Voldog


lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Mαγειρευτο βγαινει ακριβοτερα γιατι αν πχ. παρεις ενα μπουτι κοτ. 1ον) θα το ψησεις-βρασεις κ απο 500γρ θα μεινει 300γρ και 2ον) αναγκαστικα θα αφαιρεσεις τα κοκκαλα.
Εν τελει αν εδινες ωμο θα εδινες 500γρ κ αν μαγειρευτο 200γρ στην ιδια τιμη

Τωρα εγω με 30kg σκυλο δινοντας 700γρ/μερα δινω 35-45ευρω μαξ κ ο σκυλος τρωει κοτοπουλο μπουτι,μοσχ.καρδια & στηθος, μοσχ. συκωτι, σαρδελλα, αυγα , γιαουρτι , λαχανικα.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
άσχετο αλλα γιατί το μαγειρευτό σου έρχετε τόσο φθηνά ? χοντρικά αν υπολογίζω βγαινει κατι παράπανω απο την βαρφ. Αν παρεις την φύρα που εχιε το κρεας οταν το μαγειρευεις στην καλυτερη περιπτωση είναι το 20 % του ρυζιου , μακαρονιου , γλυκοπατατας που βαεις στο μαγειρεμα. Μια ισσοροπημένη διατροφή μεγειρευτού θέλει υρω στο 60 % κρεας ζυγισμένο μαγειρεμένο.
Αυτο που λες ειναι το ιδανικο πιστευω, το 60%, αλλα δεν ειναι παντα αυτο το ποσοστο και στα δυο γευματα της ημερας, για εμενα τουλαχιστον. Μπορει πχ στο ενα γευμα το κρεας να ειναι πιο λιγο και να προσθεσω ενα αυγο ωμο, λιγο ελαιολαδο και συμπληρωμα ω3. Νομιζω γενικως οτι πανω κατω στα ιδια λεφτα παιζουν το καλο μαγειρευτο με τη μπαρφ, το μαγειρευτο υπερτερει στην πρακτικοτητα, αποθηκευσης, οτι δεν χρειαζεται να χειριζομαι δυο φορες τη μερα ωμα κρεατα και να απολυμαινω νεροχυτες, πατωματα κτλ, επισης το θεωρω πιο ασφαλες. Οικονομια κανω οταν παιρω απο τον χασαπη σκραπ, πετσες, κοκκαλα, οργανα που προερχονται και απο γουρουνι φυσικα, αυτα γινονται ασφαλη με το μαγειρεμα.
 
  • Like
Reactions: vek


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αυτο που λες ειναι το ιδανικο πιστευω, το 60%, αλλα δεν ειναι παντα αυτο το ποσοστο και στα δυο γευματα της ημερας, για εμενα τουλαχιστον. Μπορει πχ στο ενα γευμα το κρεας να ειναι πιο λιγο και να προσθεσω ενα αυγο ωμο, λιγο ελαιολαδο και συμπληρωμα ω3. Νομιζω γενικως οτι πανω κατω στα ιδια λεφτα παιζουν το καλο μαγειρευτο με τη μπαρφ, το μαγειρευτο υπερτερει στην πρακτικοτητα, αποθηκευσης, οτι δεν χρειαζεται να χειριζομαι δυο φορες τη μερα ωμα κρεατα και να απολυμαινω νεροχυτες, πατωματα κτλ, επισης το θεωρω πιο ασφαλες. Οικονομια κανω οταν παιρω απο τον χασαπη σκραπ, πετσες, κοκκαλα, οργανα που προερχονται και απο γουρουνι φυσικα, αυτα γινονται ασφαλη με το μαγειρεμα.
χαράς το κουράγιο σου, εγώ μαγείρευα για 4-5 μήνες σε ενα σκυλί που φιλοξενούσα και 3 μηνες στον λαλάκα τον δικό περσι που αποφασισε μια μερα οτι δεν θα ξαναφάει ωμό και το ειχα για μεγάλη ταλαιπωρία. Συνήθως τους φτιάχνω 10 ημερα η 15ημερα οπότε δεν μου είναι δύσκολο , ρουτίνα θα έλεγα μια ζυγαρια τα 6 πιατα και σε 5 λεπτα ετοιμα :)
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Αν δεν εχεις δικο σου (με την κυριολεκτικη σημασια της λεξης δικο σου) ζωοτροφο κολλητο, οι τιμες ειναι μακρια και αγαπημενοι αν πας σε κρεοπωλειο. Επειδη σκεφοτμαι για barf αργοτερα και εχω ατομα που εχουν παραγωγη, με συντηρητικους υπολογισμους βγαινει 30% πιο ακριβο απο σχετικα καλη ποιοτητα κροκετας. Καταψυξη εχω btw.

Η ποιοτητα ναι ειναι σαφως καλυτερη (υπο την ανωθεν προϋποθεση) αλλα η τιμη ανασταλτικος παραγοντας.
Εννοεις 30% παραπανω συγκρινοντας κολλητο παραγωγo vs καλη κροκετα; Μου φαινεται υπερβολικο. Ακομα και απο κρεοπωλειο μου φαινεται υπερβολικο. Σημασια εχει βεβαια και η τιμη της κροκετας. Αν εχεις ορεξη δωσε ενα παραδειγμα. Παντως με δικο σου παραγωγο πιστευω οτι στη χειροτερη περιπτωση θα σου βγει αρκετα φθηνοτερα το ωμο υπολογιζοντας και το ρευμα που θα σου καψει ο καταψυκτης,ο οποιος για 160 λιτρα καταψυκτη πχ ειναι 40-60 ευρω το χρονο (αναλογα παντα τη μαρκα, ενεργειακη κλαση κτλ, δεν ξερω αν το βαζετε και αυτο στην εξισωση)
δεν κανουν ουτε για ανθρωπους!
Τα πρασινα ωμα φασολακια περιεχουν φυτοαιμοσυγκολλητίνη.
Respect στο παλαιοτερο εν ενεργεια μελος (αν δεν κανω λαθος) γιατι εγραψε λεξη που στραμπουληξα τα ματια μου για να τη διαβασω!
 
  • Like
Reactions: FrenchieFan


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
χαράς το κουράγιο σου, εγώ μαγείρευα για 4-5 μήνες σε ενα σκυλί που φιλοξενούσα και 3 μηνες στον λαλάκα τον δικό περσι που αποφασισε μια μερα οτι δεν θα ξαναφάει ωμό και το ειχα για μεγάλη ταλαιπωρία. Συνήθως τους φτιάχνω 10 ημερα η 15ημερα οπότε δεν μου είναι δύσκολο , ρουτίνα θα έλεγα μια ζυγαρια τα 6 πιατα και σε 5 λεπτα ετοιμα :)
Θελει δουλεια σιγουρα, αλλα κι αυτο ειναι ρουτινα μετα απο λιγο οπως λες και με την μπαρφ, πολλες φορες ειναι και για τους δυο και προσθετω αλατι, πιπερι στο δικο μου μετα. Ερεψα με τον μαγκα που αποφασισε μια ωραια μερα οτι τα θελει μαγειτευτα:ROFLMAO:
 
  • Like
Reactions: vek


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σωστα συνηθεια ειναι το μαγειρεμα. Δεν ειναι κατι που το κανεις και καθε μερα. Εγω το κανω καθε 15-20 μερες. Παιζει ρολο και ο σκυλος βεβαιως γιατι αλλο να μαγειρευεις για εναν ηλικιωμενο σκυλο 15 κιλων και αλλο για εναν νεαρο που ζυγιζει 35-40 κιλα, αλλοι χρονοι, αλλες ποσοτητες, παραπανω χορος αποθηκευσης κτλ.
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Εννοεις 30% παραπανω συγκρινοντας κολλητο παραγωγo vs καλη κροκετα; Μου φαινεται υπερβολικο. Ακομα και απο κρεοπωλειο μου φαινεται υπερβολικο. Σημασια εχει βεβαια και η τιμη της κροκετας. Αν εχεις ορεξη δωσε ενα παραδειγμα. Παντως με δικο σου παραγωγο πιστευω οτι στη χειροτερη περιπτωση θα σου βγει αρκετα φθηνοτερα το ωμο υπολογιζοντας και το ρευμα που θα σου καψει ο καταψυκτης,ο οποιος για 160 λιτρα καταψυκτη πχ ειναι 40-60 ευρω το χρονο (αναλογα παντα τη μαρκα, ενεργειακη κλαση κτλ, δεν ξερω αν το βαζετε και αυτο στην εξισωση)

Κροκετα Brit Care Adult Salmon & Potato 300gr/day 1.05€/day

Barf χρειαζομαι 750-800γρ την ημερα

Αρα 550γρ κρεας/κοκκαλο + 200γρ υπολοιπα

Το φθηνοτερο αποδεκτο για εμενα κρεας ειναι κοτοπουλο ολοκληρο, αμα ειναι να δωσω μονο λαιμους βρισκω παμφθηνα αλλα 60% κοκκαλο δεν λεει.

Μεση τιμη εδω ειναι ~2.5€/kg.
Χοιρινο στα ~3€/kg
Μοσχαρι ~4€

Παλι μεσοσταθμηκα αν βαλουμε μια τιμη 3€/kg ~θελω 1,5€/day για κρεας. Τα υπολοιπα δεν τα βαζω θεωρω την αξια τους ελάχιστη οπως και το ρευμα που ανεφερες μιας και ο καταψηκτης λειτουργει ετσι και αλλιως.

Βλεπως να αναφερεται οτι barf βγαινει πιο φθηνα και αναρωτιεμαι πως. Ειτε εγω βρισκω την κροκετα φθηνα, ειτε εσεις τα κρεατα φθηνα. Τινω στο δευτερο.

Βεβαια μιλαμε παντα για κρεατα ανθρωπινης καταναλωσης και μαλιστα τα κοτοπουλα/μοσχαρια ειναι ελευθερας βοσκης και τα χοιρινα ταισμενα με καρπους και τα ελαχιστα δυνατα φαρμακα. Θα μου πεις γιατι δεν παινρεις τυποποιημενα, καλυτερη ποιοτητα ειναι η κροκετα; Οχι δεν ειναι αλλα αν συμπεριλαβεις και την εξτρα μανουρα, προετοιμασια, χωρο αποθηκευσης κοκ, μικρο το κακο.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Κροκετα Brit Care Adult Salmon & Potato 300gr/day 1.05€/day

Barf χρειαζομαι 750-800γρ την ημερα

Αρα 550γρ κρεας/κοκκαλο + 200γρ υπολοιπα

Το φθηνοτερο αποδεκτο για εμενα κρεας ειναι κοτοπουλο ολοκληρο, αμα ειναι να δωσω μονο λαιμους βρισκω παμφθηνα αλλα 60% κοκκαλο δεν λεει.

Μεση τιμη εδω ειναι ~2.5€/kg.
Χοιρινο στα ~3€/kg
Μοσχαρι ~4€

Παλι μεσοσταθμηκα αν βαλουμε μια τιμη 3€/kg ~θελω 1,5€/day για κρεας. Τα υπολοιπα δεν τα βαζω θεωρω την αξια τους ελάχιστη οπως και το ρευμα που ανεφερες μιας και ο καταψηκτης λειτουργει ετσι και αλλιως.

Βλεπως να αναφερεται οτι barf βγαινει πιο φθηνα και αναρωτιεμαι πως. Ειτε εγω βρισκω την κροκετα φθηνα, ειτε εσεις τα κρεατα φθηνα. Τινω στο δευτερο.

Βεβαια μιλαμε παντα για κρεατα ανθρωπινης καταναλωσης και μαλιστα τα κοτοπουλα/μοσχαρια ειναι ελευθερας βοσκης και τα χοιρινα ταισμενα με καρπους και τα ελαχιστα δυνατα φαρμακα. Θα μου πεις γιατι δεν παινρεις τυποποιημενα, καλυτερη ποιοτητα ειναι η κροκετα; Οχι δεν ειναι αλλα αν συμπεριλαβεις και την εξτρα μανουρα, προετοιμασια, χωρο αποθηκευσης κοκ, μικρο το κακο.
Εξαρταται το μετρο συγκρισης παντα. Αλλο να συγκρινεις με ξηρα τροφη που κανει ~40€ και αλλο ~70€. Στην πρωτη περιπτωση θα σου βγει ακριβοτερα και στη δευτερη φτηνοτερα.

Εγω οπως εχω ξαναπει για ενα σκυλο 15 κιλων ξοδευω γυρω στα 20€ πανω κατω για μαγειρευτο. Μου ερχεται κατι λιγοτερο σε σχεση με την κροκετα σε τσουβαλι των 15 κιλων,
Η διαφορα δεν ειναι μεγαλη ομως τρωει μονο ψαχνο, εντοσθια και λαχανικα απολυτως ελεγχομενα, στο μετρο του δυνατου, και φρεσκομαγειρεμενα.

Αν παω σε μικροτερες συσκευασιες της ιδιας ξηρας τροφης η ψαλιδα μεγαλωνει υπερ του μαγειρευτου γιατι η μικροτερη συσκευασια ειναι αναλογικα και πιο ακριβη.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καθε φορα που διαβαζω ενα θεμα σαν κι αυτο, κ ειδικα αν αναφερθει το θεμα της.... "φυσικης διατροφης" κ η σχεση "λυκου κ σκυλου" δεν μπορω παρα να ρωτησω, με αυτα τα επιχειρηματα πως γινεται να δινετε κιμα κ να αφαιρειτε τα κοκκαλα;;;
Που στην φυση ο σκυλος ο λυκος η οποιο αλλο ζωο τρεφεται με παρομοιο τροπο, τρωει αλεσμενη τροφη κ αφαιρει τα κοκκαλα;;;
 






lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Καθε φορα που διαβαζω ενα θεμα σαν κι αυτο, κ ειδικα αν αναφερθει το θεμα της.... "φυσικης διατροφης" κ η σχεση "λυκου κ σκυλου" δεν μπορω παρα να ρωτησω, με αυτα τα επιχειρηματα πως γινεται να δινετε κιμα κ να αφαιρειτε τα κοκκαλα;;;
Που στην φυση ο σκυλος ο λυκος η οποιο αλλο ζωο τρεφεται με παρομοιο τροπο, τρωει αλεσμενη τροφη κ αφαιρει τα κοκκαλα;;;
O κιμας της μπαρφ εχει κανονικα κοκκαλο μεσα.
Αλλα ποιος ειπε οτι αφαιρουμε τα κοκκαλα ακομα κ κιμα να μη δεν δινουμε?
 
  • Like
Reactions: Amaliaz and vek


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Η συνταγή ποια ήταν ; Δηλαδή τι περιείχε ;
Καλησπέρα, κάλιο αργά παρά ποτέ που λένε, η απάντηση.
Λοιπόν, όταν κατεβαίνω αγορά για κρέατα, ζητάω από τον κρεοπώλη και μου δίνει διάφορα κομμάτια από μοσχάρι, αρνί, χοιρινό κλπ
Αφου τα καθαρίσω απο λίπη και κόκκαλα, τα βράζω σε μία κατσαρόλα για 15 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά, ρίχνω μέσα, μπρόκολο και καρότα.
Αφού βράσουν, τα βάζω όλα μαζί στο μπλέντερ και τα κάνω κυμά. (μαζί και το μπρόκολο και τα καρότα)
Επίσης βράζω αυγά.
Υπολογίζω στην μερίδα (2 μερίδες την ημέρα), περίπου 350 γραμ κρέας, 100 γραμμάρια καρότα/μπρόκολο, μισό αυγό, μία μεγάλη κουταλιά γιαούρτι (την ώρα που του το σερβίρω), και λίγο ελαιόλαδο.
Σύνολο βάρους μερίδας περίπου 500+ γραμμάρια, 2 μερίδες την ημέρα για 37-38 κιλά σκύλο.
* Το τσόφλι απο το αυγό δεν το πετάμε. Το κάνουμε σκόνη και το ρίχνουμε μέσα. Είναι η σωστή αναλογία ασβεστίου, αντί για κόκκαλα.

Δεν χρειάζεται να σας πω, ότι αφού τελειώσει το φαγητό του, θα γλύψει τουλάχιστον 3 φορές όλο το μπολ μετά..
 
  • Like
Reactions: saras




joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Καλησπέρα, κάλιο αργά παρά ποτέ που λένε, η απάντηση.
Λοιπόν, όταν κατεβαίνω αγορά για κρέατα, ζητάω από τον κρεοπώλη και μου δίνει διάφορα κομμάτια από μοσχάρι, αρνί, χοιρινό κλπ
Αφου τα καθαρίσω απο λίπη και κόκκαλα, τα βράζω σε μία κατσαρόλα για 15 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά, ρίχνω μέσα, μπρόκολο και καρότα.
Αφού βράσουν, τα βάζω όλα μαζί στο μπλέντερ και τα κάνω κυμά. (μαζί και το μπρόκολο και τα καρότα)
Επίσης βράζω αυγά.
Υπολογίζω στην μερίδα (2 μερίδες την ημέρα), περίπου 350 γραμ κρέας, 100 γραμμάρια καρότα/μπρόκολο, μισό αυγό, μία μεγάλη κουταλιά γιαούρτι (την ώρα που του το σερβίρω), και λίγο ελαιόλαδο.
Σύνολο βάρους μερίδας περίπου 500+ γραμμάρια, 2 μερίδες την ημέρα για 37-38 κιλά σκύλο.
* Το τσόφλι απο το αυγό δεν το πετάμε. Το κάνουμε σκόνη και το ρίχνουμε μέσα. Είναι η σωστή αναλογία ασβεστίου, αντί για κόκκαλα.

Δεν χρειάζεται να σας πω, ότι αφού τελειώσει το φαγητό του, θα γλύψει τουλάχιστον 3 φορές όλο το μπολ μετά..
Συμπληρωματικά στην συνταγή να πω πως ίσως να καθαρίζεται πιο ευκολα το κρέας από τα κόκκαλα βρασμένο και πως μπορείς να τα βραζεις σε μετρημένο νερό και να ρίχνεις λιγο ρύζι στο τέλος για να μαζέψει τα υδατοδιαλυτά στοιχεία.
Πχ βρασε 3 κιλά κρέας σε 4 ποτήρια νερό (σκεπασμένη κατσαρόλα)και μετά ρίξε μισό ποτήρι ρύζι.
 
  • Like
Reactions: saras


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
H voldog, άνοιξε καινούργιο χώρο/κατάστημα με καινούργιες συνταγές, (σου φτιάχνει και κατά παραγγελία) κλπ. Δοκίμασε κανείς; Έχετε άποψη;
 


Lamprini4pet

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2017
27
88
48
Εγω εχω την χειρότερη εμπειρία με την εν λόγω εταιρεία.. Ο σκυλος μου χεζει ασβέστη κυριολεκτικά. Ειδικα με το αρνι,το οποίο ειμαι σίγουρος οτι ειναι μονο απο κεφαλια. Το απλο κοτόπουλο χωρις λαχανικα κ όργανα δεν βαζουν πλαταρια αλλα λαιμους οπως οι ίδιοι μου είπαν, οποτε μιλαμε για 60-70% κοκκαλο! Καλύτερα να δεις καποια αλλη εταιρεία.. Αν βέβαια εισαι διατεθειμένος να προσθετεις καθαρό κρεας οκ.

Οσους γνωριζω εγκατελειψαν την εταιρεια γι αυτον ακριβως τον λογο , κοκκαλο σε αισχρη ποσοτητα
 
  • Like
Reactions: Hlianna