Εξαρτάται το σπίτι. Ναι στο δικό μου το σπίτι π.χ. η αυλοπορτα την μέρα δεν είναι κλειδωμένη και το να την ανοίξει ένα γειτονάκι για να ψάξει τα παιδιά μου, δεν είναι σπάνιο. ΔενΠοιος θα μπει σπίτι σου χωρίς να τον βάλεις εσύ?
Δεν ειναι η μονοκατοικία με αυλή, είναι μάλλον το είδος ζωής που ζει ο καθένας. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονοι και έχουν σπάνια επισκέψεις. Υπάρχουν άλλοι που η πόρτα ανοιγοκλείνει συνεχως: παιδιά, γειτονόπουλα, δασκάλα αγγλικών, babysitter, θείες, γείτονες για καφέ, συνεργάτες για δουλειές που γίνονται (και) από το σπίτι, ντελιβεράδες κλπ κλπΤο ίδιο θα σου απαντήσω με τον @Kouros που ζει σε μονοκατοικία με αυλή!
Την ίδια σχεδόν τακτική ακολουθούμε και 'μεις με σκυλιά φύλαξης σε πόλη!
Μπορεί να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει! Γνωστοποιείται στον ξένο ότι αν υπάρξει ο σκύλος ελεύθερος στον χώρο δεν θα κάνει καμία απότομη κίνηση! Κατανοητό? Αυτό δεν σημαίνει ότι σκύλος επειδή θα είναι ελεύθερος θα βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια μας! Μπορεί να την έχει πέσει όπου θέλει!
Αν υπάρχουν παιδιά και υπάρχει πολλή κίνηση στον χώρο, όσο και να λέμε ότι τα σκυλιά μας υπακούν, ο σκύλος μαζεύεται και ναι περιορίζεται για το χρονικό διάστημα της επίσκεψης, σε δωμάτιο θα είναι, σε box θα είναι, οπουδήποτε! Οι ρεαλιστές αυτά κάνουν! Οι συναισθηματικοί τα αφήνουν έτσι και οι επισκέπτες φεύγουν χωρίς χέρια και με φουλ διορθώσεις στα σκυλιά!
Προσωπικά αν υπάρχουν παιδιά και επιμένουν ότι θέλουν να δουν τον σκύλο, παίρνω το παιδί, παίρνω και τον σκύλο, τσιμπάω και το μπαλάκι και βγαίνουμε σε ανοιχτό χώρο!
Αυτό που ο ένας ονομάζει νορμαλ κοινωνική ζωή, μπορεί για έναν άλλον να λέγεται ερημίτης και ένας τρίτος να ζαλίζεται μόνο που το σκέφτεται.
Αν και είμαι σε μονοκατοικία με αυλή, αν ο σκύλος μου δεν μπορούσε να συνυπάρξει με κόσμο που μπαινοβγάινει, δε θα ήταν εκτός περιφραγμένου χώρου παρά μόνο 12 το βρα΄δυ με 7 το πρωί.