Σκύλος Καλός Πολίτης


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
To πρόγραμμα “Canine Good Citizen Test” ισχύει σε πολλές χώρες σαν εξέταση καλής συμπεριφοράς όλων των σκύλων (καθαρόαιμων και ημίαιμων). Είναι απλη εξεταση δημόσιας συμπεριφοράς, που απαντά στην απαίτηση της σύγχρονης κοινωνίας, ιδίως αστικής, ο σκύλος να μην δημιουργεί προβλήματα. Αναπτύσσει την υπευθυνότητα των κυνοφίλων και καταργεί τις διακρίσεις. Καταργεί πολλά επιχειρήματα της «κυνοφοβίας» και προσελκύει νέους στο χώρο, αφού ο καθένας είναι υπερήφανος να έχει ένα «σκύλο-καλό πολίτη».
Σκοπός του Προγράμματος είναι να προβάλλει το γεγονός ότι ο σκύλος μπορεί και πρέπει να είναι αξιοσέβαστο μέλος της κοινωνίας.
Για να παρουν το Πιστοποιητικό του Προγράμματος, οι σκύλοι πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις παρακατω ασκησεις.


Άσκηση 1: Αποδοχή προσέγγισης από φιλικό άγνωστο πρόσωπο

Η άσκηση εξετάζει αν ο σκύλος επιτρέπει σε ένα φιλικό άγνωστο άτομο να πλησιάσει και να μιλήσει στον χειριστή του. Ο εξεταστής πλησιάζει βαδίζοντας το σκύλο και το χειριστή και χαιρετά τον χειριστή με φιλικό τρόπο, αγνοώντας την παρουσία του σκύλου. Εξεταστής και χειριστής ανταλλάσσουν χειραψία και συνομιλούν. Ο σκύλος δεν πρέπει να εκδηλώσει δυσαρέσκεια ούτε φόβο απέναντι στον άγνωστο.
Άσκηση 2: Αποδοχή αγγίγματος από άγνωστο φιλικό πρόσωπο σε καθιστή θέση
Η άσκηση εξετάζει αν ο σκύλος θα δεχτεί το άγγιγμα από ένα άγνωστο φιλικό πρόσωπο. Με το σκύλο καθισμένο στο πλάι του χειριστή, ο εξεταστής χαϊδεύει το σκύλο στο κεφάλι και το σώμα. Ο χειριστής μπορεί να μιλάει στο σκύλο του κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ο σκύλος μπορεί να σταθεί καθώς ο εξεταστής τον χαϊδεύει. Δεν πρέπει να εκδηλώσει φόβο ή αντιπάθεια.
Άσκηση 3: Αξιολόγηση της εμφάνισης & της δεκτικότητας στην περιποίηση
Η άσκηση εξετάζει αν ο σκύλος δέχεται την εξέταση και τις περιποιήσεις από τρίτους, επιτρέποντας π.χ. στον κτηνίατρο, τον κουρέα ή κάποιο φίλο του χειριστή του να τον αγγίξει με σκοπό να εξετάσει την φυσική του κατάσταση. Επίσης αξιολογεί την φροντίδα και την σχετική υπευθυνότητα του κατόχου προς το σκύλο του.
Ο εξεταστής εξετάζει αν ο σκύλος είναι καθαρός και φροντισμένος. Ο σκύλος πρέπει να εμφανίζει όλα τα σημάδια της καλής υγείας (σωστό βάρος, καθαρός, περιποιημένος και ευδιάθετος). Ο χειριστής πρέπει να έχει μαζί του την χτένα ή την βούρτσα με την οποία συνήθως περιποιείται το τρίχωμα του σκύλου του. Ο εξεταστής χτενίζει ή βουρτσίζει το σκύλο απαλά και με ήρεμες κινήσεις, εξετάζει τα αυτιά και σηκώνει μία-μία τις πατούσες του.
Ο σκύλος δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε συγκεκριμένη στάση κατά την εξέταση και ο χειριστής μπορεί να του μιλά, να τον ενθαρρύνει και να τον επαινεί σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.
Άσκηση 4: Περίπατος με τον χειριστή
Η άσκηση εξετάζει αν ο χειριστής έχει τον έλεγχο του σκύλου του. Ο σκύλος μπορεί να βρίσκεται είτε στο δεξί είτε στο αριστερό πλευρό του χειριστή. Η θέση του σκύλου δεν πρέπει να δημιουργεί αμφιβολίες ότι προσέχει το χειριστή του και ανταποκρίνεται στις κινήσεις του και στις αλλαγές κατεύθυνσης. Ο σκύλος δεν απαιτείται να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένος με το χειριστή ούτε να κάθεται κάθε φορά που αυτός σταματά.
Ο εξεταστής μπορεί να υποδείξει στο χειριστή μια προκαθορισμένη διαδρομή ή να τον καθοδηγήσει με προφορικές εντολές. Θα πρέπει απαραίτητα να γίνει μία αριστερή στροφή, μια δεξιά στροφή και μία μεταβολή, με τουλάχιστον μία ενδιάμεση στάση στη διάρκεια της πορείας και μία ακόμη στο τέλος. Ο χειριστής μπορεί να μιλάει στο σκύλο του, να τον ενθαρρύνει ή να του δίνει παραγγέλματα με κανονικό τόνο φωνής. Ο χειριστής μπορεί να βάλει το σκύλο του να καθήσει στις ενδιάμεσες στάσεις, αν αυτό του ζητηθεί.
Άσκηση 5: Πέρασμα ανάμεσα σε ομάδα ανθρώπων
Η άσκηση εξετάζει αν ο σκύλος μπορεί να κινηθεί ήρεμα ανάμεσα σε πεζούς και βρίσκεται υπό έλεγχο σε δημόσιους χώρους. Ο σκύλος και ο χειριστής περπατούν μαζί και περνούν δίπλα σε αρκετά πρόσωπα (τουλάχιστον τρία). Ο σκύλος μπορεί να εκδηλώνει κάποιο βαθμό ενδιαφέροντος για τους ανθρώπους που συναντά αλλά πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει ήρεμα δίπλα στο χειριστή του, χωρίς να φανερώνει υπερβολική έξαψη, ή φόβο, ή αντιπάθεια. Ο χειριστής μπορεί να μιλά και να ενθαρρύνει ή να επαινεί το σκύλο σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Ο σκύλος δεν πρέπει να τραβάει με δύναμη τον οδηγό του ούτε να πηδάει πάνω στους περαστικούς.
Άσκηση 6: Εντολή «κάτσε» / «κάτω», «μείνε»
Η άσκηση εξετάζει αν ο σκύλος έχει πειθαρχία, υπακούει τις εντολές και παραμένει στις θέσεις που του υποδεικνύει ο χειριστής του («κάτσε» ή «κάτω», ότι προτιμάει ο χειριστής).
Πριν την εξέταση, ooδηγός περιπάτου του σκύλου αντικαθίσταται από σχοινί μήκους 7 μέτρων. Ο χειριστής μπορεί να αφιερώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και περισσότερες από μία εντολές προκειμένου ο σκύλος να καθήσει και μετά να ξαπλώσει. Ο εξεταστής πρέπει να αξιολογήσει αν ο σκύλος ανταποκρίνεται στις εντολές. Ο χειριστής μπορεί να ακουμπήσει το σκύλο και να τον βάλει στην εντεταλμένη θέση.
Όταν το ζητήσει ο εξεταστής, ο χειριστής δίνει στο σκύλο την εντολή «μείνε» και βαδίζει αντίθετα σε όλο το μήκος του σχοινιού, κάνει μεταβολή και επιστρέφει στο σκύλο με κανονικό ρυθμό βήματος. Ο σκύλος πρέπει να παραμείνει στη θέση του (μπορεί να αλλάξει ελαφρά στάση) μέχρι ο εξεταστής να πει στο χειριστή να απαλλάξει το σκύλο.
Άσκηση 7: Εντολή «έλα»
Αυτή η άσκηση εξετάζει αν ο σκύλος έρχεται με προθυμία όταν τον καλεί ο χειριστής του. Ο χειριστής απομακρύνεται δέκα βήματα από το σκύλο, γυρίζει προς το μέρος του και τον καλεί κοντά του. Ο χειριστής μπορεί να ενθαρρύνει τον σκύλο να έλθει.. Οι χειριστές μπορούν να επιλέξουν εάν θα δώσουν στους σκύλους τους την εντολή «μείνε» ή «περίμενε» ή απλώς να απομακρυνθούν από το σκύλο χωρίς να του δώσουν εντολή.
Άσκηση 8: Αντίδραση προς άλλους σκύλους
Η άσκηση εξετάζει αν ο σκύλος μπορεί να συμπεριφερθεί κοινωνικά και ήρεμα σε σχέση με άλλους σκύλους. Δύο χειριστές με τους σκύλους τους πλησιάζουν μεταξύ τους από απόσταση 7-10 μέτρων, σταματούν, ανταλλάσσουν χειραψία και συνομιλούν φιλικά, συνεχίζοντας να βαδίζουν μαζί για ακόμη 3-4 μέτρα. Οι σκύλοι δεν πρέπει να εκδηλώσουν έντονο ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλο.
Άσκηση 9: Αντίδραση προς εξωτερικό ερέθισμα
Η άσκηση εξετάζει αν ο σκύλος διαθέτει αυτοκυριαρχία σε όλες τις καταστάσεις, όταν αντιμετωπίζει συνηθισμένα εξωτερικά ερεθίσματα. Ο εξεταστής επιλέγει και παρουσιάζει δύο διαφορετικά ερεθίσματα. Η μορφή των ερεθισμάτων μπορεί να είναι: μία καρέκλα που πέφτει στο έδαφος, ένα συρόμενο καρότσι με ρόδες που περνάει κοντά στο σκύλο, κάποιος που τρέχει μπροστά στο σκύλο, ένα μπαστούνι ή μία πατερίτσα που πέφτει στο έδαφος.
Ο σκύλος μπορεί να εκφράσει φυσικό ενδιαφέρον και περιέργεια για το γεγονός και / ή να δείξει κάποιο ξάφνιασμα, αλλά δεν πρέπει να πανικοβληθεί, ούτε να προσπαθήσει να τρέξει μακριά ή να εκδηλώσει επιθετικότητα. Ο χειριστής μπορεί να μιλάει στο σκύλο και να τον ενθαρρύνει ή να τον επαινεί στη διάρκεια της άσκησης.
Άσκηση 10: Αποχωρισμός υπό επιτήρηση
Η άσκηση εξετάζει αν ο σκύλος μπορεί να παραδοθεί για επίβλεψη σε ένα έμπιστο πρόσωπο, αν χρειαστεί, παραμένοντας ήρεμος και με καλή συμπεριφορά. Οι εξεταστές μπορούν να πουν στον χειριστή κάτι σαν «θέλετε να προσέχω τον σκύλο σας;» Μετά παίρνουν τον οδηγό του σκύλου στο χέρι τους. Ο χειριστής φεύγει και παραμένει εκτός οπτικού πεδίου του σκύλου για τρία λεπτά. Ο σκύλος δεν χρειάζεται να παραμείνει στην ίδια θέση αλλά δεν πρέπει να γαυγίζει ασταμάτητα, να κλαίει, να βηματίζει νευρικά πάνω-κάτω ή να εκδηλώνει κάτι περισσότερο από ελαφριά δυσφορία ή νευρικότητα.

 


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Εξοπλισμός
Όλες οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται με το σκύλο δεμένο στον οδηγό του (λουρί περιπάτου). Ειδικά εκπαιδευτικά περιλαίμια όπως πνίχτες ή «χάλτι» κεφαλής δεν επιτρέπονται.
Ενθάρρυνση
Οι ιδιοκτήτες / χειριστές των σκύλων μπορούν να επαινούν και να ενθαρρύνουν τους σκύλους τους καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων. Η ανταμοιβή με τη μορφή φαγητού δεν επιτρέπεται, ούτε τα παιχνίδια όπως μπαλάκια, παιχνίδια που κάνουν θόρυβο κλπ.
Αποτυχίες – Αρνήσεις
Ο σκύλος που θα εκδηλώσει άρνηση στην εκτέλεση κάποιας άσκησης βαθμολογείται ως αποτυχών. Η μόνη εξαίρεση είναι ότι επιτρέπεται η άρνηση (αποτυχία) στην άσκηση 10, αλλά μόνο όταν η εξέταση γίνεται σε υπαίθριο χώρο. (Εννοείται ότι σκύλος επιτυγχάνει και περνάει το «τεστ» -αν βεβαίως έχει επιτύχει σε όλες τις άλλες ασκήσεις- ακόμα και αν δείξει περισσότερη από την φυσιολογική ανησυχία στην άσκηση 10, αποτυγχάνοντας στην συγκεκριμένη άσκηση όταν αυτή διεξάγεται σε υπαίθριο χώρο). Ο σκύλος που γρυλίζει, επιτίθεται, δαγκώνει ή προσπαθεί να δαγκώσει άνθρωπο ή άλλο σκύλο απορριπτεται.



τι πιστευετε? :)
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό να υπήρχε ένα τέτοιο πρόγραμμα στη χώρα μας. Θα έκανε τους ιδιοκτήτες πιο υπεύθυνους και τα σκυλιά ευρύτερα αποδεκτά σε δημόσιους χώρους. Θα μπορούσες π.χ. να έχεις πρόσβαση σε δημόσιους χώρους έχοντας good citizen award. Στην Αγγλία υπάρχουν επίπεδα (bronze, silver, gold) και οι ασκήσεις δεν είναι τόσο δύσκολες όσο αυτές που παραθέτεις. Έχουνε να κάνουνε περισσότερο με υπακοή και λιγότερο με συμπεριφορά.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ απόλυτα με την Noela! Κατά τα άλλα, πολύ καλό το όνειρο για να βγει αληθινό σε αυτή τη χώρα…:(
 






Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
θα το ακολουθούσε αυτός που θα ενδιαφερόταν να παίρνει το σκυλί του παντού, για να έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσιους χώρους. Θα γίνονταν ομαδικά μαθήματα σε αίθουσες σε χαμηλό κόστος, όπως γίνεται και στις "πολιτισμένες" χώρες.
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ωραια θα τανε ναι.. αλλα το 10 γιατι χρειαζεται? θα κοβομασταν:(
ολα τα αλλα ναι, αλλα το 10 δεν ειναι απαραιτητο..
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αοριστίες του στυλ ετσι γίνετε στην Αγγλία και ετσι γίνετε στην Φινλανδία με αφήνουν ΑΔΙΑΦΟΡΟ

ΠΟΥ θα του επιτραπει η είσοδος ???

στο πάρκο και στην παραλία που ο κάθε μάγκας βάζει μια ταμπέλα επειδή ετσι γουστάρει ??????

στα ΜΜΜ που απαγορεύουν την εισοδο σε σκύλους οδηγούς τυφλών ????

ποιος ενδιαφέρετε να πάρει παντού το σκυλί του ???

αυτός που ζητάει συμβουλές από ενα φόρουμ όταν εχει πρόβλημα και νδεν πάει σε επαγγελματία όταν πρέπει γιατί είναι επίσης μάγκας και τα ξέρει όλα????

οι αιθουσες αυτές που ακριβώς βρίσκοντε και καθόρισε και το χαμηλό κόστος

στην Ελλάδα ζητάνε 100 ευρώ το μήνα για να πηγαίνεις σε κάποιον όμιλο όταν στο εξωτερικό το κόστος είναι 1-2 ευρώ η φορά

ξανακάνω την ερώτηση λοιπόν

στην ΕΛΛΆΔΑ τι χρησιμοτητα θα είχε?????

ποιος θα το εκανε???????
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
. Θα γίνονταν ομαδικά μαθήματα σε αίθουσες σε χαμηλό κόστος, όπως γίνεται και στις "πολιτισμένες" χώρες.
Σωστά! Αυτές είναι οι τιμές για ομαδικά μαθήματα στη σχολή που πάω

  • Puppy class €70 4 μαθήματα
  • βασική υπακοή €188 10 μαθήματα
  • υπακοή συνέχεια €100 8 μαθήματα
  • υπακοή προχωρημένοι €165 το χρόνο
  • agility αρχάριοι €175 20 εβδομάδες 40 μαθήματα
  • agility προχωρημένοι €175 το χρόνο
+ ότι αναγκάζονται ν ασκηθούν με περισσότερους ερεθισμούς
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δεν εννοούσα απλά να γίνει μόνο του αλλά σε συνδυασμό με το κράτος. Να υπήρχε και η ανάλογη νομοθεσία που θα είναι πάνω από τη ταμπέλα του κάθε 'μάγκα'. Ένας σκύλος με 'τρόπους" θα ήταν αποδεκτός. Πιστεύω ότι αρκετός κόσμος θα θελε να συνοδεύεται από το σκυλί του σε περισσότερα μέρη από ότι έχει το δικαίωμα σήμερα. Φυσικά και θα υπάρχουν κι αυτοί που τα έχουν στα μπαλκόνια. Τις αίθουσες τις νοικιάζουν εκπαιδευτές που διοργανώνουν τα μαθήματα. Χαμηλό κόστος εννοώ κάτι του επιπέδου 200 ευρώ, όταν εδώ χρειάζεσαι τουλάχιστον 600-800 ευρώ για εκπαίδευση σε βασική υπακοή. Σκοπός για μένα θα ήταν να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι η εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια ή μόνο για τα δύσκολα σκυλιά, αλλά ένας τρόπος να συνυπάρχουμε αρμονικά Τέλος, εγώ στο club που έχω γραφτεί πληρώνω 50 ευρώ το μήνα + 20 για τον δεύτερο σκύλο.
 




FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Το προγραμμα ξεκινησε το 1989 στις ΗΠΑ με σκοπο να προωθησει και να προβαλλει την υπευθυνη κυνοφιλια και να ενθαρρυνει την εκπαιδευση των σκυλων.

Απο το ξεκινημα του εχει γινει μοντελο για παρομοια προγραμματα σε ολο τον κοσμο, αποτελει τη βαση εξετασης σκυλων θεραπειας και βαση εκκινησης για την εκπαιδευση υπακοης.

Το προγραμμα εχει επισης συμβαλλει σημαντικα στη μειωση επιθεσεων απο σκυλους σε ανθρωπους.

Επειδη δεν περιοριζεται μονο στα καθαροαιμα προσελκυει νεους στον κυνοφιλικο χωρο, κατοχυρωνει τη θεση του σκυλου στην κοινωνια και διδασκει στο κοινο υπευθυνη συμπεριφορα. Μεσα απο επιδειξεις σκυλου – καλου πολιτη στα σχολεια διδασκονται τα παιδια και οι νεοι τις ευθυνες και τις υποχρεωσεις τους απεναντι στο σκυλο.

Μπορει να διδαχτει απο οποιοδηποτε εκπαιδευτη κανει βασικη υπακοη και γινεται και ομαδικα με μικρο κοστος.

Στην Ελλαδα μπορει να το ξεκινησει εκπαιδευτης / εκπαιδευτες και οοοταν τσιμπησει ο ΚΟΕ.......θα ακολουθησει καποια στιγμη (μιλαμε για βαθος χρονου...) και το κρατος...
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Στην Ελλαδα μπορει να το ξεκινησει εκπαιδευτης / εκπαιδευτες και οοοταν τσιμπησει ο ΚΟΕ.......θα ακολουθησει καποια στιγμη (μιλαμε για βαθος χρονου...) και το κρατος...
γιατι να το κανουμε εμεις εδω? τι ακριβως προβληματα αντιμετωπιζουμε ωστε αυτο να εχει θεση?

οπου το εκαναν το εκαναν γιατι ειχαν μεγαλο προβλημα με τις επιθεσεις. εδω καλος η κακος δεν εχουμε τετοιο προβλημα.

απο την αλλη ξερωντας την ελληνικη πραγματικοτητα προβλεπω οτι με 100 ευρω θα μου το εφερναν σπιτι
 


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Το εκαναν χωρες ηδη προηγμενες που εχουν λιγοτερη αναγκη απο μας να κατοχυρωσουν το σκυλο στη συνειδηση του κοσμου, παρολ' αυτα

το εκαναν για να προωθησουν την υπευθυνη σχεση ανθρωπου-σκυλου
για να ενθαρρυνουν τον κοσμο να εκπαιδευει τους σκυλους του τουλαχιστο στη βασικη υπακοη
για να προσελκυσουν στην κυνοφιλια νεους ανθρωπους που εχουν και ημιαμα
για να σιγασουν τις επιθεσεις των κυνοφοβων και τις προκαταληψεις της τοπικης αυτοδιοικησης
για να γινονται δεκτοι οι σκυλοι - καλοι πολιτες σε ολο και περισσοτερους χωρους
για να γινει ολοενα και πιο αποδεκτη η εικονα του εκπαιδευμενου σκυλου με καλη συμπεριφορα απο το κρατος και το πλατυ κοινο...

αν αυτα τα προβληματα τα εχει λυσει η Ελλαδα τοτε οχι, δεν χρειαζεται ...
 
Last edited:


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ρε αν δεν είχαμε μπεί στην ΕΟΚ και αργότερα στην ΕΕ θα είμασταν πολύ πολύ πιό χάλια απο τώρα...μπορείτε να το φανταστείτε???πολύ πιο χάλια κι απο τώρα....

το Σκύλος καλός πολίτης ευχομαι να το δω πριν κλείσω τα ματάκια μου να γίνεται και στην Ελλάδα-θα αποδυκνείει ότι και το κράτος ασχολείται με τον σκύλο στην Ελλάδα.
Αρα αφού θα αχολείται με τον σκύλο θα μπορούμε άνετα να πιστεψουμε ότι θα ασχολείται και με πολλά άλλα που αξίζουν
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν περιμένουμε το σήμα από το AKC για το πότε ακριβώς θα μας στείλουν τον εξεταστή τους στο φροντιστήριο του Μουφ! Ο φροντιστής είπε ότι θα κάνουν εξετάσεις είτε το ερχόμενο σαββατοκύριακο ή το μεθεπόμενο!! Ούτε Πανελλαδικές να ξανάδινα!! Για να μην πατώσουμε θα πρέπει να τον τρελλάνω στο τρέξιμο πάλι. Μου είπαν μάλιστα ότι εκτός από τις κανονικές δοκιμασίες που παραθέσατε και σεις σ' αυτό το νήμα, θα έχουν και την εξής κουφότατη: πρέπει, λέει, να φέρω το Μουφ πλυμένο, βουρτσισμένο και αρωματισμένο, με καλοκομμένα τα νύχια του, χωρίς ΙΧΝΟΣ τσίμπλας και με καθαρά αυτιά διότι ψάχνουν για κακοσουλούπωτα σκυλιά και έτσι και βρουν έναν κόμπο ή μπέρδεμα ή τσιμπούρι κόβεσαι αμέσως!!:shock: Η λογική είναι ότι εφόσον ο σκύλος πάει για καλός πολίτης, ουσιαστικά κρίνουν το χαρακτήρα και το ταμπεραμπέντο του. Αν είναι κακοφροντισμένος αυτό σημαίνει ενδεχομένως ότι είναι τόσο άγριος που δεν αφήνει τον ιδιοκτήτη του να πλησιάσει με τη βούρτσα και επομένως ό,τι εξετάσεις δώσει θα είναι στημένες στην καλύτερη περίπτωση!!!!! Μου φαίνεται θα πρέπει μέχρι και την αναπνοή του να αρωματίσω με λεβάντες...:rolleyes:

ΑΓΩΝΙΑΑΑΑΑΑ!!!!:eek::eek::eek::eek::eek:

Πάντως θα έπρεπε και στην Ελλάδα να υπάρχουν αυτές οι εξετάσεις και μάλιστα να τις οργανώνει ο ΚΟΕ. Το καλό είναι ότι αποκτά πολλά προνόμια ο σκύλος παίρνοντας αυτό το πιστοποιητικό.:)
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
υπάρχει το ΒΗ που είναι εξέταση σκύλου συνοδείας και τεστ συμπεριφοράς και χαρακτήρα....
Οι εξετάσεις διοργανώνονται απο ομίλους αναγνωρισμένους απο τον ΚΟΕ .
 


zafcon_romel

Well-Known Member
25 Μαϊου 2009
112
1
Αγ. Σύλλας, Ηράκλειο
Λοιπόν περιμένουμε το σήμα από το AKC για το πότε ακριβώς θα μας στείλουν τον εξεταστή τους στο φροντιστήριο του Μουφ! .......... Μου είπαν μάλιστα ότι εκτός από τις κανονικές δοκιμασίες που παραθέσατε και σεις σ' αυτό το νήμα, θα έχουν και την εξής κουφότατη: πρέπει, λέει, να φέρω το Μουφ πλυμένο, βουρτσισμένο και αρωματισμένο, με καλοκομμένα τα νύχια του, χωρίς ΙΧΝΟΣ τσίμπλας και με καθαρά αυτιά διότι ψάχνουν για κακοσουλούπωτα σκυλιά και έτσι και βρουν έναν κόμπο ή μπέρδεμα ή τσιμπούρι κόβεσαι αμέσως!!:shock:
Ελπίζω τουλάχιστον ο εξεταστής να έρθει εξίσου καλωπισμένος, φρεσκοξυρισμένος, μπανιαρισμένος κλπ.......
Φαντάσου να σου την λέει για μια τσίμπλα ένας τύπος λέτσος και βρωμύλος......

Πέραν αυτού όπως λέει και η Μαργαρίτα, υπάρχει παρόμοια εξέταση και κάποιοι όμιλοι πιθανώς να την οργανώσουν τουλάχιστον για τα μέλη τους ...
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πήγαμε σήμερα πάλι φροντιστήριο προετοιμασίας για τις εξετάσεις του καλού πολίτη που μάλλον είναι την άλλη Δευτέρα (σε οκτώ μέρες δηλαδή). Και ναι, ο εξεταστής του AKC πρέπει να έρθει κι αυτός μπανιαρισμένος όπως και τ' αφεντικό του σκύλου διότι αλλιώς μπορεί να αποτύχει κανείς για κλέψιμο στους διαγωνισμούς! Συγκεκριμένα πρέπει να φοράνε όλοι καθαρά ρούχα που να ΜΗΝ μυρίζουν λιχουδιές διότι αλλιώς ο σκύλος μπορεί να τα κάνει όλα καλά διότι πιστεύει ότι θα του δοθεί λιχουδιά και επομένως μπορεί να ακολουθεί την τσέπη του χειριστή. Ή να τα χαλάσει τρέχοντας στην τσέπη του εκπαιδευτή ή του εξεταστή! Λιχουδιές απαγορεύονται όπως και υποβόσκουσες απειλές προς το σκύλο, έστω και ψυχολογικές. Έχει διαπιστωθεί ότι μερικοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν ηλεκτρικό κολάρο στο σκύλο για να τον πείσουν να υπακούει, κάτι που απαγορεύεται στην εκπαίδευση και φυσικά στις εξετάσεις. Επειδή λοιπόν φοράνε συνήθως το τηλεκοντρόλ της ηλεκτροπληξίας στο λαιμό τους (που επίσης απαγορεύεται), αρχίσανε μερικοί να φοράνε στις εξετάσεις μπλουζάκια με ζωγραφισμένο το τηλεκοντρόλ απάνω!!!!! Έτσι οι σκύλοι τους δεν είχαν μάθει πραγματικά υπακοή, αλλά υπάκουαν με τη βία και την απειλή αυτής. Το AKC λοιπόν απαγόρεψε τα πάντα και πρέπει να φοράμε κανονικά ρούχα, καθαρά και χωρίς λιχουδιές. Επίσης απαγορεύεται ο πνίχτης τελείως και το κολάρο πρέπει να είναι κανονικό.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μηνύματα
898.116
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97