Ήταν όνειρο..έγινε άγχος..διορθώνεται κάτι;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
ναι, 3 χρονια δεν διαβαζε να ξεστραβωθει, τωρα θυμηθηκε να παρει συμβουλες.
που να την πιασω να την δεσω στο λιοπυρι 2 ωρες μοναχα,να πει κυριε ελεησον!!
πανουκλα.......
Παλι βριζεις κοσμο εσυ???:D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
σε τι πανουκλα κοσμο ζουμε, εννοουσα:cool:, να μην νιωθει κανεις το κλαμμα σου...
(τα-ΜΠΡΑ!):p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ιερά Εξέταση?! Πότε ανάψατε την πυρά για το Auto da Fe, ρε σεις, και δε με φωνάξατε να κόψω κίνηση?!

Η ουσία είναι μία: εδώ δεν πρόκειται για το κρυστάλλινο βάζο-αντίκα που το έχω βάλει άκρη-άκρη και μπορεί να πέσει κατά λάθος και να σπάσει και μετά να μου φωνάζετε ότι έσπασα το Webb των αρχών του 20ου αιώνα και πώς το άντεξα να χαλάσει τέτοιο αριστούργημα. Ούτε καν να μου πέσει ο κρατήρας του Ευφρονίου που όπως και να το κάνουμε είναι αρχαίο αριστούργημα που καλό είναι να μην το σπάσουμε.

Μιλάμε όμως για ζωντανό πλάσμα που υποφέρει. Το οποίο υποφέρει ΚΑΙ γιατί είναι δεμένο ΚΑΙ γιατί δεν είναι κοινωνικοποιημένο ΚΑΙ γιατί δεν έχει αναπτύξει σχέση με το αφεντικό του. Το οποίο αφεντικό μας λέει τι ΘΑ κάνει τελικά στο μέλλον και παρά το κορόμηλο (διάβαζε κροκοδείλιο) δάκρυο που χύνει δεν κάνει το απλό: να πάει να λύσει το σκύλο και είτε να γίνει καλό αφεντικό, είτε να του βρει ένα καλό σπίτι να είναι τουλάχιστον ευτυχισμένο. Πώς είναι π.χ. ο σαδιστής που δέρνει τη γυναίκα του και μετά κλαίει και μετανοιώνει και δε θα το ξανακάνει, αλλά το ξανακάνει κι ας λέει ότι ΘΑ πάει στον ψυχίατρο να κοιταχτεί, αλλά ούτε σταματάει την κακοποίηση, ούτε διαζύγιο δίνει στην κακομοίρα μπας και φτιάξει τη ζωή της.

Και όχι, κανείς δεν είπε ότι είναι αναμάρτυτος ή τέλειος εδώ μέσα. Όπως δεν είναι όλοι τέλειοι σύζυγοι αλλά προφανώς και είναι λογικό και πρέπει να κρίνουν το σαδιστή σύζυγο που δέρνει, έτσι και οι μη τέλειοι ιδιοκτήτες σκύλων εδώ μέσα προφανώς και θα κριτικάρουν τον ιδιοκτήτη που κακοποιεί το σκύλο του.

Πάντως για ιδιοκτήτη που λέει ότι ΘΑ και δε βγάζει το απλούστερο συμπέρασμα, ότι δηλάδη δεν κάνει για σκύλο και καλά θα κάνει να τον δώσει θα έλεγα ότι πρόκειται για άτομο που ασκεί παθητική βία που αντανακλά τη δίψα του για στενή ανθρώπινη επαφή και για εξουσία πάνω σε άλλους. Καταπιεστικό οπωσδήποτε. Επιπλέον με την εγγραφή εδώ αναζητά αναγνώριση ως το αντίθετο από αυτό που είναι (δηλαδή όχι φιλόζωη), κύρωση των πράξεών της και άφεση των αμαρτιών της, τόσο από την κοινωνία όσο και από τον εαυτό της. Συνιστώ ψυχίατρο.

Χμμμμμ, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως ο σκύλος αντιπροσωπεύει τα χαμένα, κατ' αυτήν, όνειρα για το μεγάλο σπίτι με κήπο και ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Αδύναμη να δεχτεί το αναπόφευκτο ή να πενθήσει σωστά για κάτι χαμένο, τιμωρεί το σκύλο που είναι το πιο "απτό" κομμάτι του ονείρου. Κι εδώ συνιστώ ψυχίατρο, αφού μάλιστα δεν μπορεί να ξεχωρίσει μεταξύ σωστού και λάθους και δεν μπορεί να καταλάβει ότι εγκληματεί. Τα δάκρυα είναι οπωσδήποτε κροκοδείλια διότι οι λύσεις που είχε και έχει είναι πολλές και απλώς δεν τις επιλέγει.

Το ερώτημα είναι: κατά τη διάρκεια αυτών των ΘΑ, ο σκύλος παρέμεινε δεμένος έξω στην ταράτσα? Ή άλλαξαν τα πράγματα?

Όσο για τους υπόλοιπους: μην πείθεστε από ΘΑ και από λόγια. Είναι γεγονός ότι άνθρωποι που είναι ανίκανοι να νοιώσουν συμπόνοια έχουν επίσης γίνει εξπέρ στο να προσποιούνται και συμπόνοια και δάκρυα και λύπη και ό,τι θέλετε...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αγάπες μου, τι να σας κάνω?:D Τέτοια με βάζουν και διαβάζω οι ντόπιοι ιθαγενείς, τέτοια σας λέω! Τα βλέπω κιόλας μπροστά μου κάθε μέρα με φοιτητές μου. Και ψέμματα δεν είναι. Π.χ. άμα είναι να ταΐσω το Μουφ, θα κάτσω να το συζητήσω μαζί σας πρώτα ή θα σηκωθώ πάνω να ταΐσω το Μουφ? Τέλεια ιδιοκτήτρια Μουφ όμως δεν είμαι με τίποτα!

Πάντως το Μουφ για μένα ήταν μεγάλο όνειρο και άπιαστο για πολλά χρόνια. Τον πήρα πριν από έναν ακριβώς χρόνο και I didn't look back, που λένε. Η ζωή μου δεν είναι τέλεια, αλλά είμαι τρισευτυχισμένη μαζί του και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν. Νομίζω μάλιστα με έχει κάνει να πιστεύω λιγότερο στο εφήμερο για προφανείς λόγους και έχω μάθει να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα με μεγαλύτερη ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Last edited:

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Προς Sara West
Νομίζεις ότι είναι τόσο εύκολο να αποδεχθεί ο Ελληνάρας την ανάγκη ψυχολόγου/ψυχιάτρου; Το πρώτο που θα σου πεί είναι να πας να κοιταχτείς ''εσύ''

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μα φυσικά. Δε βλέπεις τη λογική της?

Premise 1: Εγώ (η Jena) βασανίζω το σκύλο μου.

Premise 2: Εγώ (η Jena) δεν είναι τέλεια.

Premise 3: Εσείς (οι υπόλοιποι) δεν είστε τέλειοι.

Premise 4: Όλα τα ελαττώματα των ανθρώπων είναι ίδια.

Συμπέρασμα 1: Είναι ΟΚ να βασανίζω το σκύλο μου.

Συμπέρασμα 2: Εσείς (οι υπόλοιποι) πρέπει να το αποδεχτείτε ότι είναι ΟΚ να βασανίζω το σκύλο μου.

Συμπέρασμα 3: Βασανιστήριο=κάθε άλλο ελάττωμα που μπορεί να έχετε οι υπόλοιποι=φόνος (φαντάζομαι)=χειρότερα ελαττώματα=άλλα εγκλήματα.

Συμπέρασμα 4: Πάντα κατά Jenna, είναι ΟΚ να διαπράττει κανείς εγκλήματα διότι κανείς δεν είναι τέλειος.

Συμπέρασμα 5: Πρέπει να καταργήσουμε την όλη ιδέα και το σύστημα της δικαιοσύνης αφού κανείς δεν είναι τέλειος.

Συμπέρασμα δικό μου: δε θέλω καν να σκέφτομαι τι τραβάνε οι γύρω της και τι έχει φυσικά τραβήξει από κακοποίηση και η ίδια από το περιβάλλον της (οικογένεια) για να έχει γίνει και η ίδια μια απ' τα ίδια.....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμπέρασμα δικό μου: Να σου κοψουμε ολοι την καλημερα πριν μας πιασεις κι εμας στο στομα σου και δεν θα ξερουμε απο πού να ξεφυγουμε :eek: :paja1:

:D:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Παιδιά νιώθω ότι δεν είναι σωστό αυτό που συμβαίνει σ' αυτό το τόπικ. Υποτίθεται ότι μπαίνει κάποιος με μια ερώτηση. Του δίνονται απαντήσεις στα πλαίσια των οποίων γίνεται ίσως και κριτική. Το να συνεχίζεται η κριτική (που μόνο έτσι δε λέγεται από ένα σημείο και μετά) κατ' αυτόν τον τρόπο πολλή ώρα αφ' ότου έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα και το μέλος έχει σταματήσει την κουβέντα το θεωρώ απαράδεκτο για ένα φόρουμ με επίπεδο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λίζα με συγχωρεις, αλλά από τη μια δεν μας πειραζει να μιλαμε σε καποιον πλανεμένο λες και βρισκομαστε στο λιμάνι ή τον ξερουμε κι από χθες και από την άλλη μας πειραζει που απόντος του μελους συνεχιζεται η κριτικη.

Η επιθεση παρουσια του άλλου δειχνει επιπεδο και η κριτική εν απουσια όχι?

Καταρχην εδω δεν ειναι chat room. δεν υπαρχει ετσι κι αλλιως αμεσοτητα και σιγουρη παρουσια.
Η Jema μπορει καλλιστα να επιστρεψει αυριο και να δει τα γραφομενα ακομα και χωρις login.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μιλάμε αυτή τη στιγμή σε κάποιον Άρη? Απευθυνόμαστε στον πλανεμένο έστω και με άθλιο τρόπο?
Είπα πώς νιώθω με αυτό το θέμα που για μένα θα έπρεπε να είχε λήξει κάπου στη δημοσίευση 87. Και μέχρι τότε αρκετή κριτική υπήρχε.

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Η εντύπωσή μου είναι ότι το θέμα πλέον έχει γενικευθεί, ήδη η Sara μιλάει για κάποια Jena και όχι για την Jema:). Προσοχή λοιπόν γιατί ετοιμάζει τα ψυχογραφήματά μας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul