Όταν η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια...




saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Σ ευχαριστω Πετρο,
Ειναι ενα σωστο τυπικο συμβολαιο που δεν υπαρχουν επιστροφες, αποδειξεις και τα υπολοιπα που καποιοι θελουν
Ειναι αυτο ακριβως που τονιζω οτι υπαρχει, μονο υποχρεωση αντικαταστασης.
Αγαπητέ κύριε pouf κάτι δεν τονίζετε-καταλαβαίνετε σωστά!
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ειναι ενα σωστο τυπικο συμβολαιο που δεν υπαρχουν επιστροφες, αποδειξεις και τα υπολοιπα που καποιοι θελουν
Το bold μαλλον σου διεφυγε...

Παραδόθηκε στον νέο ιδιοκτήτη απότον εκτροφέα ένα κουτάβι Dogo argentino ηλικίας ….. ημερών με επίσημο όνομα …………… με αρ. ηλ. σήμανσης και με χρηματικό αντίτιμο ...........
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
προσθετω το πληρες συμφωνητικό όπως το προτείνω...
με καλή θέληση και δίνομντας σας μία αρχή...
παρτε το και τροποποιείστε σαν ιδιοκτητες ότι δεν σας αρέσει, ετοιμάστε το ανάλογα... και προτείνετε το στον επόμενο εκτροφέα που θα μιλήσετε...
δεν παέυει όπως λέτε να είναι ένα κωλόχαρτο...
η αντίδραση όμως του εκτροφέα θα σας κατευθύνει ....
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ
Σήμερα στην Πάτρα ……………
Οι κάτωθι
Α…………………………………………………………………………………… εφεξής καλούμενος ωςεκτροφέας
Β) …………………………………………………………………………εφεξής καλούμενος ως νέος ιδιοκτήτης
Συμφωνούν τα κάτωθι.
Παραδόθηκε στον νέο ιδιοκτήτη απότον εκτροφέα ένα κουτάβι Dogo argentino ηλικίας ….. ημερών με επίσημο όνομα …………… με αρ. ηλ. σήμανσης και με χρηματικόαντίτιμο ...........Το κουτάβι φέρει ηλεκτρονική σήμανση όπως προβλέπεται απότον νόμο. Συνοδεύεται από α)βιβλιάριο υγείας όπου αναφέρονται τα εμβόλια και οι αποπαρασιτώσεις που έχουνγίνει στο κουτάβι, β) πιστοποιητικό υγείας υπογεγραμμένοαπό κτηνίατρο, γ)αντίγραφο από τηνεπίσημη δήλωση γέννας στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος, δ) μεταβίβασηιδιοκτησίας 100% η οποία θα κατατεθεί από τον νέο ιδιοκτήτη στον ΚυνολογικόΌμιλο Ελλάδος ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής ιδιοκτήτη στο κουτάβι, ε)αντίγραφα αριθμού microchipτα οποία πρέπει να δηλωθούν από τον νέο ιδιοκτήτη στον κτηνιατρικό σύλλογο,όπως ο νόμος προβλέπει, στ))λίγη τροφή η οποία θα βοηθήσει για την σταδιακή μετάβαση στο νέο διαιτολόγιοτου κουταβιού
Με το παρόν ο νέος ιδιοκτήτης υποχρεούται
Α) ΟΔΗΓΙΕΣΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ Ο νέος ιδιοκτήτηςοφείλει κατά την διάρκεια ανάπτυξης του κουταβιού, να του παρέχει τροφή κατάπροτίμηση ξηρή τροφή με ποσοστό πρωτεΐνης μέχρι 28-30%. Αναλόγως της ανάπτυξηςτου κουταβιού, η τροφή μπορεί να αντικατασταθεί σε adult απότην ηλικία των 6-8 μηνών. Συνίσταταιξηρή τροφή μέχρι την ηλικία των 12 μηνών τουλάχιστον . Οποιαδήποτε συμπληρώματαδιατροφής αυτά πρέπει να δίνονται αυστηρά κάτω από τις οδηγίες του κτηνιάτρουκαι κατόπιν ιατρικών εξετάσεων. Ο νέος ιδιοκτήτης οφείλει να κοινωνικοποιήσει ως πρέπει τουλάχιστονμέχρι την ηλικία των πρώτων 12-14 μηνώντου κουταβιού απέναντι σε ανθρώπους , ζώα, αλλά και καταστάσεις τις οποίες πιθανάνα συναντήσει το κουτάβι κατά την διάρκεια ζωής του. Ο νέος ιδιοκτήτης οφείλει ναπαρέχει στο κουτάβι, 2-3 φορές ημερησίως βόλτα χρονικής διάρκειας εκάστη τοπολύ μέχρι 5 λεπτά ανά μήνα ζωής του …δηλαδή 4 μηνών 20 λεπτά βόλτα, 6 μηνών 30 λεπτά βόλτα. Οφείλεινα γνωρίζει ότι το κουτάβι και κατά την διάρκεια των πρώτων 8-10 μηνών της ζωήςτου απαγορεύεται να ανεβοκατεβαίνει σκαλοπάτια, απαγορεύεται να τρέχει σε βόλταμε ποδήλατο, απαγορεύεται ανεβοκατεβαίνει πηδώντας σε έπιπλα, καναπέδες,τραπέζια, παγκάκια, αυτοκίνητο, απαγορεύεται να παίζει ανεξέλεγκτα με άλλαενήλικα σκυλιά.
Β) ο νέος ιδιοκτήτης οφείλει να διατηρεί το κουτάβι υγιές όπως και να παρακολουθεί την υγείααυτού με τις απαραίτητες ενέργειες… (ετήσιοι εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσειςανάλογες της περιοχής διαβίωσης, ετήσιες προληπτικές αιματολογικέςεξετάσεις.) Γ) ο νέοςιδιοκτήτης οφείλει να γίνει μέλος στον Ελληνικό Όμιλο Ντόγκο Αρτζεντίνο ώστε ναενημερώνεται σωστά και υπεύθυνα για το κουτάβι το οποίο απόκτησε. Δ) ο νέοςιδιοκτήτης σε περίπτωση που θέλει να αναπαράγει το κουτάβι οφείλει ναενημερώσει τον εκτροφέα και να ζητήσει την γνώμη του. Η γνώμη του εκτροφέαείναι καθαρά συμβουλευτική κι όχι υποχρεωτική. Ε) ο νέοςιδιοκτήτης σε περίπτωση που θελήσει να προχωρήσει σε ζευγάρωμα του σκύλουυποχρεούται αυτό να γίνει σύμφωνα με τους όρους που θέτει ο Ελληνικός Όμιλος ΝτόγκοΑρτζεντίνο. Το συγκεκριμένο διασφαλίζει την υγεία του σκύλου που ζευγαρώνειαλλά και την υγεία των νέων κουταβιών που θα υπάρξουν ΣΤ) ο νέος ιδιοκτήτης οφείλει σε κάθεπερίπτωση να ενημερώνει τον εκτροφέα για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ήσυμπεριφοράς αντιμετωπίζει αμέσως με την εμφάνιση του… Ζ) ο νέος ιδιοκτήτηςοφείλει σε περίπτωση που αδυνατεί νακρατήσει τον σκύλο του, πριν προσπαθήσει να τον δώσει αλλού να ενημερώσει τονεκτροφέα. Η) Σεπερίπτωση αρσενικού σκύλου, ο εκτροφέας διατηρεί το δικαίωμα μίας δωρεάνεπίβασης του σε θηλυκιά του εκτροφείου του.
Με το παρόν ο εκτροφέας δηλώνει ότι έχει λάβει όλα τααπαραίτητα μέτρα κι εξετάσεις τα οποία ο Ελληνικός Όμιλος Ντόγκο Αρτζεντίνο καιη φυλή ορίζει έτσι ώστε τα κουτάβια τα οποία εκτρέφει να είναι υγιή. Αν όμως το κουτάβι παρουσιάσει ασθένεια εντόςτων 2 πρώτων ετών ζωής του η οποία α) είναι κληρονομική β) ο νέος ιδιοκτήτηςέχει ακολουθήσει τις οδηγίες του εκτροφέα και τις υποχρεώσεις του όπως αυτέςαπορρέουν από το παρόν και αποδεικνύονται από τις ετήσιες προληπτικέςεξετάσεις, τους αντίστοιχους εμβολιασμούς κι αποπαρασιτώσεις γ) η ασθένεια έχει ως αποτέλεσμα ο σκύλος ναμην έχει φυσιολογική ζωή, (παράδειγμα δυσπλασία ισχίου Δ - Ε) Τότε ο εκτροφέας οφείλει να αντικαταστήσει το κουτάβι ή απλά να δώσειένα κουτάβι από μελλοντική γέννα, με τηνπροϋπόθεση της στείρωσης του πρώτου κουταβιού.
Το παρόν δεσμεύει τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη και εκτροφέακαι μόνο.
Οποιαδήποτε παράβαση των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη δίνει τοδικαίωμα στον εκτροφέα να διεκδικήσει την κυριότητα του σκύλου.
Το παρόν συντάχθηκε και υπογράφηκε σε τρία αντίγραφα
Καταρχάς σε ευχαριστώ, εσένα και την @ProudtobeGreek, για υπεύθυνη και σωστή προσέγγιση χωρις αποφυγή "επίπονων" ερωτημάτων.
Εγώ όμως αν η εκτροφεας μου μου πρότεινε να υπογράψω αυτό το συμφωνητικό, θα συμφωνούσα απόλυτα με τις υποχρεώσεις μου αλλα θα διαφωνούσα σε 2 σημεια.
1ον θα ήθελα να αναγραφονται οι εξετάσεις, να υπαρχει μια λίστα δλδ
και 2ον
Δεν θα συμφωνούσα με την αντικατάσταση. Δεν είναι ελαττωματικό προϊόν ο σκύλος.
Πες οτι μου εβγαλε δυσπλασια και ήδη έχει γινει μελος της οικογενειας μου. Να τον επιστρεψω σαν σπασμενο υπολογιστη;
Για μενα είναι αδιανόητο.
Αλλα σαφως και υπαρχουν αλλοι που θα το έκαναν.
Αρα, πρεπει να υπαρχει αυτη η επιλογή αλλα κατ'εμέ καλο θα ηταν να υπαρχει και εναλλακτικη, οτι ο εκτροφέας υποχρεουται να συνεισφέρει στην θεραπεία του σκυλου αν ο ιδιοκτητης δεν δεχεται την αντικατασταση.
25% των εξοδων; 50%;
Αυτό πες μας εσύ ποιο ποσοστό σου φαίνεται δίκαιο και σωστό.
Αλλά νομίζω αυτή η επιλογή είναι απαραίτητη.
 
  • Like
Reactions: Hiraeth and saras


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Κανεις λαθος να θεωρεις οτι προσπαθω να δικαιολογησω καποιον. Η δικη θεση ηταν παντα οτι οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες.
Θα το ξαναπω. Εχεις αμφιβολιες; Μην αγορασεις!!
@betty coltrane
Είναι άλλο το ψάξιμο και η έρευνα και άλλο το να αναγκαστώ να επιστρατεύσω δικηγόρο και ντετέκτιβ για να αγοράσω καθαρόαιμο.
 






d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Δεν μου διεφυγε, δεν μπορω ομως να επικροτησω κατι που μπορει να εκθεσει το αλλον....
Ουτε εγω μπορω να επικροτησω το να μαζευει καποιος χιλιαρικα καλη πιστη και να περιμενει το Χ μαλακουλη πελατη να καθεται σουζα επειδη δεν θελει να δεσμευτει...
 
  • Like
Reactions: Hiraeth and pouf


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
@betty coltrane δεν αναφερόμουν σε σένα, το μνμ μου εκείνο ήταν απάντηση στο ακριβως προηγούμενο ποστ, οτι δεν μας ανάγκασε η ζωή να πάμε σε εκτροφέα.
Με αυτή τη λογική σωστοί πρέπει να είναι μόνο παραγωγοί τροφίμων, γιατροί και νεκροθάφτες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ας κάνουν τη δουλεια τους οπως να'ναι.

Με την δική σου άποψη δεν μπορω να διαφωνήσω. Αλλά άλλο η έρευνα κι άλλο το να πηγαίνεις σε εκτροφείς όπως σε γιάφκες τρομοκρατών.
 


pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Ουτε εγω μπορω να επικροτησω το να μαζευει καποιος χιλιαρικα καλη πιστη και να περιμενει το Χ μαλακουλη πελατη να καθεται σουζα επειδη δεν θελει να δεσμευτει...
Στο ειπα και προηγουμενως, οι λυσεις που εχεις ειναι ενας επαγγελματιας του χωρου με ΑΦΜ ή να επισκευτεις ενα πετσοπ. Δεν υπαρχει αλλη νομιμη λυση
 
  • Like
Reactions: east49


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Στο ειπα και προηγουμενως, οι λυσεις που εχεις ειναι ενας επαγγελματιας του χωρου με ΑΦΜ ή να επισκευτεις ενα πετσοπ. Δεν υπαρχει αλλη νομιμη λυση
Αυτό δεν είναι πρόβλημα του πελάτη. Είναι πρόβλημα του πωλητή.
 


pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Το προβλημα δεν ειναι ελληνικο. Πουθενα δεν δινονται αποδειξεις. Σας το εχει γραψει η Μαρια, ο East, εσεις επιμενετε. Θελετε να γινει εδω αυτο που δεν γινεται πουθενα.
Δεν προκειτε αυτο να γινει, χομπιστας ειναι ο ανθρωπος σιγα μη βαλει το κεφαλι του στον τροχο.

Οσοι επιμενουν σε αποδειξεις ξερετε που τις κοβουν, στα νομιμα πετσοπ. Επιτελους βοηθηστε να σταματησει η ερασιτεχνικη εκτροφη και η φοροδιαφυγη. Ολοι να ψωνιζουν σκυλια απο τα πετσοπ !
 
  • Like
Reactions: east49


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ακομα δεν καταλαβατε οι εμπλεκομενοι εκτροφεις οτι μετα την δικηγορεσα, την αντιμετωπιση της, αυτα που βγηκανε στην επιφανεια μετα, για την εκπροσωπιση papymill (και που θα βγουνε στο μελλον ισως, οπως ειπε ο @takisft "τα γραπτα μενουν" ) και κυριοτερα οτι δεν βγηκατε να την στειλετε στον αγυριστο και να απαιτησετε απο το νεοσυσταμενο συλλογικο σας οργανο να την εκσφενδονισει απο το ΔΣ με συνοπτικες διαδικασιες , πλεον η μπαλα ειναι στο γηπεδο σας και το κοινο (μελλοντικοι αγοραστες που θα περασουν βολτα απο εδω η θα κανουν αναζητηση στον γουγλη) σας κοιταει με περισσειο ενδιαφερον.

Και οι περισσοτεροι δεν ειναι ηλιθιοι οπως πιστευουν μερικοι.
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Δεν προκειτε αυτο να γινει, χομπιστας ειναι ο ανθρωπος σιγα μη βαλει το κεφαλι του στον τροχο.

Οσοι επιμενουν σε αποδειξεις ξερετε που τις κοβουν, στα νομιμα πετσοπ. Επιτελους βοηθηστε να σταματησει η ερασιτεχνικη εκτροφη και η φοροδιαφυγη. Ολοι να ψωνιζουν απο τα πετσοπ !
Αφου επιμενεις να το χοντραινεις:

Δεν ειναι ερασιτεχνικη, βαση νομου ειναι παρανομη.-
 
  • Like
Reactions: east49




betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@betty coltrane
Είναι άλλο το ψάξιμο και η έρευνα και άλλο το να αναγκαστώ να επιστρατεύσω δικηγόρο και ντετέκτιβ για να αγοράσω καθαρόαιμο.
@betty coltrane δεν αναφερόμουν σε σένα, το μνμ μου εκείνο ήταν απάντηση στο ακριβως προηγούμενο ποστ, οτι δεν μας ανάγκασε η ζωή να πάμε σε εκτροφέα.
Με αυτή τη λογική σωστοί πρέπει να είναι μόνο παραγωγοί τροφίμων, γιατροί και νεκροθάφτες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ας κάνουν τη δουλεια τους οπως να'ναι.

Με την δική σου άποψη δεν μπορω να διαφωνήσω. Αλλά άλλο η έρευνα κι άλλο το να πηγαίνεις σε εκτροφείς όπως σε γιάφκες τρομοκρατών.
Για να ειμαι ειλικρινης δεν καταλαβαινω το διλημμα. Αφου μιλαμε για συναλλαγες και προιοντα, ενα μονο ειναι το οπλο του καταναλωτη: