Άδης... Νέο μέλος

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Έχω 2 απορίες.
α)Πόσο καιρό έχεις τον Άδη? και...
β) Τι είδους κοινωνικοποίηση του έχεις κάνει μέχρι τώρα?

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Έχω 2 απορίες.
α)Πόσο καιρό έχεις τον Άδη? και...
β) Τι είδους κοινωνικοποίηση του έχεις κάνει μέχρι τώρα?
Κάτι απορίες που έχεις και συ... χαχα αστειεύομαι!
Νομίζω ο Άδης αγαπάει τα ζώα, αλλά τα θέλει και λίγο... θηρία!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σε βαλαμε,συγνωμη κιολας,να πεις τα ιδια ,γιατι οπως ειδες δεν ημουν ο μοναδικος που δεν καταλαβε...κ αν θυμαμαι καλα,διαβασα οτι πηδαει απο δυο μετρα φραχτη...μετα λες οτι απλα εξηγεις τις δυνατοτητες του απλα...δλδ στην ουσια απο αυτο που βλεπεις κ σου δειχνει ο σκυλος συμπεραινεις πως πηδαει δυο μετρα?παλι θα μου λες οτι σε βαζω να πεις τα ιδια,αλλα θελω ο αμυαλος να καταλαβω...συγνωμη κ παλι αν γινομαι κουραστικος...

Άδης

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2011
76
0
σε βαλαμε,συγνωμη κιολας,να πεις τα ιδια ,γιατι οπως ειδες δεν ημουν ο μοναδικος που δεν καταλαβε...κ αν θυμαμαι καλα,διαβασα οτι πηδαει απο δυο μετρα φραχτη...μετα λες οτι απλα εξηγεις τις δυνατοτητες του απλα...δλδ στην ουσια απο αυτο που βλεπεις κ σου δειχνει ο σκυλος συμπεραινεις πως πηδαει δυο μετρα?παλι θα μου λες οτι σε βαζω να πεις τα ιδια,αλλα θελω ο αμυαλος να καταλαβω...συγνωμη κ παλι αν γινομαι κουραστικος...
αγαπητε φιλε
ξαναπαρουσιαζω τον αδη και ισως αυτη την φορα καταλαβεται
ονομα: Αδης
φυλο: Αρεν
φυλη: Τσεχοσλοβακικο Λυκοσκυλο
ιδιοσυγρασια:
ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΚΟ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ
Αποτελεί ίσως ό,τι πιο κοντινό σε λύκο, κυρίως σε εμφάνιση αλλά και σε χαρακτήρα, καθώς προέρχεται από τη διασταύρωση ενός Γερμανικού Τσοπανόσκυλου κι ενός Λύκου των Καρπαθίων. Είναι το Τσεχοσλοβάκικο Λυκόσκυλο. Γνωρίστε το. Αν και αποτελεί μια σχετικά νέα φυλή – αναγνωρίστηκε από τον κυνολογικό όμιλο της Τσεχίας ως εθνική φυλή μόλις το 1982 και μόλις το 1989 από την FCI – χωρίς βαρύγδουπα ονόματα προγόνων, χωρίς διάσημους εκτροφείς να το στηρίζουν, αναπόφευκτα τραβάει την προσοχή όλων μόλις εμφανιστεί σε κάποιο χώρο. Κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει πως πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκυλιά που μπορεί να συναντήσει, χωρίς να είναι ούτε πολύ μεγαλόσωμο, ούτε πολύ επιβλητικό, ούτε πολύ όμορφο.
Είναι ψηλό και λιγνό, με μυώδες σώμα και ίσιο, παχύ τρίχωμα, ακριβώς στο χρώμα του γκρίζου λύκου, με τη γνώριμη λευκή μάσκα. Πρόκειται για ένα ζώο που σε κοιτάζει ίσια στα μάτια. Σχεδόν ποτέ δεν θα δεις το βλέμμα του ν’ αναζητά τον ιδιοκτήτη του. Ξέρει ανά πάσα στιγμή που ακριβώς είναι και τι κάνει. Προτιμάει να κοιτάζει γύρω του επιβλέποντας την περιοχή του. Είναι ένα σκυλί που μπορεί να τρέξει με ευκολία απόσταση 100 χιλιομέτρων διατηρώντας μια μέση ταχύτητα γύρω στα 12 χιλιόμετρα την ώρα, έχει θαυμάσια αίσθηση προσανατολισμού και αντιδρά με αστραπιαία ταχύτητα σε κάθε ερεθισμό. Κανένα έδαφος δεν μπορεί να το δυσκολέψει αν αποφασίσει να το περάσει. Δεν έχει καμιά σημασία αν κάνει κρύο ή ζέστη, ήλιο ή καταρρακτώδη βροχή, αν είναι μέρα ή νύχτα. Φαίνεται πως δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να το κάνει αν το θελήσει.
Προέλευση
Η ιστορία της συγκεκριμένης φυλής ξεκινά πίσω στα 1955, όταν ένα βιολογικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχοσλοβακία έδειξε πως η διασταύρωση ανάμεσα σε ένα Γερμανικό Ποιμενικό κι ένα Λύκο των Καρπαθίων μπορούσε να δώσει γόνιμα κουτάβια. Δέκα χρόνια αργότερα, ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, υπήρχαν ήδη τα πρώτα σχέδια για τη συνέχεια της φυλής, δηλαδή την επιλεκτική αξιοποίηση των χαρακτηριστικών του λύκου με τα πλεονεκτήματα του σκύλου.

Χαρακτήρας και Συμπεριφορά
Βλέποντας ένα σκύλο που θυμίζει τόσο πολύ λύκο, η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό είναι «και ο χαρακτήρας του; Πώς επηρεάζει τον χαρακτήρα του ζώου αυτού η τόσο προφανής στα εξωτερικά χαρακτηριστικά προέλευση του λύκου;» Και φυσικά, πόσο δύσκολα είναι αυτά τα ζώα για τον μέσο ιδιοκτήτη. Τα Τσεχοσλοβάκικα λυκόσκυλα έχουν ιδιαίτερα κοινωνική συμπεριφορά όχι μόνο με το αφεντικό τους αλλά και με ολόκληρη την οικογένεια. Μπορούν εύκολα να συμβιώσουν με άλλα κατοικίδια αλλά αν έρθουν σε επαφή με άγνωστα ζώα υπάρχει πάντα η πιθανότητα να προκύψουν προβλήματα. Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσετε να αναπτυχθεί το πάθος τους για το κυνήγι, κάτι που εκδηλώνουν από την εποχή που είναι κουτάβια κιόλας. Προφανώς είναι σκυλιά που απαιτούν προσοχή, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να απομονώνονται και πρέπει να κοινωνικοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Εκπαιδεύονται εύκολα αλλά απαιτούν συνεχή προσοχή και ενδιαφέρον από τη μεριά του ιδιοκτήτη τους και μαθαίνουν ευκολότερα με τη διαδικασία της επιδοκιμασίας και της επιβράβευσης, όπως όλα τα σκυλιά άλλωστε.
Προφανώς δεν είναι ο ιδανικός σκύλος για τον αρχάριο ιδιοκτήτη και ούτε είναι κατάλληλος για κάποιον που δεν είναι διατεθειμένος να περνάει αρκετές ώρες την ημέρα μαζί του.
Θα τον ανταμείψει όμως με τη μοναδική αίσθηση πως, έχοντας ένα Τσεχοσλοβάκικο Λυκόσκυλο, θα βρίσκεται, όσο πιο κοντά γίνεται, στην άγρια φύση, καθώς είναι ένα ζώο με καθαρά ένστικτα, που εκδηλώνονται σε κάθε έκφραση της ζωής του.
Προέλευση: Δημοκρατία της Τσεχίας
Χαρακτηρισμός: Σκύλος εργασίας
Εμφάνιση: Μέγεθος άνω του μετρίου, τετράγωνος σκελετός, δυνατό μυώδες σώμα, κίνηση, τρίχωμα, χρώμα και μάσκα ανάλογη με του λύκου.
Ύψος: Αρσενικά τουλάχιστον 65 εκ., Θηλυκά τουλάχιστον 60 εκ.
Βάρος: Αρσενικά τουλάχιστον 26 κιλά, Θηλυκά τουλάχιστον 20 κιλά. χαρακτηρας:φιλικος παιχνιδιαρης αυταρχικος(χρειαζετε απαρετητα πιθαρχεια απο πολυ μικρο,μετα τα πραγματα γινοντε πολυ δυσκολα)
σωματικες ικανοτητες:υπερβολικα ευκινητος,πολυ αλτικος,μυοδες σκυλος με γρηγορη αυταρχικη γεματη χαρη κινηση
ελπιζω ετσι να καταλαβατε

Άδης

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2011
76
0
παρε τον χρονο σου και μην αγχωνεσαι....!!! το καλο πραγμα αργει να γινει......!!!! κι αν χρειαστεις βοηθεια εδω ειμαστε..........!!!!!!!
sos ποια διαδικασια πρεπει να κανω για να φτιαξω 1 φωτογραφικο αλμπουν και να ανεβασω φωτο απ'το pc??

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Εγω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Εγω ειμαι τσεχα .Αναρωτιεμαι αφου τα κρατη χωριστηκαν πως παρεμεινε το ονομα τσεχοσλοβακικο και τελικα ποιος το διεκδικει Τσεχια η Σλοβακια εννοω για την καταγωγη του:confused::confused:

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
ωραία σκυλιά και αυτά και μάλλον το επόμενο αν δεν είχα λατρεία με τα κροκοδειλάκια..ΑΔΗ καλός όρισες φωτό ανεβάζουμε μέσο imageshak.

Άδης

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2011
76
0
Εγω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Εγω ειμαι τσεχα .Αναρωτιεμαι αφου τα κρατη χωριστηκαν πως παρεμεινε το ονομα τσεχοσλοβακικο και τελικα ποιος το διεκδικει Τσεχια η Σλοβακια εννοω για την καταγωγη του:confused::confused:
απαντηση νομιζω θα βρεις στους αρμοδιους στην τσεχια η στην fci που τον αναγνωρισε κιολας εγω δεν εχω σχεση με αυτο κ ουτε θα αναμιχθω ποτε μου ητε το λενε τσεχοσλοβακικο η σλοβακικο η λυκοσκυλο και εν'τελη οτι ονομα και αν του δωσουν

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
το ανοίγεις και εκεί που λέει browse πατάς..ανοίγεις την φωτό που θες και κανεις upload now...μετά στην εμφανίζει...και από κάτω αριστερά έχει κάτι συνδέσμους links...κάνει copy το forum code και paste το link στο post η στο album

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
παιδια οταν καποιος ειναι ασχετος με υπολογιστες οπως ειμαι εγω θελει απλα λογια και βημα βημα Μην κοιτατε εσεις που ησαστε εξπερ
για μας ειναι δυσκολο που δεν κατεχουμε το αθλημα

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
εγω θελω να μας πεις Αδη αν συμετασχεις σε αθλήματα.Η σε εκθέσεις μορφολογιας.το τρανσλειτορ δεν δουλεβη.εξου τα ρθογραφικα!!

Άδης

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2011
76
0
εγω θελω να μας πεις Αδη αν συμετασχεις σε αθλήματα.Η σε εκθέσεις μορφολογιας.το τρανσλειτορ δεν δουλεβη.εξου τα ρθογραφικα!!
ναι συμετεχω και οταν ερθει η ωρα θα με δεις ξαναμε τα νεα μου σκυλακια απο την προηγουμενη γεννα μου

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Συναντάτε και με τις 3 ονομασίες δηλ. και Τσέχικο και Σλοβάκικο και Τσεχοσλοβάκικο -διαλέγεις και παίρνεις:rolleyes::rolleyes::rolleyes:.