Όταν η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια...


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Βρε παιδιά, για να το "ξενερώσω" πάλι το θέμα και να απαντήσω πιο "σοβαρά", τι σημαίνει "υπερασπιστές της ηθικής" δηλαδή;

Γιατί μπερδευόμαστε τόσο πολύ;

Τα σωστά κριτήρια για την επιλογή εκτροφέα παραμένουν και σωστό κριτήριο δεν είναι να είναι ερασιτέχνης και όχι επαγγελματίας ή να σας πει πως είναι ηθικός και όχι ανήθικος. Όσο και να προσπαθήσεις να φτιάξεις ένα κείμενο όμως, έναν οδηγό ή μια λίστα, δε μπορείς να συμπεριλάβεις τα πάντα και σίγουρα δεν μπορείς να συμπεριλάβεις την εμπειρία.

Μπορούμε να διαφωνήσουμε για την αξία που μπορεί να έχουν τα shows και άλλος να λέει μηδενική, άλλος μηδαμινή και άλλος σημαντική... Επίσης, μπορούμε να κρίνουμε την χρησιμότητα των ομίλων ή των pedigree ή των εξετάσεων υγείας, μα σίγουρα όλα μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του σκύλου και του μελλοντικού ιδιοκτήτη όπως και να παραποιηθούν και να διαστρεβλωθούν προς ζημία και των δύο.

Αν μπούνε βάσεις σωστές και σωστά κριτήρια θα γίνουν βελτιώσεις, αλλά με αφορισμούς και κυρίως με μια αντιμετώπιση "εμείς και αυτοί", δηλαδή οι "εκτροφάκηδες" και οι "εμπειρικοί" δε πας πουθενά... Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ας σταματήσουμε επιτέλους να μιλάμε για "ηθική"! Πάει την "κάψαμε" και αυτή την έννοια όπως το "καθαρόαιμο", την "κοινωνικοποίηση", την "ρεαλιστική εκπαίδευση", την "θετική εκπαίδευση" και την "εργασία" (και άλλες πολλές)... Πετάμε μια κουβέντα και καταλαβαίνει ο κάθε ένας 27737474585 διαφορετικά πράματα.

Η υγεία όμως υπάρχει, ο χαρακτήρας με την έννοια του ταμπεραμέντου υπάρχει, η μορφολογία με την έννοια της λειτουργικότητας υπάρχει, η ισορροπία υπάρχει. Έτσι υπάρχουν και άνθρωποι που πληρούν τα 98 από τα 116 κριτήρια της λίστας του σωστού εκτροφέα και άνθρωποι που πληρούν τα 54 ή τα 110 ή τα 29... Ας βάλει ο κάθε ένας προτεραιότητες, ας συλλέξει γνώσεις και εμπειρίες και ας αναλάβει ευθύνες. Είπαμε, ένα χόμπι είναι, μια ενασχόληση ή μια δουλειά (για πολλούς). Δεν είναι "λειτούργημα" και "διακονία".

Πολύ στέκονται στο ότι πρέπει να είσαι "μέσα στα πράματα" για να μην την πατήσεις και "πρέπει να ξέρεις τα κουτσομπολιά" και αυτά που δεν λέγονται επίσημα. Ε, γιατί; Που δεν ισχύει αυτό;

Ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις κινητό...

Μπορείς να μη ασχοληθείς καθόλου και να πας στο επώνυμο πολυκατάστημα, να πάρεις το πιο ακριβό ή ότι σου προτείνει ο πωλητής και να πεις πως έχω και την εγγύηση αν μου πάθει κάτι.

Μπορείς να "ψαχτείς" λίγο περισσότερο για την τιμή, να πας σε "σκρουτζομάγαζο" και να πάρεις κάτι πάλι με εγγύηση μα και καλύτερη τιμή.

Μπορείς να "ψαχτείς" ακόμα περισσότερο, να κάνεις εισαγωγή από Κίνα, με εγγύηση διεθνής, και ακόμα καλύτερη τιμή.

Μπορείς να ψάξεις στο insomnia για μια αγγελία ελαφρώς μεταχειρισμένου, με απόδειξη και εγγύηση.

Μπορεί και να κατανοήσεις πως δεν έχεις καν ανάγκη για νέο κινητό και πως μια χαρά κάνεις την δουλειά σου και με αυτό που ήδη έχεις.

Σε όλη αυτή την διαδικασία αν ασχοληθείς θα διαβάσεις σχόλια και "παραλειπόμενα" για τα καταστήματα, αξιολογήσεις για χρήστες και συσκευές, reviews και hands on, συγκριτικά, διαφορετικές συσκευές, με μεγάλες διαφορές στην τιμή που "φοράνε" τον ίδιο επεξεργαστή ή την ίδια οθόνη, "διαρροές" πως η οθόνη έχει back light bleed, πως το μοντέλο παρουσιάζει boot loops, κ.α.

Σε κάθε τομέα όσο περισσότερο ασχολείσαι, τόσο σε χρόνο όσο και σε "ποιότητα", τόσα περισσότερα μαθαίνεις και όλο και λιγότερες πιθανότητες έχεις να "την πατήσεις". Μπορεί, βέβαια, να θες "λάθος" πράγματα και παρόλο που θα τα πάρεις να καταλάβεις μετά πως ήταν λάθος... Ή μπορεί όντως να ατυχήσεις, μα το ρίσκο είναι ελαχιστοποιημένο.

Άρα;
 
Last edited:


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αγαπητε (με όλη την σημασία της λέξεως) @canis διαφωνούμε. Σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο που τα λέμε η λέξη εκτροφέας έχει συσχετιστεί με τις λέξεις διάκριση, έκθεση και Gr. Ch. κοκ. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΆ η λέξη ελεύθερος παθήσεων, άκρας υγείας, health problem free. Γιατί αυτό βλέπεις δεν βγάζει φράγκα. Και γιατί οι εκθέσεις είναι ακριβώς αυτό που λέει ο επίσημος τίτλος τους ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΉ ΕΚΘΕΣΗ.

Αν ο ΚΟΕ έλεγε αν δεν είστε στον όμιλο φυλής δεν έχει ped και αν επέβαλε στους ομίλους εξετάσεις υγείας, τότε τα πράγματα θα ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά. Γιατί τίτλους μπορείς να μαζέψεις με το τσουβαλι, ειδικά στα γειτονικά Βαλκάνια, αν ξέρεις τους κατάλληλους ανθρώπους, αλλά υγεία είτε έχεις είτε δεν έχεις.

Αν στο παραπάνω έβαζες 2η σε σειρά αξίας για να πάρει οποιαδήποτε διάκριση το ζώο το ταμπεραμέντο και τελευταίο το θεαθηναι τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά απ' ότι είναι σημερα. Γιατί όπως κάπου είπε η @vrmode παίζει ο σκύλος να έχει τίτλους και να είναι ψιλοερειπιο. Και τους τίτλους τους έχει επειδή απλά είναι σύμφωνα με το θεαθηναι πρώτα και μετά τα άλλα.

Η σύγκριση δε με κάτι άψυχο την θεωρώ άστοχη για τον απλό λόγο ότι το κινητό αν βγάλει πρόβλημα χοντρό έχει εγγύηση και αντικατάσταση αλλά ένα σκυλί μέχρι να βγάλει πρόβλημα δενεσαι και δεν το αλλάζεις έτσι. Δεν είναι πράμα. Έχει προσωπικότητα, χαρακτήρα και σου δείχνει με τον τρόπο του αγάπη.
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Δεν κάψαμε καμιά έννοια...
Αφενός, το να κάψεις την έννοια καθαροαιμία όπως τη βλέπει η σύγχρονη κοινωνία είναι σα να κάψεις την εννοια στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Απ΄την άλλη, τι να κάψεις στην έννοια "ηθική" όταν ουσιαστικά πρόκεται για μια απολυτη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Οκ ψυχραιμία.
Πως μπορούμε να διασταυρώσουμε ότι είναι η ακατανόμαστη?
Ρωτήστε την ή πέστε στους φίλους της που της λένε κάθε φορά που γράφεται κάτι για αυτή εδώ μέσα και μπαίνει και βλέπει. ;)
 


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Α

Αν στο παραπάνω έβαζες 2η σε σειρά αξίας για να πάρει οποιαδήποτε διάκριση το ζώο το ταμπεραμέντο και τελευταίο το θεαθηναι τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά απ' ότι είναι σημερα. παίζει ο σκύλος να έχει τίτλους και να είναι ψιλοερειπιο. Και τους τίτλους τους έχει επειδή απλά είναι σύμφωνα με το θεαθηναι πρώτα και μετά τα άλλα.
Oι πιθανοτητες να ισχυει ειναι τρομακτηκες...σχεδον στο στοιχημα το δινουν Δ.Π.
Ειδικα αν βαλουμε απο που ξεκινησαν και πως τα καταντησαν...
 




vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Πόσο χαζή και αφελής είμαι...γιατί τυφλή είμαι σίγουρα...μόνο για το παραπάνω αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ...για την έρευνα μου στην επιλογή ...
Ποτέ δεν είναι κάποιος υπεύθυνος για την επιλογή όταν συναλλάσεται με απατεώνα.
Στην παρούσα φάση έχεις εξαπατηθεί και έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου και μην ψαρώνεις με "μηνύσεις".
 










canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@d3ac0n

Σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο που τα λέμε δεν έχει πάψει να τονίζετε η σημασία της υγείας και η θέση της ως Νο1 στα κριτήρια από την γέννηση αυτού του διαδικτυακού τόπου. Η λέξεις "διάκριση" και "Champion" όχι μόνο δεν αποτελούν προτεραιότητα σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο, μα έχουν φροντίσει να τις "αποδομήσουν" από την πρώτη στιγμή. Μα ποιους διαβάζετε επιτέλους; :D

Το τι βγάζει φράγκα ουδεμία σχέση έχει με τον παρόν διαδικτυακό τόπο (δυστυχώς μάλλον...) οπότε και κακώς το αναφέρεις.

Αυτά που κάνει και που δεν κάνει ο Κ.Ο.Ε., οι Όμιλοι, οι εκτροφείς, οι καταστηματάρχες, οι εκπαιδευτές, οι κτηνίατροι, οι αγγελίες και ο κόσμος γενικότερα είναι που σχολιάζουμε εδώ και προσπαθούμε να δώσουμε μια σωστή (ή προς το σωστό) κατεύθυνση.

Επίσης, μη μου "χέζεις" την κουβέντα με ψευτοσυναισθηματισμούς και "αγάπες" και "ψυχές"... Αφού κατανοείς πως ο σκύλος είναι προϊόν και μιλάς για φράγκα, βάλε το θέμα στις σωστές βάσεις και βγάλε από το λεξιλόγιο λέξεις που μπορούν να παρερμηνευθούν όπως "αγάπες" και "ηθική" και μίλα για λύσεις και πως τις προσεγγίζουμε. Στο εμπόριο, στις συναλλαγές, στις υπηρεσίες και σε ότι έχει ως αντικείμενο τον σκύλο.

Έγραψα πιο πάνω:

Κυρίως πρέπει να αντιληφθούμε πως μιλάμε για χόμπι και για χρήση και να πάψουμε όλοι να τρέφουμε αυταπάτες πως "ο σκύλος" και η κυνοφιλία είναι ένα "θεάρεστο έργο" και πως η ενασχόληση με τα σκυλιά ή τα ζώα σε κάνει "ανώτερο άνθρωπο".

Βάζοντας σωστά πλαίσια και βάσεις ίσως είναι δυνατόν να χωρέσουμε μικρές δόσεις ηθικής και σεβασμού που μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο (πολλά "μπορεί", "ίσως" και "πιθανόν" αλλά έτσι είναι)...
 






Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
@d3ac0n

Σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο που τα λέμε δεν έχει πάψει να τονίζετε η σημασία της υγείας και η θέση της ως Νο1 στα κριτήρια από την γέννηση αυτού του διαδικτυακού τόπου. Η λέξεις "διάκριση" και "Champion" όχι μόνο δεν αποτελούν προτεραιότητα σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο, μα έχουν φροντίσει να τις "αποδομήσουν" από την πρώτη στιγμή. Μα ποιους διαβάζετε επιτέλους; :D
.
Συγνωμη αλλα θα διαφωνησω ισως και πρωτη φορα μαζι σου,αλλα οχι δα πως σε αυτο εδω τον χωρο δεν αποτελουν προτεραιοτητα....εκτος αν κανεις πλακα και δεν το καταλαβα :D
 




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Dimi_21

...και πως υποστηρίζεις την άποψη σου; Ποια τα επιχειρήματα σου πως σε αυτόν εδώ τον διαδικτυακό τόπο αποτελούν προτεραιότητα οι τίτλοι και τα Ch. και όχι η υγεία;

Βλέπεις τα περισσότερα μέλη να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο;

Βλέπεις άρθρα που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο;

Βλέπεις "γραμμή" από την διαχείριση και τους ιδιοκτήτες της σελίδας;

Βλέπεις, μήπως, να περιστοιχίζεσαι από πολλούς εκτροφείς και επαγγελματίες του χώρου;
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Κάποια στιγμή το καλοκαίρι το '16, βρίσκομαι παραλία με ένα τύπο με καθαρόαιμη μποξερίνα στην ίδια ηλικία με τον μαικ. Τα σκυλάκια άρχιζαν να παιζουν μεταξύ τους μεσα στην τρελή χαρά κι εμεις πιάσαμε κουβεντα. Μετά από λίγο και αφού μου περιέγραψε από που πήρε το καθαρόαιμό του και τους τίτλους πρωταθλητών που είχαν οι πρόγονοι του αστεριού τους, με ρώτησε αν ο δικός μου είναι καθαρόαιμος.
Του είπα ότι είναι ημίαιμος υιοθετημένος. Στα επόμενα 10 λεπτά αποχώρησε. Φυσικά δεν θα μου έκανε εντύπωση αν τις επόμενες φορές δεν περνούσε από μακρυά, απλά νεύοντας με το χέρι....

Μετά από 1 χρόνο τον ξαναπέτυχα τον τύπο φάτσα κάρτα που λένε. Ηταν ενθουσιασμένος γιατί η σκυλίτσα του γέννησε (όπως είχαν συμφωνήσει με εκτροφέα).. --Τελικά στείρωση είναι οφέλιμη μάλλον μόνο στα σκυλιά χωρίς χαρτά.... αλλά τέλος πάντων.

Στο δια ταύτα.
Όσο υπάρχει αυτή η μαλακία στον εγκέφαλο του Έλληνα, ότι αν κυκλοφορεί με Καγιεν, έχει καθαρόαιμο και συχνάζει Κολωνάκι την έχει μεγάλη την τσουτσούνα του , θα υπάρουν και οι εκτροφείς και θα γράφονται εκατοντάδες νήματα σαν και αυτό.

Γιατί κακά τα ψέματα.
Στα 53 χρόνια ζωής μου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας το ποσοστό που ασχολήθηκε/ασχολείται σοβαρά με τα σκυλιά σαν χομπυ, ελέγχοντας καθαροαιμίες, show κλπ είναι κάτω του 0,1%.
Οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη ένα απλό σύντροφο, που αδεσποτάκια και ημίαιμα υπερκαλύπτουν τις ανάγκες μας. Απλά κάτι η διαφήμιση και ο νεοπλουτισμός της τελευταίας 20ετίας, όντως τα έκανε "ολα πουτάνα".
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@d3ac0n
Επίσης, μη μου "χέζεις" την κουβέντα με ψευτοσυναισθηματισμούς και "αγάπες" και "ψυχές"... Αφού κατανοείς πως ο σκύλος είναι προϊόν και μιλάς για φράγκα, βάλε το θέμα στις σωστές βάσεις και βγάλε από το λεξιλόγιο λέξεις που μπορούν να παρερμηνευθούν όπως "αγάπες" και "ηθική" και μίλα για λύσεις και πως τις προσεγγίζουμε. Στο εμπόριο, στις συναλλαγές, στις υπηρεσίες και σε ότι έχει ως αντικείμενο τον σκύλο.
Μα αν ήταν έτσι και ίσχυε η σύγκριση που έκανες σε προηγούμενο μήνυμα σου με κινητό και ψαγμένη αγορά από σκρουτζομαγαζο κτλ. Το μέλος Σάρας θα επέστρεφε το κουτάβι λόγο εγγύησης, θα έπαιρνε άλλο, δεν θα συζητάγαμε για επεμβάσεις των 7000€ και εμείς δεν θα γράφαμε εκατοντάδες μηνύματα σε πεντεξι θέματα τον τελευταίο καιρό και όλα καλά. Δυστυχώς (η ευτυχώς) δεν είναι έτσι. Ο σκύλος δεν είναι ένα οποιοδήποτε προϊόν οπότε δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο και καλά κάνουμε.
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Για να μην πιασω τωρα τα γπ η τα ντομπ και κλαψουμε ολοι μαζι.
Η @vek ισως θυμαται τον αχρειο που "επαιζε"στην εκθεση την ωρα που μεσα στο σπιτι του ενηλικα και κουταβια ειχαν πεθανει απο πεινα και διψα.....ενα νομιζω θηλυκο ειχε ζησει γιατι ηταν κλεισμενο στην τουαλετα και επινε νερο απο την λεκανη.
είναι κάποια πράγματα που δεν ξεχνιούνται :( 2 σκύλες έζησαν γιατί κλείστηκαν στην τουαλέτα .
Αλλά το συγκεκριμένο άτομο ήταν άρρωστος (για εμένα θα έπρεπε να μπει σε κλινική για 100-120 χρόνια) δεν ήταν εκτροφέας.
Παρουσιάστηκε ξαφνικά , με κέφι μεράκι καλό μπλα μπλα και έδινε και μάχες για το πόσο είναι ηθική η χρήση του πνίχτη.
Ξεγέλασε τους πάντες, αλλά ότι και να έγινε δεν ήταν ούτε εκτροφέας ούτε εκπαιδευτής ούτε τίποτα μόνο ένα άρρωστο άτομο που ενώ είχε στο αυτοκίνητο του ένα σωρό τσουβάλια κροκέτες άφησε μια δεκάδα σκυλιά να πεθανουν από δίψα και από πείνα.
Τραγικό αρρωστημένο αλλά δεν έχει σχέση με την κουβέντα.