Άγριο ροτβάιλερ...

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Μια φορά αναγκάστηκα να κλωτσίσω ένα Ροτβάιλερ 5 φορές στη μύτη μέχρι να φύγει. Ήθελε να φάει ένα κουταβάκι (6μηνών) που εκπαίδευα στο πεζοδρόμιο -το οποίο Δόξα συ ό Θεός, τελικά ούτε καν τρόμαξε.
Να κάτι τέτοιο τρέμω μην μου συμβεί και με τρέχουν μετά.

1. Ενα ροττ δεν επιτίθεται σε κουτάβια.
Για παράδειγμα το δικό μου, μικρόσωμα που του επιτίθονται τα κτυπάει με το πόδι,
τα μεσαίου μεγέθους τα ρίχνει κουτουλιά(δεν θες να φας κουτουλια απο ροττ)
και καταδέχεται να χρησιμοποιήσει το στόμα του μόνο με του ιδίου μεγέθους αρσενικά σκυλιά.

2. Αγνοεί παντελώς στο δρόμο τον οποιοδήποτε δεν γνωρίζει.

Γιατί κύριε μου τον προκαλείς και κάνεις τον ερεθιστή;
Το ξέρεις ότι ο σκύλος μπορεί να μήν είναι από αυτούς τους αδέσποτους που τους κάνεις ξου και φεύγουν;
Οτι μπορεί να τον εκνευρίσεις(γιατί να τον τρομάξεις αποκλείεται) και να χάσεις κανένα μέλος του σώματος σου;
Ξέρεις τι δυνατότητες έχει ένας τέτοιος σκύλος;
Εχεις δει πως σπάει το κόκαλο από μηρό μοσχαριού;
Ξέρεις τι ταχύτητα έχει το κεφάλι του;
Ξέρεις αν σε πιάσει από το χέρι ή από το γόνατο ή την κοιλιά ή το λαιμό;
Γνωρίζεις ότι έχει την δύναμη να σε σέρνει κάτω σαν κούκλα;
Γνωρίζεις τι εκπαίδευση έχει και τι τεχνικές;
Σε πληροφορώ ότι αν είχες πέσει στο δικό μου ροττ, ούτε με λοστό θα είχες καταφέρει να τον πετύχεις ούτε μια φορά. Θα σε γυρνούσε γύρω γύρω και θα σε άρπαζε από τα πόδια μέχρι να πέσεις κάτω.
Την συνέχεια την φαντάζεσαι.

Και τέλος γνωρίζεις ότι θα με κλείσεις φυλακή να καλούμε να αποδείξω ότι δεν σου επιτέθηκε ο σκύλος αλλά εσύ στον σκύλο.

Είχα κάποτε έναν σκύλο γιγαντόσωμο που τρόμαζε με την όψη του αλλά ήταν κοινωνικοποιημένος και ήσυχος.

Τότε εκείνα τα χρόνια συνήθιζαν εκείνοι που φοβόντουσαν τα σκυλιά να τα πετούν πέτρες για να τα τρομάξουν.

Ε λοιπόν μου έτυχαν δύο περιπτώσεις που παραλίγο να μπλέξουμε άσχημα γιατί κάποιοι είχαν την ηλίθια ιδέα να του πετάξουν πέτρα.
Αντι να φύγει τρέχοντας όπως περίμεναν, έτρεχε καταπάνω τους, τους πετούσε κάτω τους έπιανε από τα ρούχα και τους γυρνούσε σαν σφουγγαρόπανο.

Το αποτέλεσμα μας απειλούσαν με μηνύσεις αντί να κάνουν το σταυρό τους που ο σκύλος μου τους λυπήθηκε και δεν τους έπνιξε σαν κουνέλια.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σήμερα μου την έπεσε αφηνιασμένο γουέστι. Δε με πιστεύετε? Συνέβη στο Πόρτο Ράφτη όπου "πιάναμε το Μάη" με το Παιδί. Η σκυλίτσα του αγρίεψε και στη συνέχεια αγρίεψε σε μένα, πήγε να με δαγκώσει και τη μάζεψε η οικογένειά της. Μετά συζητούσαμε και νευρίασα πάλι.
- Ήταν από πετ σοπ.
- Ήθελαν να τη ζευγαρώσουν τουλάχιστον μια φορά
- Η κόρη της οικογένειας (γύρω στα 17) ήθελε να τη ζευγαρώνει ΚΑΘΕ φορά.
- Θεωρούσαν ότι είναι επιθετική γιατί είναι "μικρή και κομπλεξική"
- Για σταματήσει να προσπαθεί να μας δαγκώσει την κρατούσαν, τη χάιδευαν και της έλεγαν γλυκά "έλα ψυχή μου ηρέμησε, γούτσου γούτσου και τέτοια.

Ε οκ μετά αφήνιασα εγώ και με μάζεψε ο δικός μου για να μην αρχίσω να δαγκώνω! :evil:

edit: Είμαι κάπως εκτός θέματος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορείς να δεχθείς επίθεση εκεί που δεν το περιμένεις από οποιοδήποτε σκυλί, αν έχει κάφρο αφεντικό.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
για να ξεκαθαρισω την θεση μου σε καμια περιπτωση δεν συνιστω να κλωτσαμε οποιον σκυλο βλεπουμε μπροστα μας

δεν εχω χτυπησει ποτε σκυλο και εχω πεσει και σε σκυλο μη κοινωνικοποιημενο και απλως μαζεψα τον σκυλο μου.

ειπα απλως οτι δεν το θεωρω απιθανο

και οσον αφορα τα περι δυναμης του σκυλου αυτο ειναι ακριβως που λεω απο την δικη του δυναμη θα χτυπησει οχι απο την δυναμη της κλωτσιας :wink:

εννοειται οτι ενα σκυλι μεγαλου μεγεθους ειναι πολυ πιο δυνατο απο εμας και ποτε δεν θα το νικησουμε σε αυτον τον τομεα αλλα ειναι αλλη κουβεντα οι πολεμικες τεχνες 8)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
denis said:
Σε αυτό το topic είναι 4 εκτροφείς μεγάλων φυλών που σε λένε από ψεύτη μέχρι Μπρους-Λι και επιμένεις ??

.
για μισο λεπτο ντενις,γιατι δεν το καταλαβαινω αυτο που λες,σαν επιχειρημα...
καταρχην,το οτι καποιοι δηλωνουν εκτροφεις μεγαλων φυλων σε ενα φορουμ,δεν μου λεει τιποτα (χωρις να αμφισβητω καποιον απο εσας) ...μπορει να ειναι,μπορει και να μην ειναι,επισης μπορει να ειναι σε εισαγωγικα,μπορει και να ειναι εκτος εισαγωγικων.
να μιλουσε με 4 εκπαιδευτες και να τον ελεγαν "ψευτη",ας πουμε οτι θα το ψιλοδεχομουν,που και παλι δεν το δεχομαι,γιατι τα εισαγωγικα πηγαινουν και στους εκπαιδευτες,οπως και στους εκτροφεις (χωρις να θελω να θιξω καποιον,το επισημαινω ξανα)
οντως,ο καθενας κρινεται απο τα γραφομενα του και οχι απο την ειδικοτητα που δηλωνει σε ενα φορουμ ,το να λετε ομως ψευτη και μπρους λη καποιον που κατα την αποψη μου δεν εγραψε και τιποτα εξωφρενικο(και θα εξηγησω για ποιο λογο δεν το θεωρησα εξωφρενικο),δεν ειναι γραφομενα που μπορουν να κριθουν με ευνοικο αποτελεσμα,ειναι κατινιες.
εσυ ειπες και τα επιχειρηματα σου,οι αλλοι πως αιτιολογησαν τον τιτλο "ψευτη" που ετσι απλοχερα προσεφεραν σε εναν αντρα?(θα μου πεις που κολλαει τωρα το αν ειναι αντρας η γυναικα...για μενα κολλαει :lol: )
εγω λοιπον δεν το θεωρω υπερβολικο και ψεμα,διοτι εχω βρεθει με σκυλια μεγαλης φυλης που ναι μεν θελουν να "φανε" καποιο αλλο πραγματικα,αλλα εχω προσεξει στα 20 χρονια που κι εγω ασχολουμαι οτι υπαρχουν σκυλια που αληθινα θελουν κατι(να φανε) αλλα ανετα τρωνε και κλωτσια και ανετα τα προλαβαινεις...αλλα παραιτουνται με την πρωτη,αλλα με την δευτερη,αλλα με την πεμπτη,αλλα επιμενουν αλλα οχι με κινησεις f16 ,αλλα μενουν λιγο πισω και ξαναπροσπαθουν (ναι,πραγματικα να φανε) αλλα φευγουν και ξαναρχονται,αλλα δεν παραιτουνται με τιποτα και αλλα δεν τα προλαβαινεις οντως.
εφοσον κι εσυ λοιπον γνωριζεις οτι υπαρχουν διακυμανσεις στην επιμονη-δυναμη-γρηγοραδα-ενος σκυλου,(που πραγματικα θελει κατι σαν στοχο)γιατι δεν δεχεσαι με τιποτα οτι αυτος ο σκυλος δεν ηταν σαν τους αλλους,αλλα ηταν σαν τους αλλους? :lol:
ακριβες αντιγραφο καποιων συγκεκριμενων προσωπικοτητων ειναι τα ροτ?
ωραια,ετυχε αυτος ο σκυλος να φαει 5 κλωτσιες...μπορει να τυχαινε να φαει και 5 δαχτυλα μαζι με την σολα...δεν καταλαβα γιατι σας φανηκε τοσο ...τραγικα ψευτικο.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
MANOY said:
Dr.Zhivago said:
Πάρε τα πίσω πόδια του ενός και σήκωσέ τα ψιλά ενώ κάνεις βήματα προς τα πίσω (θα αφήσει τον άλλον για να μην πέσει).
Το εχεις κανει ποτε? η καποιος αλλος απο δω?
Το χω κάνει με πλήρη επιτυχία. Την πρώτη φορά που ο ελληνικός μου ποιμενικός βούτηξε σκύλο, τον έβγαλα από πάνω εύκολα με σβέρκωμα και μετά sit-stay μέχρι να απομακρυνθούν σκύλος και ιδιοκτήτες. Τη 2η φορά που ο άλλος σκύλος ήταν μπουλ-μαστίφ 10 κιλά βαρύτερο και δοκίμασα σβέρκωμα δεν έγινε τίποτα εκτός του να χωθεί το δόντι του μαστίφ στο χέρι μου (κατά λάθος). Τότε ξύπνησα και τον έπιασα από τα πίσω πόδια τα σήκωσα ψηλά και περπάτησα πίσω, λίγο κυκλικά και τον άφησε αμέσως. Την 3η φορά που ένα Ακίτα μας έκανε γκρρ και δεν το εκτιμήσαμε, δεν έκανα απολύτως τίποτα μέχρι να πλησιάσει ο ιδιοκτήτης που επέμενε να... λύσω τον δικό μου. Δεν ήθελα να τον πιάσω χωρίς να πιάσει κανείς το Ακίτα και να δαγκωθεί ο δικός μου. Όταν πλησίασε, βούτηξα πάλι τον δικό μου από τα πίσω πόδια και πάλι πέτυχε. Γενικά συμφωνώ ότι καλύτερα να προνοείς.

Τώρα για τις κλωτσιές έχω να πω τα εξής. Έχω στο ιστορικό μου 6 χρόνια καράτε με διακρίσεις. Μια φορά καρφώθηκε μια γάτα στη σκύλα μου να της βγάλει τα μάτια. Έριξα στο γατί 3 κλωτσιές, δηλαδή βρέθηκε 3 φορές airborn, και το γατί δε γύρισε ποτέ να με κοιτάξει. Κάθε φορά λύσσαγε να επιτεθεί. (η σκύλα μου ήταν γενικότερα αθώα και χέστρα). Είδα που δεν έφευγε με τις κλωτσιές και τελικά έβαλα τις φωνές κι έφυγε!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ χαχαχχααχααχ 1000 σορυ για το σπαστικο ''χαχα'' αλλα η εικονα να σου επιτεθει γατα και να μν κανει και πισω μ προκαλει σπαστικο γελιο!!!γεια σ ρε Νοελα! :lol:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Noela said:
Μια φορά καρφώθηκε μια γάτα στη σκύλα μου να της βγάλει τα μάτια. Έριξα στο γατί 3 κλωτσιές, δηλαδή βρέθηκε 3 φορές airborn, και το γατί δε γύρισε ποτέ να με κοιτάξει. Κάθε φορά λύσσαγε να επιτεθεί. (η σκύλα μου ήταν γενικότερα αθώα και χέστρα). Είδα που δεν έφευγε με τις κλωτσιές και τελικά έβαλα τις φωνές κι έφυγε!!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Γιατί μου το έκανες αυτό βραδιάτικα???
Μη ρωτάς γιατί... κοίτα εδώ: http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=2792&postdays=0&postorder=asc&start=0

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Χαχαχα. Chloe το χω δει το thread αλλά μην ανησυχείς. Δε μου ξανασυνέβει ποτέ. Πλέον τις κλωτσάω την ώρα που είναι στον αέρα για να χυμήξουν στο σκυλί μου και την κάνουν άμεσα. (Δεν έχω τίποτα με τις γάτες, μόνο με αυτές που επιτίθονται στα σκυλιά μου. Έχω και δική μου και δεν την κλωτσάω, αλήθεια :lol: )

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
εγω εχω ριξει μπουνια σε γατα :lol: οχι ακριβως βασικα μπουνια-σπρωξιμο ηταν οσο ηταν στον αερα

κ επεισης μου εχε ριξει κουτουλια ενα περιστερι :lol: :lol: εκει που πηγαινε κανονικα ξαφνικα καρφωθηκε στο κουτελο μου :lol: :lol:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Mε την ίδια λογική galazio το ότι κάποιος δηλώνει εκπαιδευτής δεν σημαίνει κάτι , αν δηλώσει εκτροφέας επίσης, αν δηλώσει γνώστης του kickbox πάλι επίσης κλπ κλπ ... οκ ... δεκτό ... τότε κανείς μας δεν έχει καμία εμπαιρία και μιλάμε θεωρητικά από αυτά που έχουμε δεί στο youtube ... και πάμε λοιπόν :

Επί του θέματος δεν έγραψε όντως κάτι εξωφρενικό, οποιοσδήποτε μπορεί να δώσει 5 κλωτσιές σε ένα rott αλλά ΟΧΙ σε ένα rott που

Φαντάσου σκύλος (τόση μανία για ένα μωρό; )....
Και ίσως και το αφεντικό του σκύλου άδικα να φώναζε "ΚΛΩΤΣΑ ΤΟΝ! ΚΛΩΤΣΑ ΤΟΝ! ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ!!!!" πανικόβλητος!
ΜΟΝΟ το κουτάβι έβλεπε εκείνη την στιγμή (σαν σουβλάκι)
Το Ρόττι ήταν τελείως προσκολημένο στο κουτάβι και ήρθε καρφί, τρέχοντας και γρυλίζοντας (αφού πήδηξε πρώτα από τη μάντρα του).
Ήθελε να σκοτώσει το κουτάβι,
Ήθελε να φάει ένα κουταβάκι (6μηνών) που εκπαίδευα στο πεζοδρόμιο
Εγώ είπα

Δεν λέω ότι δεν έγινε (βέβαια λέω ότι δεν μπορείς να ρίξεις 5 κλωτσιές στη μύτη ενός σκύλου που επιτίθεται και επιμένω) λέω ότι ο σκύλος ήταν άγριος χωρίς στόχο - κύκλωνε το κουτάβι - και ότι ήσουν πολύ πολύ τυχερή που έφυγε, προφανώς μοίραζε κλωτσίδια και η κότα - άσχετος που το κατείχε ...
ΚΑι επιμένω, ότι ένας σκύλος που

Δυνάμωσε το γρύλισμα και πάει να έρθει πιο κοντά όταν έφαγε τη δεύτερη. Κάπως έτσι πήγαν όλες μέχρι την 5η, όπου έκλαψε, έστριψε και πήγε πάλι στον κήπο του.
είναι δηλαδή ακίνητος και γρυλίζει ενώ κάθεται να τρώει κλωτσιές :roll: :roll: :?

απλά ΔΕΝ

Ήθελε να σκοτώσει το κουτάβι,
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ... αξίωμα δέστο ...

Και επίσης .... ΠΟΛΥ σημαντικό - (γιατί παίζουμε τόση ώρα το παιχνίδι ''ποιός φοβάται τον κακό λύκο'' και ασχολούμαστε με καράτε - ζίου ζίτσου κλπ πράγματα αστεία και υποτιμητικά για την κυνοφιλία και οποιαδήποτε μέθοδο εκπαίδευσης ή προσέγγισης οποιουδήποτε ζώου ... )

Ενα rottweiler τυπικό στον χαρακτήρα δεν επιτίθεται ΠΟΤΕ χωρίς λόγο ούτε σε ζώο ούτε σε άνθρωπο.

Ενα rottweiler τυπικό στον χαρακτήρα δεν φοβάται ΠΟΤΕ ούτε ζώο ούτε άνθρωπο. Είναι καλόβολο με τα παιδιά, με οικείους και γνωστούς και διστακτικό με τους ξένους, με γρήγορα αντανακλαστικά και κάνει επίθεση ΑΜΕΣΩΣ μόλις του επιτεθούν, ΠΟΤΕ πρώτο ακόμα και αν υπάρχει στην μέση θηλυκό - ανταγωνισμός για τροφή κλπ κλπ ...

Ενα rottweiler τυπικό στον χαρακτήρα ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ - αγριεμένο - η οτιδήποτε άλλο δεν επιτίθεται ΠΟΤΕ σε κουτάβι.

Ο υπερπληθυσμός και η κατοχή της φυλής από άσχετους και ανεύθυνους ιδιοκτήτες - εκπαιδευτές και εκτροφείς έχουν οδηγήσει σε τέτοια δείγματα της φυλής, τα οποία έτσι κι αλλιώς διοχετεύουν την ενέργειά τους σε τέτοιες ασχολίες, ούτε καν γι'αυτά (με ελάχιστες εξαιρέσεις) πιστεύω ότι είναι ''τρελά'' ή ''θέλουν να φάνε'' κάποιον ή κάτι ...

