Το συμφωνητικό το φτιάχνει - από την εμπειρία μου - ο εκτροφέας, διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που το τσέκαρε με δικό του δικηγόρο?
το συμφωνητικό ναι το φτιάχνει συνήθως ο εκτροφέας...
από την εμπειρία μου ο ιδιοκτήτης μέχρι και σήμερα δεν ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα...
το συμφωνητικό που έδωσε στον αέρα η αργυρώ είναι το δικό μου...
όχι το σύνηθες όπως ανέφερε ο
@canis μια και κάθε πρόταση την σύνταξα προσωπικά ο ίδιος...
δυστυχώς λείπει ένα μέρος από το πρωτότυπο συμφωνητικό το οποίο δεν έχω να σας καταθέσω αυτή τη στιγμή λόγω τεχνικών δυσκολιών και που αναφέρει τις υποχρεώσεις του εκτροφέα απέναντι στον ιδιοκτήτη, παραδίδεται δε στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες την πρώτη εβδομάδα γέννησης των κουταβιών, με σκοπό την μελέτη του και όποια πρόταση έχουν επιπλέον έκαστος ιδιοκτήτης ώστε να προστεθεί στο τελικό συμφωνητικό το οποίο υπογράφεται την ημέρα παράδοσης του κουταβιού, σε τρία αντίτυπα από ιδιοκτήτη κι εκτροφέα, αναφέρει και το ποσό της συναλλαγής και κατατίθεται στην αρμόδια εφορία. Έτσι και μόνο έτσι, παύει να έχει την εννοια του κωλόχαρτου....
ολόκληρο το κείμενο κάπου το είχα αναρτ'ήσει εδώ μέσα προ επταετίας περίπου...κάποιο τζιμάνι στο σερτσ ισως το βρεί...
Εγώ δεν συμφωνώ πως θα πρέπει να ισχύει πως "μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται".
Επίσης, δεν συμφωνώ με το "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" ή με το ότι επειδή πλήρωσες ένα ποσό "χ" που σου φαίνεται "μπόλικο" μπορείς να έχεις παράλογες και ηλίθιες απαιτήσεις.
Στην ουσία ζητάω (και θα έπρεπε να ζητάμε όλοι) έναν ενημερωμένο και σωστό πελάτη και έναν σωστό πωλητή εκτροφέα.
Διακρίνω πως το πρόβλημα πολλών είναι με την λέξη "εκτροφέας" και το πως την έχουν στο μυαλό τους. Άλλοι υπερβολικά ρομαντικά και ουτοπικά και άλλοι ιδιαίτερα εμπορικά και συμφεροντολογικά.
Όσο και να "χτυπιόμαστε", η σωστότερη πηγή για την απόκτηση/αγορά καθαρόαιμου σκύλου είναι ο όσο το δυνατόν σωστότερος εκτροφέας.
Θέλετε να δούμε τα χαρακτηριστικά του και να τα βάλουμε σε λίστα; Πάμε να το κάνουμε και ο κάθε ενδιαφερόμενος να βλέπει ποιος πληρεί τα περισσότερα και ποιος πληρεί τα πιο σημαντικά κατά την γνώμη του και να πορεύεται.
αυτός είναι και ο βασικός λόγος ότι κάποιοι εκτροφείς σιγά σιγά απομακρύνονται.
ο καθένας τους αντιμετωπίζει με ότι έχει στο κεφάλι του.....
οι εκτροφείς μόνο οι ίδιοι ξέρουν τι πραγματικά κάνουν...
την αξία της εκτροφής τους την γνωρίζουν μόνο οι ιδιοκτήτες των κουταβιών τους
και ο κάθε ιδιοκτήτης ίσως γνωρίζει κάτι διαφορετικό...
οι περισσότεροι μένουν σε αυτά που άκουσαν κι αναπαράγουν συνήθως από τους ανταγωνιστές χωρίς να κάνουν τον κόπο να γνωρίσουν τα σκυλιά τους και να μιλήσουν με τους ίδιους...
για ακόμα μία φορά συμφωνούμε..
μετα τόσα χρόνια πάλι στα ίδια καταλήγουμε...
Mε την πρώτη μου εκτροφέα είχα τρομερή χημεία. Και γαμώ τα άτομα. Μόνο μπουζούκια δεν πήγαμε μαζί απο το πρώτο βράδυ. Βέβαια μετά από 4-5 μήνες ανακάλυψα ότι ο σκύλος θα έμενε από το αναπνευστικό του. Και ανακάλυψα ότι ήταν τάλε κουάλε ο πατέρας του (που δεν τον είχα δει). Επίσης ανακάλυψα ότι ο σκύλος μου για κάποιο μυστήριο λόγο είχε κάνει 1-2 "δοκιμαστικά" πριν από μένα σε άλλους που τελικά δεν τον κράτησαν. Μου είπε βέβαια σε ποιον γιατρό να αποτανθώ για την επέμβαση - πάλι καλά.
Η χημεία δεν μου λέει πολλά. Ή μάλλον θα μου πει μόλις υπογράψουμε τα συμφωνητικά και γίνει η συναλλαγή όπως πρέπει - μετά πάμε μαζί και για μπύρες.
Στο σημείο αυτό οφείλω να δώσω τα εύσημα στην
@ProudtobeGreek που είναι η μόνη εκπρόσωπος που έχει τα @@ να ασχολείται και να συζητά εδώ μέσα το θέμα μαζί μας ακόμα και αν διαφωνούμε, όσο οι άλλοι έχουν κρυφτεί στα λαγούμια τους. Αυτό μου με χαλάει ρε συ μόνο είναι ότι είσαι στον όμιλο της συμφοράς.
για ποιο λόγο να λάβω μέρος στην κουβέντα?
γιατί να αρχίσω να απολογούμαι αν κάποιος αδιαφορεί για τα κουτάβια του?
αν θέλει να κάνει 4 γέννες τον χρόνο?
αν θα πουλήσω ή όχι τα κουτάβια?
συμφωνητικό εγώ δίνω από το 2012 με την πρώτη μου γέννα, διαπραγματεύσιμο από κάθε ιδιοκτήτη,
μέχρι στιγμής κανείς δεν θέλησε να κάνει αλλαγή...
από το 2010 που έχω επωνυμία εκτροφείου... 'εχουν γίνει τρεις γέννες
α γεννα 6 χρονών σήμερα
β γέννα 5 χρονών σήμερα
γ γέννα 3 χρονών σήμερα
όλες από διαφορετικές μητέρες η τρίτη γέννα μάλιστα δεν είναι καν δική μου έγινε με δανεισμό της επωνυμίας επειδή μου ζητήθηκε και η μητέρα ηταν σκύλα εκτροφής μου...
από κάθε γέννα δεν πουλούνται όλα τα κουτάβια κι αυτά που έχουν δοθεί δωρεάν δεν είναι κουφά κουτσά κλπ
από τα 31 συνολικά κουτάβια ζήτημα να έχουν πουληθεί τα μισά από αυτά
μόνο από 4 κουτάβια έχουν παρθεί χρήματα από εμένα και έχουν ξοδευτεί περισσότερα για να έχω επικοινωνία , εκπαιδευθούν δωρεάν τα κουτάβια από εμένα όλα αυτά τα χρόνια κλπ...από την δεύτερη και τρίτη γέννα τα χρήματα δίνονται στους ιδιοκτήτες των θυληκών...
από τα 31 κουτάβια ένα εμφάνισε οστεοαρθρίτιδα από την γ γέννα ( αμφίβολο αν είναι κληρονομική ή επίκτητη) όπου όχι μόνο δεν εξαφανίστηκα (δεν είμαι ο επίσημος εκτροφέας) αλλά μπορώ να σας δώσω τα στοιχεία του ιδιοκτήτη να επικοινωνήσετε μαζί του... ( η κουτάβα τρέχει κανονικότατα σε αντίθεση των κτηνιατρικών απόψεων, και έχει και παρέα πλέον)
Α! ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ!
@manolo @vrmode για ποιό λόγο ντροπή μας που δεν συμετέχουμε σε αυτή τη συζήτηση?
τι με αφορά από όλα αυτά που συζητάτε?
και που δέν έχω καταθέσει απόψεις όλα αυτά τα χρόνια?
το συμφωνητικό που λέτε τώρα, το κατέθεσα προ επταετίας σχεδόν...
για πιο λόγο να απολογούμαι?
και με τον νέο νόμο???
το πολύ πολύ να δίνω όλα τα κουτάβια δωρεάν... τότε να δω τι θα λέτε...
ναι σωστα μόνο μπυμπ δεν με έχουν χαρακτηρίσει ακόμα....
άλλωστε το ερασιτέχνης είμαι, το υποστηρίζω άριστα τα τελευταία χρόνια... και όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι υπήρξα μία 5ετία άνεργος...
δεν έκανα καμμία γέννα στο συγκεκριμένο διάστημα να ζήσω...
αν θέλετε να βρίζετε κάντε το ελέυθερα αλλά μην αρχίζετε να μιλάτε για ανθρώπους που κρύβονται... όταν μεγάλο μέρος των σωστών απόψεων που κυκλοφορούν εδώ μέσα οφείλονται σε ένα ποσοστό έστω μικρό και σε αυτούς τους ανθρώπους...
ευχαριστώ για την φιλοξενία ,
ξεκίνησα να διαβάζω το θρεντ στις 12 κι πηγε 4..
δουλευουμε κιολας γιατι έχουμε και ζευγαρώματα....
να μου επιτρέψετε να συνεχισω με τα λάικ μου στα πόστ όπου συμφωνώ