Αγκαλιά και αποτροπή επίθεσης

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Απαραδεκτο να βγαζεις σκυλι που δε μπορεις να ελεγξεις λυτο χωρις λουρι:mad:
Το γερμανικο ποιμενικο που εχω μπορει πανευκολα να μπλεχτει σε σκυλοκαβγα οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να το ρισκαρω...
Ο μποξερινος τα παει μια χαρα με αλλα σκυλια αλλα για να πω την αληθεια αγχωνομαι πολυ με καποια συγκεκριμενα αδεσποτα στην περιοχη...:(
Και ενταξει αμα ειναι καποιος σκυλος με το αφεντικο του τα πραγματα ειναι πιο απλα αλλά τι κανεις αμα προκειται για αδεσποτο σκυλο που θα προκυψει προβλημα?

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Γι'αυτο ειπα συγκεκριμενα αδεσποτα....:(Τα περισσοτερα γενικα ειναι εντελως
ηρεμα και ακινδυνα....
Εχει μαζευτει μια αγγελη στην περιοχη τελευταια γυρω στα 5 σκυλια...
Τα περισσοτερα ειναι ακακα...Αλλα ενας νεοφερμενος ειναι και μεγαλος σε μεγεθος και τσαμπουκας...Ειχε σταματησει εξω απο την αυλη γαυγιζε τον Dogo και δεν φευγε με τιποτα....Γαβγιζει σε περαστικους και μια μερα παρολιγο να ριξει ενα παλικαρι απο το μηχανακι...
Πως αντιδρας τωρα αν προκυψει κατι στην βολτα?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Μας έχει συμβεί κ εμάς με τη λίζα μας κάτι παρόμοιο. Αυτό που έκανα ήταν να βάλω τη λίζα μπροστά μου κ να γυρίσω πλάτη στο άλλο σκυλί (ό,τι έκανες κ εσύ δηλ.).
Εννοείται την άφησα ελεύθερη σε δευτερόλεπτα, για να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, πράγμα που, πάλι καλά, δεν χρειάστηκε, γιατί η άλλη ιδιοκτήτρια ήρθε κ μάζεψε τον πιτ μπουλ της.
Αλλά, ειλικρινά, εξαγριώνομαι τόσο πολύ με τέτοιες καταστάσεις, που αισθάνομαι ότι θα πλακώσω στις κλωτσιές (όχι τον άλλο σκύλο) τον άλλο ιδιοκτήτη.....!! :mad:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι πιστεύουν ότι θα το ελέγξουν το σκύλο τους χωρίς το λουρί!:(

Σας έχει τύχει το αντίθετο;Ο δικό σας σκύλος να είναι αντικοινωνικός να τον έχετε στο λουρί και να έρχεται το άλλο το σκυλί χωρίς λουρί αλλά πολύ φιλικά;
Τότε τι κάνεις;:confused:
Αυτό εγώ το είχα βιώσει αρκετές φορές, η δικιά μου ήταν αντικοινωνική, δεν ήταν ποτέ η πρώτη που θα τσαμπουκαλεβόταν αλλά δεν ήθελε γνωριμίες!Έτσι λοιπόν όταν ερχότανε κάποιο για να γνωριστούνε με έλουζε κρύος ιδρώτας γιατί είναι και κρίμα τα ψυχολογικά της δικιάς μου να τα πληρόσουν άλλα σκυλάκια!
Ευτυχώς δεν έγινε ποτέ τίποτα πέρα από κάτι γρυλίσματα αν ξεπερνούσαν πολύ τα όρια της αλλά πάντα είχα το άγχος...Έτσι η βόλτες γινόταν σε περιοχές και ώρες που δεν πολυ υπήρχαν άλλα σκυλιά αλλά δεν την ευχαριστόμουν ιδιάιτερα...

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Ολα οκ ρε παιδιά κ κάτοχοι μεγαλόσωμων σκύλων αλλά τι θα κάνατε αν αφήνατε 2 κιλά σκυλί να τα βγάλει πέρα με έναν 'ελέφαντα' που έρχεται κατά πάνω του με σαφέστατες ενδείξεις ότι δεν έρχεται για..γνωριμία?
Δλδ με βγάζει από τα ρούχα μου η άποψη ότι δε πρέπει με τπτ να τα σηκώνουμε στην αγκαλιά μας όταν έρχεται ένας εξαγριωμένος σκύλαρος λόγω κακής κοινωνικοποίησης ή κακής...μέρας του σκύλου ή κ εγώ δε ξέρω τι!
Γιαυτό κ όχι μόνο θα το σηκώσω σε τέτοια περίπτωση αλλά θα το βάλω κ μέσα στο μπουφάν μου..
Κ αν θέλει ο σκύλος να επιτεθεί,ας επιτεθεί σε εμένα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μόλις θυμήθηκα εκείνη την αγγελία με το Πυρηναίων που εμφανίστηκε σε μια περιοχή και σε χρόνο dt έκοψε 2-3 μικρόσωμα σκυλιά...:(
Σίγουρα είναι τελείως διαφορετική η προσέγγυση από έμας με μεσαία- μεγάλα σκυλιά σε σχέση με τα παιδιά που έχουν ένα σκυλί που ζυγίζει λιγότερο από ότι το κεφάλι ενός από τα μεγάλα...
Αυτά σίγουρα δεν μπορούν να αμυνθούν και σίγουρα δεν μπορούνε να τα αφήσουν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους όπως λέμε για τα μεγαλύτερα γιατί δεν θα έχουν καμία τύχη...:(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δε θέλω να γίνομαι κουραστική, αλλά αν δεν είχες τη Ρουμπίτσα αλλά ένα μικρόσωμο, η ενστικτώδης σου αντίδραση, παίρνω όρκο, θα ήταν να το σηκώσεις αγκαλιά.
Κατά τα άλλα τη γνώμη μου την έχω πει πολλές φορές στο θέμα αυτό...
Συμφωνω απολυτα!!!!
Καλος κακος δεν ρισκαρεις με ικασιες αν θα ηταν καλυτερα να ειναι αγκαλια..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγώ δεν έχω την αγγελία που λέτε στο μυαλό μου, αλλά αυτό το post:
http://www.dogforum.gr/v2/showpost.php?p=80664&postcount=22

Λοιπόν ΑΥΤΟ το σκυλάκι ίσως και να είχε γλιτώσει αν η ιδιοκτήτρια του το έπαιρνε αγκαλιά, όοοοσο λάθος κι αν θα 'ταν αυτό ενδεχομένως. Ίσως και όχι. Δε βγάζω συμπεράσματα, άλλωστε φαίνεται ότι ο άλλος σκύλος δεν είχε δείξει επιθετικές τάσεις, τουλάχιστον όχι για το άπειρο μάτι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εμένα πάντως μου έχει τύχει αυτό που περιέγραψε η Σοφία.... ο δικός μου είναι μεν μεγάλος σε μέγεθος, αλλά γενικά φοβάται και τη σκιά του.. οπότε παρόλο που δε φοβάμαι για τη σωματική του ακεραιότητα, δεν θέλω να τον βάζω σε καταστάσεις εκ των πραγμάτων τρομαχτικές γι'αυτον.... απ'την άλλη δε θέλω να τον έχω σε γυάλα.... πρεπει να μάθει ότι ενίοτε θα πέσει σε επιθετικούς σκύλους....

Μας έτυχε λοιπόν αυτό που είπε η Σοφία.... λυτός ο άλλος, να τρέχει κατα πάνω μας γρυλίζοντας με το δόντι έξω..... ο Γκογκόλ ήταν επίσης λυτός, αλλά και δεμένο να τον είχα θα τον άφηνα.... αυτό που έγινε τελικά ήταν ότι τον πήρε στο κυνήγι το δικό μου, προσπάθησε να του ρίξει καμια δαγκωνιά, δεν πρόλαβε γιατί ο Γκογκολ ήταν πιο γρήγορος και εν τω μεταξύ προλάβαμε εγώ και η ιδιοκτήτρια του άλλου να τον συμαζέψουμε.... στη συνέχεια φύγαμε (από την περιοχή που ο άλλος θεωρούσε "δική του"... στο βουνό όλα αυτά) και ούτε γάτα ούτε ζημιά.... είχε την ουρά κάτω απ'τα σκέλια για κανα δεκάλεπτο, αλλά δεν άλλαξε συμπεριφορά.... εξακολουθεί να μη φοβάται γενικά σκύλους παρά το ατυχές γεγονός.

Περιστατικό δεύτερο: υπάρχει στο Λυκαβηττό ένας ΓΠ που είναι ο φόβος κι ο τρόμος όλων... τον βλέπουν απο μακριά κι αλλάζουν μονοπάτι όλοι. Εχει δαγκώσει πολλά σκυλιά, και μερικούς ιδιοκτήτες! (εχει πάει και στα δικαστήρια το πράγμα). Ο τύπος που τον έχει είχε και άλλο ΓΠ πριν απ'αυτον με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (μάλλον δεν το θεωρεί πρόβλημα)... Στην αρχή λοιπόν τον απέφευγα κι εγώ, για να μη φοβίσω περισσότερο το Γκογκόλ..... μια μέρα αποφάσισα ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζω δρόμο, δεν του ανήκει το βουνό.... καθόταν λοιπόν αυτός με το σκύλο λυτό, κι εμείς ερχόμασταν..... του λεω από μακριά "να περάσουμε?" "ναι, μου λεει δε δαγκώνει..." ... πλησιάζουμε εμείς, ο ΓΠ με την τρίχα κάγκελο, ο Γκογκόλ με την ουρα κάτω και "κοιτώντας αλλού" (ξέρετε τι εννοώ όσοι ξέρετε λιγο από γλώσσα του σώματος του σκύλου", τον αφήνει να τον μυρίσει, και συνεχίζουμε.... και πάλι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Από κείνη τη μέρα, δεν αλλάζω πλέον μονοπάτι όταν πέφτουμε πάνω στο ΓΠ. Ο Γκογκόλ ξέρει από μονος του και πάει γύρω γύρω..... δεν ξαναδοκιμάζει τη γνωριμία!

Last edited:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Αυτό που θέλω να επισημάνω εγώ,είναι ότι αν το σκυλι που είχε επιθετικές τάσεις,ήταν στα κυβικά του δικού μου,δε θα υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να το πάρω αγκαλιά,εκεί θα το άφηνα να υπερασπιστεί μόνο του τον εαυτό του όπως κ έχω κάνει με ένα κουτάβι που ήταν στα μέτρα του κ του γρύλιζε συνέχεια(άσχετα αν αργότερα ο δικός μου του πήρε τον αέρα κ άρχισε να το καβαλάει συνέχεια:p).

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Εγώ δεν έχω την αγγελία που λέτε στο μυαλό μου, αλλά αυτό το post:
http://www.dogforum.gr/v2/showpost.php?p=80664&postcount=22

Λοιπόν ΑΥΤΟ το σκυλάκι ίσως και να είχε γλιτώσει αν η ιδιοκτήτρια του το έπαιρνε αγκαλιά, όοοοσο λάθος κι αν θα 'ταν αυτό ενδεχομένως. Ίσως και όχι. Δε βγάζω συμπεράσματα, άλλωστε φαίνεται ότι ο άλλος σκύλος δεν είχε δείξει επιθετικές τάσεις, τουλάχιστον όχι για το άπειρο μάτι.

Αχ βρε Chloe μου,μάτωσε η καρδιά μου με αυτό που διάβασα :(:(

Γιαυτό λέω ότι δε μπορείς ποτέ να ξέρεις τις διαθέσεις του κάθε σκύλου,ακόμα κ του δεσποζόμενου.. Ούτε να πεις με βεβαιότητα ότι δε θα δαγκώσει..ΟΣΟ καλά κ αν ξέρεις το σκύλο σου!

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Αμάν Chloe φρίκαρα τελείως...
Εγώ το μαλτέζο δεν τον παίρνω αγκαλιά, παρόλο που αδιαφορεί για όλα τα σκυλιά του κόσμου και κάνει σαν τρελλός για να τ' αποφύγει...
Είμαι όμως συνέχεια σε ετοιμότητα...

Τι κάνεις όμως σε περίπτωση που σου την πέσει ένα τέρας, αλλά ο σκύλος σου δεν είναι στα κυβικά σου και δεν μπορείς να τον πάρεις αγκαλιά???(και ξέρεις βέβαια ότι η μάχη είναι άνιση???)
Πάλι το ίδιο επικίνδυνο δεν είναι???
Την προήγουμενη εβδομάδα διαδραματίστηκε ένα τέτοιο περιστατικό μπροστά στα μάτια μου και ευτυχώς γλύτωσε η σκυλίτσα (setter) από θυληκό κεντρικής Ασίας...΄

Βέβαια, αν ήταν μικρόσωμο σκυλάκι, δεν νομίζω να γλύτωνε...
Οπότε κι εγώ πιστεύω ότι η αγκαλιά τα σώζει τα μικρούλια...

Από την άλλη ο Dante όλο και περισσότερο δοκιμάζει τις δυνάμεις του και πάει και γρυλλίζει σε κάτι τέρατα πχ dogo argentino που έχει σκοτώσει 2 σκυλιά (αυτός δεμένος και τ' άλλα λυτά...)
Θα τον φάνε λάχανο και δεν μπορώ να τον πάρω αγκαλιά...
Μερικές φορές αναπολώ τις στιγμές που ήταν μικρούλη και τον έβαζα μέσα στο μπουφάν μου...

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
M' αρέσει που πολλοί λένε "άστο, σκύλος είναι δεν πειράζει, δεν θα πάθει τίποτα, θα τα βρουν μεταξύ τους" αλλά κατά τα άλλα το forum είναι γεμάτο από ιστορίες με δαγκώματα, γρυλίσματα, καβγάδες, επιθέσεις κα. Και το χειρότερο είναι οτι όπως και να το κάνεις ένα κατάλοιπο σου μένει, βλέπεις σκύλο να πλησιάζει και είσαι στην τσίτα, πριν από το σκυλί σου. Αυτό είναι το χειρότερο όταν εμπλέκεσαι σε αυτές τις καταστάσεις.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ναι, γιατί?
Πρώτον για να δω πόσο εφικτό θα ήταν να το πάρεις αγκαλιά...και δεύτερον για να δω πόσο τυχερός ήταν ο "λύκος" και ο ιδιοκτήτης του.

Και τα 2 μικρή αξία έχουν για το θέμα. :)

Στην ουσία τώρα...Δείτε τα παρακάτω videos και επικεντρώστε στα Decoys ή "Ερεθιστές".
Τους ανθρώπους που κάνουν τον "κακό".

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=ZPjNGDIA9oQ"]YouTube - Kienaï[/ame]

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=3Idg_VAviAY"]YouTube - defense of the handler[/ame]

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πως ο "Ερεθιστής" κάνει κινήσεις "σπασμωδικές" , απότομες , κουνάει χέρια και πόδια , αντικείμενα τα οποία πιθανόν εκτοξεύει προς το σκύλο , κλπ. και όλα αυτά για να τον ιντριγκάρει να συνεχίσει την επίθεση , να του τονώσει το πείσμα και ΟΧΙ για να αποφύγει την επίθεση!

Σαν συμπέρασμα λοιπόν , όλες οι παρόμοιες κινήσεις και αντιδράσεις που εμείς θα κάνουμε από φόβο , τρόμο και άγνοια ΔΕΝ θα βοηθήσουν την κατάσταση , ίσα-ίσα θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Αυτό που χρειάζετε είναι να επιστρατεύουμε την ψυχραιμία μας , να δίνουμε την ευκαιρία στα σκυλιά "να τα βρούν" , να αξιολογούμε την κατάσταση και να επικοινωνούμε (χωρίς υστερίες) με τον άλλο ιδιοκτήτη.

Μου έχει τύχει να είμαι και στις δύο πλευρές , του "θύτη" και του "θύματος".

Δεν ντρέπομαι να πώ πως αφήνω και άφηνα τα σκυλιά μου ελεύθερα , όταν είχα την ευκαιρία.Ποτέ τα σκυλιά μου δεν ήταν "επιθετικά" , αλλά είχαν αντιδράσεις που εύκολα τις μπέρδευες με "επιθετικές" και μπορούσαν να φτάσουν και στο σημείο να εμπλακούν σε τσακωμό , αν οι συνθήκες το ευνοούσαν.

9 στις 10 φορές όταν άφηνα τον οδηγό (λουράκι) από τα χέρια μου , αυτό που έμοιαζε "επίθεση" γινόταν "αναγνώριση" και αργότερα αδιαφορία ή και παιχνίδι.

1 στις 10 που είχαμε συμπλοκή επενέβαινα ψύχραιμα , ακινητοποιώντας τα ζώα (αν μπορούσα) , περιμένωντας τον άλλο ιδιοκτήτη και χωρίζοντας τα ζώα με την δική του βοήθεια.

Οι τσακωμοί σκύλων δεν είναι κάτι "αφύσικο" ή παράλογο.Είναι στα πλαίσια του "έχω σκύλο" , οπότε πρέπει να φροντίζουμε και για την πρόληψη αλλά και για την επέμβαση.

Τώρα αν ο σκύλος που έχουμε είναι μικρόσωμος και ευάλωτος , πρέπει να παίζουμε τον ρόλο του "σκοπού" στην βόλτα.

Ναι!Είναι λάθος του ανεύθυνου ιδιοκτήτη που έχει το ζώο ελεύθερο , αλλά καλό είναι να μη ψάχνουμε το δίκιο μας στα δικαστήρια , με νεκρό ή βαριά τραυματισμένο ζώο.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο "κόσμος είναι πολύ σκληρός" για ένα σκυλάκι 4-5 κιλών και στην φύση θα ήταν περισσότερο "θήραμα" παρά "κυνηγός".
Άρα πρέπει να το προφυλάσουμε από κινδύνους που δεν είναι ανάγκη να έρθουν από "επίθεση" , αλλά ακόμα και από άγαρμπο παιχνίδι με σκύλο κατά 15 κιλά βαρύτερο.

Αν λοιπόν έχουμε τέτοιο σκύλο , προσέχουμε που τον βγάζουμε βόλτα , ελέγχουμε την περίμετρο και μπορούμε να τον πάρουμε αγκαλιά αν δούμε από μακρυά να πλησιάζει απειλητικά άλλο σκυλί , αλλά χωρίς υστερίες.

Αγκαλιά και ήρεμα προς την αντίθετη κατεύθυνση...Δυστυχώς καλό είναι να κάνουμε παρέα με όμοιους στη σωματοδομή και σε ελεγχόμενους χώρους που δεν επιφυλάσουν "εκπλήξεις".

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
djdoctor,έτσι είναι.Οντως ο κόσμος είναι σκληρός για ένα λεπτεπίλεπτο σκυλάκι.
Κ δε μίλησε κανείς για υστερία.Απλά,βλέπεις έναν αγριεμένο σκύλο να έρχεται καταπάνω σου,σκύβεις,το σηκώνεις αγκαλιά κ μένεις ήσυχος.Ούτε φωνές,ούτε υστερίες.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Πρώτον για να δω πόσο εφικτό θα ήταν να το πάρεις αγκαλιά...
Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Είπα και παραπάνω ότι είναι 20 κιλά. Επιπλέον το συγκεκριμένο σκυλί δεν κάθεται αγκαλιά, ούτε για πλάκα, πόσο μάλιστα σε μια περίπτωση με τόση ένταση.

και δεύτερον για να δω πόσο τυχερός ήταν ο "λύκος" και ο ιδιοκτήτης του.
Μικρή σημασία έχει. Δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Σίγουρα η Ρούμπι είναι σκυλί που θα μπορούσε να αμυνθεί, αν η κατάσταση ξέφευγε σίγουρα θα την άφηνα, αλλά είναι επίσης ένα σκυλί που συμβιώνει με έναν άλλο πολύ επιθετικό σκύλο και προσπαθώ πολύ να μην αποκτήσει το ίδιο κουσούρι. ΄Οταν τη βγάζω βόλτα μόνη της έχω το κεφάλι μου ήσυχο, με το Μπρούνο ποτέ, γιατί να αποκτήσω ξαφνικά διπλό πρόβλημα?

Δεν ντρέπομαι να πώ πως αφήνω και άφηνα τα σκυλιά μου ελεύθερα , όταν είχα την ευκαιρία.Ποτέ τα σκυλιά μου δεν ήταν "επιθετικά" , αλλά είχαν αντιδράσεις που εύκολα τις μπέρδευες με "επιθετικές" και μπορούσαν να φτάσουν και στο σημείο να εμπλακούν σε τσακωμό , αν οι συνθήκες το ευνοούσαν.

9 στις 10 φορές όταν άφηνα τον οδηγό (λουράκι) από τα χέρια μου , αυτό που έμοιαζε "επίθεση" γινόταν "αναγνώριση" και αργότερα αδιαφορία ή και παιχνίδι.
Έχοντας τα δυο σκυλιά που έχω πιστεύω πως είμαι στη θέση να αναγνωρίζω τις συμπεριφορές, ειδικά αυτές που "μοιάζουν" επιθετικές αλλά δεν είναι. Για αυτές που πραγματικά είναι δε, άσε....... Ζω και με τις δύο περιπτώσεις καθημερινά ;)

Στα λοιπά συμφωνώ απόλυτα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog