Κουτάβι


NaraLana

Member
10 Οκτωβρίου 2020
17
21
32
Παραθέτω εδώ ένα παλιότερο ποστ μου που αφορα το θεμα του δαγκωματος, απλά γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράφω :p Επίσης παρατήρησα ότι ενώ παρακολουθώ το forum φανατικά τείνω να απαντάω στα θέματα που έχουν να κάνουν με το δάγκωμα, πρώτον γιατί δεν νιώθω άνετα να δίνω συμβουλές για άλλα θέματα που δεν έχω εμπειρία, και δευτερον γιατί νιώθω στο πετσί μου τον πόνο του δαγκώματος (κυριολεκτικά και μεταφορικά)!

Επίσης να πω ότι τώρα είμαστε 8 μηνών, και αν και έχει σταματήσει το δάγκωμα σε ακυρες ώρες κλπ, ακόμα δαγκώνει φουλ όταν έχει γκρίνια, όταν έχει πολύ ενέργεια ή οταν είναι πολύ κουρασμένη. Θέλει πολύ υπομονή.

Επίσης, -γενικός σχολιασμός- δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να μην γνωρίζουμε κάτι και να ρωτάμε. Αντιθέτως είναι απολύτως θεμιττό. Θα σου πρότεινα να έψαχνες και στο subreddit: puppy101, αν το χεις με τα αγγλικα. Με εχει σώσει! Πολλές σημαντικές πληροφορίες από ένα πολύ υποστηρικτικό group ατόμων που βρίσκονται σε ίδια ή παρόμοια θέση με εσένα!


Καλησπέρα @Greekdog! Πρόσφατα υιοθέτησα ένα κουτάβι, δυστυχώς από πολύ νεαρή ηλικία, μιας και η μαμά του δηλητηριάστηκε από φόλα σε χωριό... Όπως καταλαβαίνεις τα θέματα συμπεριφοράς όπως το δάγκωμα ήταν (και είναι) πολύ έντονα, μιας και δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να μάθει από τη μαμά της και να ζήσει μαζί της. Κι εγώ, δεν είχα πρότερη εμπειρία με σκύλο, οπότε όλο αυτό με έβαλε στη διαδικασία έρευνας και "πειραμάτων" μαζί της.

Πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησα είναι πως δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνταγή μιας και κάθε σκυλάκι είναι ξεχωριστό. Οπότε ίσως να πρέπει να δοκιμάσεις κι εσύ (όπως κι εγώ) λύσεις και να δεις ποια δουλεύει καλύτερα στο κουτάβι σου. Ωστόσο με όποια προσέγγυση και να πας, θεωρώ πως πρέπει να επιμείνεις σε αυτή για κάποιο διάστημα έτσι ώστε πραγματικά να δεις αν έχει αποτελέσματα.

Προσωπικά, είδα πως στη δική μου περίπτωση βοηθήσαν δύο τρόποι.

1. Όταν με δαγκώνει προσπαθώ να την αποπροσανατολίσω με κάποιο παιχνίδι της. Είτε κάποιο chew toy, είτε με κάποια πετσέτα που έχω βρέξει και παγώσει στη κατάψυξη (η οποία δρα καταπραϊντικά στο πόνο κατα τη διάρκεια αλλαγής δοντιών). Αν αυτό δεν δουλέψει, σηκώνομαι, γυρνάω πλάτη και σταματάω να παίζω μαζί της. Δεν της δίνω καμία σημασία, μέχρι να ηρεμίσει. Αν και αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, βγαίνω από το δωμάτιο για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτα και επιστρέφω. Κάποιες φορές παρατηρώ ότι όντως αυτή η ρουτίνα, την κάνει να καταλάβει πως το να με δαγκώνει δεν είναι, ας την πούμε, "αποδεκτή" συμπεριφορά.

2. Κάτι το οποίο πρόσφατα έμαθα, δοκίμασα και συνειδοτοποίησα το πόσο ισχύει, είναι το γεγονός πως τα κουτάβια δεν καταλαβαίνουν πότε έιναι κουρασμένα και χρειάζονται ύπνο, με αποτέλεσμα οι συμπεριφορές όπως τα δαγκώματα να γίνονται πιο έντονες. Μέχρι πρότινος είχαμε κάποιου είδους πρόγραμμα που ακολουθούσαμε, κυρίως αφορούσε το τάισμα της. Είδα μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά της (σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο δάγκωμα), όταν σχεδίασα ένα πρόγραμμα για αυτήν που είχε ως στόχο μέσα στη μέρα όχι μόνο την εκπαίδευση, το παιχνίδι, τη κοινωνικοποίηση κ.ο.κ. αλλά και την ξεκούραση ανά τακτά διαστήματα. Έτσι λοιπόν, για κάθε 1 με 2 ώρες που είναι ξύπνια, την οδηγώ στο crate της και την αφήνω να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Το πάμε δηλαδή εναλλάξ! Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο με βοήθησε αυτή η διαδικασία και πόσο πιο ήρεμες είμαστε και οι δύο τώρα! Είναι ακόμα νωρίς, οπότε κάθε φορά που μπαίνει έχει λίγο γκρίνια, κλαίει, γαυγίζει αλλά μετά απο 5-10 λεπτά ξεραίνεται στον ύπνο! Δεν είναι απαραίτητο να κοιμάται, και απλά να "αράζει" ή να παίζει ήρεμα με κάποιο παιχνιδάκι της είναι αρκετό!

