα άλλο μέλος χωρίς να καταφύγω σε συμπεράσματα που θα μπορούσαν να έιναι και άδικα.(οκ πάντως ζητώ συγγνώμη αν ενοχλήθηκε κάποιος)
3)Επίσις mareco μου κάνεις επίθεση ή είναι ιδέα μου?( να σου υπενθιμήσω τον κανονισμό?)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εμένα να μου πεί η ακίτα που είναι ευγενικό το νέο μέλος με τους χαρακτηρισμούς που κάνει περί μικρόσωμων σκύλων που τα παίρνουν κάτι κυρίες...
κι εγώ λέω ότι όσοι έχουν μεγαλόσωμα έχουν μικρή την αυτοεκτίμησή τους(για να μην πώ τίποτα άλλο) και παίρνουν σκύλο για να την μεγαλώσουν

πέρα απο την πλάκα τώρα...
ακίτα-κινδυνεύουμε να μετατρέπουμε κάθε νέο θέμα σε συζήτηση περι του τι είναι ευγένεια και τι όχι.....
άσε τους δικηγορισμούς λοιπόν-αλήθεια :)

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Πες μας λιγο για σενα τι κανεις καθημερινα σου αρεσει να τρεχεις 5-10 χλμ η να καθεσαι αραχτος στον καναπε?Εχεις διαβασει τα χαρακτηριστικα του χασκι η του ακιτα,ποιο σου ταιριαζει περισσοτερο πρεπει να εχεις στο νου σου οτι θα ζησετε 10 χρονια μαζι.Μην μενεις στην εμφανιση του σκυλου.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και επι του θέματος τώρα
πιστεύω πως κάτι της ηλικίας σου όπως λές δεν είναι ένα σκυλί μεγαλόσωμο και με ανάγκη για πολύ άσκηση όσο αυτά που αναφέρεις...
ως φοιτητής θεωρώ ότι θα θές να πάς τις βόλτες σου και τα ταξιδάκια σου-να κοιμηθείς ώς αργά (κάποιες μέρες) να ξενυχτήσεις καποιες άλλες-να πεταχτείς για ΣαβΚυρ σε καναν προορισμό έτσι επειδή μπορείς κλπ κλπ κλπ
και σε όλα αυτά ένα σκυλί γενικά-και περισσότερο ένα σκυλί τύπου Ακίτα και χάσκι θα είναι όπως και να το κάνεις λίγο "θέμα"
η πρόταση περι προσωρινού ανάδοχου ενός πρώην αδέσποτου πιστεύω πως θα ήταν βοηθητική για να καταλάβεις αν και κατα πόσο μπορείς να προσφέρεις σε έναν σκύλο όσα χρειάζεται χωρίς να στερηθείς κι εσύ τίποτα
δεν ξέρω αν έχεις και στρατό μπροστά σου-πρέπει να το λάβεις κι αυτό υπόψιν σου

πάντως μην πέφτεις σε παγίδες τύπου μικρόσωμα παίρνουν οι κυρίες...
υπάρχουν μικρόσωμα που μόνο για κυρίες δεν είναι
και μεγαλόσωμα που δεν κάνουν για ανθρώπους της δράσης και της εξοχής...

υπάρχουν πολλές φυλές-ψάξου

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Εννοούσα πως θέλω ένα σκυλί το οποίο θα ταιριάζει και στην ηλικία μου. Δεν θέλω πχ τσιουαουα . Αυτά τα παίρνουν κάποιες κυρίες που θέλουν να ξοδέψουν κάπου τα λεφτά τους. Ας έπαιρνα κουνέλι .
Συγνώμη αλλα αυτό που έγραψες είναι πολυ προκλητικό....Δεν μας φταίνε οι άλλοι μετά ;)

Last edited by a moderator:

kyriakos21

Active Member
14 Αυγούστου 2011
37
0
Θεσσαλονίκη - Μακεδονία
Δλδ εγώ που είμαι της Πληροφορικής και πήρα Ακίτα, έκανα χαζομάρα???? :confused:
Πάντως έκανα και πολεμικές τέχνες παλιά οπότε ίσως αυτό βοηθάει!!!!!! ;)
Οπότε όταν μεγαλώσει ο δικός μου και γίνει 45 κιλά, απλά θα του κάνω μια κίνηση καράτε και όλα καλά.... :cool:

Πέρα από την πλάκα, Κυριάκο καλώς ήρθες....
Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω στην επιλογή σου, μια και είμαι και εγώ νέος ακιτομπαμπάς....

Πάντως ταπεινή μου γνώμη είναι πως τα σκυλιά για να συμπεριφέρονται σωστά δεν θέλουν πυγμή. ΜΥΑΛΟ θέλουν για να τα φέρεις εκεί που πρέπει, ΧΡΟΝΟ θέλουν για να ασχοληθείς μαζί τους και πολύ ΔΙΑΒΑΣΜΑ-ΨΑΞΙΜΟ.... Το ότι έχεις κανίς ναι μεν είναι ένα πλεονέκτημα αλλά κάθε σκύλος είναι διαφορετικός οπότε θα είναι σαν να ξεκινάς από το μηδέν. Μην διανοηθείς να πεις "εγώ ξέρω από σκυλιά".
Από την αρχή και διάβασμα-ψάξιμο-όρεξη για δουλειά-εκπαίδευση.....
Σίγουρα δεν αντιλέγω , βρε παιδιά , είχα και κόλει , πώς κάνετε έτσι ; Απλά αυτό που είπα για το ότι επειδή είμαι μεγαλόσωμος , απαιτώ και μεγάλο σκύλο , σκεφτείτε λίγο εμένα 2 μέτρα άνθρωπο με ένα κανίς έξω , ή εμένα με ένα τσιουαουα , δεν θα γελούσατε ; εγώ θα γελούσα πάντως.

kyriakos21

Active Member
14 Αυγούστου 2011
37
0
Θεσσαλονίκη - Μακεδονία
Πες μας λιγο για σενα τι κανεις καθημερινα σου αρεσει να τρεχεις 5-10 χλμ η να καθεσαι αραχτος στον καναπε?Εχεις διαβασει τα χαρακτηριστικα του χασκι η του ακιτα,ποιο σου ταιριαζει περισσοτερο πρεπει να εχεις στο νου σου οτι θα ζησετε 10 χρονια μαζι.Μην μενεις στην εμφανιση του σκυλου.
Είμαι αθλητής του κικ μποξ και του μπάσκετ , επομένως το τρέξιμο δεν θα μου ήταν ''καταναγκασμός'' ξανά υπενθυμίζω , δεν είναι το πρώτο μου σκυλί. Είμαι και σπιτόγατος όμως , γουστάρω το να καθομαι στο σπίτι .Δεν βαριέμαι να τρέχω ή να πηγαίνω βόλτες ένα σκύλο , πρός θεού...

kyriakos21

Active Member
14 Αυγούστου 2011
37
0
Θεσσαλονίκη - Μακεδονία
Εννοούσα πως θέλω ένα σκυλί το οποίο θα ταιριάζει και στην ηλικία μου. Δεν θέλω πχ τσιουαουα . Αυτά τα παίρνουν κάποιες κυρίες που θέλουν να ξοδέψουν κάπου τα λεφτά τους. Ας έπαιρνα κουνέλι .

Συγνώμη αλλα αυτό που έγραψες είναι πολυ προκλητικό....Δεν μας φταίνε οι άλλοι μετά ;)
Συγνώμη ρε φίλε το προκλητικό που το είδες ; Θα έπαιρνες τσιουαου ή όχι ; Γιατί έχεις lambrador και δεν πήρες τσιουαουα ; για εξήγησε μου δλδ μην τρελαθούμε τελείως.Τόσο φιλικοί είστε όλοι εδώ μέσα ; Και από που και ως που τα φορουμ λειτουργούν έτσι ; Επιθετικά ; Δλδ αν ειναι δυνατον.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
ειναι προκλητικο για αυτους που εχουν μικρα σκυλια.αυτο σου λενε τα παιδια.εχεις καποια κοληματα με το μεγεθος μαλλον κ δεν κανει.το σκυλι ειναι για συντροφια,εκτος αν το θες για καποια εργασια.θελεις με το μεγεθος του σκυλου να συμπληρωσεις ενα ιματζ δικο σου?φανταζομαι πως οχι.πρεπει να σταθεις απλα στο τι αρεσει σε εσενα ,χωρις να στοχοποιεις το τι αρεσει στους αλλους.οπως κ να το κανουμε ,η αναφορα σου αυτη ηταν προκλητικη....κ που σαι,εχω δει κατι τυπους που ειμαι σιγουρος οτι ειναι διπλασιοι απο εσενα με κανις κ τσιουαουα κ δεν ειχαν κανενα προβλημα....ξερεις γιατι?γιατι απλα αυτο τους αρεζε!δεν ειχαν ταμπου!δεν ειχαν αναγκη να δουν προεκταση!

προσεξε αυτα που σου λεω ,γιατι ισχυουν κ αλλου κ οχι μονο για το θεμα σκυλος.μη βλεπεις λοιπον την δικη σου εμφανιση κ διαλλεγεις με βαση αυτη εναν σκυλο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καθε σκυλος εχει την αξια του και για καποιους αυτο που παρομοιαζεις με κουνελι μπορει να ειναι ο ιδανικος σκυλος. Μην τον απαξιωνεις ετσι. Μια χαρα σκυλι ειναι το τσιουαουα ασχετα που δεν σου αρεσει και δεν ειναι μονο για κατι κυριες. Ουτε εγω εχω τσιουαουα γιατι δεν ταιριαζει στον τροπο ζωης μου στην παρουσσα φαση αλλα ποτε δεν θα το χαρακτηριζα κουνελι η ποντικι γιατι για καποιους ιδιοκτητες τσιουαουα αυτο μπορει να ηταν προσβλητικο.

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
:confused::confused::confused:
Πως ακριβώς προκύπτει το συμπέρασμα; Από πότε η...πυγμή ενός ανθρώπου συνδέεται με το επάγγελμά του; Αν ήταν δηλαδή δ/ντής τράπεζας, δεν θα είχε την αντίστοιχη πυγμή;

Επίσης, αυτό το συμπέρασμα πως προκύπτει; Από που κι ως που, προδικάζεις συμπεριφορές; Και γιατί αυτοδιορίστηκες δικηγόρος των μελών; Νομίζω ότι μια χαρά, μπορεί ο καθένας να "δικαιολογήσει" τον τρόπο του, αν υποθέσουμε βεβαίως ότι υπάρχει λόγος. Θα σου έλεγα λοιπόν, να περιορίζεσαι στις δικές σου απαντήσεις και να μην κρίνεις των άλλων.
Mareco; Mareσεις! Και είσαι και γείτονας :p* (off-topic)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Σίγουρα δεν αντιλέγω , βρε παιδιά , είχα και κόλει , πώς κάνετε έτσι ; Απλά αυτό που είπα για το ότι επειδή είμαι μεγαλόσωμος , απαιτώ και μεγάλο σκύλο , σκεφτείτε λίγο εμένα 2 μέτρα άνθρωπο με ένα κανίς έξω , ή εμένα με ένα τσιουαουα , δεν θα γελούσατε ; εγώ θα γελούσα πάντως.
δηλαδη δεν καταλαβαίνεις ότι εδώ στην ουσία δηλώνεις ότι όποιος είναι αρσενικός και ψηλός και έχει κανίς είναι για να τον κοροιδεύουν........
και αυτό δεν το θεωρείς προκλητικό.
τι να πώ?
μάλλον μιλάμε άλλα Ελληνικά.........
σε όλα τα φόρουμ τα δικά σου Ελληνικά μιλάνε???

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Εμένα πάντως πιο φλώρικο θα μου φαινόταν να έβλεπα δίμετρο αστυνομικό να κρατάει ένα καλοχτενισμένο περιποιημένο Akita παρά ένα Mini Pincher ή ένα Jack Russel. ;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν υπάρχει φλώρικο σκυλί. ήμαρτων
φλώρικες αντιλήψεις υπάρχουν και αυτή είναι μία κλασσική ............

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
δεν υπάρχει φλώρικο σκυλί. ήμαρτων
φλώρικες αντιλήψεις υπάρχουν και αυτή είναι μία κλασσική ............
Μωρέ εγώ το ξέρω . . . για ρώτα και τον Κυριάκο όμως :D :D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Εμένα φλωρικα μου φαίνονται ολα αυτά περί φύλων και μεγέθους. Φλωρικος τρόπος επιλογής σκύλου. Το μέγεθος παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλά θέματα αλλα όχι στους σκύλους,και σιγουρα σε όποιον λείπει ένας μεγαλοσωμος σκύλος δεν το αναπληρώνει. Είναι απλά τα πράγματα, και είναι τόσο άδικο μια σοβαρή επιλογή όπως είναι αυτή ενός σκύλου να βασίζεται σε τέτοια κριτήρια..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και άντε τώρα να κοροιδέψεις αυτόν ε?
"καλά ρε! κοτζάμ άντρας και έχεις τσιουάουα??? ού ρε φλώρε!!!"