Αγγλικό Μπουλντόγκ-Απορίες

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
εμενα γιατι μου χτυπαει πολυ ασχημα το οτι ξεκινησες την συζητηση ρωτωντας αν κανει το bulldog για φυλακας και οταν σου ειπαν οχι ρωτας για αγρια bulldog?
Τελικα τι θες? bulldog γιατι σου ταιριαζει και σου αρεσει? bulldog αλλα αγριο που να ειναι ο φοβος και ο τρομος της περιοχης? Γιατι σε απασχολει τι κανουν τα λαθος εκπαιδευμενα bulldog? Στο χερι σου ειναι να μην αποκτησεις ενα τετοιο αλλα ενα πιστο συντροφο. Εκτος και αν ο στοχος σου δεν ειναι αυτος
Αν θες την συγκεκριμενη φυλη διαβασε οσα περισσοτερα μπορεις σχετικα. Ξοδεψε πολυ χρονο για να την μαθεις οσο καλυτερα γινεται αν κρινεις οτι ειναι η φυλη που σου ταιριαζει. Και μετα αφου το αποκτησεις απο την σωστη ελπιζω πηγη (αρα θα παρεις bulldog οπως το διαβασες) πηγαινε σε εναν εκπαιδευτη για να εκπαιδευτητε και οι 2 για να μην εχετε θεμα λαθος ανατροφης και κακης συμπεριφορας αν δεν μπορεις να τα καταφερεις μονος σου.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλημέρα και από μένα. Εγώ όσα μπουλντόγκ έχω συναντήσει κανένα δεν ήταν επιθετικό ούτε με ανθρώπους ούτε με σκυλιά. Ήταν πολύ νωχελικά και αδιάφορα τόσο για τα σκυλιά όσο και για τους ανθρώπους. Δεν έχω δει άγριο προς το παρόν.

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
ευχαριστω θανο γιατι ουτε και εγω και αυτο ελπιζω! Ασε μας ρε μαρακι εσυ με τις εικασιες και τι σου χτυπαει ασχημα! απαντατε στις αρωτησεις και αφηστε τις μπιπ! το βρηκες κατευθειαν οτι ψαχνω για αγριο κτλ κτλ. ρωταω γιατι ακριβως δεν θελω αυτο και εχω μικρα παιδια σπιτι.και μαλλον εσυ δεν εισαι ενημερωμενη.το να μπορει να γινει καποιος σκυλος φυλακας για να προστατευει προσωπα και χωρους δεν σημαινει οτι ειναι αγριος.και εχω διαβασει παρα πολλα για μπουλντογκ περισσοτερα απο πολλους ''ειδημονες'' εδω μεσα. και ξαναρωτας αν καποιος ξερειθ να απανταει μονο.Διοτι με προβληματιζει ο χαρακτηρας τους ο ξεροκεφαλος και τιποτα αλλο.Οποτε εκει δεν μπορεις να κανεις τιποτα σε μια απροβλεπτη συμπεριφορα μιας και δεν θα σε ακουσει.. Λοιπον αν μπορει ας απανταει καποιος που ξερει και οχι καποιος που θελει να πιει τον καφε του.Ακομα περιμενω να μου πειτε για θηλυκο-αρσενικο. αυτα ευχαριστω (αντε γιατι παραγνωριστηκαμε)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Οσον αφορα τις διακρισεις θηλυκου με αρσενικου στον χαρακτηρα,στην υπακοη στην ξεροκεφαλια και στην μορφολογια??? ειναι οντως αρκετα πιο υπακουα και πιστα τα θηλυκα? και πιο ηπιοι χαρακτηρες και οχι τοσο ξεροκεφαλα?? Φυλακες με τιποτα λες ε? Αρα ξεχναω την εκπαιδευση για φυλακας.τεσπα.Επισης θεώ να μου πει καποιος αν εχει πετυχει ποτε στην ζωη του καποιο αγριο μπουλντογκ?? μη σωστα αναθρεμμενο, και τι συμπεριφορες ειδε..
Aπο οσα εχω δει εγω , δε εντοπισα διαφορες αναμεσα στα θηλυκα και αρσενικα ...σιγουρα τα θηλυκα σκυλια ειναι πιο ''ηπια'' αλλα εχω δει τοσα καλα σε χαρακτηρα αρσενικα σκυλια που προσωπικα , αν ξαναπαρω bulldog , παλι αρσενικο θα ηταν (ειναι και πιο ομορφα τα ατιμα).Ο δικος μου , παροτι δε μεγαλωσε με παιδια, τα παει θαυμασια με τα ανηψια μου (1,5 ετους και 3 ετων) και ειναι πραγματικα αχωριστοι οταν τους επισκεπτομαστε.

Εχει τυχει περιπτωση αγριου bulldog που αν δεν κανω λαθος δαγκωσε την οικογενεια αλλα δεν γνωριζω το τι και το πως (εχει αναφερθει εδω στο φορουμ - στις αγγελιες νομιζω)...δυστηχως , προκειται για δημοφιλη φυλη που πασχει απο πολλες κακες εκτροφικες πηγες (πετ σοπ , παπι μιλ κλπ) , που μοιραια επηρεαζουν και το χαρακτηρα (περα απο την υγεια).

Γενικα παντως , δε νομιζω πως θα βρεις ασφαλεστερο σκυλο για οικογενεια ανω των 25 κιλων απο το bulldog ...αγαπουν πραγματικα τους δικους τους και θελουν να ειναι μαζι τους ...τα χαμηλα επιπεδα ενεργειας και το χαμηλο (ή μηδανιμο) prey drive τους θα διασφαλισει επισης οτι δεν θα υπαρξουν ευκολα ατυχηματα απο απροσεξια (πχ στο παιχνιδι) . Η ξεροκεφαλια τους αντιμετωπιζεται ευκολα με σταθερη και δικαιη εκπαιδευση ( ο σκυλος απο κουταβι στη θεση που εμεις θελουμε μεσα στην οικογενεια).Βασικη εκπαιδευση με θετικο τροπο την παιρνουν μια χαρα και χωρις ιδαιτερη δυσκολια.

Ολα αυτα βεβαια σε σωστα δειγματα της φυλης (το τεραστιο κεφαλι και οι ζαρες δεν κανουν το bulldog - ειναι πολλα περισσοτερα και ειδικα ο χαρακτηρας τους που κανουν ολους εμας να ''συγχωρουμε'' τις οποιες ελλειψεις του) ...κατα συνεπεια , θα σε συμβουλευα να μην παρεις σκυλο στο σακι . Δες τους γονεις , μπες μεσα στο κενελ να τους χαιδεψεις , δες τα κουταβια της γεννας και θα καταλαβεις τι εννοω :)

Attachments

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Παντως δεν νομιζω οτι πρεπει να χαλαμε τις καρδιες μας ετσι Εγω θα σου πω σαν μαμα δυο παιδιων να προτημισεις
θηλυκο ειναι πιο ηπια και λιγοτερο κυριαρχικα απλα υπαρχει το θεμα περιοδος
Παντως για παιδια ναι το αγγλικο θα το επαιρνα.Και οχι οτι δεν μπορουν να πανε βολτα απλα εαν ειναι πολυ μικρα παιδια
για μενα αυτα τα σκυλια δεν εχουν μεγαλες αντοχες για εντονο παιχνιδι.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Αγαπητε zebo,
δεν εχω ιδεα για τα μπουλντογκ,αλλα καποια βασικα πραγματα ολοι μας κουτσα στραβα τα γνωρισουμε.
α) δεν ζευγαρωνουν ευκολα (αρα μπορει να παει ενα θυληκο 2-3 ''γεννες'' πισω)
β)τις περισσοτερες φορες γεννανε με καισαρικη (αρα θελουν και στενη παρακολουθηση απο κτηνιατρο)
γ) τα 10 κουταβια που τα ειδες???????????? μεσο ορο κανουν 3-4

Ψαξω καλυτερα και μην βλεπεις τους Εκτροφεις σαν μηχανη κερδους.

(((( και οταν λεμε καλο χαρακτηρα εννοουμε,χαρακτηρα σωστο βαση προτυπου,οτι και ναναι αυτο))))

Φιλικα

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
grife και εγω αυτο λεω οποτε ας αφησουμε τις ειρωνιες και τιςπροκλησεις.Οποιος ξερει η θελει να βοηθησει ας απανταει,οι αλλοι που χουν νευρα απο την καθημερινοτητ τους ας πανε γυμναστηριο.. σοφια δεν θα σου απαντησω, ειπαμε εληξε το θεμα αυτο(αν και εχω αλλη αποψη τελειως διαφορετικη με σενα).Τρικι ευχαριστω παρα πολυ.και σταματινα επισης!

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
τα α-β-γ ,δεν ειναι αποψη ειναι γεγονοτα .......
μην εισαι επιθετικος σε ανθρωπους που θελουν να σε βοηθησουν

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κοίταξε να δεις από ένα σημείο και μετά το να επιμένεις σε κάποια πράγματα και να έχεις και ύφος απευθυνόμενος σε ανθρώπους που δεν είναι αυθεντίες αλλά ξέρουν περισσότερα από 'σενα, εγώ σου απαντάω ότι για το καλό του φόρουμ δεν ξανασχολούμαι εδώ μέσα μαζί σου. Έτσι απλά μάθε τρόπους ή τουλάχιστον άλλαξε λεκτικό να μπορείς αυτά που θες να πεις να το κάνεις με σωστό τρόπο. Μπορώ ν' αρχίσω ιντερνετικούς τσαμπουκάδες και ξέρω πάρα πολλά και για τα Εγγλέζικα Μπουλντόγκ, αρνούμαι να παίξω το παιχνιδάκι σου όμως.

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
Οτι να ναι και η σοφια και ο γριφος.. Μα οτι να ναι!! Λοιπον οκ καλυτερα να μην ασχοληθητε,αφηστε αλλα παιδια να ασχοληθουν που θελουν να βοηθησουν ομως, ελεος!

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
Επισης και κατι ακομα ηθελα να ρωτησω. Οσον αφορα στις τασεις κυριαρχιας που εμφανιζουν ορισμενα αρσενικακια. απο ποια ηλικια εκδηλωνονται? και υπο μια μορφη? δηλαδη ειναι δαγκωματα μονο και τετοια? Αν ειχε καποιος ας δωσει κανενα παραδειγμα και πως αντιμετωπιζονται. το μονο σιγουρο ειναι οτι ΠΟΤΕ δεν το δερνουμε

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Δαγκωματάκια και έντονα παιχνίδια ή να καβαλάνε το πόδι σου. Τα δαγκώματα είναι αναμενόμενα και αναπόφευκτα μέχρι τους 6 μήνες όπου αλλάζουν τα δόντια τους. Τους ενοχλούν και θέλουν να μασουλάνε τα πάντα. Επίσης έτσι ανακαλύπτουν τον κόσμο. Προμηθεύσου πολλά παιχνιδάκια να μασουλά. Τα δαγκώματα μπορείς να τα περιορίσεις σε ένα βαθμό οταν σε πονάει με το να μην του δίνεις καμία προσοχή, να τον αγνοείς. Δείξε του έτσι ότι η συμπεριφορά του λήγει το παιχνίδι μαζί σου. Εάν επιμένει του φωνάζεις. Αν συνεχίζει το χαβά του το κλείνεις για 10 15 δευτερα στο μπάνιο. 0χι 15 λεπτά. Δευτερόλεπτα. Του δείχνεις έτσι οτι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπιθυμητη. Βεβαια ως κουταβάκι θα σε δαγκώνει και θα παίζετε έτσι. Είναι πολύ τρυφερό και ωραίο. Οταν το παρακάνει με την ένταση θα κάνεις τα προηγούμενα. Το καβαλήκεμα θέλει πολύ φωνή. Και μην του το επιτρέψεις. Πάλι την ίδια συνταγή. Μόνο που στο καβαλίκεμα να είσαι πιο αυστηρός και μην δέχεσαι υποχωρήσεις. Μην τον αφήσεις να σε αμφισβητεί. Το καβαλήκεμα περίμενε το από 5 6 μηνών και ύστερα

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
Αυτο ειναι ποστ φιλοι μου και βοηθεια και ολα τα αλλα ειναι να περναμε την ωρα μας γιατι δν εχουμε τι να κανουμε.... thanks Θανο!!

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Πες μας δλδ οτι δεν ξερεις ουτε τα βασικα ''φιλε'' !!!!
α και οτι σου ανηκει και το φορουμ,ρωτα επισης που πουλανε φιμωτρα να μου στειλεις ενα.

Σου απαντησε ενας κριτης(και τον προσπερασες),ενας εκτροφεας μπουλντογκ και κριτης επιδεικτικα σε προσπερασε, ασχολισου με εμενα λοιπον την μαρια και τον γριφο.
Εχεις παιδια στο σπιτι και θα αρκεστεις με το τι θα σου πει καποιος πισω απο μια οθονη για το αν τα αγγλακια ειναι επιθετικα και πως τους σπαμε τον τσαμπουκα.
Εσυ οτι ναναι ,οχι εγω!!!!!!

zebo

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2011
64
0
thessaloniki
Αν τα ξεραμε ολοι τοτε γιατι να υπαρχει το φορουμ?? ποια φιμωτρα λες? ο αλλος ειπε δεν θα ξανασχοληθει και βλεπω ασχολειται,παττησε thank στο μηνυμα σου!! αυτος ειπε και λεω και εγω οκ να μην ασχοληθητε ποτε! δεν θελω κιολας! επιπληξεις και μαθηματα δεν θελω! θελω να μαθαινω και να ανταλασσω αποψεις.τα αλλα μακρια απο μενα σε αλλους τα κηρυγματα και οι διδασκαλιες. Οσον αφορα εμενα ασε να κρινω εγω ποιος με βοηθαει και ποιανου η γνωμη εχει βαρυτητα και οχι συμφερον η κομπλεξ οκ?? τελευταιο μηνυμα ειναι που σας απανταω. Φαινεται δεν υπαρχουν δουλειες σπιτι, τις λυσατε ολες..

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
ευχαριστω θανο γιατι ουτε και εγω και αυτο ελπιζω! Ασε μας ρε μαρακι εσυ με τις εικασιες και τι σου χτυπαει ασχημα! απαντατε στις αρωτησεις και αφηστε τις μπιπ! το βρηκες κατευθειαν οτι ψαχνω για αγριο κτλ κτλ. ρωταω γιατι ακριβως δεν θελω αυτο και εχω μικρα παιδια σπιτι.και μαλλον εσυ δεν εισαι ενημερωμενη.το να μπορει να γινει καποιος σκυλος φυλακας για να προστατευει προσωπα και χωρους δεν σημαινει οτι ειναι αγριος.και εχω διαβασει παρα πολλα για μπουλντογκ περισσοτερα απο πολλους ''ειδημονες'' εδω μεσα. και ξαναρωτας αν καποιος ξερειθ να απανταει μονο.Διοτι με προβληματιζει ο χαρακτηρας τους ο ξεροκεφαλος και τιποτα αλλο.Οποτε εκει δεν μπορεις να κανεις τιποτα σε μια απροβλεπτη συμπεριφορα μιας και δεν θα σε ακουσει.. Λοιπον αν μπορει ας απανταει καποιος που ξερει και οχι καποιος που θελει να πιει τον καφε του.Ακομα περιμενω να μου πειτε για θηλυκο-αρσενικο. αυτα ευχαριστω (αντε γιατι παραγνωριστηκαμε)
Δεν με ηξερες και απο χθες για να απευθυνεσε σε μενα ετσι.
Γνωριζω πολυ καλα τι εστι σκυλος φυλακας και ποιος πρεπει να ειναι ο χαρακτηρας του.
Ξαναδιαβασε τι εγραψες ουδετερα. Θα δεις οτι τα λογια σου ειναι ευκολα παρεξηγησημα. Αν διατυπωνες την ερωτηση διαφορετικα πχ τι θα μπορουσα να κανω για να μην γινει αγριος και τι θα πρεπει να περιμενω αν τελικα δεν τα καταφερω, δεν θα εκανα εικασιες. Και στο τελος τελος σε ενα δημοσιο φορουμ περα απο αυτα που γραφουμε σαν απαντηση σε καποιον που κανει συγκεκριμενα ερωτηματα παντα εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας οτι μπορει και να τα διαβασει και καποιος που δεν ειναι τοσο καλοπροαιρετος οσο εσυ.
Περιγραφοντας λοιπον το ποσο αγριο μπορει να γινει ενα bulldog και τι μπορει να κανει μπορει στον οποιοδηποτε πυροβολημενο να μπουν περιεργες ιδεες.

Απο το να ακους τις μπιπ που λεμε κατα την γνωμη σου μηπως θα ηταν καλυτερα να μιλησεις με καποιον εκπαιδευτη και καποιον εκτροφεα της φυλης που σε ενδιαφερει?

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
zebo καλημερα θα σου πω τελικα απλα εαν αποφασισεις να παρεις τελικα αγγλικο να ξερεις οτι πρεπει να πληρωσεις αρκετα χρηματα γιατι γενικως θεωρουνται ακριβα σκυλια.Ο λογος ειναι γιατι γεννανε παντα με καισαρικη γιατι οπως σου ειπα συχνα γινεται εξωσωματικη οπου το κοστος ειναι τεραστιο δεν νομιζω οτι κανει για φυλαξει εκει πρεπει να πας σε αλλες φυλες ειναι εππιρεπιες σε αρκετες παθησεις και με θεματα ακοης για αυτο χρειαζεται μεγαλη προσοχη απο που θα το παρεις.Οσο και να βλεπεις πιο φτηνη την λυση του ιδιωτη η του πετ σοπ μην το κανεις (αν και ακομα στα πετ σοπ ειναι η πιο ακριβη φυλη)γιατι θα εχεις τρομερα προβληματα που θα σου στοιχοισουν και στην τσεπη σου και θα στεναχωρηθου και τα παιδια εαν παθει κατι.Εγω σαν μαμα και προσωπικα οταν προκειται για μεσαιες και μεγαλες φυλες προτιμω τα θηλυκα για λογους που σου ειπα πιο πανω Επισης ειναι σκυλος που χρειαζεται να ειναι εντος σπιτιου και ειδικα το καλοκαιρι γιατι υποφερει απο την ζεστη Απλα πρεπει να τα δεις ολα αυτα να τα ζυγισεις γαι να δεις εαν τελικα σου κανει σαν φυλη γιατι δεν κανουν ολες οι φυλες για ολους

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
zebo καλημερα θα σου πω τελικα απλα εαν αποφασισεις να παρεις τελικα αγγλικο να ξερεις οτι πρεπει να πληρωσεις αρκετα χρηματα γιατι γενικως θεωρουνται ακριβα σκυλια.Ο λογος ειναι γιατι γεννανε παντα με καισαρικη γιατι οπως σου ειπα συχνα γινεται εξωσωματικη οπου το κοστος ειναι τεραστιο δεν νομιζω οτι κανει για φυλαξει εκει πρεπει να πας σε αλλες φυλες ειναι εππιρεπιες σε αρκετες παθησεις και με θεματα ακοης για αυτο χρειαζεται μεγαλη προσοχη απο που θα το παρεις.Οσο και να βλεπεις πιο φτηνη την λυση του ιδιωτη η του πετ σοπ μην το κανεις (αν και ακομα στα πετ σοπ ειναι η πιο ακριβη φυλη)γιατι θα εχεις τρομερα προβληματα που θα σου στοιχοισουν και στην τσεπη σου και θα στεναχωρηθου και τα παιδια εαν παθει κατι.Εγω σαν μαμα και προσωπικα οταν προκειται για μεσαιες και μεγαλες φυλες προτιμω τα θηλυκα για λογους που σου ειπα πιο πανω Επισης ειναι σκυλος που χρειαζεται να ειναι εντος σπιτιου και ειδικα το καλοκαιρι γιατι υποφερει απο την ζεστη Απλα πρεπει να τα δεις ολα αυτα να τα ζυγισεις γαι να δεις εαν τελικα σου κανει σαν φυλη γιατι δεν κανουν ολες οι φυλες για ολους
Ευχαριστουμε για την (παρα)πληροφορηση :D