Έκθεση Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών 7 & 8 Απριλίου 2012

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
οχι, cathy93 διπλος χειρισμος ειναι οταν υπαρχει εξω απο τον στοιβο ενας αλλος ανθρωπος ή ο ιδιοκτητης του σκυλου και προσπαθει να αποσπασει την προσοχη του σκυλου , με μπαλακια,μπαλες ,μανικια,κτλ,και αυτος να στηθει καλυτερα.

Αυτο εχει ομως πολλα αρνητικα και πολυ φασαρια με φωνες ,ωστε ο σκυλος να ακουσει με συνεπεια να γινετε ενας χαμος εξω απο τον στοιβο.

υ.γ Γιαννη μαζι γραφαμε.

Etna

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2011
167
1
οχι, cathy93 διπλος χειρισμος ειναι οταν υπαρχει εξω απο τον στοιβο ενας αλλος ανθρωπος ή ο ιδιοκτητης του σκυλου και προσπαθει να αποσπασει την προσοχη του σκυλου , με μπαλακια,μπαλες ,μανικια,κτλ,και αυτος να στηθει καλυτερα.

Αυτο εχει ομως πολλα αρνητικα και πολυ φασαρια με φωνες ,ωστε ο σκυλος να ακουσει με συνεπεια να γινετε ενας χαμος εξω απο τον στοιβο.

υ.γ Γιαννη μαζι γραφαμε.
Συν οτι καποιος σκυλος που δεν ειναι μαθημενος στο double handling μπορει να ''ξεφυγει'' απο το στησιμο ...

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
50
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Atrotos thanks για τις πληροφοριες! Btw εγω ειμαι ο Μανος που σε εκανα add στο FB.

Οσο αφορα το double handling αφου εχει απαγορευτει απορω πως δεν εγινε κατι στην εκθεση αφου ηταν ολοφανεροι ολοι αυτοι, μπροστα μπροστα και καθολου διακριτικοι ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Σε μερικες φυλες κανουν και λιγο τα ''στραβα ματια'' οι κριτες και οι βοηθοι.
Ισως ειναι περισσοτερο ανεκτικοι με αυτο.....

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
toscho (bullmastiff) αφενος ειχες/εχεις ενα καταπληκτικο δειγμα (φτου-φτου) ηταν και σε εξαιρετικη μερα με πολυ ανεση.Μπραβο σας.
Σε ευχαριστώ πολύ! Κρίμα που δεν ήμουν εκεί να τον δω...

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην έκθεση! Είδα πολλούς για λίγο και δεν πρόλαβα να δω αρκετούς άλλους που ήταν εκεί απ' ότι καταλαβαίνω.

Σχετικά με την παρουσίαση agility, θέλει κότσια να κατεβάσεις τον σκύλο σου που ακόμα κάνει προπόνηση. Εδώ άλλοι ετοιμάζονται για Crufts και ο σκύλος τους μπορεί να αποφασίσει να ανακουφιστεί (Νο 2) κατά τη διάρκεια του αγώνα... Ποτέ δε ξέρεις τι θα συμβεί όταν έχεις να κάνεις με ένα ζωντανό πλάσμα, ασχέτως προετοιμασίας. Το σίγουρο είναι ότι γελάσαμε με αυτά που σκαρφίστηκαν γιατί πάνω απ' όλα είναι οι σύντροφοί μας.

Τα σκυλιά της ομάδας ανήκουν σε διάφορα επίπεδα και γι αυτό έκαναν και διαφορετικές διαδρομές. Από την επίδειξη έλειψε ο δεκάχρονος Λέων ο οποίος ξεκίνησε τις διακοπές του Πάσχα νωρίτερα και κάποιοι λιγότεροι έτοιμοι ή σίγουροι. Η Μπλου και η Λώρα έχουν κάνει agility στη Μαρία-Χριστίνα, στο σπίτι μου, στη Σλοβενία, έχουν περάσει και μια βόλτα από τον Μαρτίνη... Τα υπόλοιπα σκυλιά έχουν συνδέσει το agility με το συγκεκριμένο χώρο του στίβου στο Καματερό. Ξαφνικά βρίσκονται σε ένα κλειστό χώρο, γεμάτο κόσμο γύρω-γύρω από τα εμπόδια, απίστευτη οχλαγωγία, χειροκροτήματα, μυρωδιές από πολλά σκυλιά και πρέπει να συγκεντρωθούν στο χειριστή τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για συγκεκριμένη διαδρομή. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες. Παρολαυτά, η ομάδα δε κώλωσε, ήρθε κι έδειξε ότι καλύτερο μπορούσε δεδομένων των συνθηκών. Δεν ήταν αγώνας, δε μας νοιάζανε τα λάθη. Το ζητούμενο, να παρουσιάσουμε το χόμπι μας στο κόσμο, έγινε. Είδε ο κόσμος πράγματα που μπορεί να κάνει, χωρίς να έχει σκυλί που να ανήκει σε συγκεκριμένες φυλές, χωρίς καν καθαρόαιμο και πως μπορεί να διασκεδάσει με το σκύλο του μέσα από άθληση και υπακοή. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την ομάδα μου για το τόλμημα αυτό. Περάσαμε πολύ καλά αλλά το μυαλό μου δεν ήταν ακριβώς στη θέση του για να τραβήξει σωστά βίντεο και τσίμπησα και κάποια πλάνα που μου λείπανε από το βίντεο στο youtube. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια
Το dog dancing ήταν μια καλή εμπειρία για το πως μπορούμε να ανταποκριθούμε εγώ και η Μπλου σε ένα τόσο απαιτητικό αγώνισμα σε δύσκολες συνθήκες. Προετοιμασία για τη ψυχρολουσία της Crufts αν κατέβουμε ποτέ. Παρουσίαση σε κάτι που επίσης είναι παντελώς άγνωστο στη χώρα μας.

[video=youtube;UJcavzswSl0]http://www.youtube.com/watch?v=UJcavzswSl0[/video]

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Σε μερικες φυλες κανουν και λιγο τα ''στραβα ματια'' οι κριτες και οι βοηθοι.
Ισως ειναι περισσοτερο ανεκτικοι με αυτο.....
Επειδη εχει αναφερθει αρκετα το θεμα,απλα θα ηθελα να πω,οτι η εκφραση π.χ ενος ροτβαιλερ ειναι δυσκολο ως ακατορθωτο να επιτευχθει χωρις κινητρο...και στις εκθεσεις χρησιμοποιουντε συνηθως μπαλακια.Επισημα δεν επιτρεποντε οι φωνες και τα μπαλακια ''πιου πιου'',αλλα δεν ενοχλει κανεναν αν π.χ καποιος η καποιοι φωναζουν το ονομα του σκυλου....αυτο βεβαια αν γινεται απο 4-5 ατομα και φωναζουν απο 4-5 διαφορετικα ονοματα ισως να ειναι λιγο ενοχλητικο (για καποιους)για καποιους αλλους ομως δειχνει την αγωνια που εχουν για ενα καλο αποτελεσμα.

Και οντως την μεγαλυτερη φασαρια παντα την κανουν οι ροτβαιλεραδες για εναν και μονο απλο σκοπο...την εκφραση και το στησιμο του σκυλου που απαιτειται σε μια τοσο δυναμικη φυλη....δες π.χ την φωτο που εχει ο/η greedy....εαν δεν ειχε κινητρο ο σκυλος (ας μας πεις εαν εχει την καλη θεληση πως το πετυχες)δεν θα εβγαζε ποτε μια τοσο ωραια φωτογραφια

Ας δειξετε λιγακι πιο υπομονη και κατανοηση την επομενη φορα και συγνωμη για οσους ενοχληθηκαν το Σ.Κ απο τους ροτβαιλεραδες και για οσους ενοχληθουν στο μελλον,επισης δεν χρειαζεται να καθεται καποιος που ενοχλειται εκριβως εκει που καθοντε οι ''παρακινητες'' αλλα λιγο πιο εκει (ειναι μια λυση και αυτη)

Etna

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2011
167
1
Επειδη εχει αναφερθει αρκετα το θεμα,απλα θα ηθελα να πω,οτι η εκφραση π.χ ενος ροτβαιλερ ειναι δυσκολο ως ακατορθωτο να επιτευχθει χωρις κινητρο...και στις εκθεσεις χρησιμοποιουντε συνηθως μπαλακια.Επισημα δεν επιτρεποντε οι φωνες και τα μπαλακια ''πιου πιου'',αλλα δεν ενοχλει κανεναν αν π.χ καποιος η καποιοι φωναζουν το ονομα του σκυλου....αυτο βεβαια αν γινεται απο 4-5 ατομα και φωναζουν απο 4-5 διαφορετικα ονοματα ισως να ειναι λιγο ενοχλητικο (για καποιους)για καποιους αλλους ομως δειχνει την αγωνια που εχουν για ενα καλο αποτελεσμα.

Και οντως την μεγαλυτερη φασαρια παντα την κανουν οι ροτβαιλεραδες για εναν και μονο απλο σκοπο...την εκφραση και το στησιμο του σκυλου που απαιτειται σε μια τοσο δυναμικη φυλη....δες π.χ την φωτο που εχει ο/η greedy....εαν δεν ειχε κινητρο ο σκυλος (ας μας πεις εαν εχει την καλη θεληση πως το πετυχες)δεν θα εβγαζε ποτε μια τοσο ωραια φωτογραφια

Ας δειξετε λιγακι πιο υπομονη και κατανοηση την επομενη φορα και συγνωμη για οσους ενοχληθηκαν το Σ.Κ απο τους ροτβαιλεραδες και για οσους ενοχληθουν στο μελλον,επισης δεν χρειαζεται να καθεται καποιος που ενοχλειται εκριβως εκει που καθοντε οι ''παρακινητες'' αλλα λιγο πιο εκει (ειναι μια λυση και αυτη)
μην εισαι σιγουρος , και ομως χωρις μπαλακια και με ησυχια ενας σκυλος μπορει να στηθει ετσι ... δες πχ τα μποξερ που εστησε ο Γιαννης (handlergr) η δες τη φωτο απο τη προπονηση της μικρης μου πριν απο λιγο καιρο

ειναι αναλογα πως εχει μαθει ο σκυλος , για αυτο ειπα ποιο πανω οτι τα μπαλακια και τα πιου πιου ισως κανουν κακο σε καποιο σκυλο που δεν ειναι μαθημενος με double handling για αυτο ακριβος το λογο ( του αποσπανε τη προσοχη ) και ο σκυλος ξεφευγει απο το χειριστη

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
απο την στιγμη που ο σκυλος σου εχει μαθει χωρις μπαλακι αλλα με αλλου ειδους κινητρο (μα κραταει κατι στο χερι του ο χειριστης,οποτε εχει κινητρο απλα αλλου ειδους)τοτε ο σκυλος σου δεν θα αποσπατε και θα πετυχενεις αυτο που ακριβως θελεις εσυ για τον σκυλο σου...παντως για δοκιμασε αντι για λουκανικκι η τυρακι να κρατατε μπαλακι (με πιου πιου στην αρχη)

η απαντηση που εδωσα δεν ειναι για να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν,αλλα ειναι αυτο που πιστευω εγω και καποιοι παλιοσειρες ροτβαιλεραδες που εχουν φαει τις εκθεσεις και τις διακρισεις με το κουταλι σε εθνικο και διεθνες επιπεδο...και επειδη εισαι γονιος ενος ροτβιλερ,μπες να δεις στο yutube απο διεθνης εκθεσεις ας πουμε τι κινητρο εχουν τα σκυλακια ..να επαναλαβω.....οτι δεν χρειαζοντε σε ολες τις ρατσες τετοιου ειδους κινητρα

Etna

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2011
167
1
απο την στιγμη που ο σκυλος σου εχει μαθει χωρις μπαλακι αλλα με αλλου ειδους κινητρο (μα κραταει κατι στο χερι του ο χειριστης,οποτε εχει κινητρο απλα αλλου ειδους)τοτε ο σκυλος σου δεν θα αποσπατε και θα πετυχενεις αυτο που ακριβως θελεις εσυ για τον σκυλο σου...παντως για δοκιμασε αντι για λουκανικκι η τυρακι να κρατατε μπαλακι (με πιου πιου στην αρχη)

η απαντηση που εδωσα δεν ειναι για να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν,αλλα ειναι αυτο που πιστευω εγω και καποιοι παλιοσειρες ροτβαιλεραδες που εχουν φαει τις εκθεσεις και τις διακρισεις με το κουταλι σε εθνικο και διεθνες επιπεδο...και επειδη εισαι γονιος ενος ροτβιλερ,μπες να δεις στο yutube απο διεθνης εκθεσεις ας πουμε τι κινητρο εχουν τα σκυλακια ..να επαναλαβω.....οτι δεν χρειαζοντε σε ολες τις ρατσες τετοιου ειδους κινητρα
μα απο την στιγμη που εχει απαγορευτεί ( εδω και σχεδον 1 μιση χρονο ) ποιος ο λογος να γινεται ? :) μπορουν οι παλιοσειρες να αλλαξουν τροπο στησιματος απο τη στιγμη που πλεον ειναι βαση νομου , το οτι κανουν οι κριτες ηταν ελαστικοι δεν παει να πει οτι θα πρεπει να το εκμεταλευτουμε στο μεγιστο :)

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Δεν εχει απαγορευτει το κινητρο....τα μπαλακια πιου πιου και οι φωνες...οχι το κινητρο...και επειδη παντα ακουω τον συνομιλητη μου,ειδα αρκετα βιντεο ,και δεν ειδα/ακουσα κατι τρομερο περαν απο ανθρωπους να κουνανε χερια και ποδια για να κινησουν το ενδιαφερον στα σκυλια

και επειδη πραγματικα δεν θελω να ερθω με κανεναν σε αντιπαραθεση εδω μεσα θα κλεισω απο πλευρας μου το θεμα ,απλα να σου πω οτι εγω θα εξακολουθησω και στην επομενη εκθεση (και στις επομενες) να δινω το καλυτερο κινητρο για τον σκυλο μου και των σκυλων των φιλων μου,με μπαλακια που δεν κανουν πιου πιου ,απλα κουνοντας τα χερια μου με οσο δυναμη ψυχης εχω μπας και το σκυλι μου καταφερει να ''βγαλει'' μια ομορφη εικονα οπως αξιζει σε αυτην την ρατσα.

Etna

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2011
167
1
Δεν εχει απαγορευτει το κινητρο....τα μπαλακια πιου πιου και οι φωνες...οχι το κινητρο...και επειδη παντα ακουω τον συνομιλητη μου,ειδα αρκετα βιντεο ,και δεν ειδα/ακουσα κατι τρομερο περαν απο ανθρωπους να κουνανε χερια και ποδια για να κινησουν το ενδιαφερον στα σκυλια

και επειδη πραγματικα δεν θελω να ερθω με κανεναν σε αντιπαραθεση εδω μεσα θα κλεισω απο πλευρας μου το θεμα ,απλα να σου πω οτι εγω θα εξακολουθησω και στην επομενη εκθεση (και στις επομενες) να δινω το καλυτερο κινητρο για τον σκυλο μου και των σκυλων των φιλων μου,με μπαλακια που δεν κανουν πιου πιου ,απλα κουνοντας τα χερια μου με οσο δυναμη ψυχης εχω μπας και το σκυλι μου καταφερει να ''βγαλει'' μια ομορφη εικονα οπως αξιζει σε αυτην την ρατσα.
να προσεχεις σε ποιο κριτη θα πεσεις γιατι η σταση σου αυτη μπορει να ''χαντακωσει'' το σκυλο .

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Κι ένα βιντεάκι από το dog dancing που κάναμε με τη Blu στην έκθεση. Δύσκολος ο χώρος, κουρασμένοι από το agility και τελικά όση προπόνηση και να κάνεις το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ τέλειο. Τουλάχιστον δε κόμπλαρα να ξέχασω τη ρουτίνα :mrgreen: και η Μπλου κάθισε να μου κάνει τα κέφια όπως μπορούσε. Πιστεύω πως ο κόσμος το διασκέδασε.

[video=youtube_share;PL0CFlTP9EM]http://youtu.be/PL0CFlTP9EM[/video]

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ακόμα κι εγώ και η Μπλου σοκαριστήκαμε από την ένταση της μουσικής και μας πήρε λίγο να συνέλθουμε... Η αλήθεια είναι ότι με ρώτησαν αν είχαμε θέμα να είναι δυνατά η μουσική και είπα όχι αλλά εννοούσα σε λογικά πλαίσια. Τόσο δυνατά δεν το περίμενα. :shock: