Σε καμία περίπτωση το bulldog δεν είναι σκυλος εργασίας. Δεν εκπαιδευεται για φύλακας και απ όσο μου είχε πει ενας εκπαιδευτης πανω σε συζητηση κάποιοι απο τους λόγους είναι ο σωματότυπος, η αντοχη, η φυση του χαρακτηρα του κλπ κλπ Καθαρά σκύλος καναπέ, όσο μεγαλώνει κοιμαται και περισσότερες ώρες τη μέρα, ειδικά αν κάνει ζέστη. Απιστευτα εκφραστικές φάτσες, νομίζεις οτι θα σου μιλήσουν ώρες ώρες. Προσφέρει απιστευτο γέλιο, όμορφες στιγμές και δεν απαιτεί μεγάλη εκτόνωση. Σαν κουταβια παντως ειναι πιο ενεργητικά και μέχρι 1 έτους είναι πιο τρελλιαρικα
Ρωτησες καποια στιγμή περι εμπειρίας με κακή συμπεριφορά. Θα σου πω λοιπον τη δικη που (ευτυχως παρελθοντικη ιστορια)
Η killah ήρθε στα χέρια μου 6 μηνων απο ιδιώτη (δυστυχως δεν γνωριζα τιποτα τοτε), αγνώστου προελευσεως σκύλος, με εναν ιδιαίτερα νευρικο χαρακτηρα και αρκετα προβληματα συμπεριφορας και καποια υγειας. Δεν πλησιαζε αλλο σκυλο ουτε για πλακα. Αρπαζόταν με το παραμικρό και ειδικά με μεγάλα σκυλιά. Στο σπίτι είχε τις καλες της ώρες και τις κακές της. Οι κακές περιελάμβαναν πολλα δαγκώματα, αρκετά απο τα οποια δυνατά. Αρκετές ζημιές και σίγουρα δεν την εμπιστευομουν με παιδι. Τι εφταιγε για όλα αυτα? Δεν γνωρίζω και δεν θα μαθω ποτε. Σιγουρα γεννετικοι λογοι καθώς και ο τρόπος που ανατραφηκε μεχρι 6 μηνων που την πηρα είχαν κάνει την δουλεια τους.
Απο εκει και πέρα....πολυ υπομονη και επιμονη απο εμενα. Σταθερη συμπεριφορά, εντολες, εκτόνωση με ηπιου χαρακτηρα σκυλια, οχι αγχος (το δικο σου αγχος προκαλει αγχος στον σκυλο) και μετά τον 1,5 χρόνο που ωρίμασε και η συμπεριφορά της καταφερα επιτέλους να έχω ένα ευτυχισμένο σκύλο και να ειμαι μια ακόμα περισσότερο ευτυχισμένη ιδιοκτητρια. Όλα αυτα βεβαια με πολυ κουραση και αρκετη τυχη στο να φερουν αποτελεσμα. Ομως ακομα εχει καταλοιπα απο τον τοτε χαρακηρα της που ευτυχως δεν μου δημιοργούν προβλήματα. Είναι αρκετά ανεξάρτητη, παιζει με όλους τους ανθρώπους, σταματησε να δαγκωνει, δεν δημιουργεί φασαρία με αλλο σκυλο αλλα δεν ειναι ανεκτικη. Αν της γρυλισουν θα τσαμπουκαλευτει. Γι αυτο και στις βολτες με σκυλους που δεν ξερει καλα ειναι παντα με λουρι και υπο την εποπτεια μου.
Αν αποφασισεις να ζήσεις με ενα bulldog είναι σίγουρο ότι θα σου χαρίσει πολλές πολλές όμορφες στιγμες και σε εσενα και στην οικογενεια σου. Αρκει να απευθυνθεις σε ενα σοβαρό και σωστό εκτροφέα. Οι τιμες δειχνουν 'τσουχτερες' αλλα είναι μια ρατσα με εξαιρετικά δύσκολη και δαπανηρη εκτροφή. Ευτυχως στην Ελλαδα υπάρχουν καλοι εκτοφεις που δεν ειναι δυσκολο να τους εντοπισεις. Για μενα πραγματικα αξιζει τον κοπο μια αναμονη λιγο παραπανω και το μαζεμα των χρηματων και πραγματικα πιστευω οτι θα δικαιωθείς.