Ααααααχχχ! Δίλημμα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν μάγκες, πρέπει να αποφασίσω για το δεύτερο Μουφ και θα ήθελα τη γνώμη σας για τα κάτωθι, κυρίως όσοι έχετε περισσότερους από έναν σκύλους:

1) Υπάρχει πάντοτε αντιζηλία μεταξύ αρσενικών, έστω και στειρωμένων? Εκεί νομίζω μπορώ να δείξω αρκετή πυγμή διότι όλα κι όλα, ούτε το Μουφ έχει ποτέ του ανακατευτεί στη δουλειά μου. Από την πρώτη μέρα που το πήρα ήξερε ότι όταν γράφω, δεν με ενοχλεί διότι θα το πάρει και θα το σηκώσει.

2) Πρέπει οπωσδήποτε να τα κρατάω κάποιες στιγμές χωριστά το ένα από το άλλο? Αυτό ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το κάνω. Θέλω σκύλους που να κυκλοφορούνε γενικώς στο σπίτι, δεν μπορώ τα χωριστά, κυρίως αν λείπω από το σπίτι.

3) Γίνεται να τα ταΐζω χωριστά χωρίς να έρθει η συντέλεια του κόσμου με τον πεινάλα?

4) Γίνεται να βγαίνουν βόλτα μαζί? Το Μουφ Βου που με ενδιαφέρει περπατάει νομίζω καλά με το λουρί. Το Μουφ περπατάει καλά με το λουρί όποτε του καπνίσει αν και έχει μάθει να μη με τραβοκοπάει. Το ζήτημα επίσης είναι ότι προπονούμαι για αγώνα πέντε χιλιομέτρων και με έχουν συμβουλέψει να παίρνω το Μουφ Βου γι' αυτή τη δουλειά, διότι, λέει, είναι άριστος σύντροφος στο τρέξιμο. Το ίδιο και το υπάρχον Μουφ Α' διότι το είχα πέρσυ μαζί στην προπόνηση. Το ξέρω βέβαια ότι δεν πρόκειται να σκοράρω και τον καλύτερο χρόνο με δυο σκύλους, αλλά στόχος μου δεν είναι να γίνω δρομέας. Πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν αφήνω το ένα Μουφ σπίτι και βγάζω το άλλο βόλτα και μετά αναλλάσσω. Αν και διπλές και τρίδιπλες βόλτες θα είναι καλές για τη σιλουέττα μου.

Συνέχισα επίσης τα πειράματα με τη New Age μουσική και το Μουφ με το που την βάζω ακόμα σωριάζεται στο πάτωμα σα σακί από πατάτες! Ούτε ζητιανεύει, ούτε γκρινιάζει, ούτε γαυγίζει, ούτε κουνιέται, αλλά με κοιτάζει με το εξής αποχαυνωμένο ύφος (έχει ξαπλώσει πάνω από το αρκουδίσιο για να δροσίζεται κιόλας):

Ακούτε τώρα μηχανή: απ' ό,τι ακούω από κόσμο που το συζήτησα, για κάποιο λόγο, όλα τα σκυλιά αντιδρούν έτσι σ' αυτή τη μουσική. Όταν λοιπόν λείπω από το σπίτι, θα τη βάζω και θα αφήνω τα δυο Μούφια στο σαλόνι. Φαντάζομαι θα σωριάζονται κάτω και θα με περιμένουν απλώς και έχω αρκετές γρίλιες από αρκουδίσιο στο πάτωμα ώστε να μην τσακώνονται. Εννοείται ότι θα πάω και το Μουφ Βου για εκπαίδευση αν και δεν ξέρω τι θα πει το Μουφ Α' που λατρεύει τον εκπαιδευτή του και που δεν θα μπορεί να πηγαίνει άμα πηγαίνει το άλλο.

Τέλος, θα πρέπει να βρω άλλο ένα παρατσούκλι για το δεύτερο Μουφ διότι από τη μια μεριά Μουφ είναι για μένα ένα είδος ζώου, όχι ακριβώς σκύλος, ούτε ακριβώς Αυστραλέζος Ποιμενικός, και μάλλον ταιριάζει στο Μουφ Α', δηλαδή τον Άτταλο.

Edit: δε μου λέτε επίσης: πρέπει να τα έχουν όλα χωριστά τα δυο σκυλιά? Εννοώ μπωλ, παιχνίδια, κλπ.? Εννοείται ότι δεν θα αγοράσω χωριστό συντριβάνι για το καθένα, το ένα που έχω τους αρκεί.

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
1) Γιατι δεν παιρνεις θηλυκο αν νομιζεις οτι θα εχεις προβληματα αν ειναι του ιδιου φυλου? Υποθετω οτι αν ειναι του ιδιου φυλου εξαρταται και απο τον χαρακτηρα τους αν θα τα πανε καλα. Αν ειναι και τα 2 κυριαρχικα θα παλευουν συνεχως για την ηγεσια.

2) Καλο θα ηταν μεχρι να συνηθησει ο ενας τον αλλο οταν λειπεις απο το σπιτι να μην ειναι μαζι. Κανεις δεν λεει οτι θα πρεπει να ειναι μονιμα χωριστα αλλα μια περιοδο προσαρμογης την χρειαζονται. Προσωπικα δεν θα ειχα μυαλο να δουλεψω αν αφηνα 2 εντελως αγνωστα μεταξυ τους σκυλια στον ιδιο χωρο οσο ημουν στην δουλεια.

3) Γινεται και παραγινεται. Εσυ εισαι ο αρχηγος. Εσυ καθοριζεις ποτε, ποσο και τι θα τρωει το Μουφ.

4) Μεχρι να μαθεις και να σε μαθει ο ετερος καππαδοκης θα σου ειναι πιο ευκολο αν τους βγαζεις χωριστα βολτα. Παθουσα speaking. Ειδικα στις πρωτες βολτες οικογενειακως θα σε συμβουλευα να το επιχειρησεις αφου εχουν βγει μια βολτα πρωτα χωριστα για να φυγει η πολυ ενεργεια. Μετα γυριζεις τους βουτας και τους 2 και καλες τσαρκες.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν θέλω να πάρω θηλυκό. Δεν ξέρω, δεν μου πάει και γενικά προτιμώ να κάνω μεγάλα βήματα στη ζωή μου όταν ακούω το gut feeling μου. Το ίδιο έκανα και με το Μουφ και μου βγήκε επιτυχία. Επίσης είναι ευκαιρία να πάρω το δεύτερο σκύλο τώρα διότι είμαι κυρίως στο σπίτι λόγω καλοκαιριού και δεν χρειάζεται να είμαι στο γραφείο τόσο πολύ. Οπότε θα το επιτηρώ. Το ότι εγώ καθορίζω πόσο και πότε τρώει το Μουφ είναι γεγονός, δεν θέλω όμως να πάρει στραβά το δεύτερο σκύλο διότι έκανε δίαιτα την εποχή που τον πήρα. Τη βόλτα πρέπει όντως να την σκεφτώ πάρα πολύ καλά. Κυρίως όταν έχει extreme weather που έχει εδώ. Π.χ. το χειμώνα έχουμε τρομακτικό κρύο και τώρα το καλοκαίρι τρομακτική ζέστη. Αυτή τη στιγμή π.χ. έχουμε 40 βαθμούς υπό σκιάν και ό,τι βόλτα είναι να κάνω πρέπει να την κάνω πρωί-πρωί με τη δροσιά, όποια τελοσπάντων έχει. Δυστυχώς δεν πρόκειται να βγω έξω βόλτα το βράδυ σήμερα διότι περιμένουμε κατακλυσμό.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αφου θελεις αρσενικο τοτε περα απο το ενστικτο σου χρησιμη θα ειναι και η βοηθεια του καταφυγιου. Σιγουρα αυτοι θα ξερουν τον χαρακτηρα του υποψηφιου πασα καθως και τις σχεσεις του με τα αρσενικα.
Αφου εισαι σπιτι τον περισσοτερο καιρο τοτε πιστευω οτι θα εχουν χρονο να προσαρμοστουν μεχρι να πηξεις παλι στην δουλεια οπου θα μενουν περισσοτερες ωρες μονα τους.
Οι πρωτες κοινες βολτες με τα κοριτσια ηταν μαρτυρικες για μενα. Φαντασου οτι η μια ειναι κυνηγοσκυλο και περπαταει με την μυτη κατω και καθε 30 ποντους κοκαλωνει και η αλλη χαζο παιδι χαρα γεματο περπαει κορδωμενη σαν παγωνι μπροστα. Υπηρχαν φορες που ημουν σαν κοκορετσι απο τους οδηγους τους και αλλες φορες με το ενα χερι στην ανατολη και το αλλο στην δυση. Ακομα δεν εχουμε το τελειο αλλα εχουμε βελτιωθει παρα πολυ. Και υποψην οτι καμμια απο τις 2 δεν εχει περασει βασικη εκπαιδευση. θεωρω λοιπον οτι οταν θα ειστε και οι 3 ετοιμοι για κοινες βολτες δεδομενου οτι ειναι της ιδιας φυλης αρα εχουν και τις ιδιες αναγκες θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα για εσας, ποσο μαλλον αφου και τα 2 ειναι εκπαιδευμενα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αυτό σωστό. Το ότι είναι της ίδιας φυλής θα βοηθήσει σίγουρα. Όπως είπα, το άλλο Μουφ είναι εκτροφικό, άρα δεν έχει τις ανασφάλειες του Μουφ Α'. Καταλαβαίνω τι εννοείς με τις κοινές βόλτες. Τις λίγες φορές που πήγα δυο σκυλιά βόλτα η ίδια, την πάτησα αγρίως. Στη μια περίπτωση το ένα είχε flexible leash, το οποίο κατά λάθος κράταγα όπως το κανονικό λουρί. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το σκυλί έτρεξε, το λουρί ξεδιπλώθηκε γρήγορα και μου έκαψε το χέρι από την τριβή.

Πρέπει όντως να το σκεφτώ πάρα πολύ καλά.

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Αχ Μουφομάνα!!!!!
Όλα θα πάνε καλά. Και μαζί θα μένουν σπίτι ειρηνικά και οι διακοπές σου θα περάσουν χωρίς προβλήματα.
Είπαμε, φτάνει να είσαι ΕΣΥ ο αρχηγός της αγέλης!!!!
Άλλωστε τίποτα στη ζωή που θέλουμε πραγματικά πολύ δεν έρχετε ευκολα :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν τα πράγματα βαίνουν καλώς. Το Μουφ έχασε κι άλλο βάρος και τώρα έφτασε τα 61,6 pounds, δηλαδή τα 27,941 κιλά! Έλεγα να πάμε να δούμε τον άλλο σκύλο με σκοπό την υιοθεσία έτσι και φτάσει τα 27,2 κιλά, δηλαδή 60 pounds. Το ιδαντικό του βάρος είναι 25 κιλά, δηλαδή 55 pounds. Θα πρέπει να το τρελλάνω στη βόλτα για την οποία κανονικά τρελλαίνεται, αν και κάνει πολύ ζέστη. Πάντως σήμερα του αγόρασα τη δική του σκυλοπισίνα από παιχνιδάδικο για ανθρώπινα παιδιά, δυστυχώς ροζ διότι αυτήν είχανε, και θα κάθομαι στον κήπο να δουλεύω ενώ αυτός τριγυρνάει και πλατσανάει με καλώδιο για σκύλους μήκους 25 μέτρων ώστε να τον βλέπω συνεχώς. Είναι εννοείται ελαφρότατο και σκυλίσιο. Εδώ απαγορεύεται η αλυσίδα και φυσικά δεν θα του έβαζα αλυσίδα ποτέ. Η νομοθεσία μάλιστα ορίζει και πόσο βάρος πρέπει να έχει το λουρί του σκύλου. Από κει και πέρα, βόλτες, σκυλόπαρκο και να δούμε τι θα δούμε την άλλη βδομάδα...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αυτο σημαινει οτι θα πατε να γνωρισετε και τον αλλο σκυλο ή θα περιμενεις να χασει και τα αλλα 741 γραμμαρια?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Με την προεδρίνα συμφωνήσαμε ότι θα περιμένω δυο βδομάδες μετά το τηλεφώνημά της για να δω πώς θα πάει το Μουφ από βάρος. Σήμερα είναι πέντε μέρες και επτά από τότε που το ζύγισα τελευταία φορά. Επομένως θα περιμένω άλλες δέκα μέρες και θα ξανατηλεφωνηθούμε. Μέχρι τότε θα ήθελα το Μουφ να έχει χάσει πάνω από 741 γραμμάρια που είναι το όριο που είχα βάλει με την τύπισσα. Αν φτάσει π.χ. 59 pounds, δεν θα είναι δύσκολο να τον φτάσω στα 55 τελικά αν τα ταΐζω χωριστά για λίγο διάστημα και θα αποφύγω τις μεγάλες μεταβατικές περιόδους που ξέρω ότι θα με κουράσουνε. Επίσης θα έχει καταναλώσει όλο, ή σχεδόν όλο το φαΐ που μου έδωσε η κτηνίατρος, οπότε θα μπορώ να του δώσω το κανονικό του. Τώρα το άλλο σκυλί, αν τα συμφωνήσουμε θα μπορέσω να το πάρω σε άλλες 17 μέρες διότι τότε θα μπορώ να ταξιδέψω και κείνοι εκεί πέρα να έχουν καιρό. Άρα ελπίζω το Μουφ να έχει φτάσει τα 58 pounds μέχρι τότε. Τα υπόλοιπα θα τα χάσει και με τη δίαιτα και παίζοντας και βγαίνοντας έξω με τον άλλο σκύλο.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
κουκλος και αυτος ακομα και χωρις ουρα
ευχομαι ολα να πανε καλα και συντομα να ειστε και οι 3 μαζι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μπου-χου-χου-χου-χουουουουουουουουου!!!!!:lloroso::lloro:

Διότι: :(

1) Δεν είμαι σίγουρη ότι θα έπρεπε να πάρω ακόμα δεύτερο σκυλί πριν περάσει ο χρόνος για διάφορους λόγους. Και πάντα θέλω να φέρομαι υπεύθυνα όπως έχω κάνει μέχρι τώρα.

2) Το συγκεκριμένο, λέει, είναι κανονικός βοσκός και προτιμούνε να είμαι βοσκοπούλα (έτσι λέει η αγγελία, αν και δεν αποκλείει και τους θολοκουλτουριάρηδες μικροαστούς όπως η αφεντιά μου), συν λέει ότι συνήθως μένει έξω ο σκύλος! Κι εγώ φυσικά ΠΟΤΕ δεν αφήνω έξω σκυλί, αφήστε που απαγορεύεται στην περίπτωσή μου. Δεν ξέρω επίσης αν πρόκειται για βοσκό που δεν το θέλει πλέον διότι δεν είναι σίγουρο πώς κατέληξε στο σωστικό όμιλο που ΔΕΝ είναι αμιγής όμιλος για Αυστραλέζους. Ούτε ξέρω αν το "outdoor dog" σημαίνει ότι ούτε που ξέρει τι εστί housetraining... :(

Παρηγορείστε με πληζ.....

Υ.Γ. Α ναι, το όνομα αυτού είναι Rebel που προμηνύει, νομίζω, πολλάαααααα.....:(

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αχ μωρέ σε καταλαβαίνω... Είμαι το ίδιο δίλημμα... Έχω αυτήν την στιγμή στο σπίτι 1 2ο ΤσακΡασελάκι που βρήκαμε αδέσποτο. Το δηλώσαμε κ περιμένουμε μπας κ αλλά έχω μπει πολύ στο τριπάκι να το κρατήσω αν δν βρεθεί ο ιδιοκτήτης... Μην σ πω ότι δν θα μπορέσω να αντισταθώ! Είναι ήδη 2 μέρες μαζί μας. Δν ήταν πολύ εύκολες είναι η αλήθεια. Η Τσίλι μου είναι ένα πολύ καλά κοινωνικοποιημένο σκυλάκι αλλά όταν κατάλαβε ότι η μικρή ήρθε για να μείνει -έστω για λίγο, αλλά περισσότερο από όσο έχει μείνει άλλο σπίτι μας- φρίκαρε. Τώρα αρχίζει να χαλαρώνει. Κ γω μαζί της γτ το άγχος που έχω περάσει δν υπάρχει... Αλλά όταν η καινούργια μου γλείφει τν μύτη... Λιώνω! Στοίχημα θα πάθεις το ίδιο...

ΥΓ Ούτε αυτή εδώ ξέρει από σπίτι. Υποθέτω ήταν δεμένη έξω. Αλλά διαπίστωσα ότι μαθαίνει πολύ γρηγορότερα από ένα κουτάβι...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Παρηγορείστε με πληζ.....
Είναι άσχημο! :p
Χωρίς πλάκα, σκύλος είναι και επομένως ασχήμια ακριβώς δεν τη λες... Αλλά τι του βρήκες?
Ειδικά στην πρώτη φωτό η φάτσα του έχει κάτι που μου θυμίζει τον Jack του Tim Burton (το οποίο αν το καλοσκεφτείς μπορεί τελικά να μην είναι απαραίτητα κακό) :D

Νομίζω πάντως στο έχω ξαναπεί... Μην κάνεις το λάθος που κάναμε πολλοί, να πάρουμε δεύτερο σκύλο πριν λύσουμε πρώτα ακόμα και τα μικροπροβλήματα με τον πρώτο. :)

ΖΥΓΟΣ

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2011
124
0
ΑΘΗΝΑ
Sara,

Με έχει εντυπωσιάσει η αγάπη και η ευαισθησία που διαθέτεις προς τους τετράποδούς φίλους μας.
Οπως σου έχω γράψει και σε άλλο post ,,,"είσαι παράδειγμα προς μίμηση".....τέτοια άτομα χρειάζεται το forum...!!

Στο θέμα που σε απασχολεί......είμαι σίγουρος ότι θα πράξεις με το συναίσθημα......εικάζω ότι ο φίλος μας βρήκε μια καινούργια φίλη...εσένα.
Τι θα κάνεις βρε θηρίο...εάν στο μέλλον σου προκύψει άλλη μία παρόμοια περίπτωση..??

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μάλλον αγέλη... Κ θα την αναφέρουν κ στην Wikipedia μετά στο λήμμα για τα Αυστραλιανά! Ωραία θα ήταν! Συμφωνώ με τν Ζυγό. από ότι έχω διαβάσει -γτ είμαι νέα εδω- κρίμα που είσαι τόσο μακριά κ δν μπορούμε να σας δούμε!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πρώτον το συγκεκριμένο Μουφ είναι κούκλος! Απλώς φρικάρει τον κόσμο ότι έχει ένα μπλε και ένα καφέ μάτι. Δεύτερον θέλει ένα καλό γκρούμιασμα και βούρτσισμα για να δείξει. Άμα δείτε και το Μουφ καταλασπωμένο, άθλιο και ελεεινό, κι αυτό δεν πολυδείχνει. Τρίτον, ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά θα πρέπει πρώτα-πρώτα να βάλω σε τάξη ορισμένα πράγματα στη ζωή μου πριν πάρω άλλο σκύλο. :)

Στο μεταξύ: Μπου-χου-χου-χου-χουουουουουουουουου!!!!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Σάρα μου, είτε τώρα πάρεις δεύτερο σκύλο, είτε αργότερα, έχεις σκεφτεί ή τσεκάρει την αντίδραση του Μουφ?
Ειδικά αν είναι αρσενικό?

Πριν πάρω τη Ζουζού, είχα κάνει crash test με άλλα σκυλιά στο σπίτι, για να δω πως θα αντιδράσει ο Σπούκυ. Και επέλεξα αντίθετο φύλο για να μην έχουμε καυγάδες.
Πως πιστεύεις ότι θα αντιδράσει το Μουφάκι?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εννοείται ότι αν είναι να πάρω δεύτερο σκύλο θα τον πάρω πρώτον μικρότερο από το Μουφ (ο συγκεκριμένος είναι ενός έτους) και δεύτερον θα τον συναντήσουμε πρώτα σε ουδέτερο έδαφος υπό την επιτήρηση του καταφυγίου. Τώρα από κει και πέρα, στειρωμένοι θα είναι και οι δυο. Αυτό που με απασχολεί είναι ο καινούριος να κάνει τις ανάγκες του έξω και να μην καταστρέφει το σπίτι. Το Μουφ μέχρι τώρα δεν καταστρέφει (εκτός από τα ακουστικά του iPod που τρελλαίνεται να τα τρώει!).