Προσωπικά εγώ το βλέπω έτσι (από το youtube είπαμε) :

- οποιοσδήποτε μεγάλος (άνω των 35 κιλών σκύλος δύναται να είναι επικίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα την δικιά μας ή του σκύλου μας, ακόμα και αν ο σκύλος μας είναι πολύ πιο μεγαλόσωμος ή ''μάγκας'' ...

- κανένας σκύλος δεν σπάει μηριαία οστά, ανοίγει κρανία, κλπ κλπ με ένα δάγκωμα, αυτά είναι μύθοι και δοξασίες. Ενας μεγάλος σκύλος μπορεί σε παρατεταμένη μάχη να κάνει μεγάλες ζημιές κυρίως δαγκώματα -''ξεφτίζοντας'' διάφορες περιοχές - πρόσωπο - πόδια - λαιμό κλπ ... μπορεί αν είμαστε άτυχοι να δαγκώσει σε ευαίσθητο σημείο και να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με δάγκωμα που αλλιώς θα ήταν επιπόλαιο, πχ δικός μου σκύλος έχει θρυμματίσει ένα γόνατο - με ένα δάγκωμα, και χωρίς να τινάξει - αν είχε δαγκώσει το μηρό θα μιλούσαμε για ''τρύπες'' και θα βάζαμε μπεταντίν ... εκπαιδευμένος για σωματοφυλακή σκύλος μπορεί να σπάσει το χέρι του ανθρώπου που θα δαγκώσει ή να εξαρθρώσει τον ώμο, ακριβώς επειδή δεν θα αλλάξει σημείο επαφης με τον στόχο, ότι και αν γίνει (θεωρητικά ΚΑΙ αυτό)

- Ο ΠΙΟ επικίνδυνος σκύλος είναι ο ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΣ - ΒΑΡΙΕΣΤΗΜΕΝΟΣ - ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ σκύλος ''φύλακας'' που θα ''δαγκώσει'' πολλές φορές σε πολλά σημεία, θα φοβηθεί και θα φύγει, μετά θα ξαναδαγκώσει κλπ κλπ ... που θα ειτεθεί σε παιδί γιατί δεν έχει ξαναδεί ποτέ - θα επιτεθεί σε κουτάβι επειδή όταν ήταν μικρός ήταν ''μαγκιά'' όταν δάγκωνε και του λέγανε μπράβο - (τώρα το μετανιώσανε βέβαια και φωνάζουν από μακριά ''κλώτσα'' - το έχουν δοκιμάσει στο σπίτι και ξέρουν βλέπεις ...)

- Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι φύλαξης (και όχι επειδή ΕΓΩ έχω μεγάλη ιδέα για αυτούς) είναι ιδιαίτερα σκυλιά για ιδιαίτερους ιδιοκτήτες, ακόμα και ο μη τυπικός χαρακτήρας τους, τα προβλήματα συμπεριφοράς και τα λάθη στην εκπαίδευση , πάνω σε τέτοιους σκύλους έχουν πολύ άσχημα αποτελέσματα, με αντίκτυπο σαν κι αυτά που περιγράφονται συνέχεια στην τηλεόραση ή στο internet ... αν κάποιος δεν έχει εμπειρία - χρόνο - λεφτά για εκπαίδευση - μεγάλο σπίτι και μεγάλη καρδιά για να χωρέσει τέτοια σκυλιά καλύτερα να πάρει κάτι άλλο , γάτα ή τίποτα ...

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
denis said:
Και επίσης .... ΠΟΛΥ σημαντικό - (γιατί παίζουμε τόση ώρα το παιχνίδι ''ποιός φοβάται τον κακό λύκο'' και ασχολούμαστε με καράτε - ζίου ζίτσου κλπ πράγματα αστεία και υποτιμητικά για την κυνοφιλία και οποιαδήποτε μέθοδο εκπαίδευσης ή προσέγγισης οποιουδήποτε ζώου ... )

Ενα rottweiler τυπικό στον χαρακτήρα δεν επιτίθεται ΠΟΤΕ χωρίς λόγο ούτε σε ζώο ούτε σε άνθρωπο.

Ενα rottweiler τυπικό στον χαρακτήρα δεν φοβάται ΠΟΤΕ ούτε ζώο ούτε άνθρωπο. Είναι καλόβολο με τα παιδιά, με οικείους και γνωστούς και διστακτικό με τους ξένους, με γρήγορα αντανακλαστικά και κάνει επίθεση ΑΜΕΣΩΣ μόλις του επιτεθούν, ΠΟΤΕ πρώτο ακόμα και αν υπάρχει στην μέση θηλυκό - ανταγωνισμός για τροφή κλπ κλπ ...

Ενα rottweiler τυπικό στον χαρακτήρα ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ - αγριεμένο - η οτιδήποτε άλλο δεν επιτίθεται ΠΟΤΕ σε κουτάβι.

Ο υπερπληθυσμός και η κατοχή της φυλής από άσχετους και ανεύθυνους ιδιοκτήτες - εκπαιδευτές και εκτροφείς έχουν οδηγήσει σε τέτοια δείγματα της φυλής, τα οποία έτσι κι αλλιώς διοχετεύουν την ενέργειά τους σε τέτοιες ασχολίες, ούτε καν γι'αυτά (με ελάχιστες εξαιρέσεις) πιστεύω ότι είναι ''τρελά'' ή ''θέλουν να φάνε'' κάποιον ή κάτι ...

Προσωπικά εγώ το βλέπω έτσι (από το youtube είπαμε) :

- οποιοσδήποτε μεγάλος (άνω των 35 κιλών σκύλος δύναται να είναι επικίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα την δικιά μας ή του σκύλου μας, ακόμα και αν ο σκύλος μας είναι πολύ πιο μεγαλόσωμος ή ''μάγκας'' ...

- κανένας σκύλος δεν σπάει μηριαία οστά, ανοίγει κρανία, κλπ κλπ με ένα δάγκωμα, αυτά είναι μύθοι και δοξασίες. Ενας μεγάλος σκύλος μπορεί σε παρατεταμένη μάχη να κάνει μεγάλες ζημιές κυρίως δαγκώματα -''ξεφτίζοντας'' διάφορες περιοχές - πρόσωπο - πόδια - λαιμό κλπ ... μπορεί αν είμαστε άτυχοι να δαγκώσει σε ευαίσθητο σημείο και να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με δάγκωμα που αλλιώς θα ήταν επιπόλαιο, πχ δικός μου σκύλος έχει θρυμματίσει ένα γόνατο - με ένα δάγκωμα, και χωρίς να τινάξει - αν είχε δαγκώσει το μηρό θα μιλούσαμε για ''τρύπες'' και θα βάζαμε μπεταντίν ... εκπαιδευμένος για σωματοφυλακή σκύλος μπορεί να σπάσει το χέρι του ανθρώπου που θα δαγκώσει ή να εξαρθρώσει τον ώμο, ακριβώς επειδή δεν θα αλλάξει σημείο επαφης με τον στόχο, ότι και αν γίνει (θεωρητικά ΚΑΙ αυτό)

- Ο ΠΙΟ επικίνδυνος σκύλος είναι ο ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΣ - ΒΑΡΙΕΣΤΗΜΕΝΟΣ - ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ σκύλος ''φύλακας'' που θα ''δαγκώσει'' πολλές φορές σε πολλά σημεία, θα φοβηθεί και θα φύγει, μετά θα ξαναδαγκώσει κλπ κλπ ... που θα ειτεθεί σε παιδί γιατί δεν έχει ξαναδεί ποτέ - θα επιτεθεί σε κουτάβι επειδή όταν ήταν μικρός ήταν ''μαγκιά'' όταν δάγκωνε και του λέγανε μπράβο - (τώρα το μετανιώσανε βέβαια και φωνάζουν από μακριά ''κλώτσα'' - το έχουν δοκιμάσει στο σπίτι και ξέρουν βλέπεις ...)

- Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι φύλαξης (και όχι επειδή ΕΓΩ έχω μεγάλη ιδέα για αυτούς) είναι ιδιαίτερα σκυλιά για ιδιαίτερους ιδιοκτήτες, ακόμα και ο μη τυπικός χαρακτήρας τους, τα προβλήματα συμπεριφοράς και τα λάθη στην εκπαίδευση , πάνω σε τέτοιους σκύλους έχουν πολύ άσχημα αποτελέσματα, με αντίκτυπο σαν κι αυτά που περιγράφονται συνέχεια στην τηλεόραση ή στο internet ... αν κάποιος δεν έχει εμπειρία - χρόνο - λεφτά για εκπαίδευση - μεγάλο σπίτι και μεγάλη καρδιά για να χωρέσει τέτοια σκυλιά καλύτερα να πάρει κάτι άλλο , γάτα ή τίποτα ...

ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Δεν σχολιάζω τίποτα άλλο, βασίζομαι στην νοημοσύνη σας για να κρίνετε τα παραπάνω.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν διαφωνω καπου σε αυτα που εγραψες ντενις,απλα θελω να ξαναρωτησω,διοτι εσυ περιγραφεις ενα τυπικο σε χαρακτηρα ροτ(και συμφωνω σε αυτα που περιγραφεις) ...
ενα ροτ που ΔΕΝ ειναι τυπικο,μπορει να αρπαξει 5 κλωτσιες,ενω πραγματικα ΘΕΛΕΙ να "φαει" ενα κουταβι,η ειναι αδυνατον? αυτο ρωταω.

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
κανένας σκύλος δεν σπάει μηριαία οστά, ανοίγει κρανία, κλπ κλπ με ένα δάγκωμα, αυτά είναι μύθοι και δοξασίες.
Να ξεκαθαρίσω πως δεν εννοω ότι ένα rottweiler σπάει το μηριαίο οστό ανθρώπου δαγκώνοντας τον στο μηρό.
Απλά, κόκαλα από πόδι μοσχαριού χοντρά σαν το χέρι μου τα σπάει στην μέση.
Υπολογίζω ότι μπορεί να σπάσει έναν ανθρώπινο πήχη.
Ενώ ένα δάγκωμα στο γόνατο είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί.
Παραλύει το πόδι από τον πόνο και πέφτεις κάτω.

Το θέμα μας όμως δεν είναι τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει ένα ροττ σε έναν άνθρωπο και καλύτερα να μην μάθουμε ποτέ.
Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να προκαλούμε άγνωστα σκυλιά νομίζοντας ότι με μία κλωτσιά θα φύγουν.
Και αν το κάνουμε να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεων μας.

Είναι το ίδιο με το να προκαλούμε έναν άγνωστο άνθρωπο στο δρόμο.
Μπορεί να του ρίξουμε μία σφαλιάρα και να φύγει, μπορεί όμως να βγάλει κανένα σιδερικό και να μας στείλει άκλαφτους.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ συμφωνώ με την περιγραφή του Denis για το "σωστό" Ροτβάιλερ,
αν και δεν ήταν το θέμα μου αυτό.
Το Ροτβάιλερ που επιτίθεται άγρια σε κουτάβι είναι πολύ πιο δειλο από το "τυπικό". Γι αυτό κι τις έτρωγε (αν και εμένα με εντυπωσίασε που ήθελε τώσες πολλές!) και ποτέ δεν γύρισε σε μένα. Άλλο το κουτάβι βλέπεις....

Ευτυχώς που ο Denis έκανε τόσο καλή περιγραφή της φυλής (γιατί πολλοί με παρεξήγησαν ή δεν διάβασαν καλά αυτό που έγραψα).

Το θέμα παραμένει όμως πως τα πολλά Ροτβάιλερ ΔΕΝ είναι τυπικού χαρακτήρα (ιδίως στη χώρα μας) είτε γιατί είναι κακής εκτροφής,, είτε γιατί δεν τα εκπαίδευσαν σωστά. Τα περισσότερα από αυτά ζευγαρώνουν και πολλά από αυτά πάνε και σε εκθέσεις. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη φυλή στο θέμα αυτό. Αν οι εκτρωφείς δεν το αντιμετωπίσουν (με το να είναι πιο επιλεκτικοί με τους γεννήτορες) το τυπικό Ροτβάιλερ σύντομα δεν θα είναι αυτό που περιγράφει ο Denis.

Εγώ έχω τεράστια ιδέα ιδέα για το καλό Ροτβάιλερ αλλά σπανίως συναντάω τέτοιο σκύλο. Αντιθέτως (λόγο δουλειάς) έχω συναντήσει αμέτρτητα με πρόβλημα συμπεριφοράς. Εσείς τα έχετε μόνο "ακουστά". Εμένα φωνάζουν όμως για βοήθεια (αφού έχουν τρελάνει το σκύλο τους πρώτα τελείως!)....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Dr.Zhivago, με αφορμή την δική σου δημοσίευση σχετικά με την εντυπωσιακή απόκρουση του αιμοσταγούς σκύλου που επιτέθηκε αναίτια σε σένα και στο ανυπεράσπιστο κουτάβι, διαβάσαμε και άλλα «χαριτωμένα» σχετικά με κλωτσιές και μπουνιές σε σκύλους, δημοσιεύσεις που μόνο σε κυνοφιλικο φόρουμ δεν θα περίμενε κάποιος να διαβάσει.

Δηλώνεις επαγγελματίας και η άποψη σου έχει βαρύτητα. Τρέμω στην ιδέα πως κάποιος, ακολουθώντας το δικό σου παράδειγμα, θα επιχειρήσει να εφαρμόσει αυτά που με περίσσια κομπορρημοσύνη περιέγραψες!

Συνοψίζοντας, αναρωτιέμαι εάν καταφέραμε να βγάλουμε το σωστό συμπέρασμα από όλη αυτή την κουβέντα. Εσύ ως επαγγελματίας τι πιστεύεις, εν τέλει ? Το πρόβλημα εντοπίζεται στο «άγριο» rottweiler ή στους ακατάλληλους ιδιοκτήτες (ελλιπή κοινωνικοποίηση, βία, έλλειψη εκπαίδευσης, απομόνωση κτλ)?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eγώ δεν θεωρώ ότι τα rottweiler ή όποιο άλλο σκυλί εχει παρουσιάσει τέτοια προβλήματα υπερπληθυσμού και κακής εκτροφής και ιδιοκτησίας ''είναι'' μη τυπικό στον χαρακτήρα ... μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με τέτοιες φυλές νομίζω ότι ο ''μη τυπικός χαρακτήρας δεν είναι αυτός, αυτός είναι ο τυπικός - όμως βιασμένος-
Κάθε τυπικό rott ας πούμε πιστεύω θα γίνει υπερεπιθετικό ή θρασύδειλο ή άστατου χαρακτήρα αν απομονωθεί - δεν κοινωνικοποιηθεί - ''αγριευτεί'' από τον ξάδερφο που ξέρει απ'αυτά κλπ κλπ ... το μη τυπικό είναι το σκυλί που φεύγει με την ουρά στα σκέλια πχ, όχι το σκυλί που έρχεται να δαγκώσει με μανία ... το τελευταίο είναι απλά δυστυχισμένο ...

Φυσικά είναι μη τυπική συμπεριφορά η οποία όμως και αυτό θέλω να πώ δεν προκύπτει πολλές φορες από γεννετικό λάθος και δεν δείχνει μη τυπικό άτομο ...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν διαφωνώ Denis (αλλά άντε να ξεχωρίσεις τον αληθηνό χαρακτήρα του σκύλου αν τον έχουν χαλάσει οι ιδιοκτήτες του). Επειδή δεν είναι είδος υπο εξαφάνηση πιστεύω πως πρέπει να ζευγαρώνουν μόνο τα καλύτερα (και στο χαρακτήρα), δεν υπάρχει έλλειψη για να χρειάζονται και τα "αμφίβολου" χαρακτήρα...

ROTTIE φυσικά φταίνε συνήθως οι ιδιοκτήτες (σε όλες τις φυλές).
Το Ρόττι έχει σταθεί άτυχο και λόγο της αυξανόμενης εγκληματικότητας στη χώρα μας. Παίρνουν δύσκολες φυλές (και κυριαρχικές) άτομα που πριν λίγα χρόνια δεν συμπαθούσαν καν τους σκύλους, ή άτομα που ίσως να μην έπρεπε να έχουν κανένα σκύλο (όσο και να τους αγαπούν).

Έχεις δίκιο, για το θέμα του άγριου σκύλου -δεν είναι συζήτηση για φόρουμ και το μετάνιωσα τελείως. Έγραψα επανελλημένα πως ΔΕΝ είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσει ο καθένας, πως έχει τεχνική (το έμαθα στη σχολή) αλλά βέβαια αυτά δεν τα προσέχουν όλοι (και ουτε τα ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!). Ο οποιοσδήποτε που σπουδάζει εκπαίδευση αστυνομικών σκύλων, μαθαίνει αυτή την τεχνική και (όπως είπα) δεν μαθαίνεται εύκολα αλλιώς. Γι' αυτό και το ανέφερα (κακώς τελικά! Πολύ κακώς.)...

Την επόμενη φορά, θα προσέξω πολύ τι γράφω (και σε ποιούς απευθύνομαι), το υπόσχομαι.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το θέμα πήρε μία (πολεμοχαρής) τροπή που εγώ δεν περίμενα.
Έπρεπε να το περιμένω όμως, γι' αυτό και ζητώ συγνώμη.

Τώρα, όλες αυτές οι ιστορίες περί "κλωτσομπουνιδιών" θα είναι σαν λεκές στο φόρουμ....
Δεν πιστεύω οτι υπάρχει βίαιος άνθρωπος στη παρέα μας, αν και μετά από το θέμα αυτό -αυτή την εντύπωση θα έχει κάποιος καινούργιος!
Θα πρότεινα να σβηστεί ολόκληρο κι αν αυτό δεν γίνεται, τουλάχιστον θα υπάρχει η συγνώμη μου.

Έχουμε πολλά να μάθουμε (ΟΛΟΙ μας) για τους σκύλους πριν αρχίζουμε θέματα όπως το πως και γιατί να χτυπάμε τα ζώα....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog