lone wolf said:
Τα σκυλιά δεν σκέφτονται όπως εμείς. Οι άνθρωποι έχουν αναμνήσεις και τις ζουν ξανά και ξανά στο μυαλό τους και αυτο τους δημιουργεί συναισθήματα. Τα σκυλιά ζουν την στιγμή. Δυστυχώς για εμάς δεν έχουν συναισθήματα έτσι όπως τα ορίζουμε. Λειτουργούν με το ένστικτο και κάνουν αυτό που τους αρέσει. Έρχονται κοντά μας γιατί τους αρέσει να τα χαιδεύουμε, χαίρονται όταν μας βλέπουν γιατί τα ταίζουμε, κάνουν χαρές όταν βλέπουν το λουρί γιατί 8α τα πάμε βόλτα, μας "διεκδικούν" γιατί δεν θέλουν να χάσουν τα καλά που παίρνουν από εμάς.
Τώρα όσο αφορά ότι μερικά δεν θέλουν να ζευγαρώσουν με κάποια άλλα σας πληροφορώ ότι φταίει η μυρωδιά. Τα ζώα από ενστικτο ξέρουν από την μυρωδιά με ποιον-α πρέπει να ζευγαρώσουν για να βγάλουν πιο γερά παιδιά.
Συμφωνώ ότι τα σκυλιά σκέφτονται σαν σκυλιά, οι κότες σαν κότες, και οι άνθρωποι σαν άνθρωποι. Αυτό δα έλλειπε να σκεφτόμαστε εμείς σαν σκύλοι, και οι σκύλοι σαν άνθρωποι.
Σε όλα τα υπόλοιπα διαφωνώ μαζί σου.
Οι σκύλοι δεν έχουν αναμνήσεις? Τότε πως θυμούνται την εκπαίδευση, πως θυμούνται κάποιον που έχουν χρόνια να τον δούν, πως θυμούνται κάποιονπου τους έβλαψε κάποτε κλπ...
Λες ότι ζουν την στιγμή, και καλά κάνουν. Το ίδιο και εγώ!!! Σκύλος είμαι?
Η θρησκεία μας απευθύνεται σε σκύλους?
Να ζούμε την στιγμή, και να μην ανησυχούμε για το αύριο, αυτά τα είπε πρώτα η αρχαιοελληνική φιλοσοφία, και μετά ο ίδος ο Χριστός. Μ@λ@κίες λέγανε?
Και εμείς έχουμε ένστικτα. Πολλες από τις πράξεις μας ορίζονται από τα ένστικτα μας, και μετά τις ντύνουμε με θεωρίες που δικαιολογούν τις πράξεις μας, αλλά κατά βάθος, το έντσικτο είναι αυτό που μας καθοδηγεί, άσχετα αν το καταλαβαίνουμε ή όχι.
Και τα ζώα μαθαίνουν να υπακούνε στις επίκτητες γνώσεις τους, και να μην ακολουθούν τα έντσικτά τους.
Κι εμείς έχουμε συγκεκριμμένες συμπεριφορές σε συγκεκριμμένα ερεθίσματα. Κοιμάμαι με την γυναίκα μου, σαν αδελφάκια, όταν όμως κάνει κάποιες συγκεκριμμένες κινησεις, ξέρω ότι σήμερα το βράδυ θα σκοράρω, και χαίρομαι γι αυτό. Όταν αρχίσει τις γλύκες, ξέρω ότι ήρθε η ώρα να της προτείνω να παραγγείλουμε κινέζικο... και ούτω καθεξής!
Η γυναίκα μου επίσης με διεκδικεί, το ίδιο κι εγώ εκείνην. Τι σημαίνει αυτό?
Γιατί μια θηλυκιά δεν κάθεται σε κάποιον αρσενικό (κατά την γνώμη σου ο συγκεκριμμένος μυρίζει "άρρωστα παιδιά") ενώ μια άλλη θηλυκιά του κάθεται του ίδιου αρσενικού? Η δεύετρη θηλυκιά είναι χαζή και δεν καταλαβαίνει την μυρωδιά?