Ααααααχχχ! Δίλημμα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Παίδες, μου φαίνεται ότι διαπραγματεύομαι άλλο ένα Μουφ και μάλιστα το εξής:

Θα σας πω νεώτερα μόλις τα έχω. Το μόνο σπαστικό είναι ότι μόλις γύρισα στο Καλαμποκιστάν και μάλιστα πέρασα και από το Οχάιο και τώρα πρέπει να τρέχω πίσω στο Οχάιο διότι εκεί βρίσκεται το έτερον Μουφ. Αν δεν έχει δυσπλασία, πολύ το σκέφτομαι. Είναι δυόμισυ χρονών, έχει δηλαδή τα μισά χρόνια του Μουφ. Δυστυχώς δεν έχει ουρά... :(

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ομορφο και αυτό το Μουφ! .......:D
πλεονασμος......... ολα τα μουφ ειναι ωραια !!!!!!

SARA .... τελειο και φαινεται πανεξυπνο.....
(ναχει δυσπλασια και να το τριγυρνανε στα χιονια ? ,δυσκολο το βλεπω.... GO GO ,,,GO GET IT

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Γιατι το λες αυτο?
Αν καποιος σκυλος εχει δυσπλασια δεν κανει να περπαταει στο χιονι? Λογω κρυου ή κατι αλλο?

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οταν υπαρχει δυσπλασια το βαδισμα ειναι περιεργο και επιπονο
στο χιονι η σταθεροτητα - ευσταθεια ειναι γενικως μειωμενη και τα πραγματα λιγο πιο επικυνδυνα για τραυματισμο...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οταν υπαρχει δυσπλασια το βαδισμα ειναι περιεργο και επιπονο
στο χιονι η σταθεροτητα - ευσταθεια ειναι γενικως μειωμενη και τα πραγματα λιγο πιο επικυνδυνα για τραυματισμο...
Off...
Αν χιονίσει δηλαδή τα σκυλιά με δυσπλασία δεν βγαίνουν βόλτα;

Να ένα σκυλί 9 ετών με δυσπλασία 3ου βαθμού, που τρέχει στα χιόνια

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
sorry! επειδη δεν εχω χρόνο να διαβάσω όοοολο το θέμα απο την αρχη, στα πόσα Μουφ είσαι τωρα? Ξέρω ότι είχες 1 και σκεφτόσουν να υιοθετησεις αλλο 1. τωρα η σκεψη ειναι για το τριτο Μουφ? παντως πρεπει να ομολογησω οτι δυσκολα κανεις αντιστεκεται σε ενα τετοιο Μουφ... ειναι κουκλι το ατιμο!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Οχι ρε, ένα Μουφ έχω. Τα άλλα τρία που κοίταζα υιοθετήθηκαν και τώρα κοιτάζω ένα που δεν έχει υιοθετηθεί. Σχετικά με το χιόνι και τη δυσπλασία, το Μουφ που έχει ελαφρά δυσπλασία τρελλαίνεται για χιόνι και η κτηνίατρος μου είπε να το αφήνω να κάνει ό,τι το φωτίσει ο Θεός αρκεί να κινείται και να μην είναι χοντρομπαλούδικο. Εφόσον δεν ενοχλείται, όλα καλά. Παρεμπιπτόντως, το Μουφ έχασε κατά τη διάρκεια των διακοπών άλλο ένα κιλό.

Μια φίλη μου ε'οιναι τελείως αντίθετη στο να πάρω δεύτερο σκύλο και θρηνεί για το τι πάω να κάνω στο καημένο το Μουφάκι... Λέει ότι οι ποιμενικοί θέλουν μόνον ένα αφεντικό και να μην το μοιράζονται. Λέτε?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Χωρις να εχω καποια ιδιαιτερη γνωση πανω στους ποιμενικους αυτο δεν μου στεκει και πολυ σαν θεωρια.
Δλδ αν ενας τσοπανης εχει ποιμενικο και τον χρησιμοποιοιει για αυτο το οποιο δημιουργηθηκε θα εχει σε ολοκληρο κοπαδι μονο ενα σκυλο?
Εχω την αισθηση οτι μια χαρα δουλευουν και σαν ομαδα, απλα παντα εχουν περα απο τον τσοπανη και ενα αρχηγο.

Ο Μουφ δεν νομιζω να εχει προβλημα να μοιραζεται εσενα. Τα μπιφτεκια που φτιαχνεις δεν ξερω αν θα θελει ή θα μπορει να τα μοιραστει....

Σοβαρα τωρα. Φροντισε το επομενο Μουφ σου να μην ειναι τοσο λιχουδικο (αν ειναι δυνατον) οσο το πρωτο. Γιατι σε βλεπω σκλαβα τους στην κουζινα να τους μαγειρευεις ολημερις και ολονυχτις.

Επισης αν θυμαμαι καλα το Μουφ ειχε κατι θεματακια οταν φιλοξενησες καποιον αλλο σκυλο. Μηπως θα ηταν καλυτερα να κοιταξεις για θυληκο? Μην παραμαζευτει τεστοστερονη στο σπιτι και εχετε προβληματα (και ας ειναι στειρωμενα και τα 2)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εννοείται ότι θα είναι εκτός σπιτιού. Άλλωστε το δεύτερο Μουφ μένει στο Οχάιο. Λοιπόν με πήρε μόλις τηλέφωνο η προεδρίνα του σωστικού συλλόγου στο Οχάιο και τα είπαμε. Το δεύτερο Μουφ είναι .... εκτροφικό! Ήταν ένα από τα Μούφια που είχαν συνιδιοκτησία δυο κανονικοί εκτροφείς που τσακώθηκαν μεταξύ τους άγρια. Η πρώτη έστειλε όλα τα Μούφια που ανήκαν στην άλλη πίσω λέγοντας ότι δεν την ενδιαφέρουν άλλο και η δεύτερη έχει πλημμυρίσει στα σκυλιά, οπότε αποφασίσανε να τα δώσουνε για υιοθεσία μέσω του συλλόγου. Εννοείται ότι είναι στειρωμένα τώρα. Συζητήσαμε τα του Μουφ (του δικού μου) και αποφασίσαμε να περιμένουμε δυο βδομάδες να δούμε πώς θα πάει το αδυνάτισμα του απαίσιου Μουφ. Το πρόβλημα είναι ότι θα είναι ίσως κάπως δύσκολα τα πράγματα στην αρχή μέχρι να συνηθίσουν τα δυο Μούφια τη συγκατοίκηση, κυρίως αφού το Μουφ κάνει δίαιτα που την απεχθάνεται. Αν λοιπόν ταΐζω το άλλο Μουφ το καλό φαΐ και το ίδιο το Μουφ λιμοκτονεί με τη δίαιτα, τα πράγματα ίσως πάνε άσχημα όπως έγινε με το ημίαιμο λαμπραντόρ πριν δυο χρόνια. Οπότε θα δούμε τι γίνεται με το Μουφ και αν κατεβεί στα 60 pounds σε δυο βδομάδες (τώρα είναι 62), πρώτον θα έχει τελειώσει η αηδία της κτηνιάτρου και δεύτερον θα προσπαθήσω να το αδυνατίσω με τρέξιμο και με το σκυλόπαρκο αφού ο καιρός τώρα είναι καλός.

Η προεδρίνα λέει να βάλω το δεύτερο Μουφ σε crate, το οποίο μεν έχω και το ξέρει και δεν το πειράζει, πειράζει όμως εμένα. Ρε σεις, πώς θα βάλω το ένα σκυλί στο κλουβί χωρίς να υπάρχει λόγος αποχρών ενώ το δεύτερο θα κουντουρντίζει στο σπίτι? :( Τελοσπάντων, έχω δυο βδομάδες να το σκεφτώ και μετά θα αποφασίσω αναλόγως. Ευχηθείτε μου κιόλας να συνεχίσει να αδυνατίζει το Μουφ μπας και δούμε προκοπή εδώ και αποφύγουμε τη βιβλική καταστροφή με τα ορθοπεδικά του.[-o< Το ένα καλό πάντος είναι ότι αφού το δεύτερο Μουφ είναι εκτροφικό, ξέρουμε τουλάχιστον τα γεννοφάσκια του και δεν έχει δυσπλασία και τέτοια απαίσια πράματα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ρώτησες και σου είπαν ότι δεν έχει δυσπλασία? Ή το υποθέτεις επειδή είναι εκτροφικό?
Τι σχέση έχει η η διατροφή τους με τη μεταξύ τους σχέση? Αν φοβάσαι ότι ο δικός σου θα πάει να κλέψει το φαγητό του καινούριου, απλά τάιζε τα χωριστά.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Προφανως σκεφτεται οτι το Μουφ δεν θα καλοδεχτει το νεο μελος αν ειναι αναγκασμενος και τρωει την διαιτητικη τροφη που δεν γουσταρει μια και το νεο μελος τρωει κανονικη τροφη. Λογικο μου φαινεται.
Εγω στην θεση σου Σαρα θα τα ταιζα χωριστα. Ασε που το Μουφ μπορει να χασει και πιο ευκολα βαρος αν εχει ενα συντροφο να παιζει και να κυνηγαει.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δε νομίζω να μπαίνουν τα σκυλιά σε τέτοιους συλλογισμούς... "Που πάει το αφεντικό με το πιάτο γεμάτο νόστιμο φαϊ? Στο δωμάτιο που είναι ο δεύτερος σκύλος! Άρα το φαϊ θα το φάει ο δεύτερος σκύλος. Άρα μισώ τον δεύτερο σκύλο!" :D
Το να έχει μπροστά του δύο πιάτα και να προτιμήσει αυτό που έχει το πιο ελκυστικό φαγητό το βρίσκω λογικό. Γι'αυτό πρότεινα κι εγώ να τρώνε χωριστά. Βασικά το προτείνω άσχετα με το τι φαϊ θα τρώει το καθένα. Μειώνει τις αφορμές για ανταγωνισμούς (αλλά και τη λαιμαργία κατά κάποιο τρόπο, αν δεν έχει ο σκύλος να ανταγωνιστεί αυτόν που βρίσκεται δίπλα του).

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Της προεδρίνας της διηγήθηκα με κάθε ειλικρίνεια τα πάντα περί Μουφ, περί ημίαιμου λαμπραντόρ πριν δυο χρόνια και φυσικά προβληματίστηκα με τα του φαγητού. Μην ξεχνάτε ότι το Μουφ είναι πανέξυπνο και πιάνει πουλιά στον αέρα, άρα αν δεν τρώει τα ίδια με το άλλο Μουφ θα γίνει μύλος όπως έγινε πρόπερσυ που επιτέθηκε στο λαμπραντόρ διότι ο ίδιος έκανε δίαιτα λόγω παρασίτων και διάρροιας. Μάλιστα με έβαλε η κτηνίατρος να του δίνω κτηνιατρική τροφή και λίγη, οπότε το Μουφ τσαντίστηκε πάρα πολύ. Επίσης το λαμπραντόρ έπρεπε να τρώει περισσότερο διότι ήταν πιο μεγαλώσωμο. Επομένως αν είναι να πάρω δεύτερο Μουφ, καλό θα είναι να έχει περίπου το ίδιο βάρος με το Μουφ.

Για δυσπλασία του άλλου Μουφ ρώτησα και μου είπαν ότι δεν έχει. Καλού-κακού όμως αν είναι να πάω Οχάιο, θα τα βάλω πρώτα και τα δυο να τρέξουν και θα δω. Μην ξεχνάτε ότι τη δυσπλασία του Μουφ την έπιασα πρώτη εγώ και όταν με ζώσανε τα φίδια τον πήγα στην κτηνίατρο για ακτινογραφίες. Μέχρι και βίντεο τον είχα πάρει για να δω τι γίνεται ακριβώς με το τρέξιμο. Σκέφτομαι μάλιστα να κάνω στο Μουφ και την εξέταση για τη στένωση μεταξύ των σπονδύλων διότι θέλω να έχω καλή πρόγνωση για την υγεία του. Το δεύτερο Μουφ είναι δυόμισυ χρονών, άρα έχει δηλαδή τα μισά χρόνια του Μουφ μου.

Τελοσπάντων, θα το σκεφτώ καλά. Το κακό είναι ότι πού και πού αισθάνομαι σα να προδίδω το Μουφ και να χαλάω τη σχέση μας με το να σκέφτομαι να προσθέσω κι άλλο Μουφ στο σπίτι. Μετά σκέφτομαι ότι αυτή ίσως δεν είναι υγιής νοοτροπία, οπότε, καταλαβαίνετε, δεν είμαι και πολύ σίγουρη. Και ναι, την ιδέα να τα ταΐζω χωριστά την έρριξε και η προεδρίνα, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Και πραγματικά ολόκληρο το είναι μου επαναστατεί κατά του crate. Προτιμώ να έχω τα Μούφια να κυκλοφορούν ελεύθερα στο σπίτι. Αφού ξέρουν να κάνουν τις ανάγκες τους έξω δεν βλέπω γιατί να τα περιορίζω. Κι έχω και τους γονείς μου να φωνάζουν ότι θα φυλακίζω το σκυλί στο κλουβί σαν καναρίνι...

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δε νομίζω να μπαίνουν τα σκυλιά σε τέτοιους συλλογισμούς... "Που πάει το αφεντικό με το πιάτο γεμάτο νόστιμο φαϊ? Στο δωμάτιο που είναι ο δεύτερος σκύλος! Άρα το φαϊ θα το φάει ο δεύτερος σκύλος. Άρα μισώ τον δεύτερο σκύλο!" :D
Κι όμως μπαίνουν. Η δικιά μου ζηλεύει πολύ την νόστιμη junior τροφή του μικρού γιατί αυτή τρώει μια αηδία, την j/d, και ξέρει πολύ καλά ότι ο μικρός τρώει κάτι πολυ πιο νόστιμο. Υπάρχει η σχετική ζήλια αλλά επειδή ο μικρός είναι κουτάβι τον έχει υιοθετήσει ούτως ή άλλως αλλά μεταξύ δύο αρσενικών ίσως υπάρξει πρόβλημα.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Off...
Αν χιονίσει δηλαδή τα σκυλιά με δυσπλασία δεν βγαίνουν βόλτα;

Να ένα σκυλί 9 ετών με δυσπλασία 3ου βαθμού, που τρέχει στα χιόνια

μπορει να ειμαι και off topik
@ BERNA ....
αν προσεξεις την photo με το μουφ θα δεις οτι το χιονι ειναι πολυ πατημενο και ειναι παγος
στην δικη σου (υπεροχη) photo, το χιονι ειναι φρεσκο και απατητο ... εκει ισως ειναι πολυ καλυτερα και απο γρασιδι !!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, αλλά το Μουφ σίγουρα θα ξέρει τι θα τρώει το άλλο. Άλλωστε Μουφ είναι, μουφιάζει και το φαΐ είναι η μεγάλη του αδυναμία. Θα προσπαθήσω πραγματικά να τον αδυνατίσω λίγο παραπάνω και βλέπουμε τι θα γίνει. Για την ώρα προσπαθώ να βάλω σε τάξη τα δικά μου συναισθήματα και να μην αισθάνομαι χάλια για το ότι μπορεί να προδίδω το Μουφ. :(