Όχι πετ-σοπ, αλλά ας κάνουν και κάτι οι εκτροφείς

babster

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2010
118
0
αυτό είναι δική σου ευθύνη σαν ενδιαφερόμενου, οχι του ΚΟΕ, εαν εσύ διάλεξες λάθος πρέπει πρώτα να κατηγορήσεις τον εαυτό σου και μετά τους άλλους.
Δλδ , ο ανίδεος να πάει να πνιγεί και όποιος είναι χρόνια στο κουρμπέτι θα πάρει το σκύλο που πρέπει. Ωραία λογική, ας ξαναδιαβάσουμε το τίτλο του θέματος, νομίζω λέει πολλά

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
αυτό είναι δική σου ευθύνη σαν ενδιαφερόμενου, οχι του ΚΟΕ, εαν εσύ διάλεξες λάθος πρέπει πρώτα να κατηγορήσεις τον εαυτό σου και μετά τους άλλους.
Όλοι φέρνουμε την εύθηνη για την κατάσταση που επικρατή στον ελλαδικό χώρο . Την μεγαλύτερη εύθηνη την φέρνουν αυτοί που φέρονται σαν επίσημη φορείς και λιγότερο οι ενδιαφερόμενοι. Οι ενδιαφερόμενοι δεν γνωρίζουν και στρέφονται εκεί που πιστεύουν ότι είναι ειδικοί και μπορούν να τους βοηθήσουν . Αυτοί που υποτίθεται είναι ειδικοί τι κάνουν ;

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Εσυ φιλε Παναγιωτη τι ακριβως κανεις ? Οταν ερχεται καποιος ασχετος και του πουλας κουταβι, τον ενημερωνεις απο που προερχεται ο συγκεκριμενος σκυλος ή του λες οτι ειναι απογονος παγκοσμιου πρωταθλητη, απο αριστο εκτροφειο κτλ ?

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Όλοι φέρνουμε την εύθηνη για την κατάσταση που επικρατή στον ελλαδικό χώρο . Την μεγαλύτερη εύθηνη την φέρνουν αυτοί που φέρονται σαν επίσημη φορείς και λιγότερο οι ενδιαφερόμενοι. Οι ενδιαφερόμενοι δεν γνωρίζουν και στρέφονται εκεί που πιστεύουν ότι είναι ειδικοί και μπορούν να τους βοηθήσουν . Αυτοί που υποτίθεται είναι ειδικοί τι κάνουν ;
Σωστά!!! Την ανικανότητα για έλεγχο εκ μέρους των επίσημων φορέων δεν είναι σωστό να την καλύπτουμε λέγοντας ότι ο κοσμάκης που θέλει να αγοράσει ένα καλό σκυλί έχει την ευθύνη.
Παιδιά η αλήθεια είναι στη μέση...

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Εσυ φιλε Παναγιωτη τι ακριβως κανεις ? Οταν ερχεται καποιος ασχετος και του πουλας κουταβι, τον ενημερωνεις απο που προερχεται ο συγκεκριμενος σκυλος ή του λες οτι ειναι απογονος παγκοσμιου πρωταθλητη, απο αριστο εκτροφειο κτλ ?
Αυτό το αφήνω στους εκτροφής. Εγώ απλός τους λέω τι πράγματα πρέπει να κοιτάξουν στο εκάστοτε κουτάβι που θέλουν να αγοράσουν και τους καθοδηγώ να πάρουν αυτό που θέλουν . Θελω να έχω την συνείδηση μου καθαρή και να τους βλέπω και αύριο , όχι να κρύβομαι .

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
οταν κάποιος ζητάει απο τον ΚΟΕ να του πει εκτροφεία του στέλνουν μια λίστα απο αυτούς που δήλωσαν γέννα, δεν ξέρουν και δεν ελέγχουν ποιοι είναι αυτοί και τι κάνουν - ετσι είναι τα πράγματα και καλό είναι να το ξέρουν όλοι οσοι απευθύνονται εκεί για πληροφορίες.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Τσαγιέρες; Τι ακριβώς εννοείς;
Είναι γραμμένη στον ΚΟΕ και ο ΚΟΕ την συστήνει σαν σωστή και επίσημη εκτροφέα . Χωρίς να ελέγξει τι σκυλιά παράγει .
Αυτή τη στιγμή είναι σα να ανακάλυψες την Αμερική. Το πρώτο που προτείνεται σε ένα νέο μέλος που θέλει να μάθει πώς θα πάρει ένα σκυλί είναι να διαβάσει προσεκτικά το πώς επιλέγουμε εκτροφέα.

Για το τι θα μπορούσαν να κάνουν οι εκτροφείς και εμείς οι ενδιαφερόμενοι έχω εκφραστεί αναλυτικά στο παρελθόν και το μόνο που δε με απασχόλησε ήταν το θέμα της τιμής. Όχι γιατί μου περισσεύουν αλλά γιατί άλλα προσωπικά θα ήθελα να βελτιωθούν.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι το πώς προσπαθείς να δικαιολογήσεις το ότι πουλάς κουτάβια πολλών φυλλών μέσα από το site σου πετώντας στο θέμα το πρόβλημά σου με την εκτροφέα. Επειδή όπως λες αυτή είναι έτσι, αλλιώς, αλλιώτικα άρα οι εκτροφείς είναι έτσι, αλλιώς, αλλιώτικα, ζήτω το pet shop σου?

Το ότι πουλάς κουτάβια το έχω δεί εδώ και καιρό όταν κοίταγα τα σαμαράκια με βάρη που πουλάς και διαφημίζεις μέσα στο forum.Το τι είδους επαγγελματική υπόσταση έχεις αποκαλύφθηκε όταν σε ρώτησα ποιοί είναι οι προμηθευτές σου, ποιός παρασκευάζει το προϊόν και αρνήθηκες να αναφέρεις.

Σχετικά με την εκτροφέα, δεν έχω λόγο να την υπερασπιστώ, στάχτη στα μάτια puppymila δε τρώω όμως.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
Δλδ , ο ανίδεος να πάει να πνιγεί και όποιος είναι χρόνια στο κουρμπέτι θα πάρει το σκύλο που πρέπει. Ωραία λογική, ας ξαναδιαβάσουμε το τίτλο του θέματος, νομίζω λέει πολλά
οπως πριν αγορασεις μια τηλεοραση ρωτας και μαθαινεις για τα πιξελ κλπ ετσι πριν παρεις το σκυλακι ρωτας και μαθαινεις... και μαλιστα ενας λογος παραπανω να ψαξεις επιπλεον τον "πωλητη"

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Μα δεν κανεις μεταπωληση κουταβιων ?
Ναι κάνω αλλά δεν τα παρουσιάζω σαν να είναι από γονείς πρωταθλητών . Τους λέω την αλήθεια. Και εάν ειναι από παπι μιλ λεω από παμιλ εάν από εκτροφέα από εκτροφέα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μεγάλε, το ξέρεις φαντάζομαι ότι οι παπυμιλλάδες είναι παράνομοι? Και το ότι συνεργάζεσαι μαζί τους είναι παρανομία? Επίσης ξέρεις ότι μας έχεις ουσιαστικά συστηθεί και αν κανείς σε καταγγείλει (και υπάρχουν τρόποι να το κάνουν) θα έχεις μεγάλους μπελάδες?

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
αρα φιλε εσενα σε ποναει πιο πολυ απο ολους οταν καποιος παει σε σωστο εκτροφειο για να παρει τον σκυλο του, αφου χανεις κερδη. Και γιατι πουλας κουταβια απο παπιμιλς αφου τα καταδικαζεις ?

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Μεγάλε, το ξέρεις φαντάζομαι ότι οι παπυμιλλάδες είναι παράνομοι? Και το ότι συνεργάζεσαι μαζί τους είναι παρανομία? Επίσης ξέρεις ότι μας έχεις ουσιαστικά συστηθεί και αν κανείς σε καταγγείλει (και υπάρχουν τρόποι να το κάνουν) θα έχεις μεγάλους μπελάδες?
‘’ Μεγάλε’’ αυτό είναι απειλή ; προειδοποίηση; Για να καταλάβω. Εγώ δεν κρύβομαι από κανένα σε αντίθεση με πολλούς άλλους. Σε ευχαριστώ που ονόμασες τους εκτροφείς που μου φέρνουν τα κουτάβια να τα προωθήσω παπιμιλάδες . Τελικα σιγά σιγά το κουβάρι ξετυλίγεται και φαίνεται ότι εκτροφείς και παπιμιλαδες είναι το ίδιο .

babster

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2010
118
0
οπως πριν αγορασεις μια τηλεοραση ρωτας και μαθαινεις για τα πιξελ κλπ ετσι πριν παρεις το σκυλακι ρωτας και μαθαινεις... και μαλιστα ενας λογος παραπανω να ψαξεις επιπλεον τον "πωλητη"
Το παραδειγμα με την τηλεοραση έχει πολυφορεθεί και το έχουμε βαρεθεί. Όπως έχω επισημάνει και παλαιοτερα σκύλο αγοράζω, όχι τηλεοραση. Την τηλεοραση άυριο το πρωι τη φουντάρω από το μπαλκόνι, με το σκύλο όμως τι γίνεται?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αρα φιλε εσενα σε ποναει πιο πολυ απο ολους οταν καποιος παει σε σωστο εκτροφειο για να παρει τον σκυλο του, αφου χανεις κερδη. Και γιατι πουλας κουταβια απο παπιμιλς αφου τα καταδικαζεις ?
John 8:32 "Then you will know the truth, and the truth will set you free"

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Για τον ίδιο λόγο που ένας εκτροφέας πουλάει το χειρότερο κουτάβι του σαν να είναι το καλύτερο

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Για τον ίδιο λόγο που ένας εκτροφέας πουλάει το χειρότερο κουτάβι του σαν να είναι το καλύτερο
και ομως αδερφε υπαρχουν εκτροφεις που τα "χειροτερα" κουταβια τους τα χαριζουνε ή τα δινουνε με συμβολικο ποσο και υποχρεωση στειρωσης.

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
και ομως αδερφε υπαρχουν εκτροφεις που τα "χειροτερα" κουταβια τους τα χαριζουνε ή τα δινουνε με συμβολικο ποσο και υποχρεωση στειρωσης.
το γνωρίζω αλλα αυτοι ειναι πολύ λιγοι

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Αυτό το ζήτημα που τίθεται με την εκτροφέα θα μπορούσες κάλλιστα να το ανοίξεις ξεχωριστά και να αναφέρεις ότι πρόβλημα αντιμετώπισες. Μακάρι τα ζητήματα που θα τίθεντο προς τους εκτροφείς να ήταν π.χ. όπως οι τάδε, τάδε, τάδε έχουν εξετάσεις υγείας στους γεννήτορες να έχουν όλοι, ή όπως οι τάδε εκτροφείς συνοδεύουν τους τίτλους μορφολογίας με αντίστοιχους εργασίας έτσι θα έπρεπε όλοι. Θέματα που έχουν να κάνουν με ουσιαστικά, κατά τη γνώμη μου, ζητήματα.

Όταν διαπραγματευόμαστε το ζήτημα ως ζήτημα τιμής, τότε υπάρχει πλήρης αποπροσανατολισμός. Και πάλι θα μπορούσε να συζητηθεί εάν κάποιος εκτροφέας πουλά ακριβότερα από πιό καταξιωμένο (έμπρακτα όχι στον αέρα) εκτροφέα του εξωτερικού.

Σε καμία περίπτωση όμως "καταραμένη κοινωνία" δεν έχω ΣΗΜΕΡΑ 1200€ άρα με ωθείς στον καλό puppymila που θα είναι ειλικρινής μαζί μου και θα μου το πουλήσει 800€.. . .

Ο καθένας σε αυτή τη ζωή την βγάζει όπως μπορεί. Κάνε ότι νομίζεις για την ευζωϊα σου. Μη μπαίνεις στη διαδικασία να μας την πλασάρεις και ως ηθική . . . Αϊντε

Εκτροφέας που πουλάει κουτάβια σε pet shop, διακιολογείται ΜΟΝΟ εάν τα κουτάβια του φέρουν τα χαρτιά τους ώστε όλοι να γνωρίζουν από που προέρχεται το κουτάβι, άρα δε το κάνει εκ του πονηρού προσπαθώντας να προστατέψει το "κύρος" του. Αλλιώς στο ίδιο τσουβαλάκι..