Τώρα είμαστε κοντά 4 μηνών και η κατάσταση είναι αρκετά καλύτερη, παρότι βγάζουμε δοντάκια! Πάντα υπάρχουν και οι δύσκολες μέρες, η πορεία της εκπαίδευσης/συμπεριφοράς ενός κουταβιού δεν είναι γραμμική, έχει και μπροστά και πίσω βήματα, κι αυτό είναι φυσιολογικό!

Να ξαναπώ πως, δεν έχω εμπειρία με σκυλιά, αυτό είναι το πρώτο μου κουτάβι, οπότε με τίποτα δεν θέλω να νομίζεις πως σου λέω τι να κάνεις και πως να συμπεριφερθείς εσύ στο δικό σου. Περισσότερο μοιράζομαι την προσωπική μου εμπειρία, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα και σε παροτρύνω να ψάξεις όσο μπορείς για λύσεις που θα σας ταιριάξουν, θα είναι φιλικές με το σκυλάκι, με προσοχή, ώστε και τα πράγματα να βελτιωθούν για τώρα, αλλά και να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης για μετά!
 


Marykiraki

New Member
6 Μαϊου 2021
4
1
44
Στην περιοχή που μένω με έναν εκπαιδευτή που μίλησα είπε πως το κρατάει το κουτάβι 1 μήνα στο εκπαιδευτήριο με επίσκεψη 1 φορά την εβδομάδα και τα λεφτά πάρα πολλά..με μια άλλη Μ είπε πως αναλαμβάνει από 5-6 μηνών....και δυστυχώς στην περιοχή που μένω δεν έχω βρει κάποιον άλλον ώστε να μπορέσω να κάνω λίγα μαθήματα τουλάχιστον...
Που μένεις?
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Να ξαναβάλω την φωτογραφία που έχω το χέρι μου μέσα στο στόμα του Άργου ;

Έχεις κουτάβι δεκαπέντε μέρες, μόλις δεκαπέντε. Τι συμπεριφορά περιμένεις από ένα κουτάβι ; Τι ανοχές είχες μέχρι να γίνει ο γιος δύο χρόνων ( και έχεις δρόμο μπροστά ). Θα κουραστεις για ένα διάστημα όπως και να έχει. Μεγάλο στομάχι και υπομονή πρέπει να έχεις.

Για σκέψου τις βόλτες που θα χρειαστεί και παράλληλα τις ώρες στην παιδική χαρά του μικρού.

Άσε που δεν ξέρουμε αν μεγάλωσε με την υπόλοιπη τοκετομαδα ή το πήρες από κανένα κουταβάκια ο οποίος αγοράζει από puppy mills. Θα πάει μακριά η βαλίτσα αν το συνεχίσω...

* Αυτό με τον σερβιτόρο δεν το κατάλαβα.
 
  • Like
Reactions: Εriana


naki

Member
28 Μαρτίου 2021
8
7
44
Να ξαναβάλω την φωτογραφία που έχω το χέρι μου μέσα στο στόμα του Άργου ;

Έχεις κουτάβι δεκαπέντε μέρες, μόλις δεκαπέντε. Τι συμπεριφορά περιμένεις από ένα κουτάβι ; Τι ανοχές είχες μέχρι να γίνει ο γιος δύο χρόνων ( και έχεις δρόμο μπροστά ). Θα κουραστεις για ένα διάστημα όπως και να έχει. Μεγάλο στομάχι και υπομονή πρέπει να έχεις.

Για σκέψου τις βόλτες που θα χρειαστεί και παράλληλα τις ώρες στην παιδική χαρά του μικρού.

Άσε που δεν ξέρουμε αν μεγάλωσε με την υπόλοιπη τοκετομαδα ή το πήρες από κανένα κουταβάκια ο οποίος αγοράζει από puppy mills. Θα πάει μακριά η βαλίτσα αν το συνεχίσω...

* Αυτό με τον σερβιτόρο δεν το κατάλαβα.
ουφ, εγω ειπα το εξης: οτι τωρα 5μιση μηνων ο δικος μου σταματησε εντελως να με δαγκωνει και τωρα που ανοιξε η εστιαση τον πηρα μαζι μου και δαγκωσε το παντελονι του σερβιτορου (την δευτερη φορα που εγινε, εφυγα)...εφαγα κραξιμο και δεν ξαναμιλαω γιατι προφανως ειμαι κακη σκυλομανα τελοσπαντων.
 


Konza

Member
7 Μαϊου 2021
11
4
49
Ορίστε; Βρέθηκε εκπαιδευτής που πρότεινε να τσιμπήσεις το κουτάβι για να πάψει να δαγκώνει; Μπορείς να μου πεις το όνομά του; Σου φάνηκε λογική συμβουλή;

δεν θυμάμαι το όνομα του εκπαιδευτή αλλά ήταν σε ένα βίντεο στο YouTube. Το τσίμπημα είναι ανεπαίσθητο σε βαθμό που δεν προκαλεί πόνο εννοείται. Εκ του αποτελέσματος θα σου πω πως ναι μάλλον λογικό είναι έτσι όπως το έθεσε σε σχέση με το παιχνίδι μεταξύ κουταβιών που δαγκώνονται, και εφόσον έκτοτε ελέγχει το σαγόνι της και δεν πονάμε.



Ορίστε;; Και η αντίδραση στα δαγκώματα του κουταβιού είναι "υπομονή και θα περάσει";
 


Bookdog

Member
9 Μαϊου 2021
5
4
38
Καλησπέρα υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης μαστίφ ναπολιτανο να μου πει την γνώμη του για τη φυλή αυτή;
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
@ Konza

Τα σκυλιά μεταξύ τους έχουν διάφορους τρόπους να διορθώνονται, οι περισσότεροι χρησιμοποιώντας το σώμα τους. Αυτό μπορεί να είναι από σούφρωμα των χειλιών, συγκεκριμένο στήσιμο του σώματος ή της ουράς, δάγκωμα διαφόρων διαβαθμίσεων και διάφορα άλλα. Κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται για προειδοποιηση, κάποια για καταστολή. Ανάλογα με το πρόβλημα, ο σκύλος που θέλει να διορθώσει τον άλλο σκύλο μπορεί να ξεκινήσει με μια ήπια ηχητική ειδοποίηση, και στη συνέχεια να κλιμακώσει τις αντιδράσεις του.
Σε γενικές γραμμές ο σκύλος που θέλει να διορθώσει γνωρίζει ποια σειρά πρέπει να ακολουθήσει σε κάθε περίπτωση, όπως επίσης και την ένταση που χρειάζεται. Ο σκύλος που διορθώνεται, αν δεν είναι κουτάβι γνωρίζει ήδη τη "γλώσσα" και αντιλαμβάνεται που πάει το πράγμα, αν δε σταματήσει αυτό που κάνει. Το κουτάβι μαθαίνει αυτή τη "γλώσσα" από κάποιον που την ξέρει, και στη συνέχεια μαθαίνει πως αυτή η "γλώσσα" είναι κοινώς αποδεκτή από όλους τους σκύλους και του επιτρεπει να συνεννοείται μαζί τους.

Το πρόβλημα είναι ότι εγώ κι εσύ δεν είμαστε σε θέση να αντιγράψουμε και να εφαρμόσουμε αυτή τη "γλώσσα" σωστά και αποτελεσματικά, όπως θα τη χρησιμοποιούσε ένας σκύλος σε έναν άλλο σκύλο. Δεν ξέρουμε ακριβώς τη σειρά ή τη δύναμη, ούτε και αντίστοιχα αναγνωρίζουμε ή δεχόμαστε τόσο εύκολα όταν ο σκύλος χρησιμοποιεί τη "γλώσσα" του πάνω μας. Ακόμα πιο βασικό, κι εσύ και ο σκύλος ξέρετε ο καθένας ότι ο άλλος ανήκει σε διαφορετικό είδος.

Αν τσιμπήσει κάποιος το σκύλο τόσο όσο να μην πονέσει, δεν προσομοιάζει το παιχνίδι κουταβιών μεταξύ τους - μια χαρά δύναμη βάζουν στις δαγκωνιές τους είτε όταν παίζουν, είτε όταν θέλουν να σταματήσουν το παιχνίδι. Δεν προσομοιάζει ούτε το δαγκωμα που μπορεί να κάνει η μάνα σ' ένα κουτάβι, γιατί εκείνη ξέρει που και πότε θα χρησιμοποιήσει το στόμα της, αν και πόση δύναμη θα πρέπει να βάλει. Χώρια που θα φτάσει στο δάγκωμα αφού έχει δώσει πολλές άλλες προειδοποιήσεις πριν. Αν τσιμπήσει κάποιος το κουτάβι δυνατά για να το πονέσει, αυτό δεν είναι τιμωρία, είναι εκδίκηση, και καλύτερα να επιστρέψει το κουτάβι όπου το βρήκε.

Είναι πολύ πιο ωφέλιμο να μάθει κανείς στο κουτάβι/σκύλο του ότι το χέρι του ανθρώπου του το πλησιάζει για να το χαϊδέψει, για να το ταϊσει, για να δώσει ένα παιχνίδι ή μια λιχουδιά, να βουρτσίσει, να φορέσει το λουρί της βόλτας, τέτοια πράγματα.

Τα κουτάβια δαγκώνουν επειδή αλλάζουν δόντια μέχρι περίπου τους έξι μήνες και πονάνε, ή και επειδή το δάγκωμα είναι τρόπος έκφρασης και παιχνιδιού. Μπορείς να τους μάθεις να δαγκώνουν παιχνίδια ή μπορείς να τους μάθεις ότι μπορούν να δαγκώνουν εσένα μέχρι όσο θέλεις. Θα χρειαστούν πάρα πολλές επαναλήψεις μέχρι να μάθουν και αν εμπεδώσουν τι επιτρέπεται να δαγκώσουν και πόσο. Εκεί έρχεται η υπομονή, διότι θα χρειαστεί να επαναλαμβάνεις την ίδια κίνηση πολλές φορές καθημερινα ίσως και για μήνες πχ να του δώσεις το μασουλητήρι κάθε φορά που αρπάζει πόδι σου. Με το "τσίμπημα" μπορεί να ξάφνιασες το κουτάβι σου, μπορεί να το πόνεσες, μπορεί να το τρόμαξες, μπορεί ακόμα να σκέφτεται τι εννοούσε ο ποιητής με αυτή την τσιμπιά, μπορεί χίλια δυο. Μπορεί πάλι να έπιασαν τόπο τα πολλά "μη", τα μασουλητήρια, ο πονόδοντος που υποχώρησε.

Ένα τελευταίο για να κλείσει αυτό το τεράστιο ποστ, και δεν πηγαίνει υποχρεωτικά σε σένα. Ο μικρόκοσμος του σκύλου δεν έχει καμία διαφορά από τον υπόλοιπο κόσμο. Υπάρχουν καλοί, κακοί, μέτριοι, υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν το αντικείμενό τους, άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα αλλά έχουν κοινό που τους ακολουθεί, άνθρωποι που αγαπάνε το σκύλο και άλλοι που είδαν φως και μπήκαν. Ότι κάποιος ειναι εκπαιδευτής, κτηνίατρος, εκτροφέας, κάτοχος σκύλου 30 χρόνια τώρα κλπ κλπ, δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε έχει γνώσεις, ή ότι δεν κάνει ποτέ λάθος. Ο καθένας μας οφείλει να ενημερώνεται όσο μπορεί περισσότερο, να διασταυρώνει αυτά που ακούει, να αμφισβητεί, να ρωτάει, να ξαναμαθαίνει, και πάλι απ' την αρχή. Το "μα εγώ τι να κάνω, έτσι μου είπε ο κτηνίατρος ή ο εκπαιδευτής" έχει κάψει πολύ κόσμο. Ή μάλλον πολλούς σκύλους, για να είμαι πιο ακριβής.
 


vagia

Active Member
7 Μαϊου 2021
29
6
26
Παραθέτω εδώ ένα παλιότερο ποστ μου που αφορα το θεμα του δαγκωματος, απλά γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράφω :p Επίσης παρατήρησα ότι ενώ παρακολουθώ το forum φανατικά τείνω να απαντάω στα θέματα που έχουν να κάνουν με το δάγκωμα, πρώτον γιατί δεν νιώθω άνετα να δίνω συμβουλές για άλλα θέματα που δεν έχω εμπειρία, και δευτερον γιατί νιώθω στο πετσί μου τον πόνο του δαγκώματος (κυριολεκτικά και μεταφορικά)!

Επίσης να πω ότι τώρα είμαστε 8 μηνών, και αν και έχει σταματήσει το δάγκωμα σε ακυρες ώρες κλπ, ακόμα δαγκώνει φουλ όταν έχει γκρίνια, όταν έχει πολύ ενέργεια ή οταν είναι πολύ κουρασμένη. Θέλει πολύ υπομονή.

Επίσης, -γενικός σχολιασμός- δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να μην γνωρίζουμε κάτι και να ρωτάμε. Αντιθέτως είναι απολύτως θεμιττό. Θα σου πρότεινα να έψαχνες και στο subreddit: puppy101, αν το χεις με τα αγγλικα. Με εχει σώσει! Πολλές σημαντικές πληροφορίες από ένα πολύ υποστηρικτικό group ατόμων που βρίσκονται σε ίδια ή παρόμοια θέση με εσένα!
Σε ευχαριστώ πολύ για τν χρόνο σου και την απάντηση σου ..με βοηθάει αρκετά ..τώρα οεριμενωμαι εγώ το παρκάκι της και ελπίζω να μας βοηθήσει όπως κ με την ρουτίνα της !!!
 
  • Like
Reactions: naki


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
49
Θα το δοκιμάσω αυτό με το κουτάκι σήμερα κιόλας.. . Από ζημιές ??? Πως ήσασταν??? Έχει βάλει στο μάτι τις πάνες με τ τσισα της παιδιά της ξεσκίζει με μανία και εγώ από δίπλα βρε καλό βρε χρυσό ...μη αυστηρά τίποτα αυτή αν δεν την πάρω εγώ δν φεύγει..και αυτο και 5-10 φορές συνεχόμενα ..
Στην αρχή είχα καλύψει τα πάντα με υφάσματα γιατί δάγκωνε επιπλα, καναπέδες ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Είχα τρελλαθεί. Με το που ξεκινήσαμε εκπαίδευση, πάρα πολύ σύντομα (απ την πρώτη εβδομάδα) είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλαγή. Φυσικά απ την πρώτη εβδομάδα που ήρθε σπίτι, εκπαιδεύτηκε σε πάρκο, στο οποίο ακόμα και τώρα ζητάει να μπαίνει κάποιες φορές. Αυτό θα ήταν κάποια λύση για να είναι ελεύθερο και το μωρό. ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΌΧΙ ΩΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ!! Το πάρκο δεν είναι ΠΟΤΕ τιμωρία. Είναι ο χώρος του που το ηρεμεί και το έχει συνδυάσει όμορφα. Για αυτό είπα εξ αρχής για εκπαίδευση. Εμείς που ήμασταν εντελώς άσχετοι θεωρώ ότι δεν θα τα είχαμε καταφέρει αλλιώς...και τελικά έχω να πω ότι μαθαίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γρήγορα αρκεί να είναι ο τρόπος σωστός και να είμαστε συνεπείς...
 


vagia

Active Member
7 Μαϊου 2021
29
6
26
Στην αρχή είχα καλύψει τα πάντα με υφάσματα γιατί δάγκωνε επιπλα, καναπέδες ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Είχα τρελλαθεί. Με το που ξεκινήσαμε εκπαίδευση, πάρα πολύ σύντομα (απ την πρώτη εβδομάδα) είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλαγή. Φυσικά απ την πρώτη εβδομάδα που ήρθε σπίτι, εκπαιδεύτηκε σε πάρκο, στο οποίο ακόμα και τώρα ζητάει να μπαίνει κάποιες φορές. Αυτό θα ήταν κάποια λύση για να είναι ελεύθερο και το μωρό. ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΌΧΙ ΩΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ!! Το πάρκο δεν είναι ΠΟΤΕ τιμωρία. Είναι ο χώρος του που το ηρεμεί και το έχει συνδυάσει όμορφα. Για αυτό είπα εξ αρχής για εκπαίδευση. Εμείς που ήμασταν εντελώς άσχετοι θεωρώ ότι δεν θα τα είχαμε καταφέρει αλλιώς...και τελικά έχω να πω ότι μαθαίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γρήγορα αρκεί να είναι ο τρόπος σωστός και να είμαστε συνεπείς...
Μου ζήτησαν 500 ευρώ για εκπαίδευση 1 με 1μιση μήνα είπε ο εκπαιδευτής ...μακάρι ν μπορούσα θα τα έδινα χθες αλήθεια θεωρώ πως χτίζουν χαρακτήρα με την εκπαίδευση και όχι μόνο της ζωής μας πιο εύκολη .αλλά τα χρήματα είναι παρά πολλά..θα προσπαθήσω μόνη μου από βιντεάκια πάντως..της πήραμε πάρκο περιμένω να μας έρθει ελπίζω με το πάρκο ν γίνει πιο εύκολη η ζωή μας
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
49
Λόγω ηλικίας δεν θυμάμαι πόσα δώσαμε πριν ένα χρόνο( :ROFLMAO: :ROFLMAO: ) απλά ήταν για 3-3,50 μήνες, καθε εβδομάδα..όντως το ποσό της εκπαίδευσης δεν είναι αμελητέο και βοηθάει πολύ εμάς τους "νέους" ή τους κηδεμόνες με σκυλάκια με ψυχολογικά θεματα. Μια φίλη την πήγαινε εκείνη για εκπαίδευση, δεν ερχόταν ο εκπαιδευτής σπίτι κι έτσι της ερχόταν πιο φθηνά. Διαβάστε πολύ, προσπαθήστε το μόνη σας και βοηθηθείτε κι απ το φόρουμ. Καλή συνέχεια εύχομαι
 


vagia

Active Member
7 Μαϊου 2021
29
6
26
Λόγω ηλικίας δεν θυμάμαι πόσα δώσαμε πριν ένα χρόνο( :ROFLMAO: :ROFLMAO: ) απλά ήταν για 3-3,50 μήνες, καθε εβδομάδα..όντως το ποσό της εκπαίδευσης δεν είναι αμελητέο και βοηθάει πολύ εμάς τους "νέους" ή τους κηδεμόνες με σκυλάκια με ψυχολογικά θεματα. Μια φίλη την πήγαινε εκείνη για εκπαίδευση, δεν ερχόταν ο εκπαιδευτής σπίτι κι έτσι της ερχόταν πιο φθηνά. Διαβάστε πολύ, προσπαθήστε το μόνη σας και βοηθηθείτε κι απ το φόρουμ. Καλή συνέχεια εύχομαι
Σας ευχαριστώ πολύ!!!
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.382
10.552
Athens
@vagia

Θα σταθώ λίγο στο οικονομικό θέμα της συντήρησης ενός γαλλικού μπουλντόγκ μιας και όπως γράφεις το οικονομικό είναι αποτρεπτικός παράγοντας για κάποια πράγματα όπως π.χ. η εκπαίδευση.

Πριν την αγορά του κουταβιού είχατε ενημερωθεί ότι η φυλή αυτή στατιστικά έχει πολλά προβλήματα; Που απαιτούν το χέρι στην τσέπη πολύ περισσότερο από ότι ένας άλλο σκύλος, όπως για παράδειγμα:

Επέμβαση σε μάτι (συχνό σε γαλλικά) - από €600 και άνω.
Επέμβαση σε αναπνευστικό - €1.000

Tα παραπάνω είνα συνηθισμένα προβλήματα στη φυλή αυτή - δεν ξέρω αν σας ενημέρωσε ο πωλητής από όπου το πήρατε...
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.261
Ορίστε; Βρέθηκε εκπαιδευτής που πρότεινε να τσιμπήσεις το κουτάβι για να πάψει να δαγκώνει; Μπορείς να μου πεις το όνομά του; Σου φάνηκε λογική συμβουλή;
Σίζαρ Μιλάν μου μυρίζεται.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Σίζαρ Μιλάν μου μυρίζεται.
Τι να γίνεται κι αυτή η πσυχή άραγε... Που για να είμαι ειλικρινής αρκετά βιβλία του είναι μια χαρά, και θα βοηθούσαν πολλούς αν τα διάβαζαν. Το κακό με την τηλεόραση (ή με το youtube) είναι ότι έχουν σκοπό την τηλεθέαση και όχι την εκμάθηση, αλλά οι θεατές δεν κάνουμε εύκολα αυτή τη διάκριση :-(
 


vagia

Active Member
7 Μαϊου 2021
29
6
26
@vagia

Θα σταθώ λίγο στο οικονομικό θέμα της συντήρησης ενός γαλλικού μπουλντόγκ μιας και όπως γράφεις το οικονομικό είναι αποτρεπτικός παράγοντας για κάποια πράγματα όπως π.χ. η εκπαίδευση.

Πριν την αγορά του κουταβιού είχατε ενημερωθεί ότι η φυλή αυτή στατιστικά έχει πολλά προβλήματα; Που απαιτούν το χέρι στην τσέπη πολύ περισσότερο από ότι ένας άλλο σκύλος, όπως για παράδειγμα:

Επέμβαση σε μάτι (συχνό σε γαλλικά) - από €600 και άνω.
Επέμβαση σε αναπνευστικό - €1.000

Tα παραπάνω είνα συνηθισμένα προβλήματα στη φυλή αυτή - δεν ξέρω αν σας ενημέρωσε ο πωλητής από όπου το πήρατε...
Γνωρίζω για τα θέματα υγείας!! Εκεί μιλάμε για ένα ζήτημα έκτακτης ανάγκης που αφορά την υγεία του σκυλιού..εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη θα τα δώσουμε τα χρήματα...τώρα Αγία την εκπαίδευσης τουλάχιστον ακόμη δνε μιλάμε για θέμα ανάγκης καθώς η μικρή είναι μόλις 2 μηνών...για αυτό κ δεν μου φαίνονται και πολλά τα χρήματα αλλά και δεν θεωρώ πως χρειάζεται να τα δώσω...θέλω να προσπαθήσω μόνη μου όσο μπορώ να περάσει και η φάση με τ δόντια κ αν δω πως τότε είναι ανάγκη για την συμβίωση να απευθυνθώ στον εκπαιδευτή θα απευθυνθώ...όπως είπα στην περιοχή μου έχουμε 1 εκπαιδευτήριο το οποίο κρατάει εκεί το σκυλάκι για 1 μήνα 1 μισή....είναι και αυτό κάτι το οποίο δεν θέλω ..αν βρω κάποιον που να έρχεται σπίτι η να πηγαίνουμε εμείς στο χώρο του και να μας χρεώνει την επίσκεψη τότε θα την πήγαινα και τώρα αλλά δεν μπορώ να βρω στην περιοχή μας....
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
49
Γνωρίζω για τα θέματα υγείας!! Εκεί μιλάμε για ένα ζήτημα έκτακτης ανάγκης που αφορά την υγεία του σκυλιού..εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη θα τα δώσουμε τα χρήματα...τώρα Αγία την εκπαίδευσης τουλάχιστον ακόμη δνε μιλάμε για θέμα ανάγκης καθώς η μικρή είναι μόλις 2 μηνών...για αυτό κ δεν μου φαίνονται και πολλά τα χρήματα αλλά και δεν θεωρώ πως χρειάζεται να τα δώσω...θέλω να προσπαθήσω μόνη μου όσο μπορώ να περάσει και η φάση με τ δόντια κ αν δω πως τότε είναι ανάγκη για την συμβίωση να απευθυνθώ στον εκπαιδευτή θα απευθυνθώ...όπως είπα στην περιοχή μου έχουμε 1 εκπαιδευτήριο το οποίο κρατάει εκεί το σκυλάκι για 1 μήνα 1 μισή....είναι και αυτό κάτι το οποίο δεν θέλω ..αν βρω κάποιον που να έρχεται σπίτι η να πηγαίνουμε εμείς στο χώρο του και να μας χρεώνει την επίσκεψη τότε θα την πήγαινα και τώρα αλλά δεν μπορώ να βρω στην περιοχή μας....
Δεν μπορώ να σχολιάσω την περίπτωση του να στέλνεις το σκυλάκι σου σε εκπαιδευτήριο για κάποιο χρονικό διάστημα. Ενδεχομένως να δουλεύει άσχετα αν εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Στην ουσία όμως, δεν εκπαιδεύεται το σκυλί. Εκπαιδεύεται ο Ιδιοκτήτης. Γι αυτό είναι σημαντικό να γίνεται η εκπαίδευση ΜΑΖΙ με τον ιδιοκτήτη. Εμείς πχ. εκτός απο 2-3 φορές που είχαν κάποιο μάθημα τα κορίτσια, ήμασταν και οι 4 στις συναντήσεις. Αυτό μας βοηθησε πολύ γιατί ακούγαμε τα ίδια πράγματα και μπορούσαμε να έχουμε μια κοινή αντιμετώπιση απέναντι στα θεματάκια της Νέλλης. Επίσης βλέποντας τον χώρο, μας έδωσε και κάποιες ιδέες π.χ που να βάλουμε το πάρκο, κλπ.
 


vagia

Active Member
7 Μαϊου 2021
29
6
26
Δεν μπορώ να σχολιάσω την περίπτωση του να στέλνεις το σκυλάκι σου σε εκπαιδευτήριο για κάποιο χρονικό διάστημα. Ενδεχομένως να δουλεύει άσχετα αν εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Στην ουσία όμως, δεν εκπαιδεύεται το σκυλί. Εκπαιδεύεται ο Ιδιοκτήτης. Γι αυτό είναι σημαντικό να γίνεται η εκπαίδευση ΜΑΖΙ με τον ιδιοκτήτη. Εμείς πχ. εκτός απο 2-3 φορές που είχαν κάποιο μάθημα τα κορίτσια, ήμασταν και οι 4 στις συναντήσεις. Αυτό μας βοηθησε πολύ γιατί ακούγαμε τα ίδια πράγματα και μπορούσαμε να έχουμε μια κοινή αντιμετώπιση απέναντι στα θεματάκια της Νέλλης. Επίσης βλέποντας τον χώρο, μας έδωσε και κάποιες ιδέες π.χ που να βάλουμε το πάρκο, κλπ.
Συμφωνώ απόλυτα!!!!! Και εγώ κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου σε περίπτωση που θα παίρναμε την απόφαση να ξεκινήσουμε την εκπαίδευση της
 


vagia

Active Member
7 Μαϊου 2021
29
6
26
Δεν μπορώ να σχολιάσω την περίπτωση του να στέλνεις το σκυλάκι σου σε εκπαιδευτήριο για κάποιο χρονικό διάστημα. Ενδεχομένως να δουλεύει άσχετα αν εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Στην ουσία όμως, δεν εκπαιδεύεται το σκυλί. Εκπαιδεύεται ο Ιδιοκτήτης. Γι αυτό είναι σημαντικό να γίνεται η εκπαίδευση ΜΑΖΙ με τον ιδιοκτήτη. Εμείς πχ. εκτός απο 2-3 φορές που είχαν κάποιο μάθημα τα κορίτσια, ήμασταν και οι 4 στις συναντήσεις. Αυτό μας βοηθησε πολύ γιατί ακούγαμε τα ίδια πράγματα και μπορούσαμε να έχουμε μια κοινή αντιμετώπιση απέναντι στα θεματάκια της Νέλλης. Επίσης βλέποντας τον χώρο, μας έδωσε και κάποιες ιδέες π.χ που να βάλουμε το πάρκο, κλπ.
Γενικά για το συγκεκριμένο χώρο έχω ακούσει πολύ θετικά σχολεία και ότι κάνουν υπέροχη δουλειά και μου είπαν και πως κάποια μαθήματα γίνονται και με εμάς παρόντες κλπ ..αλλά και πάλι ...
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
961
1.073
28
@vagia Κανενας εκπαιδευτης που σεβεται τον εαυτο και τους πελατες του δεν θα σου πει ποτε να του δωσεις το σκυλι σου να στο "φτιαξει" και να στο δωσει πισω σε κανα δυμηνο. Αυτα ειναι αρχαικα πραγματα και απαγορευεται για πολλους λογους. Μπορεις να εισαι 100% σιγουρη πως το σκυλι σου θα περναει καλα εκει περα? Οκ, πες πως θα μπορεις να πηγαινεις να το βλεπεις. Και φυσικα οταν εισαι εκει θα ειναι ολα σουπερ. Ομως μπορεις να εισαι 100% σιγουρη πως δεν στο δερνει? Μπορεις να εισαι 100% σιγουρη πως δεν ειναι κανενας ψυχανωμαλος που κανει πραγματα οπως πχ να του στερει το φαγητο, να του βαζει ηλεκτρικα κολαρα και αν το αφηνει να κοιμαται στα σκατα του?
Παμε στο επομενο: Το σκυλι σου θα περασει ενα με δυο μηνες σε εναν καινουργιο χωρο, μαζι με εναν καινουργιο ανθρωπο. Θα ειναι τεραστιο σοκ να φυγει απτο σπιτι που ξερει και να παει σε ενα ξενο μερος. Ομως σιγα σιγα θα το συνηθησει. Θα αρχισει να ακουει στον εκπαιδευτη. Ομως οταν ερθει σπιτι μπορει να μην εχει την ιδια υπακοη και σε εσενα. Το θεμα ειναι το σκυλι να δει ΕΣΕΝΑ ως αφεντικο, οχι το εκπαιδευτη. Ο εκπαιδευτης πρεπει να σου δωσει εσενα τα εργαλεια που θα χρειαστεις για να μαθεις ΕΣΥ πως να φερθεις στο σκυλι.
Παμε και στο μεθεπομενο: Κυκλοφορει και το kennel cough. οπου πολλοι σκυλοι σε ενα μερος μαζι, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σου κολλησει, και μετα να τρεχεις.

εχεις το κουταβι για πολυ λιγο καιρο και μου φαινεται πως δυστυχως δεν ησουν ετοιμη, η δεν ηξερες τι θα αντιμετοπησεις. τα κουταβια ειναι φυσιολογικο και αταξιες να κανουν, και να δαγκωνουν, και ολα. παρ'ολα αυτα, επειδη εχεις και μωρο παιδι, εαν αφησεις την κατασταση να συνεχισει χωρις να βαλεις καποια ορια, τοτε στο μελλον θα καταριεσαι την ωρα και την στιγμη που δεν προσελαβες εναν εκπαιδευτη. δε σου λεω πως ενα 2 μηνων κουταβι θα μαθει με το καλημερα σας να ειναι τυπος και υπογραμμος, αλλα οσο πιο νωρις αρχισει η βασικη εκπαιδευση, τοσο το καλυτερο.