Έξοδα Σκύλου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Δυστηχώς πιτμπουλ καθαρόαιμα με ped στην Ελλάδα είναι λίγα και από καλές γραμμές ακόμη λιγότερα ίσως μετρημένα στα δάκτυλα του ενώς χεριού.
"ped" εννοείς pedigree; Μάλλον όχι ε;

Οπότε στο γνήσιο έχω μια ένσταση.
Ολοι μας. Νομίζω ότι πιο σαφές δεν μπορούσε να είναι :)

Ακόμα και εδώ που είναι λίγο πολύ ψαγμένα τα άτομα πιστεύουν ότι τα πίτμπουλ ειναι ασταθείς χαρακτήρες μια ράτσα που μετά από μιαμιση ώρα μάχη το αγκαλιάζει το ανθρωπόμορφο κτήνος να τον πάει στο γιατρό αν τον πάει κιόλας και αυτό παρόλους τους πόνους δεν τον δαγκωνει όπως θα έκανε το κάθε άλλο σκυλί γιατι ζει για να μας ευχαριστεί.
Δεν εννοείς το φόρουμ έτσι; :rolleyes:

michaliscrete

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
18
0
ΑΘΗΝΑ
"ped" εννοείς pedigree; Μάλλον όχι ε;

Ολοι μας. Νομίζω ότι πιο σαφές δεν μπορούσε να είναι :)

Δεν εννοείς το φόρουμ έτσι; :rolleyes:
Ναι εννοω pedigree. Aπό το united kennel club που τα αναγνωρίζει.Επίσης μερικά πιτμπουλ είναι δηλωμένα και σαν Αμ. Σταφ. Το πρότυπο της φιλής των Αμ. Σταφ άλλωστε ειναι ο Primo ενα πιτμπουλ του Colby.Ναι εννοώ και στο φόρουμ. Δεν γενικεύω αλλά μου αρέσει να διαβάζω περισσότερο από όσο γράφω και έχω διαβάσει πολλά πράγματα που δεν ισχύουν.Γράφονται πράγματα από άτομα χωρίς καθόλου έρευνα επί του θέματος.Δεν μιλάω για όλους.Αν θες έχω και αρκετά παραδήγματα αλλά σίγουρα έχεις διαβάσει και εσύ πράγματα που δεν ισχύουν.Ενας φίλος μου πιο πριν έγραψε ότι τα πιτμπουλ δεν αναγνωρίζονται κάτι που αν είχε κάνει λίγο έρευνα πριν το γράψει θα ήξερε ότι το εκθεσιακό πιτμπουλ είναι το αμ. Σταφ. αλλά επειδη με του που αναγνωρίστικε το ακολούθησε η κατάρα του ότι ζευγαρώνω το σκυλί μου για να βγάλω τον τέλειο μορφολογικά σκύλο εχασε αρκετά από τον εργασιακό του χαρακτήρα και όπως λένε πλέων οι αμερικάνοι όταν το αμ Σταφ. κουράζεται το πιτμπουλ απλά έκανε ζέσταμα. Αρα μπορείς να βρεις πιτμπουλ με pedigree από το UKC.Αυτά στα λέω γιατί υπάρχει μια ανοχή στα byb πιτμπουλ επειδή νομίζουν όλοι ότι δεν υπάρχει ped. Φιλικά Μιχαλης

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Μιχάλη πριν απο πολλά χρόνια ο colby Πήρε τα σκυλιά του και τα πήγε στον AKC, από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και έτσι τα Amstaf είναι μια ξεχωριστή φυλη κοντινή αλλά σίγουρα όχι τα εκθεσιακά APT. Στην Ελλάδα νομίζω ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες για να κρατηθούν κάποια Pd σε συνεργασία με το ukc αλλά είναι νωρίς ακόμα για να λέμε ότι υπάρχουν APT με PD.
O σύλλογος που έχει φτιαχτεί κάνει αρκετά καλή δουλειά, είδα την περασμένη εβδομάδα μια διοργάνωση που είχε στο Μενίδι και έγιναν αγώνες πούλινκ και δαγκώματα και πραγματικά ήταν καλή.
Είδα όμορφα σκυλιά , σωστά κοινωνικοποιημένα τα πιο πολλά είχαν τα αυτάκια τους στην θέση τους και πραγματικά τα χάρηκα και περιμένω με αγωνία την επόμενη εκδήλωση τον Ιούνιο.
Αλλά μην μπούμε στην διαδικασία να λέμε ποια σκυλιά είναι καλύτερα, είναι δύο διαφορετικές φυλές με κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όμορφες και οι δύο με εξαιρετικό χαρακτήρα.

michaliscrete

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
18
0
ΑΘΗΝΑ
Μιχάλη πριν απο πολλά χρόνια ο colby Πήρε τα σκυλιά του και τα πήγε στον AKC, από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και έτσι τα Amstaf είναι μια ξεχωριστή φυλη κοντινή αλλά σίγουρα όχι τα εκθεσιακά APT. Στην Ελλάδα νομίζω ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες για να κρατηθούν κάποια Pd σε συνεργασία με το ukc αλλά είναι νωρίς ακόμα για να λέμε ότι υπάρχουν APT με PD.
O σύλλογος που έχει φτιαχτεί κάνει αρκετά καλή δουλειά, είδα την περασμένη εβδομάδα μια διοργάνωση που είχε στο Μενίδι και έγιναν αγώνες πούλινκ και δαγκώματα και πραγματικά ήταν καλή.
Είδα όμορφα σκυλιά , σωστά κοινωνικοποιημένα τα πιο πολλά είχαν τα αυτάκια τους στην θέση τους και πραγματικά τα χάρηκα και περιμένω με αγωνία την επόμενη εκδήλωση τον Ιούνιο.
Αλλά μην μπούμε στην διαδικασία να λέμε ποια σκυλιά είναι καλύτερα, είναι δύο διαφορετικές φυλές με κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όμορφες και οι δύο με εξαιρετικό χαρακτήρα.
Τι άλλαξε μπήκε κάποια άλλη ράτσα και δεν το ξέρω.Απλα σταθεροποιήθηκε το μέγεθος που διαφέρει αρκετά στα πιτ και μετά έγινε το σκυλί πιο stocky και με μεγαλητερο κεφάλι. Και επιπλέον το σκυλί έχασε τον εργασιακό του χαρακτήρα.Σίγουρα πλέον δεν είναι ίδια ράτσα αλλά σαν ίδια ξεκινησε. Τώρα αυτό που είπες για καλά πιτ στην Ελλάδα σου είπα ότι αν υπάρχουν είναι στα δάκτυλα του ενώς χεριου. Καλά kennels με μαχητικές γραμμές δεν έχει εδώ αλλά πολωνία σερβία και ολλανδία έχουν μερικά φοβερά μπουλντογκ αν θέλει κάποιος purebred.Οσο το αν σε πρόσβαλα για τα αμ Σταφ. συγνώμη αλλά δεν το έκανα επίτιδες απλά τα πιτμπουλ είναι πιο εργασιακά τα αμ. σταφ έχουν πιο ωραίες αναλογίες.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
:)Σίγουρα δεν μου πρόσβαλες τα amstaf, αν και είναι και αυτά απο τις αγαπημένες μου φυλές μαζί με τα APT.
Δεν είπα ποτέ ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε καλά APT, αντίθετα είπα ότι αυτο που είδα στην εκδήλωση του ομίλου τους μου άρεσε πάρα πολύ. Είπα ότι δεν έχουμε APT με pd στην Ελλάδα αναγνωρισμένο απο κάποιον διεθνη οργανισμό όπως το ukc και ότι ελπίζω σε λίγο να εχουμε.

Αν μπορείς τον Ιούνιο έχουν έκθεση μορφολογίας τα APT πήγαινε να δεις να καταλάβεις ότι τα μορφολογικά APT δεν είναι τα Amstaf χωρίς αυτό να τα κάνει καλύτερα ή χειρότερα μόνο διαφορετικά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn