Αγορά γερμανικού ποιμενικού απο εκτροφέα

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Οι όρχεις στην αρχή της εμβρυϊκής ζωής, δημιουργούνται μέσα στην κοιλιά του εμβρύου. στο διαστημα της εγκυμοσύνης, περνούν μέσα από τον βουβωνικό πόρο (τρυπίτσα που υπάρχει εις το κάτω μέρος του μυϊκού κοιλιακού τοιχώματος) και εξερχόμενοι από την κοιλιά, ταξιδεύουν σχεδόν κάτω από το δέρμα, για να εισέλθουν και να σταθεροποιηθούν στο όσχεο.
Εάν αυτή η κάθοδος τους κάπου «σκαλώσει», έχουμε κρυψορχία, από την μία ή και από τις δύο πλευρές.
Εδώ θα χωρίσουμε τις κρυψορχίες σε δύο είδη, ανάλογα με την θέση του όρχι, η κρυψορχια δεν είναι κληρονομική

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
το γονίδιο της κρυψορχίας υπάρχει στο παρελθόν όλων των σκυλιών.....
αλλοίμονο αν έβγαιναν απο την αναπαραγωγή τα αδέρφια του κρυψόρχη σκύλου....
θα μέναμε χωρίς σκυλιά στο τέλος...

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
θες να πεις οτι το κουταβι ξαφνικα βρεθηκε με το ελαττωμα αυτο, χωρις να υπαρχει κληρονομικο πρβλ απο τους γονεις του? σ ειπα. ειναι ιατρικο το ζητημα να το απαντησει ειδικος. με απλη λογικη κ παλι, καποιος το εχει μεταδωσει το ελαττωμα. γιαυτο λεω πως ακομη και αν φαινομενικα ειναι οκ ενας σκυλος ισως θα πρεπει να εξεταστουν οι γονεις αν εχουν αυτο το προβλημα. αν μπορει να εξετασθει.
Δεν ξέρω αν βρέθηκε ξαφνικά με αυτό το πρόβλημα!ας μας το απαντήσουν κάποιοι πιο έμπειροι!!!Μπορεί και να έγινε ξαφνικά!
Ξέρω όμως πως ο εκτροφέας έχει κάνει οτι εξετάσεις υπάρχουν στους γονείς πριν γίνει το ζευγάρωμα!!!
Δηλαδή δεν γίνεται ο πατέρας να είχε τέτοιο πρόβλημα και παρ'όλα αυτά να τον ζευγαρώσει!!!

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
ενας λογος που εγραψα το ποστ ειναι γιατι εδω μεσα μου ειναι ξεκαθαρο οτι καποιοι πλασαρουν ως ειδικους τους εκτροφεις που χουν τελειωσει λυκειο με εναν επιστημονα. ΤΑ ΜΠΛΕΚΟΥΝ. ειναι εντυπωσιακό πραγματικα.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
το γονίδιο της κρυψορχίας υπάρχει στο παρελθόν όλων των σκυλιών.....
αλλοίμονο αν έβγαιναν απο την αναπαραγωγή τα αδέρφια του κρυψόρχη σκύλου....
θα μέναμε χωρίς σκυλιά στο τέλος...
Ευχαριστώ Ταρα!!!!!Να κάτι που έμαθα σήμερα!!και λύθηκε επιτέλους η απορία!!

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
Δεν ξέρω αν βρέθηκε ξαφνικά με αυτό το πρόβλημα!ας μας το απαντήσουν κάποιοι πιο έμπειροι!!!Μπορεί και να έγινε ξαφνικά!
Ξέρω όμως πως ο εκτροφέας έχει κάνει οτι εξετάσεις υπάρχουν στους γονείς πριν γίνει το ζευγάρωμα!!!
Δηλαδή δεν γίνεται ο πατέρας να είχε τέτοιο πρόβλημα και παρ'όλα αυτά να τον ζευγαρώσει!!!
αρα καταλήγεις οτι δεν ειναι κληρονομικό. ετυχε να βγει με ενα. αλλα απο κει κ περα δε πρεπει να ζευγαρωσει.
κ εγω λεω οτι με τι δικη σ λογικη, και τα παιδια του προβληματικου όλα θα βγουν κανονικότατα!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σοφοκλή.
Επειδή νομίζω κάπου χάνουμε το δάσος.

Το ότι κρίνεις ότι ο χ,ψ εκτροφέας δεν είναι καλός για τα δικά σου θέλω και πιστεύω, είναι απολύτως φυσιολογικό και κατ'εμέ σωστό γιατί οδήγει στην κριτική σκέψη,γνώμη και γνώση.
Από κει και πέρα ας μην τσουβαλιάζουμε όλους τους εκτροφείς.
Υπάρχουν καλοί κακοί και μέτριοι.
Θεωρώ και πως από έναν πολύ καλό ίσως υπάρχουν άνθρωποι με αρνητική εμπειρία.
Είναι πολλοί οι παράγοντες όταν δεν πρόκειτε για την δικιά μας εμπειρία, αλλά για κάποιου άλλου,
και δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι.

Κάποια πράγματα ίσως δεν τα έχεις καταλάβει σωστά, για αυτό και δεν χρειάζεται να είσαι απόλυτος γενικότερα σε θέματα που ίσως κάτι σου διαφεύγει (όχι εσύ προσωπικά, όλοι μας)

Τώρα για τον ιδιώτη εκτροφέα του σκύλου σου,
αν έκανε τα απαραίτητα βήματα στο ζευγάρωμα μιλάμε για έναν ιδιώτη (αφού επιμένεις πως δεν είναι εκτροφέας) με προδιαγραφές υπεύθυνου εκτροφέα.
Απλά πράγματα.
Αν όχι, τότε απλά είσαι τυχερός.

Να στυμπληρώσω, ο ΣΩΣΤΟΣ εκτροφέας.
Και δεν γνωρίζουμε αν όντως είναι ένας από αυτούς ο συγκεκριμένος που αναφέρει ο Σοφοκλής.

Last edited:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Διάβασα όλα όσα έγραψες και σαν ανίδεος πρωτάρης ανέτρεξα σε παλιότερά σου θέματα , το αποτέλεσμα ,ektrofia..jpg με έκανες να βλέπω με καχυποψία τα παρακάτω εκτροφεία .
Σκέψου μόνο πόσοι σαν κι εμένα μπορούν να σκεφτούν το ίδιο .

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
Οι όρχεις στην αρχή της εμβρυϊκής ζωής, δημιουργούνται μέσα στην κοιλιά του εμβρύου. στο διαστημα της εγκυμοσύνης, περνούν μέσα από τον βουβωνικό πόρο (τρυπίτσα που υπάρχει εις το κάτω μέρος του μυϊκού κοιλιακού τοιχώματος) και εξερχόμενοι από την κοιλιά, ταξιδεύουν σχεδόν κάτω από το δέρμα, για να εισέλθουν και να σταθεροποιηθούν στο όσχεο.
Εάν αυτή η κάθοδος τους κάπου «σκαλώσει», έχουμε κρυψορχία, από την μία ή και από τις δύο πλευρές.
Εδώ θα χωρίσουμε τις κρυψορχίες σε δύο είδη, ανάλογα με την θέση του όρχι, η κρυψορχια δεν είναι κληρονομική
αρα δε θα χουν προβλημα τα σκυλια απο πατερα ελαττωματικό? καλως. μπορω να ρωτησω πως εισαι τοσο βεβαιος? εισαι γιατρος?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
να πείς στον εκτροφέα σου να κάνει αίτηση επωνυμίας εκτροφείου.....
...η δήλωση επωνυμίας ισοδυναμεί με την ανάληψη ευθύνης του εκτροφέα για την εκτροφή του...
τι το καλύτερο....:)

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Εγώ επειδή δεν ήξερα κατέληξα στο οτι δεν μπορεί να ζευγαρώσει ο "προβληματικός" σκύλος επειδή θα το κληρονομήσουν τα παιδιά του!
Αλλά η Τάρα πιο πάνω μας εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει!!!!
Όσο για τα παιδιά του "προβληματικού" δεν ξέρω.. όμως τα παιδιά του αδερφού του μπορούν να είναι νορμάλ!!!το ίδιο και ο αδερφός του!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Εγώ κολλάω σε άλλα μιας και οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες και δε φημίζομαι και για τη νοημοσύνη μου...δε πήρες το σκυλί σου απο εκτροφέα αν και ήξερες οτι παίρνοντας απο ιδιώτη μπορεί να πάρεις σκυλί με προβλήματα(απο όσα σου είπαν στο φόρουμ) απλά και μόνο επειδή κόστιζε παραπάνω?

Και δε σε ένοιαξε το οτι θα έπαιζες "λόττο" με ενα ζώο που θα ζούσε χρόνια μαζί σου και θα μπορούσε να σου εμφανίσει οτιδήποτε απο παθήσεις και να τρέχεις και να μη φτάνεις?!

Και επειδή στάθηκες τυχερός και το σκυλάκι σου βγήκε υγιές και χωρίς προβλήματα χαρακτήρα(απ'όσο καταλαβαίνω απο τα γραφόμενα) προσπαθείς να μας πείσεις πως το να παίξουμε και εμείς "λόττο" με το μελλοντικό μας σύντροφο είναι ασφαλέστερο απο κάποιον καλό εκτροφέα που θα έχουμε επιλέξει μετά απο έρευνα?

Ή μήπως οι εκτροφείς είναι Θεοί και ξέρουν τι θα γίνει στην κάθε γέννα ακριβώς?Εξετάσεις οφείλουν να κάνουν,να επιλέγουν σωστούς γεννήτορες αλλά και πάλι δε μπορούν να αποκλείσουν και εκείνοι τα πάντα με σιγουριά...αυτό όμως δε σημαίνει πως τα σκυλιά τους είναι το ίδιο με τους ιδιώτες!

Αν ζευγαρώσω τη σκύλα μου που έχει πεντιγκρί με ενα σκύλο που έχει πεντιγκρί θα είμαι οκ με το σκεπτικό σου?Το πεντιγκρί απο μόνο του δε μας εξασφαλίζει τίποτα....

Ο καλός εκτροφέας αν διαπιστώσει πως κάποιο σκυλί του έχει πρόβλημα οφείλει να ενημερώσει το μελλοντικό ιδιοκτήτη,φυσικά να δωθεί μόνο για πέτ και με το σκεπτικό του να μη ζευγαρώσει ποτέ το συγκεκριμένο σκυλί!

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω μια τέτοια περίπτωση ο εκτροφέας δε θα δώσει το πεντιγκρί στον ιδιοκτήτη για να μη μπορεί ο ιδιοκτήτης να δηλώσει γέννα μελλοντικά,γιατί κρίνει οτι το κουτάβι έχει κάποιο πρόβλημα και θα έπρεπε να είναι εκτός αναπαραγωγής αλλά για πέτ είναι μια χαρά!Αυτό θα το έκανε ο ιδιώτης? Δε νομίζω...

Last edited:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
το αποτελεσμα? με γεμιζεις με τυψεις αυτη τη στιγμη!!! αν δε σε πειραζει τωρα, βγαλε το attach, γιατι οπως ειπα εξ αρχης, μεταφερω οτι μου ειπαν με επιφυλαξη και προσωπικά δε σκοπευα να κανω αυτο το απαραδεκτο για μενα, που εσυ κανεις τωρα. στοχοποιεις χωρις να ναι κανεις απο αυτους που ΠΟΣΤΑΡΕΣ.

οποιος θελει μπορει να κανει αυτο που εκανες χωρις ρητη αναφορά. δε νομιζω πως χει κανεις το δικαιωμα.
Ειλικρινά σου μιλάω δεν είχα σκοπό να σε γεμίσω τύψεις , όπως και εν τιμή θα σου πω πως δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί σου , απλά επειδή είμαι επαγγελματίας 25 χρόνια (όχι στο χώρο της εκτροφής) και επειδή έζησα από κοντά τη δουλειά ενός εκτροφέα βλέποντας τι τραβάει το θεωρώ άδικο να αφήνονται υποψίες (και μάλιστα από λεγόμενα που έτυχε να ακούσεις στο περίπου) για επαγγελματίες που πραγματικά προσφέρουν .

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σοφοκλή με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρει τι είχες γράψει.
Δεν είναι δύσκολο.
Γι αυτό έχουμε πει πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι γράφουμε ;)

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
Σοφοκλή με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρει τι είχες γράψει.
Δεν είναι δύσκολο.
Γι αυτό έχουμε πει πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι γράφουμε ;)
δε διαφωνω, προσωπικα οποιος θελει ψαχνει.αρκει να μη στοχοποιουμε δημοσια. αν ηθελα φιλε το κανα κ μονος το attacment σε αυτο το ποστ.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
μα δεν εβαλα κατι κρυφο , ειναι εκει ολοκληρη η κουβεντα

<<Πριν απο περίπου 1 χρόνο ειχα γραψει ενα ποστ για το νεο μου ΓΠ το οποίο είχα αγοράσει απο ιδιώτη.
μου ειχαν πει:
>>

ετσι ξεκινας το θεμα σου

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
μα δεν εβαλα κατι κρυφο , ειναι εκει ολοκληρη η κουβεντα

1-φιλε μου. πρωτον το ποστ που εκανες την ευθυνη την εχεις εσυ για την καταδειξη. εγω τη διαψευδω παντως και εξ αρχης ειπα ΠΩΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

2- το βασικο θεμα κ παλι, ειναι αν επιτρεπεται ενας εκτροφεας χωρις ναεχει επιστημονικες διαβεβαιωσεις απο αρμοδιους να χρησιμοποιει σκυλους για αναπαραγωγη που αδελφια τους εχουν κληρονομικο προβλημα. ειναι μεγαλη και πιστευω σημαντική συζητηση.

και πιστευω οτι ειναι ενα προβλημα συχνο σε ΓΠ που ασχολουμαι τουλαχιστον, και για να ναι συχνο κατι ή καποιος δε κανει αυτο που πρεπει. και αυτο που πρεπει, ειναι το να σταματησουν οι εκτροφεις να το παιζουν ξερολες κ να ρωτησουν κ κανα κτηνιατρο για σημαντικα θεματα αναπαραγωγης ιατρικα. επ αυτου ευχαριστως να συζητησω.

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Η κρυψορχία πάντως είναι κληρονομική και θα έπρεπε να αποσύρονται από την αναπαραγωγή όλα τα αδέρφια, αρσενικά και θηλυκά