αυτο πιστευω και εγω.Η κρυψορχία πάντως είναι κληρονομική και θα έπρεπε να αποσύρονται από την αναπαραγωγή όλα τα αδέρφια, αρσενικά και θηλυκά
αυτο πιστευω και εγω.Η κρυψορχία πάντως είναι κληρονομική και θα έπρεπε να αποσύρονται από την αναπαραγωγή όλα τα αδέρφια, αρσενικά και θηλυκά
Αλεξία, αυτό συμβαίνει κατά γενική ομολογία;Η κρυψορχία πάντως είναι κληρονομική και θα έπρεπε να αποσύρονται από την αναπαραγωγή όλα τα αδέρφια, αρσενικά και θηλυκά
κι ομως εδω μεσα καποιοι με ακαριαια ευκολια ειπαν οτι αυτό που λες δεν ισχυει.Αυτή είναι η θεωρία, τώρα τι κάνει ο κάθε εκτροφέας δεν γνωρίζω
Καλά κάνεις, να τον αγαπάς γι αυτο που είναι...Ο δικός μου κρυπτόρχης είναι, από εκτροφείο είναι, αλλά δε μου καίγεται καρφάκι, ειλικρινά.
πηγήCanine cryptorchidism is a congenital defect that results from sex-limited autosomal recessive gene(s). Incidence is higher in some breeds, especially in smaller and inbred ones. Parents of affected puppies are carriers. Unilateral cryptorchid dogs can be fertile, and affected individuals and their siblings should be eliminated from a breeding program to decrease incidence of the defect
πηγήTwelve cases of cryptorchidism were found in a colony of Miniature Schnauzer purebred and crossbred dogs. At least nine affected dogs were derived from the same sire directly or indirectly. Of 12 affected dogs, five cases were unilateral and seven were bilateral. Eight of the 12 cases were subjected to anatomic study. Fixation of affected organs was by vascular perfusion or immersion. Testes were separated from epididymides and both were weighed. All unilateral retained testicles were on the right side, and right sided bilaterally retained testes were always smaller than their left sided counterparts. With only one exception, ectopic testes were in the abdominal position. Developmentally, the morphologic appearance of the epididymis of abdominal testes was very primitive in bilateral cases but nearly normal in the unilateral cases. Degree of inbreeding was greater for bilateral cases than unilateral cases. High incidence of cryptorchidism in this colony provided good evidence for hereditary nature of the condition in the Miniature Schnauzer dog. Morphologic observations were suggestive of a multiple gene defect.
μα κανείς δεν υποστηρίζει κάτι διαφορετικό απο αυτό ....Επισης όποιος ασχολείται με εκτροφή θα πρέπει να βάζει στην αναπαραγωγή μόνο τα καλύτερα μορφολογικά και σε υγεία σκυλιά για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα και γενικά να λειτουργούν βάση τον κανόνων εκτροφής.
Ανεξάρτητα αν έχεις δίκιο στα υπόλοιπα που γράφεις, η παραπάνω άρνηση του εκτροφέα να δώσει το pedigree είναι παράνομη και λάθος (αν ο εκτροφέας θέλει να αποφασίζει για την τύχη του σκύλου, να μην τον πουλήσει. Όχι παίρνουμε τα λεφτά και το παίζουμε και θεοί).Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω μια τέτοια περίπτωση ο εκτροφέας δε θα δώσει το πεντιγκρί στον ιδιοκτήτη για να μη μπορεί ο ιδιοκτήτης να δηλώσει γέννα μελλοντικά,γιατί κρίνει οτι το κουτάβι έχει κάποιο πρόβλημα και θα έπρεπε να είναι εκτός αναπαραγωγής αλλά για πέτ είναι μια χαρά!Αυτό θα το έκανε ο ιδιώτης? Δε νομίζω...
Ή στερείς από την φυλή δείγματα που μπορεί να δώσουν προβληματικούς απογόνους.......το να βγάλεις απο την αναπαραγωγή υγιής σκύλους που έχουν αδερφό με κρυψορχία σημαίνει ότι περιορίζεις την γεννετική δεξαμενή και στερείς απο την φυλή δείγματα που πιθανά να έχουν να προσφέρουν πολλά στην βελτίωσή της....
εξάλλου η κρυψορχία του αδερφού μπορεί να προέρχεται απο την γραμμή του πατέρα ή της μάνας οι οποίοι μπορεί να μην είναι ίδιοι σε όλα τα αδέρφια....