Όχι πετ-σοπ, αλλά ας κάνουν και κάτι οι εκτροφείς

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δυστυχως τα pet shop εχουν πολυ δυνατο marketing. Θα πρεπει και οι εκτροφεις και κινηθουν αναλογως και θα πρεπει και εμεις να υποστηριζουμε τετοιες προσπαθειες.
Για να εχουν οι εκτροφεις προπωλημενα τα κουταβια τους θα πρεπει να τους ξερουμε κιολας. Και δεν αρκει να τους ξερεις εσυ μονο ICE* που ηδη εχεις παρει απο εκτροφεα. Αντε να παρεις και αλλο ενα καποια στιγμη. Και μετα τι? Η επομενη γεννα του εκτροφεα θα ειναι σε 10 χρονια (λεμε τωρα) που θα θελησεις να παρεις ξανα σκυλο?
Δεν ειναι κακο να στραφουν και στον καθε τυχαιο αγοραστη. Αν ο εκτροφεας ειναι σωστος θα τον περασει απο 40 κυματα μεχρι να του δωσει ή οχι κουταβι του. Και αυτος ο τυχαιος μπορει να ειναι καποιος σωστος αλλα μη σωστα πληροφορημενος μελλοντικος ιδιοκτητης. Αλλα ακομα και αν δεν ειναι, ακομα και αν δεν παρει τελικα κουταβι απο τον εκτροφεα θα εχει κερδισει κατι

*χρησιμοποιω τυχαια και ενδεικτικα το ονομα σου, μην παρεξηγηθεις και πιαστουμε κοτσιδα με κοτσιδα :Ρ
Συμφωνώ με τα πάντα εκτός ίσως από την πρώτη σου πρόταση, την οποία έχω κάνει και έντονη γραμματοσειρά. Βασικά εγώ προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί κάποιο άλλο είδος μάρκετινγκ για τα πετ σοπ, πέρα από τις ταμπελάρες και τις βιτρίνες τους. Και μου έχει κάνει πολλή εντύπωση να μαζεύουν τόσο κόσμο έτσι απλά...
Για να τελειώνουμε... άμα δεν γουστάρεις αγόρι μου να πληρώσεις πανάκριβα το καθαρόαιμο, τράβα με το κουμπαρά σου να αγοράσεις απο πετσοπ ημίαιμο. Για να τελειώνουμε έτσι; Αν και με την τσιγγουνιά που έχουν μερικοί οχι αδέσποτο ούτε παιδί δεν θα επρεπε να κάνουν
Αν το λες σαν απάντηση στο πόστ #1 οκ, αλλά αν απαντάς κάπου αλλού, εγώ τουλάχιστον σε χάνω, γιατί έχουμε ξεφύγει τώρα από τις τιμές. (αν και θα το ξαναγυρίσω τώρα)

Αν λοιπόν ο κόσμος ενημερωθεί ότι υπάρχει η επιλογή, μετά τις πρώτες επιφυλάξεις, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Και οι τιμές μετά θα διαμορφωθούν βάσει ελεύθερου εμπορίου. Διότι κάποιος που γνωρίζει καλύτερα δύσκολα θα δώσει τόσα λεφτα για πετσοπ-αδικο, η ζήτηση θα μειωθει, οι τιμές θα πέσουν εκεί, αντίστρόφως ανάλογα βέβαια μπορεί να ανέβουν οι τιμές στα εκτροφικά.
Ακόμα και η Τάδε μαγκίορος που θα θέλει σκυλί για τόνωση εγωισμού και για επίδειξη, εκτροφικό θα προτιμήσει, για να μπεί στο μάτι τον άλλων, τον φτηνιάρηδων (Βέβαια εκεί ο εκτροφέας να μη δώσει κουτάβι για τέτοια λαμακία λόγο).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ αν ήμουν εκτροφέας θα έκρυβα ότι έχω κουτάβια καθότι απλά πολύ απλά
ΔΕΝ είναι όλοι οι Έλληνες ικανοί να μεγαλώσουν κουτάβια σωστά
οι πιο πολλοί τα θέλουν για την ταράτσα για το χωράφι για δεν ξέρω που
τα θέλουν χωρίς να ξέρουν γιατί τα θέλουν
δεν ξέρουν καν ΑΝ τα θέλουν πραγματικά
μπορεί να το θελουν ως κουτάβι και μετά να μην το θέλουν άλλο

μπορεί να τους πείς τα πάντα όλα
να σου λένε ότι τα κάνουν ακριβώς όπως τα λές
να κάνουν άλλα
και μετά να φταίς εσύ που το κουτάβι κάνει ευκοίλια επι 3 μήνες (ενώ δεν στο είχαν πεί πιο πρίν)
το κουτάβι αρπάζει απο το μπατζάκι ότι δίποδο προλάβει να αρπάξει
το κουτάβι έχει στραβά πόδια και ακόμα πιο στραβά δάχτυλα γιατί "όχι δεν το σκέφτηκα να τους λέω κάθε μήνα αν έκοψαν τα νύχια του κουταβιού"

όσο "κάπως" κι αν ακούγεται
αν αύριο έκλειναν τα πέτσοπ
και έπαυαν οι BYB γέννες
το 80% αυτών που θέλουν σκύλο
πολύ πολύ απλά απλούστατα
ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑΝ ΣΚΥΛΟ ΠΟΤΕ
και θα ήταν πολύ ωραία

πιστεύω να γίνομαι κατανοητός γιατί και πως οι εκτροφείς δεν βγαίνουν στα κανάλια να διαφημιστούν

απο συζήτηση με εκτροφέα ροττι
που κάνει ελάχιστη προώθηση της δουλειάς του απο μία ιστοσελίδα μόνο
μόλις κάνει αναγγελία γέννας τα τηλέφωνα σπάνε απο "έχω μία μάντρα και με κλέβουν οι γύφτοι"
"έχω ένα χωράφι και μπαίνουν οι αλβανοί"
κλπ κλπ κλπ
άσε τα "'έχω έναν αρσενικό 134 κιλά βασιλικοαυτοκρατορικό,αν θές άλλη φορά να τα "βάλουμε" "
για να μην πώ για ύποπτες φάτσες που ψάχνουν προπονητικούς σάκους για σκύλους κυνομαχιών

:(

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Κρητικοπουλα μου μερος του marketing ειναι και οι βιτρινες και οι ταμπελες και το οτι σε αναζητηση στο νετ για αγορα σκυλου πρωτες και καλυτερες οι δικες τους σελιδες βγαινουν.
Μαζευουν τοσο πολυ κοσμο τοσο απλα γιατι ο ανενημερωτος κοσμος το θεωρει μονοδρομο. Ή για να ειμαστε ποιο ακριβης, στο σταυροδρομι για την αγορα σκυλου υπαρχουν 2 λεωφοροι με ταμπελαρες νααααα και ενας χωματοδρομος χωρις σημανση. Τα pet shop και οι ιδιωτες ειναι οι λεωφοροι και οι εκτροφεις ειναι ο χωματοδρομος. Αν οι εκτροφεις δεν βαλουν καμμια ταμπελα να τους μαθει ο κοσμος και να καταλαβουν οι πολλοι οτι ο χωματοδρομος ειναι πολυ καλυτερος δρομος απο τις φωταγωγημενες λεωφορους δεν κανουμε δουλεια.

Το χρηματικο ειναι το τελευταιο. Με την σωστη ενημερωση θα καταλαβουν οι ενδιαφερομενοι οτι τα τυχον χρηματα που γλιτωνουν απο την αγορα εχουν πολυ καλα ποσοστα να τα πληρωσουν στον κτηνιατρο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
κοκόνι και γι'αυτά που λες πρέπει να ενημερώνεται ο κόσμος! Κάποιοι είμαστε στην κοσμάρα μας(εγώ ας πούμε δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν σκύλους για
προπονητικούς σάκους για σκύλους κυνομαχιών
... Ενημερώστε μας κι εμάς!!! (Μέσα κι έξω από το φόρουμ)

Ας γίνει γνωστό ότι υπάρχουν εκτροφείς και τις διαφορές απο ΒΥΒ και πετ σοπ και ας κάνει ο καθένας την επιλογή του από που θα πάρει, κι ο εκτροφέας την επιλογή του πού θα το δώσει. Γιατί πάω στοίχημα ότι υπάρχει εκεί έξω ένα ποσοστό ανθρώπων με καθαρόαιμα που δεν έχει ιδέα και αν είχε θα έκανε τη σωστή επιλογή ενώ ταυτόχρονα θα ήταν ιδανική επιλογή του εκτροφέα τέτοιοι ιδιοκτήτες..

Κρητικοπουλα μου μερος του marketing ειναι και οι βιτρινες και οι ταμπελες και το οτι σε αναζητηση στο νετ για αγορα σκυλου πρωτες και καλυτερες οι δικες τους σελιδες βγαινουν.
Μαζευουν τοσο πολυ κοσμο τοσο απλα γιατι ο ανενημερωτος κοσμος το θεωρει μονοδρομο. Ή για να ειμαστε ποιο ακριβης, στο σταυροδρομι για την αγορα σκυλου υπαρχουν 2 λεωφοροι με ταμπελαρες νααααα και ενας χωματοδρομος χωρις σημανση. Τα pet shop και οι ιδιωτες ειναι οι λεωφοροι και οι εκτροφεις ειναι ο χωματοδρομος. Αν οι εκτροφεις δεν βαλουν καμμια ταμπελα να τους μαθει ο κοσμος και να καταλαβουν οι πολλοι οτι ο χωματοδρομος ειναι πολυ καλυτερος δρομος απο τις φωταγωγημενες λεωφορους δεν κανουμε δουλεια.

Το χρηματικο ειναι το τελευταιο. Με την σωστη ενημερωση θα καταλαβουν οι ενδιαφερομενοι οτι τα τυχον χρηματα που γλιτωνουν απο την αγορα εχουν πολυ καλα ποσοστα να τα πληρωσουν στον κτηνιατρο.
Τώρα συμφωνώ 1000%

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κρητικοπούλα υπάρχει ολόκληρη ενότητα για αυτα τα πράγματα!Για την ενημέρωση όλων!Με τα σημαντικότερα να είναι πρώτα πρώτα!

Τα διαβάζει ο καθένας και τραβάει σε εκθέσεις να δει τους εκτροφείς,τραβάει στα Πετ Σοπ, παίρνει σκύλο από γνωστό του ή αδέσποτο!

Το θέμα είναι ότι θέλει να ενημερωθεί ή δεν τον νοιάζει καθόλου?Εμένα επέτρεψε μου να εχω την γνώμη ότι δεν τον νοιάζει καθόλου!

Γι αυτό και οι εκτροφείς λένε εδώ είμαστε ελάτε αν θέλετε!

Βιτρίνες έχουν τα Πετ Σοπ,εκθέσεις έχουν οι εκτροφείς!Απλά...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
@Lord&Maya
Παιδιά μην συνεχίσει κανένας την κουβέντα γιατί θα φάμε ξύλο!
Heil Hitler!
Για να τελειώνουμε έτσι?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το φαινόμενο να καταλήγουν σκυλιά που χαρίζονται κυρίως ώς προπονητικοί σάκοι σκύλων κυνομαχιών δυστυχώς είναι γνωστό απο καιρό
με κουτάβια εκτροφής δεν συνηθίζεται κυρίως λόγο κόστους
απλά το ανέφερα σαν ένδειξη ότι με δύο γέννες τον χρόνο δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεις σωστούς ιδιοκτήτες ανάμεσα σε πλήθος παντελώς ακατάλληλων
καλύτερα να περιμένεις να σε βρούν αυτοί
και να κάνεις την γέννα μετά ακόμα πιο τέλειο

