Αγγλικό Μπουλντόγκ-Απορίες

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Υπάρχουν περιπτώσεις (εξαιρέσεις) που καποιο bulldog μπορει να ανταπεξελθει σε καθήκοντα ασφαλειας.

http://www.youtube.com/watch?v=iMuKf3GvsUI&feature=related

Αν όμως έιναι το ζητούμενο σου, ψαξε καποια αλλη φυλη...

υ.γ. μην παρεις νευρικό σκυλο... θα σκοτωθειτε..:D

Last edited:

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
Δεν με ηξερες και απο χθες για να απευθυνεσε σε μενα ετσι.
Γνωριζω πολυ καλα τι εστι σκυλος φυλακας και ποιος πρεπει να ειναι ο χαρακτηρας του.
Ξαναδιαβασε τι εγραψες ουδετερα. Θα δεις οτι τα λογια σου ειναι ευκολα παρεξηγησημα. Αν διατυπωνες την ερωτηση διαφορετικα πχ τι θα μπορουσα να κανω για να μην γινει αγριος και τι θα πρεπει να περιμενω αν τελικα δεν τα καταφερω, δεν θα εκανα εικασιες. Και στο τελος τελος σε ενα δημοσιο φορουμ περα απο αυτα που γραφουμε σαν απαντηση σε καποιον που κανει συγκεκριμενα ερωτηματα παντα εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας οτι μπορει και να τα διαβασει και καποιος που δεν ειναι τοσο καλοπροαιρετος οσο εσυ.
Περιγραφοντας λοιπον το ποσο αγριο μπορει να γινει ενα bulldog και τι μπορει να κανει μπορει στον οποιοδηποτε πυροβολημενο να μπουν περιεργες ιδεες.

Απο το να ακους τις μπιπ που λεμε κατα την γνωμη σου μηπως θα ηταν καλυτερα να μιλησεις με καποιον εκπαιδευτη και καποιον εκτροφεα της φυλης που σε ενδιαφερει?
Μαρια μου οκ ας ληξει εδω.Συγνωμη κιολας, Απλα αν το δεις αντικειμενικα ουτε εσυ με ηξερες για να κανεις εικασιες οτι ειμαι κακοπροαιρετος που ψαχνω αιμοβορικα σκυλια κτλ κτλ.Τεσπα, καταλαβαινω τι λες και εχεις δικιο στο μηνυμα σου το τελευταιο.Απλα ρε σεις σε τετοιου ειδους φορουμ,βοηθαμε τον αλλον με τις γνωσεις μας και ανταλασσουμε αποψεις δεν βγαζουμε απωθημενα του ξερολα επειδη στην ζωη μας ειμαστε καρπαζοεισπρακτορες.Και υπαρχουν ουκ ολιγα ατομα τετοια στο νετ. Για παραδειγμα αν δεις στις ερωτησεις μου μονο λιγα ατομα απαντησαν επι της ουσιας ολοι οι αλλοι η δεν απαντησαν η απαντουσαν για να αρπαχτουν.και αν οπως λεει και η σοφια καποιος εκτροφεας,κριτης μπηκε στην κουβεντα..απο οτι ειδες δεν απαντησε σε καμμια ερωτηση επι της ουσιας..τα συμπερασματα δικα σας.Επισης μπουλη ωραιο το βιντεακι.Βλεπω οτι ο αγγλος δεν αφηνει το δαγκωμα με τιποτα..ουτε αφεντικο ακουει ουτε τιποτα..αρα αστο καλυτερα..δεν κανει για φυλακας!Αλλα ρε συ με παρεξηγησατε.Δεν ειμαι νευρικος το αντιθετο ειμαι.Αν δεις την συζητηση απο την αρχη δεν προκαλεσα ουτε μιλησα αποτομα σε κανεναν.Αμυνα ηταν.Σταματινα ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου αλλα βλεπω δεν συμφωνει ο τρικι.Τρικι πες αν θελεις την δικη σου αποψη. Παντω αυτο για την ζεστη το καλοκαιρι ισχυει ετσι? εχουν ενα θεμα με την ζεστη την υπερβολικη. Οσον αφορα στα χρηματα ενταξει πιστευω λογικα επειδη ειναι ευπαθης ρατσα θα ειναι λιγακι μεγαλυτερη σπαταλη στα χρηματα.Βεβαια ισως με τους δικους σου σκυλουσ δεν ηταν ετσι.Αλλα ζωντανοι οργανισμοι ειναι,ολοι δεν ειναι το ιδιο τεσπα.Πολυ καλημερα σαςςςςςςςςςςςς:)

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Μονο που που το english bulldog δεν είναι φυλή εργασίας, το αν μπορεί να τρέξει και να κάνει ακόμα και ατζίλιτι είναι άλλο θέμα, ασχετα αν δεν ειναι ιδανικός. Εργασίας σκύλος δεν είναι, αλλά προτιμάει τον καναπέ, και τουλάχιστον πρέπει να σεβαστούμε τους Αγγλους που φτιάξανε τη φυλή μετά την δια νόμου απαγόρευση του κυνηγιου του ταυρου, και τη μετατροπή του σε ενα γλυκιίτατο χαρακτήρα,απο το τίποτα, με τη συνταξη προτύπου της φυλής το 1865. Και προσοχή στη ζέστη δεν την αντέχουν - δεν τους αρέσει. Αλλά ενας μη γλυκός χαρακτήρας δεν είναι English bulldog. Σεβασμός στους ανθρώπους που φτιάξανε τη φυλή

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Σε καμία περίπτωση το bulldog δεν είναι σκυλος εργασίας. Δεν εκπαιδευεται για φύλακας και απ όσο μου είχε πει ενας εκπαιδευτης πανω σε συζητηση κάποιοι απο τους λόγους είναι ο σωματότυπος, η αντοχη, η φυση του χαρακτηρα του κλπ κλπ Καθαρά σκύλος καναπέ, όσο μεγαλώνει κοιμαται και περισσότερες ώρες τη μέρα, ειδικά αν κάνει ζέστη. Απιστευτα εκφραστικές φάτσες, νομίζεις οτι θα σου μιλήσουν ώρες ώρες. Προσφέρει απιστευτο γέλιο, όμορφες στιγμές και δεν απαιτεί μεγάλη εκτόνωση. Σαν κουταβια παντως ειναι πιο ενεργητικά και μέχρι 1 έτους είναι πιο τρελλιαρικα :)

Ρωτησες καποια στιγμή περι εμπειρίας με κακή συμπεριφορά. Θα σου πω λοιπον τη δικη που (ευτυχως παρελθοντικη ιστορια)
Η killah ήρθε στα χέρια μου 6 μηνων απο ιδιώτη (δυστυχως δεν γνωριζα τιποτα τοτε), αγνώστου προελευσεως σκύλος, με εναν ιδιαίτερα νευρικο χαρακτηρα και αρκετα προβληματα συμπεριφορας και καποια υγειας. Δεν πλησιαζε αλλο σκυλο ουτε για πλακα. Αρπαζόταν με το παραμικρό και ειδικά με μεγάλα σκυλιά. Στο σπίτι είχε τις καλες της ώρες και τις κακές της. Οι κακές περιελάμβαναν πολλα δαγκώματα, αρκετά απο τα οποια δυνατά. Αρκετές ζημιές και σίγουρα δεν την εμπιστευομουν με παιδι. Τι εφταιγε για όλα αυτα? Δεν γνωρίζω και δεν θα μαθω ποτε. Σιγουρα γεννετικοι λογοι καθώς και ο τρόπος που ανατραφηκε μεχρι 6 μηνων που την πηρα είχαν κάνει την δουλεια τους.
Απο εκει και πέρα....πολυ υπομονη και επιμονη απο εμενα. Σταθερη συμπεριφορά, εντολες, εκτόνωση με ηπιου χαρακτηρα σκυλια, οχι αγχος (το δικο σου αγχος προκαλει αγχος στον σκυλο) και μετά τον 1,5 χρόνο που ωρίμασε και η συμπεριφορά της καταφερα επιτέλους να έχω ένα ευτυχισμένο σκύλο και να ειμαι μια ακόμα περισσότερο ευτυχισμένη ιδιοκτητρια. Όλα αυτα βεβαια με πολυ κουραση και αρκετη τυχη στο να φερουν αποτελεσμα. Ομως ακομα εχει καταλοιπα απο τον τοτε χαρακηρα της που ευτυχως δεν μου δημιοργούν προβλήματα. Είναι αρκετά ανεξάρτητη, παιζει με όλους τους ανθρώπους, σταματησε να δαγκωνει, δεν δημιουργεί φασαρία με αλλο σκυλο αλλα δεν ειναι ανεκτικη. Αν της γρυλισουν θα τσαμπουκαλευτει. Γι αυτο και στις βολτες με σκυλους που δεν ξερει καλα ειναι παντα με λουρι και υπο την εποπτεια μου.

Αν αποφασισεις να ζήσεις με ενα bulldog είναι σίγουρο ότι θα σου χαρίσει πολλές πολλές όμορφες στιγμες και σε εσενα και στην οικογενεια σου. Αρκει να απευθυνθεις σε ενα σοβαρό και σωστό εκτροφέα. Οι τιμες δειχνουν 'τσουχτερες' αλλα είναι μια ρατσα με εξαιρετικά δύσκολη και δαπανηρη εκτροφή. Ευτυχως στην Ελλαδα υπάρχουν καλοι εκτοφεις που δεν ειναι δυσκολο να τους εντοπισεις. Για μενα πραγματικα αξιζει τον κοπο μια αναμονη λιγο παραπανω και το μαζεμα των χρηματων και πραγματικα πιστευω οτι θα δικαιωθείς.

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Α ναι το ξεχασα αυτο....:p
Να εισαι ετοιμος για τρελο ροχαλιτο. Εγω πλεον δεν μπορω να κοιμηθω αν εχει ησυχια. Λιγο δυσκολο στην αρχη αλλα ολα ειναι θεμα συνηθειας. Βεβαια εχω ενα μικρο προβληματακι όταν την παιρνει ο υπνος στο μπαλκονι τωρα που κανει δροσουλα και ακουγεται σε ολη τη γειτονια (ειμαι σιγουρη οτι καποιοι νομιζουν οτι ροχαλιζω εγω...χεχε) Επισης η απο κατω μου με ρωτησε αν υπαρχει κανα χαπακι να της δωσω :D Και φαντασου δεν κοιμαται καν πανω απο το δωματιο της. Αλλα μολις την είδε χαζεψε απο την ομορφια της (μαμα κουκουβαγια κλασσικα...) και δεν μου εχει ξαναπει κατι. Νομιζω αρχιζει να συνηθιζει και αυτη. Την εκπαιδευσε η killah :p

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
H δικια μου οχι ιδιαιτερα εκτος απο συγκεκριμενες περιπτωσεις. Οταν παιζει και χαζοχαιρεται εχει σαλια και οταν σκασεις διπλα της με φαι. Δεν μου πειραζει ποτε το φαι αλλα καθεται με το βλεμα 'εχω να φαω απο τη κατοχη δωσε μου' και αρχιζει και τρεχει το 'κορδονι'.
Α μια και ειπαμε για φαγητο ξεχασα μια μοναδικη περιπτωση που κανει 'φυλαξη'. Φυλαει τον φουρνο οταν μαγειρευω και το ψυγειο οταν ξερει οτι εκει εχει καταλήξει το φαγητο :p

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Ευχαριστουμε για την (παρα)πληροφορηση :D
ο καθενας εχει δικαιωμα να εχει την αποψη του εαν διαφωνειτε παλι δικη σας αποψη για αυτο παντα σε οτι γραφω βαζω οτι ειναι αποψη μου για αυτον ακριβως τον λογο για να μην παραπληροφορω οπως αναφερεστε. Ευχαριστω και καλη σας νυχτα

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
Καλησπερα θα μπορουσε καποιος να μου δωσει σε προσωπικο μηνυμα τα τηλεφωνα των εκτροφεων? εγω σε ενα τηλ που πηρα δεν ισχυει το τηλεφωνο και μιλησα με μια ακομα εκτροφεα η οποια δεν εχει γεννες τωρα. καποιος αλλος εκτροφεας????

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Ειμαστε σοβαροί, καλέσαμε τον ΚΟΕ και δεν μας έδωσαν τηλεφωνα εκτροφέων, δεν το πιστεύω, εκτροφέας είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΕ κριτής μορφολογίας και μέλος του forum , δεν μάθαμε τίποτα από εκεί? αν δεν έχει γέννες τώρα η αν άλλος εκτροφέας δεν έχει γέννες αυτή τη στιγμη περιμένουμε, η εκτροφή δεν είναι φασόλια στο ράφι σουπερ μαρκετ

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτο που εννοει ειναι οτι ισως χρειαστει να περιμενεις και 2 και 3 και 4 μηνες για να αποκτησεις ενα κουταβι
απο τον εκτροφεα. Το κριτηριο που θα τον διαλεξεις δεν ειναι μονο αν εχει γεννες την συγκεκριμενη περιοδο
η αν ειναι ο πιο φθηνος?

Καλο θα ηταν να τους επισκεφθεις και να συζητησεις μαζι τους, να δεις τα σκυλια τους, να δεις αν σου κανουν
σαν ανθρωποι στο ειχα προτεινει και σε παλιοτερο ποστ. Διοτι δεν παιρνεις το κουταβι και εξαφανιζεσαι.
Ο εκτροφεας σου θα σε βοηθησει πολυ σε ολη την πορεια σου μαζι του. Οποτε πρεπει να διατηρεις και μια
καλη σχεση μαζι του!

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
Ναι βρε ξερω συμφωνω. απλα δεν μπορω να επικοινωνησω με μια εκτροφεα αυτο ειπα. και αν υπαρχουν τηλ απο αλλους εκτροφειασ να παω να τους δω απο κοντα να μιλησουμε και να διαλεξουμε μαζι. το ξερω οτι δεν υπαρχουν συνεχεια γεννες.Απλα εμενα θα με βολευε να ξεκινησω αυτην την εποχη με ενα κουταβι(δεν ειναι κακο και αυτο). και για αυτο ρωταω αν υπαρχουν τηλ απο αυτους τους 3-4 καλους εκτροφεις διοτι θα κατεβω αθηνα και θελω να τους δω απο κοντα