Αγκαλιά και αποτροπή επίθεσης

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Οσο για τις "πραγματικές επιθέσεις" μια φαινομενικά "ύπια" επίθεση σε κουτάβι μπορεί να του ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ τον χαρακτήρα. Για πάντα.

Το έχει πάθει το Σνάουτσερ μου ως κουτάβι (τον τρόμαξε ΠΟΛΥ ένα Λυκόσκυλο όταν ήταν 4 μηνών) και εκάνα ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ να του μάθω να μην τσακώνεται με άλλους σκύλους. Σας διαβεβαιώ πως ήταν φορές που πίστευα πως δεν θα τα καταφέρω ποτέ και είμαι 100% σίγουρη πως αν δεν ήμουν εκπαιδεύτρια δεν θα το είχα καταφέρει.

Φυσικά, είχε δείξει ΠΛΗΡΗ υποταγή το κουτάβι μου από την αρχή της επίθεσης.
Και σας ρωτώ:

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ η τύπισσα με το ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΟ ΕΝΗΛΙΚΟ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ μου άλλαξε τον χαρακτήρα του σκύλου μου;
Με ποιό ΔΙΚΑΙΩΜΑ με ταλαιπόρισε για ΔΥΟ χρόνια μέχρι να τον συνεφέρω;

Και να φανταστείτε πως ούτε καν το πλήγωσε το κουταβάκι (25 κιλά ήταν και άντεξε το σωματάκι του τα πολλαπλά τινάγματα). Δεν θέλω ΟΥΤΕ να σκεφτώ τι θα πάθαινε ένα μικρόσωμο στην ίδια θέση...

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Πάνω στην επίθεση ο σκύλος θα νομίζει (με το ηλεκτροσόκ) πως τον πόνεσε ΠΟΛΥ το μικρόσωμο ....
Δεν παιζει να φοβηθει και να φυγει; Εκτος αν ειναι τρελλος.

Το χτυπάς ΠΡΙΝ δαγκώσει. Υπογράφω με ΑΙΜΑ πως ο ΙΔΙΟΣ σκύλος αν τον κλώτσαγε δυνατά στη μύτη η Ρόττιε ΠΡΙΝ δαγκώσει, θα έφευγε κλαίγοντας.

Συνιστώ όμως μια γερή ΕΞΑΛΛΗ και μπάσσα φωνή, την κατάλληλη στιγμή (πρίν έρθει ο σκύλος).
Γιατι ο πονος απο την κλωτσια θα το διωξει, ενω η κλωτσια απο το ηλεκ/σοκ θα εχει αντιθετα αποτελεσματα. Αντιλαμβανεται κατι διαφορετικο ο επιτιθεμενος.

Και για να ευθυμησουμε, το καλυτερο οπλο δηλαδη ειναι ενα MP3 με δυνατα ηχεια και τη φωνη της Σαπφως Νοταρα να λεει "ΟΟξω παλιοσκυλο":D:D

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Γιατι ο πονος απο την κλωτσια θα το διωξει, ενω η κλωτσια απο το ηλεκ/σοκ θα εχει αντιθετα αποτελεσματα. Αντιλαμβανεται κατι διαφορετικο ο επιτιθεμενος.

Και για να ευθυμησουμε, το καλυτερο οπλο δηλαδη ειναι ενα MP3 με δυνατα ηχεια και τη φωνη της Σαπφως Νοταρα να λεει "ΟΟξω παλιοσκυλο":D:D
ΝΑΙ!
το ηλεκτροσόκ "μπερδεύει" τον σκύλο και συχνά πανικοβάλλεται τελείως και παλεύει περισσότερο. Ξυπνάει το ένστικτο της επιβίωσης αν θέλεις.
Το εκλαμβάνει ότι έρχεται από το "θύμα" του και ίσως του επιτεθεί πολύ χειρότερα.

Με τη Σαπφώ συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εγω εχω μικροσωμο σκυλο την μαγια που ειναι 7,5 κιλα 6,5 πριν την στειρωση και τον παρη που ειναι πιο μεγαλος 29 κιλα

αρα ενας απο συτους που προτειναμε να μην σηκωνουμε το σκυλο εχει μικροσωμο σκυλο

η μαγια μια φορα μονο δεχτηκε επιθεση απο σκυλο

ενα πολυ ψηλο σκυλι σαν ημιαιμο λυκοσκυλο μαλλον φοβικο (θελω την γνωμη σας ) αφου φοβοταν να πλησιασει και γαβγιζε συνεχως απο μακρια

μια μερα λοιπον στην βολτα ορμαει στην μαγια που ηταν λιγο πιο περα απο εμενα , αυτη προλαβαινει να σκυψει και να τον αποφυγει ( αν και δεν νομιζω οτι θα την δαγκωνε ) και εφερε 5-6 κουτρουβαλες σαν σε καρτουν αφου την χτυπησε με τα ποδια του

του φωναξα αμεσως , του γαβγισε ο παρης και κατευθειαν η μαγια του εδειξε δοντια

σταματησε εκει ποτε δεν εκανε τον μαγκα ξανα και ποτε η μαγια ή ο παρης δεν ειχαν αρνητικη σταση απεναντι του στην βολτα , απλα , τον προσπερναμε

ΣΙΓΟΥΡΑ ομως δεν ειναι παραδειγμα σκυλου που ξερει τι θελει να κανει

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
ΝΑΙ!
το ηλεκτροσόκ "μπερδεύει" τον σκύλο και συχνά πανικοβάλλεται τελείως και παλεύει περισσότερο. Ξυπνάει το ένστικτο της επιβίωσης αν θέλεις.
Το εκλαμβάνει ότι έρχεται από το "θύμα" του και ίσως του επιτεθεί πολύ χειρότερα.

Με τη Σαπφώ συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.
μαλλον εσυ μηλας για αλλο ειδος ηλεκτροσοκ απο αυτο που λεω εγω!!

παντος μικροτερης δυναμης (αυτα που εχουν στην αστυνομια της αμερικης ριχνουν κατω για πλακα εναν αντρα οσο θεριο και να ειναι)
ποσο μαλλον τα ποιο δυνατα!!

δεν μηλαω για ηλεκτροσοκ εκπεδευσης!! δοκιμασετο και θα καταλαβεις τι εννοω!!

και πως να εισαι σιγουρος οτι δεν θα ξανακανει το ιδιο λαθος ασε που δεν θα σηκωθει και αμεσος αλλα μετα απο κανα 2 λεπτα!!

τεσπα παλι εκτος τοπικ ειμαστε!!

με την σαπφω συμφωνω και εγω!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και για να έχουμε καλό ρώτημα

το πιο πονετικό σημείο για χτύπημα σε σκύλο είναι η μουσούδα? ή στην βάση του αυτιού?
μιλάω βέβαια για την περίπτωση που θέλουμε να γλυτώσουμε απο τραγικές εξελίξεις...

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
αυτο ειναι ενα τις αστυνομιας με 50000-100000 βολτ

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=o9lFgwjQjKA"]YouTube - Bull taser[/ame]

υπαρχουν και αλλα μεχρι και 1.000.000 βολτ

μιλαω παντα σαν την εσχατη λυση σε περιπτοση επιθεσης σαν και αυτη του κοτσιδα η και της ροτι

για να μην περιμενουμε απο προσευχες και τυχη να σωθουμε!!

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Αν δεν ελέγχεις το σκύλο σου μην το λύσεις. Ισως να πάει να παίξει με τον σκύλο της τρελής εκπαιδεύτριας που βαράει. Νομικά είμαι καλυμένη ΟΤΙ και να του κάνω.

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει, όταν λέτε "αν ήταν πραγματική επίθεση δεν θα τελείωνει έτσι απλά" είναι αυτό:

Ενας στους 300 σκύλους (από ράτσες φύλαξης) έχει το θάρρος να επιτεθεί σε άνθρωπο που του επιτίθεται.

ΑΛΛΟ η επιθετικότητα σε σκύλους (που είχε το Λαμπραντόρ) και
ΑΛΛΟ αν είχε ο ίδιος σκύλος το θάρρος να τα βάλει με άνθρωπο.