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
καλύτερα να περιμένεις να σε βρούν αυτοί
και να κάνεις την γέννα μετά ακόμα πιο τέλειο
Δηλαδή? Περιμένουν οι εκτροφείς μασημένη τροφή σα να λέμε? Γιατί αν η σκύλα γεννήσει 8 κουτάβια και σε βρούν 3 κατάλληλοι και 25 παντελώς ακατάλληλοι, τα κουτάβια μένουν στον εκτροφέα με τη σκυλομάνα τους?

Κρητικοπούλα υπάρχει ολόκληρη ενότητα για αυτα τα πράγματα!Για την ενημέρωση όλων!Με τα σημαντικότερα να είναι πρώτα πρώτα!

Τα διαβάζει ο καθένας και τραβάει σε εκθέσεις να δει τους εκτροφείς,τραβάει στα Πετ Σοπ, παίρνει σκύλο από γνωστό του ή αδέσποτο!

Το θέμα είναι ότι θέλει να ενημερωθεί ή δεν τον νοιάζει καθόλου?Εμένα επέτρεψε μου να εχω την γνώμη ότι δεν τον νοιάζει καθόλου!

Γι αυτό και οι εκτροφείς λένε εδώ είμαστε ελάτε αν θέλετε!

Βιτρίνες έχουν τα Πετ Σοπ,εκθέσεις έχουν οι εκτροφείς!Απλά...
Ξέρεις πόσοι δεν έχουν βρει το φόρουμ? Ξέρεις πόσοι ψάχνονται με ξενόγλωσση αναζήτηση γιατί δεν εμπιστεύονται τα ελληνικά αποτελέσματα του ιντερνετ?

Ξέρεις πόσο καιρό χρειάζεται ένα νεό μέλος να διαβάσει όλα τα παλιά νήματα, κάποια όλο τα ίδια και τα ίδια? Όπότε συγγνώμη που δεν έχω διαβάσει όλο το φόρουμ και μόνο εγώ επαναλαμβάνομαι.... (Χμμμ μου έχει μείνει εκνευρισμός από προχθές το βράδυ, αρπάζομαι με το παραμικρό, συγγνώμη)

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
εγω ξερω οτι αν ψαχτουν οι ιδιοκτητες ΠΡΙΝ αγορασουν κουταβι....
οπως ψαχνονται για την τηλεοραση, το αυτοκινητο, το κινητο...
μαθαινουν ......
οι εκτροφεις δεν χρειαζεται να κανουν τιποτα παραπανω απο σωστη εκτροφη....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
συζήτηση κάνουμε
έτσι που το θέτεις είναι σαν να πρέπει να απαντήσω για το σύνολο των Ελλήνων εκτροφέων :lol: ενώ ξέρω αρκετά καλά καμιά δεκαριά και ελαφρύτερα άλλους τόσους....

πάντως
κανονικά
ή μάλλον αν ήμουν εγώ στην θέση τους
θα τα κράταγα και τα 8 και τα 18 προκειμένου να βρίζομαι στον καθρέφτη που έδωσα κουτάβι και την βγάζει κλεισμένο και μόνο 24ώρες το 24ωρο
και θα προτιμούσα να βάλω γέννα με τουλάχιστον τα μισά κουτάβια που αναμένω κλεισμένα

τα πέτσοπ τι κάνουν με τα κουτάβια που μένουν?(για να μείνουμε και εντός θέματος!)
υποψιάζεται κανείς?

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Για να τελειώνουμε... άμα δεν γουστάρεις αγόρι μου να πληρώσεις πανάκριβα το καθαρόαιμο, τράβα με το κουμπαρά σου να αγοράσεις απο πετσοπ ημίαιμο. Για να τελειώνουμε έτσι; Αν και με την τσιγγουνιά που έχουν μερικοί οχι αδέσποτο ούτε παιδί δεν θα επρεπε να κάνουν
Α γεια σου αυτο πρέπει να περάσουμε ότι την ποιότητα πρέπει να την πληρώσης ειδικά σε ζωντανά αλλιώς θα απαξιωθούν

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
μαθαινουν ......
Η σωστη εκτροφη εχει σαν στοχο την διαφυλαξη της φυλης και την βελτιωση της, σωστα?
Αρα πως μπορουν οι εκτροφεις να μενουν αδιαφοροι στην ενημερωση του κοινου? Το σωστα ενημερωμενο κοινο δεν διαφυλασει μια φυλη?

Οταν εψαχνα για τηλεοραση διαβασα 2 κριτικες σχετικα με αυτη που μου γυαλισε στο ματι σε μια βιτρινα, για το κινητο δεν το ψαχνω ποτε καθολου γιατι μου αρκει να μπορω να παρω τηλεφωνο και να στελνω μηνυματα.
Ελεος με αυτη την καραμελα πια. Δεν ψαχνει ολος ο κοσμος 2 μηνες αναμεσα σε μοντελα τηλεορασεων, κινητων και αυτοκινητων διαβαζοντας πληθος κριτικων και αναλυσεων προκειμενου να τα αγορασει.
Και μπορει οταν θες να αγορασεις ενα σκυλο να πρεπει να διαβασεις οσο περισσοτερο μπορεις και να το ψαξεις οσο περισσοτερο μπορεις αλλα δεν ειναι το ιδιο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
μαθαινουν ......

Κι ένα καλό ελεγκτικό οργανισμό των εκτροφέων (από τους ίδιους τους εκτροφείς) ώστε να μην μπορεί κάποιο λαμόγιο να ξεγελάσει κάποιον που έχει ψαχτεί αλλά δεν έχει εμπειρία να διακρίνει το ίσιο από το στραβό

@kokoni
εγώ δεν θέλω να υποψιαστώ για τα κουτάβια των πετ σοπ. Άφηστε με στο συννεφάκι μου... Αλλά το θέμα δεν είναι όχι στα πετ σοπ? (εννοώ ο τίτλος του θέματος) και ας κάνουν κάτι οι εκτροφείς?

Ε, την τιμή, που θέλουν μερικοί, μερικοι να ρίξουν, για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν την πειράζουν και ίσως κάνουν και καλά. Αλλά κάποια στιγμη ζητήθηκε να δωθούν προτάσεις. Εμ προτάσεις κάνω λοιπόν! Προτάσεις γως προς τον τίτλο του θέματος (και παραδειγματικά αγνοώ πλέον το πόστ #1). Συνοπτικά, οι δικές μου προτάσεις είναι:
α) μαρκετινγκ
β)ελεκτικός οργανισμός

Εκτός κι αν ότι κάνουν οι εκτροφείς είναι καλώς καμωμένο, οπότε βγάζω μόκο ;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
τα πέτσοπ τι κάνουν με τα κουτάβια που μένουν?(για να μείνουμε και εντός θέματος!)
υποψιάζεται κανείς?
Τα χουμε πει...
Ρίχνουν τις τιμές και περιμένουν (κι ας μεγαλώνουν) ή τα στέλνουν στα παζάρια φτηνά, αγγελίες στις εφημερίδες τζάμπα πράγμα ή τα χαρίζουν ή σπάνια πιστεύω τα θανατώνουν. Δεν ξεμένουν και πολλά κουτάβια νομίζω, αφού πολλοί δουλεύουν με παραγγελίες ή φέρνουν συνήθως δημοφιλείς φυλές που φεύγουν αμέσως και μάλιστα σε σωστές περιόδους (Χριστούγεννα π.χ).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Η σωστη εκτροφη εχει σαν στοχο την διαφυλαξη της φυλης και την βελτιωση της, σωστα?
Αρα πως μπορουν οι εκτροφεις να μενουν αδιαφοροι στην ενημερωση του κοινου? Το σωστα ενημερωμενο κοινο δεν διαφυλασει μια φυλη?

Οταν εψαχνα για τηλεοραση διαβασα 2 κριτικες σχετικα με αυτη που μου γυαλισε στο ματι σε μια βιτρινα, για το κινητο δεν το ψαχνω ποτε καθολου γιατι μου αρκει να μπορω να παρω τηλεφωνο και να στελνω μηνυματα.
Ελεος με αυτη την καραμελα πια. Δεν ψαχνει ολος ο κοσμος 2 μηνες αναμεσα σε μοντελα τηλεορασεων, κινητων και αυτοκινητων διαβαζοντας πληθος κριτικων και αναλυσεων προκειμενου να τα αγορασει.
Και μπορει οταν θες να αγορασεις ενα σκυλο να πρεπει να διαβασεις οσο περισσοτερο μπορεις και να το ψαξεις οσο περισσοτερο μπορεις αλλα δεν ειναι το ιδιο.
μα εσύ είσαι εδώ
και έχεις ψαχτεί για τον σκύλο σου
δεν αποτελείς κλασσικό παράδειγμα ΝεοΕλληνα καταναλωτή.......:)
αν ήταν όλοι σαν εσένα δεν νομίζω να χρειαζόταν ο εκτροφέας να διαφημιστεί-ε?
θα τον έβρισκες μόνη σου αν τον έψαχνες

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θέλω να μου πει κάποιος τι πρέπει να κάνουν οι εκτροφείς?Να ανοίξουν και αυτοί μαγαζιά?Να μοιράζουν φυλλάδια?Να στηθούν σε πάρκα με ταμπέλες και να δείχνουν τα κουτάβια τους και τα σκυλιά τους?

Κριτική για την τηλεόραση βλέπεις,ρωτάς και 2-3 ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης μάρκας και πας και την παίρνεις, παίρνεις και σβάρνα τα ηλεκτρονικά μαγαζιά και ρωτάς για τιμές,ρωτάς για τις δυνατότητες της κτλ!
Όταν με πλησιάζει εμένα ο άλλος στο πάρκο που εχω εκτροφικό σκύλο και με ρωτάει ΜΟΝΟ για την τιμή και μόλις του λέω 1000ευρώ ξεφυσάει και δεν θα μου ξαναμιλήσει για την υπόλοιπη ώρα που θα είμαστε εκεί!ΜΟΝΟ για την τιμή,ούτε καν μπαίνει στον κόπο να ρωτήσει ΓΙΑΤΙ κάνει τόσο ένας τέτοιος σκύλος!Τίποτα!

Πες μου τι να περιμένω εγώ από έναν τέτοιο άνθρωπο!

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οι εκτροφείς που κάνουν καλή εκτροφή δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο εκτός απο όσα ήδη κάνουν

οι υπόλοιποι έχουμε να κάνουμε και θέλω να νομίζω ότι ένα απο αυτά είναι και οι συζητήσεις μας εδώ

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
οι εκτροφείς που κάνουν καλή εκτροφή δεν πρέπει να κάνουν τίποτα?

δεν πρέπει να προασπίσουν την αγάπη τους από τους περίεργους και τα λαμόγια?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Σε τελική ανάλυση δεν είναι και τόσο φθηνά τα pet shop. Στο δικό μου σκύλο 650 + 150-200 euro αν ήθελα pedigree. Γίνονται μηδαμινές οι διαφορές στην τιμή εάν αναλογιστεί κάποιος τις συνθήκες που επικρατούν στα puppy mills και σε ένα σωστό εκτροφείο. (Δεν συνυπολογίζω προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς)
Οπότε μην τα παραφουσκώνουμε οτι εκτροφικός σκύλος = ντε και καλά ακριβός!