Δεν παίρνεις λοιπόν το σκύλο αγκαλιά εαν δεν είσαι πρόθυμος να χτυπήσεις τον επιτιθέμενο σκύλο ΠΡΙΝ σας φτάσει και δαγκώσει.

Αυτό ήταν το λάθος της Ρόττιε με το Βέλγικο. Μέσα στον καβγά δεν ξεχώριζε αν πονάει από ανθρώπους ή από το σκύλο της Ρόττιε. Και να το ξεχώριζε είναι σε άλλο "mode". Το χτυπάς ΠΡΙΝ δαγκώσει. Υπογράφω με ΑΙΜΑ πως ο ΙΔΙΟΣ σκύλος αν τον κλώτσαγε δυνατά στη μύτη η Ρόττιε ΠΡΙΝ δαγκώσει, θα έφευγε κλαίγοντας.

Το πρόβλημα είναι πως αυτή είναι μια πολύ δύσκολη τεχνική, κυρίως για γυναίκα.
Θέλει μεγάλη εμπειρία με επιθετικούς σκύλους και ταχύτητα.
Αρα ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ. Συνιστώ όμως μια γερή ΕΞΑΛΛΗ και μπάσσα φωνή, την κατάλληλη στιγμή (πρίν έρθει ο σκύλος). Με το μικρόσωμο αγκαλιά φυσικά (λίγοι είναι οι σκύλοι που θα δαγκώσουν εσάς). Τα σκυλάκια σας; ΠΟΛΛΟΙ

Εσείς που λέτε να μην τα σηκώνουν, τι προτείνετε ακριβώς;
Να μην τα βγάζουν καθόλου βόλτα;
Είναι απίστευτο πόσο αναγκάζονται να κάνουν ακριβώς αυτό, επειδή ζουν κοντά σε ένα κάθαρμα με λυτό επιθετικό σκύλο.
Η ακόμη και σ' ενα μεγάλο κουτάβι που θέλει να παίζει με μικρόσωμα (και ο ιδιοκτήτης του το θεωρεί φυσικό). ΘΑ ΤΟ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΛΤΕΖΑΚΙ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!
Τώρα μας λες ότι αν δεις σκύλο να έχει φύγει από το λουρί,
θα αρχίσεις τα καραγκιοζιλίκια με μπουνιές και κλοτσιές
ώστε να προκαλέσεις τον σκύλο και να αποζημιωθείς μόλις σου κόψει καμία.
Έτσι και αλλιώς είσαι νομικά καλυμμένη και θα υποστηρίξεις ότι ήθελε να φάει εσένα ή τον σκύλο σου.
Μπράβο ωραία νοοτροπία.
Επειδή εγώ τον σκύλο τον βγάζω βόλτα χωρίς λουρί, αν τολμούσες να κάνεις κάτι τέτοιο και δεν σε τελείωνε ο σκύλος θα σε τελείωνα εγώ.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ο σκύλος βόλτα χωρίς λουρί είναι το πρόβλημα?
ο απείθαρχος κυριαρχικός ανεξέλεγκτος σκύλος είναι το πρόβλημα
και ειδικά αν έιναι και πάνω απο 10 κιλά

είχα σκύλα που κυκλοφοράγαμε χωρίς λουρί αλλά δεν έκανε κιχ αν δεν με κοιταγε πρώτα να δεί αν την αφήνω. ούτε γάτες ούτε παιδιά ούτε μπριζόλες στο μισό μέτρο δεν θα την έκαναν να κάνει του κεφαλιού της. φαντάζομαι ότι κι εσύ έτσι τον έχεις τον σκυλάκο σου ε:) γιατί αλλιώς λυπάμαι τα αρσενικά που θα βρεθούν μπροστά του αν είναι αυτός που έχεις για άβαταρ και είναι και αρσενικός κι αυτός...

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
Επειδή εγώ τον σκύλο τον βγάζω βόλτα χωρίς λουρί, αν τολμούσες να κάνεις κάτι τέτοιο και δεν σε τελείωνε ο σκύλος θα σε τελείωνα εγώ.
παντος η αληθεια ειναι οτι πρεπει να του φορας λουρι!! γιατι αν ετσι ακριβος υπαρχει και ενας αλλος σκυλος μεγαλος σαν τον δικο σου ενα πιτ η ενα μπουλτνογκ η ενα αλλο ροτ και για τον αλφα η βητα λογο αρπαχτουνε και στον σκισει στο ματι (πανευκολο) η σου κανει τρυπα στο αυτι (ποιο ευκολο) η κοψει καμια αρτιρια στην μυτη (εχεισ δει ποσο αιμα τρεχει?) τοτε τι θα πεις και ξερεις τι φρικη θα φας?

και το κακο ειναι να πεσεις και σε κανενα που εχει λουρι να παει ο δικος σου και να παθει και ζημια.. τοτε και στην αστυνομια να πας δεν θα βγαλεις ακρη!!

οσο για τα τραυματα που αναφερα ειναι πανευκολα και γρηγορα μονο με ενα δαγκωμα και ας τα χωρισεις μετα!!

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
ο σκύλος βόλτα χωρίς λουρί είναι το πρόβλημα?
ο απείθαρχος κυριαρχικός ανεξέλεγκτος σκύλος είναι το πρόβλημα
και ειδικά αν έιναι και πάνω απο 10 κιλά

είχα σκύλα που κυκλοφοράγαμε χωρίς λουρί αλλά δεν έκανε κιχ αν δεν με κοιταγε πρώτα να δεί αν την αφήνω. ούτε γάτες ούτε παιδιά ούτε μπριζόλες στο μισό μέτρο δεν θα την έκαναν να κάνει του κεφαλιού της. φαντάζομαι ότι κι εσύ έτσι τον έχεις τον σκυλάκο σου ε:) γιατί αλλιώς λυπάμαι τα αρσενικά που θα βρεθούν μπροστά του αν είναι αυτός που έχεις για άβαταρ και είναι και αρσενικός κι αυτός...
μην τον λυπασε γιατι υπαρχουν πολλα σκυλια που θα κανουν αμεσως κακο και κυκλοφορουν αναμεσα μας καθημερινα!!!

οσο μεγαλο και δυνατο να φενετ το αλλο!!

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Φίλε simeonaras γι' αυτό πρέπει να επενδύεις στην εκπαίδευση του σκύλου.
Να σου πω πως αντιμετωπίζω εγώ τέτοιες καταστάσεις.
Συνήθως δεχόμαστε επιτίθεση από αγέλες μεγαλόσωμων αδέσποτων.
Δείχνει αδιαφορία εντελώς και μόλις εξαπολύσουν επίθεση, τον βάζω σε θέση "κάτω" και ορμάω εγώ καταπάνω της αγέλης.
Μόνο στην μαρκαρισμένη περιοχή του δεν δέχεται άλλον σκύλο.
Αλλά αυτό το γνωρίζουν και οι άλλοι σκύλοι και δεν πλησιάζουν.
Έχει δεχθεί επίθεση και από σκύλο κομπλεξικού ιδιοκτήτη που έστηλε τον σκύλο του επίτηδες, και από αφηνιασμένο πιτμπουλ στον χώρο εκπαίδευσης που μόλις το ξεκολούσαμε από τον ένα σκύλο άρπαζε τον άλλο, και από άλλο αρσενικό ροτ που ξέφυγε από το αφεντικό του.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν στο λουρί. Τι να κάνω μήνυση στους άλλους ιδιοκτήτες γιατί έπαθε ο σκύλος μου ψυχολογικά και θέλει δύο χρόνια ψυχανάλυση;

Όσο για τα μικρόσωμα που του γαβγίζουν δεν καταδέχεται ούτε να τα κοιτάξει. Πόσο μάλλον να τα επιτεθεί, νηστικό είναι;

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
συμφωνω μαζι σου στο θεμα μηνυση οτι ειναι πολυ χαζο!!

απλα αυτο που ηθελα να σου πω ειναι οτι χωρις λουρι κινδυνευει και ο ιδιος και δεν μιλαω για αδεσποτα (ειληκρινα ποτε δεν με εχουν ενοχλησει σοβαρα εξαλου φοβουνται ευκολα)

μιλαω για σκυλια τα οποια ισως εχουν ξαναδει αυτο το σκηνικο και δεν ειναι εντος της μαντρας του εκπεδευτη!!

αλλα ανεκπεδευτα (η εκπεδευμενα πεσ το οπως θες) και πραγματικα επικινδυνα!! κριμας ειναι να γεμισει τρυπες και γρατσουνιες- να μην σου πω για την επομενη μερα-

ειναι και ομορφος!!:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
άρα και χωρίς λουρί τον ελέγχεις ουσιαστικά και 100%
άψογα:)

και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας
και επειδή εσύ αποκλείεται να πάρεις αγκαλιά τον σκύλο σου
εκτός κι αν είναι για αγαπίτσες;)
κι εγώ έχω θυληκιά ελαφρών βαρών(μέχρι 8 κιλα)
ας πούμε ότι συναντιόμαστε στην παραλία και ο δικός σου με το που βλέπει την δικιά μου
και είναι και χωρίς λουρί
σφαίρα έρχεται κατα πάνω μας γαυγιζογρυλίζοντας
και χωρίς ουρά να δούμε πως κινείται
και με κείνο το βλοσυρόμουτρο (απο μακριά τουλάχιστον)
και (με συγχωρείς βέβαια) χωρίς να ξέρω τι σόι χύμα στο κύμα λιώμα στο πιώμα περίπτωση ατόμου έχει το σκύλο λυτό ή αμελώς δεμένο στην παραλία
τι να κάνω?
να το πάρω αγκαλιά το κοκόνι
η να το αφήσω κάτω και να προσευχηθώ να είναι καλοοοοο σκυλάκι αυτό που έρχετε?????

ασυναίσθητα θα το έπαιρνα αγκαλιά :p

αλλά τώρα που έτυχε και το σκέφτηκα πρίν μου συμβεί (=D>dogforum)

μάλλον θα το άφηνα κάτω
αλλά με πιό λίγο λουρί διαθέσιμο ή (όταν μάθει) στην εντολή κάτσε
και θα ετοίμαζα την όποια άμυνα κατάφερνα να διαγνώσω ότι χρειάζεται.
ελπίζω να μην μου τύχει ροτβάιλερ αγριεμένο βέβαια :eek::eek::eek:
κι αν τύχει θέλω να κρατάω κάτι βαρύ και σκληρό-κατάνα κατα προτίμηση:D:D:D

Βέβαια εσύ θα τον φώναζες αμέσως πίσω ή απλά θα ερχόταν με έκδηλη χαριτωμένη περιέργεια ,κινούμενος αργά και σαφώς φιλικά
οπότε όλα πολύ καλά :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ωχ

μα μιλάμε για πως να σώσουμε τα σκυλιά μας από άγριων διαθέσεων επίθεση πολύ μεγαλύτερου σκυλιού.

ζωοφιλία είναι μόνο να τα αφήσουμε να κάνουν τα ζωώδη τους κι εμείς να play dead βλέποντας ντοκυμαντέρ λάιβ σκυλομαχία με το "πατσαβουράκι" μας ενάντια σε βαρέων βαρών αγριεμένο σκύλαρο?

excuse me. τι να κάνω ο άμοιρος με αυτό που μου έτυχε? να σταυρώσω δάχτυλα? να σώσω το φιλαράκι μου λέμε .ζωοφιλικό είναι το θέμα.

κι αυτό με την κατάνα σόρυ αν φάνηκε υπερβολικό -εμένα μου φαίνεται αστείο.

το βίντεο βγάλτε το γιατί μπορεί να σοκάρει ιδιαίτερα κάποιους
αλλά
οι γνωσεις αυτοάμυνας σε έκτακτο περιστατικό πιστεύω πως αξίζει να συζητώνται

Last edited:

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Επανερχόμενος στο θέμα μας νομίζω πως η φοβία προς τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι λίγο υπερβολική.
Δεν ξέρω στις περιοχές που μένετε αλλά εγώ έχω χρόνια να δω τόσο αιμοβόρο σκύλο που να επιτίθεται σε άλλα σκυλιά με σκοπό να τα σκοτώσει.
Είχα και έχω μικρόσωμα σκυλιά και δεν είχαν ποτέ τους ούτε δαγκωνιά.
Και δεν ξέρω αν αυτή την φοβία την περνάνε τα σκυλάκια σε εσάς, ή εσείς στα σκυλιά σας.
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα μικρά σκυλιά σαλονιού, δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί αρκετά, έχουν μεγαλώσει σε υπερπροστατευτικό περιβάλλον, δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν και προκαλούν αδικαιολόγητα, φοβισμένα στην προστατευτική αγκαλιά του αφεντικού τους.

Τώρα θα μου πείτε και τι γίνεται στην περίπτωση μία της εκατό που πέσουμε σε δολοφόνο.
Δεν ξέρω ειλικρινά αλλά δεν πρέπει να ζούμε με αυτόν τον φόβο.
Και δεν πρέπει να τον μεταδίδουμε και στον σκύλο μας παίρνοντας τον αγκαλιά.
Αυτό κάνουν οι περισσότεροι που διασταυρώνονται με τον σκύλο μου.
Τον παίρνουν αγκαλιά και αυτός γαβγίζει υστερικά.
Ο σκύλος καταλαβαίνει ότι αυτό που αντικρίζει είναι κάποιος επικίνδυνος εχθρός γι' αυτό τον παίρνει η "μαμά" του αγκαλιά.

Μου έχει τύχη να πέσει μία κυρία κάτω γιατί την τράβηξε το λουρί του σκύλου της επειδή πλησίασε ο δικός μου, εκείνος φοβήθηκε και τυλίχτηκε στα πόδια της.
Την έπιασε υστερία και υποστήριζε ότι ο σκύλος μου επιτέθηκε στον δικό της.
Βέβαια μόλις συνήλθε της εξήγησαν τι συνέβη και το κατάλαβε αλλά τι φταίω εγώ να απειλούμαι με μηνύσεις για το παραμικρό μόνο και μόνο γιατί έχω μεγαλόσωμο σκύλο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Επανερχόμενος στο θέμα μας νομίζω πως η φοβία προς τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι λίγο υπερβολική.
Δεν ξέρω στις περιοχές που μένετε αλλά εγώ έχω χρόνια να δω τόσο αιμοβόρο σκύλο που να επιτίθεται σε άλλα σκυλιά με σκοπό να τα σκοτώσει.
Είχα και έχω μικρόσωμα σκυλιά και δεν είχαν ποτέ τους ούτε δαγκωνιά.
Και δεν ξέρω αν αυτή την φοβία την περνάνε τα σκυλάκια σε εσάς, ή εσείς στα σκυλιά σας.
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα μικρά σκυλιά σαλονιού, δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί αρκετά, έχουν μεγαλώσει σε υπερπροστατευτικό περιβάλλον, δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν και προκαλούν αδικαιολόγητα, φοβισμένα στην προστατευτική αγκαλιά του αφεντικού τους.

Τώρα θα μου πείτε και τι γίνεται στην περίπτωση μία της εκατό που πέσουμε σε δολοφόνο.
Δεν ξέρω ειλικρινά αλλά δεν πρέπει να ζούμε με αυτόν τον φόβο.
Και δεν πρέπει να τον μεταδίδουμε και στον σκύλο μας παίρνοντας τον αγκαλιά.
Αυτό κάνουν οι περισσότεροι που διασταυρώνονται με τον σκύλο μου.
Τον παίρνουν αγκαλιά και αυτός γαβγίζει υστερικά.
Ο σκύλος καταλαβαίνει ότι αυτό που αντικρίζει είναι κάποιος επικίνδυνος εχθρός γι' αυτό τον παίρνει η "μαμά" του αγκαλιά.

Μου έχει τύχη να πέσει μία κυρία κάτω γιατί την τράβηξε το λουρί του σκύλου της επειδή πλησίασε ο δικός μου, εκείνος φοβήθηκε και τυλίχτηκε στα πόδια της.
Την έπιασε υστερία και υποστήριζε ότι ο σκύλος μου επιτέθηκε στον δικό της.
Βέβαια μόλις συνήλθε της εξήγησαν τι συνέβη και το κατάλαβε αλλά τι φταίω εγώ να απειλούμαι με μηνύσεις για το παραμικρό μόνο και μόνο γιατί έχω μεγαλόσωμο σκύλο.

Σωστά πολύ σωστά. για τον σκύλο σου πολύ σωστά.
για χωρίς ιδιοκτήτη ορατό ή ορατό πανικόβλητο ιδιοκτήτη και ο σκύλος να τρέχει γρυλίζοντας?
δεν υπάρχει λόγος να ζώ με τέτοιο φόβο πιστεύεις?
εγώ μένω ελλάδα. κι εσύ?
και βγάλτε τις φυλές από το θέμα
γιατί απο τα ελάχιστα καθαρόαιμα που 95% ανήκουν σε κυνόφιλους
πόσες επιθέσεις θα προκύψουν???δεν νομίζω
για όλα τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν όμως η ράτσα είναι εμφανισιακή και ο χαρακτήρας είναι ένας άγνωστος συντελεστής...

Να το βάλω στα ποδια είναι σίγουρα πολύ λάθος πάντως.
μάλλον θα κάνω τον πολύ άγριο πολύ πρίν πλησιάσει αρκετά κοντά ώστε να έχω και χρόνο αν δεν κωλώσει καθόλου να σκεφτώ κάτι ακόμα:confused:

orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0

αν παντως υπηρχε πιθανοτητα λογικης συζητησης θα σου ελεγα απλως να μην βγαζεις τον σκυλο βολτα χωρις λουρι. ειναι, εκτος απο καραπαρανομο -που ελαχιστα φανταζομαι σε απασχολει, αλλωστε σε ελληνικο φορουμ ειμαστε και ως γνωστον οι νομοι ειναι παντα για τους αλλους..- και επικινδυνο: για αλλους, οπως ο παππουλης που θα παθει εμφραγμα αν τρομαξει με τον σκυλο σου, για τον ιδιο τον σκυλο σου αλλα και για την τσεπη σου...

σε καθε περιπτωση.. επαναλαμβανομαι, τα εχω ξαναγραψει αυτα...

στα υπολοιπα:
1. τα taser πρακτικα ειναι πιθανο να σκοτωσουν ενα σκυλο για τους ιδιους λογους που μπορει να σκοτωσουν εναν ανθρωπο. το σπρει πιπεριου απο την αλλη δυστυχως δεν πιανει παντα, ειδικα σε ενα σκυλι εκτος ελεγχου. εχουν αναφερθει αρκετες περιπτωσεις στις ΗΠΑ ροτβαιλερ, πιτμπουλ, γερμανικων ποιμενικων κ.α. τα οποια δεν σταματησαν την επιθεση μετα τη χρηση σπρει πιπεριου. συνηθως πιανει βεβαια, αλλα μην ειστε και σιγουροι οτι καθαρισατε.

2. οντως σαν συμπεριφορα το να σηκωνεις το σκυλι ψηλα θεωρειται λαθος. δεχομαι σαφως οτι οσοι το κανετε εχετε τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ προθεσεις, αλλα....... παιρνοντας ενα σκυλακι αγκαλια διατρεχουμε τον κινδυνο ο σκυλος που επιτιθεται να παρει το δικο μας κεφαλι αντι για αυτο του σκυλου μας...ακομα και κατα λαθος..
θα θυσιαζατε το κεφαλι σας για αυτο του σκυλου σας; εγω παντως οχι, δεν θα θυσιαζα το κεφαλι μου για κανεναν παρα μονο για τον εαυτο μου.
επισης δεν ξερω τι ομοιοτητα εχετε με τον ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ :D αλλα τα..... καρατεριστικα κολπα λιγο θα βοηθησουν σε περιπτωση που απεναντι μας εχουμε ενα αποφασισμενο και κυριως ΙΚΑΝΟ για επιθεση σκυλο (για ικανοτητα βλ ρατσες οπως ΓΠ, ροτ, πιτ μπουλ κλπ κλπ)
αν δεν κυκλοφορειτε με αστερακια νιντζα, 7ποντους σουγιαδες, σπαθι, ή εστω ενα καλασνικοφ βρε αδερφε θα ελεγα πως δεν ειναι καλη ιδεα να τα βαλετε με τετοιο σκυλο..

τα καλα νεα ειναι οτι οι πιθανοτητες να βρεθουμε αντιμετωποι με κατι τετοιο ειναι πραγματικα πολυ μικρες (ειχαμε παντα σκυλια στο σπιτι απο τοτε που γεννηθηκα και ποτε δεν βρεθηκα αντιμετωπος ολα αυτα τα χρονια με ικανο σκυλι που ηθελε να σκοτωσει). αρκει να ξερουμε που βγαζουμε το σκυλο μας βολτα και να ειμαστε προσεκτικοι. ξαναλεω, αλλο το "χαζουλι" αδεσποτο που αγριευει οταν περνας με το μηχανακι και αν του ριξεις μια φωνη θα φυγει κλαιγοντας, και αλλο ενα τετοιο σκυλι..
ειναι τραγικα ευκολο να ξεχωρισουμε τα δυο αυτα και να πραξουμε αναλογως...

Last edited by a moderator:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Θεωρω οτι και οι υπερβολες ειναι καλες, με την εννοια οτι ειναι καλυτερο να μπουν στο τραπεζι της συζητησης και να τις αποριψουμε τελικα ετσι ωστε να μην μας μενουν αμφιβολιες.
Θελω να πιστευω οτι μιλαμε για περιπτωσεις που υπαρχει επιθεση ή ειναι εμφανεστατο οτι θα υπαρξει και οχι για περιπτωσεις που ο φοβος μας παιζει παιχνιδια με τη φαντασια μας (καλο θα ηταν μια συζητηση για το πως το ξεχωριζουμε).
Σε περιπτωση πραγματικης επιθεσης και με τα χημικα του οργανισμου μας να ρεουν αφθονα σχεδον κανεις μας δεν ξερει πως θα αντιδρασει πραγματικα.
Απλα ψαχνουμε να μαθουμε ο ενας απο τις εμπειρειες του αλλου ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος αντιδρασης ετσι ωστε να ελαχιστοποιησουμε το κινδυνο ή να μην προκαλεσουμε καποια αντιδραση χωρις λογο.
Και να πω ενα παραδειγμα.
Κουβεντιαζοντας με μπατσοπαρεα ρωτησα τι ειναι καλυτερο να εχεις διπλα στο κρεβατι σου, για την περιπτωση εκεινη που θα μπει καποιος στο σπιτι. Στυλιαρι, μαχαιρι, τσεκουρι, καραμπινα, πιστολι κροτου λαμψης, πιστολι με αμπουλες τυφλωσης;
Μετα απο συζητηση που αποριφηκαν ολα τα παραπανω με επιχειρηματα γιατι δεν ξερεις τον οπλισμο, τις ικανοτητες, την απελπισια, τη μουρλια του εισβολεα και τελος τις συνεπειες του νομου επανω σου, μου απαντησαν το εξης απλο που δεν ειχε περασει ποτε απο το μυαλο μου. Αν θες να εχεις οποσδηποτε κατι, παρε ενα μικρο πυροσβεστηρα.
Καπως ετσι πιστευω πρεπει να το επεξεργαστουμε το θεμα.
Εμενα το ματσουκι μου ειχε μεινει στο μυαλο απο οταν μικρος περασα ενα ειδος εκπαιδευσης σε καποιο σωμα, οτι το χρησιμοποιουμε φερνοντας το στο υψος των γονατων, κρατωντας το απο τα ακρα, ετσι ωστε να αποτρεψουμε στον επιτιθεμενο να δαγκωσει.
Θα ανεφερα τη βιβλιογραφια αλλα το εχω στο πατρικο μου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog