Σκύλος Καλός Πολίτης

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
καλή επιτυχία Sara! :)

Με τη λώρα θα πάμε για BH (που είναι πάνω-κάτω ασκήσεις όπως αυτές που αναφέρθηκαν στο ποστ), όταν ''ξεμπερδέψουμε'' με το agility (δηλ. απλά χρησιμοποιούμε το στίβο για προπόνηση κ επανάληψη ρουτίνας κ δεν μαθαίνουμε πια)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν οι εξετάσεις ορίστηκαν για την ερχόμενη Δευτέρα. Προβλέπεται να πάρουμε τα άντε-να-μην-πω μας διότι το Μουφ είναι πολύ τζαναμπέτικο και τελευταία τρελλά ανυπάκουο.:( Εννοείται έχω άγχος πολύ, κυρίως διότι έπρεπε να κοιτάξουμε τους καινούριους κανόνες χτες που άλλαξαν και από κει που μου είχαν μάθει προ διετίας οι του AKC να κρατάω το λουρί του σκύλου με τα δυο μου χέρια κατά έναν περίεργο τρόπο που είχαν σκαρφιστεί, τώρα λένε όχι, ένα χέρι και χαλαρό.:( Δεν ξέρω τι να κάνω για να μη γίνουμε τελείως ρεζίλι διότι δε μας βλέπω ούτε με την τρίτη να περνάμε!!:eyecrazy: Μου φαίνεται ότι θα αφιερώσω ολόκληρη τη μέρα κουράζοντας το Μουφ αγρίως ώστε να νυστάζει και να κουτουλάει στις εξετάσεις.:idea: Όταν δε θα περπατάμε, θα πηγαίνω με βήμα πολύ ταχύ ώστε να τρέχει κι αυτό το κακόμοιρο να με προλάβει. Ένα άλλο κόλπο που έχω βρει είναι να το βρίζω στα ελληνικά που πρώτον δεν καταλαβαίνει κανένας (θα είχε γίνει το σώσε αν καταλάβαιναν!:flip:) και δεύτερον ο φροντιστής του Μουφ λέει ότι ακούγονται πολύ τρομακτικά και επιτακτικά ως γλώσσα και τρομάζει κι αυτός όταν με ακούει να ψέλνω το Μουφ ενώ περπατάμε!!:p Ευτυχώς το AKC μου επιτρέπει να περιλούω το Μουφ με ό,τι βρισιές θέλω σε ό,τι γλώσσα θέλω (λέω να προσθέσω και ολίγα τούρκικα στο τουρλού, έτσι για περισσότερο εφφέ) αρκεί να μην του κάνω διόρθωση. Έτσι π.χ. και το δω να με πλησιάζει το ανδράποδο και κάθαρμα με διαθέσεις να πηδήξει απάνω μου το κοιτάζω πολύ αυστηρά και ήδη πριν έρθει κοντά του λέω "ΜΗ σε δω και πηδήξεις στα δυο πόδια κακομοίρη μου θα σε καθαρίσω! Φονικό θα κάνω απόψε, κάθαρμα των αποπάτων!" και το Μουφ απλώς τρέχει. Πριν δε φτάσει σε απόσταση βολής έχω ήδη σκύψει δήθεν να του πω μπράβο, του λέω μέσα απ' τα δόντια μου "ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ!!", οπότε γλυτώνω το σόου!!!:smile: Κατά τ' άλλα θέαμα θα γίνουμε τη Δευτέρα.:rolleyes:

Αυτό που με κάνει να σκάω και να πλαντάζω είναι ότι ακριβώς σκάω και πλαντάζω εγώ, ενώ του Μουφ δεν του καίγεται καρφάκι!!!!!:lloroso::lloroso::lloroso::lloroso::lloroso::lloroso::lloroso::lloroso::lloroso::lloroso:

Last edited:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
:D:D:D
Καλη επιτυχια!
Προσεξε μην τον πολυκουρασεις και ριξει κανεναν υπνο την ώρα της διαδικασιας..
Ικανο τον έχω :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εννοείται τα φάσκελα? Δεν ξέρω αν τα δίνουν και σε φωτογραφία ή σε ζωγραφισμένες μούντζες. Αφήστε που δε θα είναι αυθεντικά φάσκελα καθότι δε θα μου τα δώσουν Έλληνες αλλά Αμερικάνοι. Σοβαρά τώρα, με είχαν μάθει μέχρι τώρα ότι ο σκύλος περπατάει εξ αριστερών μου, κατά πόδας και κρατάω την άκρη του λουριού με το δεξί μου χέρι, κάνει χαλαρή καμπύλη και πιάνω δεύτερο σημείο με το αριστερό μου, ενώ το υπόλοιπο κρέμεται χαλαρά. Τώρα η νέα σχολή είναι ένα χέρι, είτε το λουρί μαζεμένο αλλά χαλαρό, είτε λυτό, αν και δε νομίζω να προτιμήσω το δεύτερο διότι θα μου φύγει το Μουφ και θα πάει απέναντι, το οποίο φυσικά θα μας κερδίσει ένα σωρό φάσκελα αφού θα κοπούμε πάραυτα!! Επίσης η καινούρια εξετάστρια του AKC προτιμάει να βουρτσίζει τους σκύλους παρά να κοιτάζει τ' αυτιά τους και τα δόντια τους. Καλύτερα βέβαια από μια άποψη διότι το Μουφ άρχισε να κουνάει το κεφάλι του πεισματικά για ν' αφήσω τα δόντια του ήσυχα, ενώ έχω περισσότερες πιθανότητες να το πιάσει η ωραιοπάθειά του και να θέλει να το βουρτσίσουν ενώ καμαρώνει σαν παγώνι!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε σεις, σκεφτόμουν να κάνω ζαβολιά: αν δώσω στο Μουφ μια δόση Benadryl που είναι αντισταμινικό και του προκαλεί νύστα, λέτε να πάμε καλύτερα στις εξετάσεις αύριο? Η αλήθεια είναι ότι σα να τον βλέπω και λίγο να ξύνεται. Το κακό είναι ότι δεν πολυμπορώ να τον βγάλω έξω για εξάσκηση διότι, ρε σεις, η θερμοκρασία κυμαίνεται από -10 μέχρι -15 καθημερινά. Χτες μάλιστα που ξέχασα τα ειδικά γούνινα αυτιά μου παραλίγο να μου πέσουν τα αυτιά!! :(

Εγώ λέω να του δώσω το Benadryl.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Με ή χωρίς Benadryl? :( Το AKC είπε πάντως ότι αν κοπεί σε ένα παράγγελμα μπορεί να τον αφήσει η εξετάστρια μετεξεταστέο για το τέλος της ημέρας και μετά να τον αφήσει να ξαναδώσει. Εγώ πάντως του είπα του εκπαιδευτή το ελληνικότατο και μικροαστικότατο (που τον άφησε κόκκαλο) ότι αν δε δεχτεί η εξετάστρια (που μόνο εκείνη το κρίνει το μετεξεταστέον της υπόθεσης) να μου δώσει δεύτερη ευκαιρία θα πάω να παραπονεθώ στο Υπουργείο Εξωτερικών όταν θα τους στείλω την αναμενόμενη έκθεσή μου για το πώς περνάω ως ξένη στην Αμερική και πώς με αδικούν κατάφωρα οι ντόπιες ιθαγενείς υστερικές του AKC... :(

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Νομίζω δεν χρειάζεται βρε Σάρα :)
Απλά κάνε μια συμφωνία πως αν είναι καλό παιδί θα του δώσεις να φάει ένα ταψί μπιφτέκια μετά :)

Πέρα από την πλάκα προσπάθησε να τον κουράσεις αρκετά έστω και μέσα στο σπίτι, αφού δεν μπορείς να βγεις έξω με το κρύο.
Με Benadryl μπορεί και να τον πάρει εντελώς ο ύπνος :)
χαχα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπα, πού να περάσουμε? Πήγα σήμερα (χτες για σας) για την πρόβα τζενεράλε πριν τις εξετάσεις και ούτε βαλτός να ήτανε! Όχι μόνο σηκώθηκε στα δυο πόδια και πήδηξε πάνω στον εκπαιδευτή του, άρχισε να περπατάει κι όλας στα δυο πόδια!! Όταν τον φώναζα να έρθει έτρεχε ίσια στο κουτί με τα παιχνίδια!! Όταν υποτίθεται έπρεπε να κρυφτώ και να περιμένει να βγω έξω ενώ υποτίθεται έπρεπε να κάθεται φρόνιμα με τον εκπαιδευτή, άρχισε να γαυγίζει ότι ξέρει πολύ καλά ότι είμαι κρυμμένη, ξέρει ακριβώς πού, δεν έχει πλέον ούτε πλάκα, ούτε σασπένς και να τσακιστώ να βγω έξω αμέσως!! Και εν κατακλείδι προσπάθησε να βουτήξει τις λιχουδιές ενός άλλου σκύλου!! Ούτε οι ελληνικές βρισιές μετρήσανε, ούτε τίποτα. Αύριο θα πάρουμε τα άντε να μην πω μας! Μέχρι και ο εκπαιδευτής το βλέπει το πράμα φιλοσοφικά και με ρώτησε αστεία αν μπορούμε να το ναρκώσουμε μπας και συνέλθη!! :(

Τουλάχιστον του έκανα μπάνιο διότι έζεχνε και δεν πέρναγε την επιθεώρηση ούτε γι' αστείο. Μέχρι που τζίβιασε σε τρία μέρη η γούνα του και τράβαγα τα μαλλιά μου να τον κάνω ζάφτι να τον ξετζιβιάσω διότι αλίμονό μου έτσι και τον πιάσουν έτσι. Στο τέλος είδε και αποείδε πάντως και κάθισε να τον βουρτσίσω, να του κόψω τα νύχια, μέχρι και να του βουρτσίσω τα δόντια να έχει αναπνοή από μέντα. Τώρα τουλάχιστον μοσχομυρίζει υπέροχα.:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, καλά. Όπως το είχα προβλέψει πατώσαμε απίστευτα! Αφού μείνανε όλοι μ' ανοιχτό το στόμα με το αναρχοαυτόνομο τούβλο που έχω για σκύλο που λες και το έκανε επίτηδες (δηλαδή επίτηδες το έκανε). Πήγε και έκανε ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ τα λάθη που δεν επιτρέπονται στις εξετάσεις μόλις άρχισαν. Προηγουμένως στην προπόνηση τα έκανε όλα ωραία για να με κάνει να ελπίζω και μετά τα έκανε όλα κ@λο!! Η εξετάστρια με παρηγορησε ότι και το δικό της τούβλο τέτοια της έκανε και απέτυχε πολλές φορές μέχρι να περάσει. Μάλιστα επρόκειτο για απίστευτο τούβλο διότι αποφάσισε να κάνει κόμμα με το Μουφ στο διάλειμα και να ενοχλήσουν όσον κόσμο μπορούσαν..... :(

Η πλάκα είναι ότι προηγουμένως τον είχα πάει στο σκυλόπαρκο όπου έφαγε τα λυσσακά του με ένα λαμπραντόρ κουτάβι, μετά τρέξαμε 5 χιλιόμετρα και πήγαμε και βόλτα, όλα αυτά με -10 θερμοκρασία!! Κοντέψανε να μου πέσουνε εμένα τα αυτιά, το δέρμα και τα δάχτυλά μου μέσα από τα γάντια, χώρια το χιόνι που έπεφτε παχύ-παχύ και το Μουφ το μόνο που έκανε είναι να εξοικονομήσει ενέργεια. Η πλάκα επίσης ήτανε ότι...δεν είχε όρεξη και δεν αποτελείωσε και το βραδυνό του!:eek:

Τελοσπάντων, συνεχίζουμε την προπόνηση μέχρι την επόμενη φορά που θα έχει εξετάσεις. Η εξετάστρια του AKC μου πρότεινε να έρθει να τον παρακολουθήσει λίγο και να προσπαθήσει κι εκείνη να τον συνεφέρει. Είδομεν.

Σας λέω όμως: επίτηδες το έκανε το σκ@το-κ@λο-κερατό-Μουφο για να μου τη σπάσει!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Πάω τώρα να κλάψω στη γωνία μόνη μου διότι το Μουφ με αγνοεί επιδεικτικότατα!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μη στεναχωριεσαι Σαρα μου! Την επομενη φορα θα τα πατε καλυτερα... εαν... αλλαξεις λιγο τη σταση σου απεναντι του! Τι θελω να πω... δεν πρεπει να εξαρταται απο το Μουφ αν θα υπακουσει ή οχι! Απο εσενα εξαρταται! Τον εχεις κακομαθει, πραγματικα! Σου το εχουν πει και πριν τα παιδια εδω και ο εκπαιδευτης σου οτι το Μουφ ειναι αρχηγος, αυτο πρεπει ομως να αλλαξει.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
καλά αφού ξεσάλωσε στα πάρκα και στα παιχνίδια πως να έχει το μυαλό και το ενδιαφέρον να συγκεντρωθεί στις ασκήσεις του...;:D
την επόμενη φορά να τον έχεις περιορισμένο πριν την εξέταση ώστε όλη η ενέργειά του να διοχετευτεί σε αυτό που του ζητήσεις εκείνη την στιγμή.....:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σαρα μου, το Μουφ καταλαβαινει το αγχος σου την ωρα των πραγματικων εξετασεων. Εισπραττει την ανασφαλεια και δεν εκτελει. Εντολη που δεν δινεται με σιγουρια και σταθεροτητα, εχει μεγαλη πιθανοτητα να μην εκτελεστει. Επισης, πρεπει να μαθεις καλυτερα να εκτιθεσαι στο κοινο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παίδες, μου είπαν να τον κουράσω πριν τις εξετάσεις, το οποίο και έκανα. Σκυλόπαρκο πήγαμε στις 3 με 4 το μεσημέρι, βόλτα 6 με 6:30 και τρέξιμο 7 με 7:30. Οι εξετάσεις ήταν στις 8 και το σκοτάδι έξω πίσσα, πράγμα που κάνει το Μουφ να λουφάζει. Τελοσπάντων, τώρα του κρατάω μούτρα διότι με τσάντισε. Καταρχήν το βράδυ άρχισε τα κλαψουρίσματα, οπότε το πέταξα έξω από την κρεβατοκάμαρά μου και έμεινε απέξω στο διάδρομο (με πρόσβαση στο σαλόνι). Εν συνεχεία έφαγα πρωινό πρώτη, τον είχα έξω για τις βιολογικές του ανάγκες και μετά τον τάραξα στο σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε μέχρι να τον σερβίρω τον κύριο. Τώρα το βούλωσε επιτέλους το τούβλο και φαντάζομαι είναι έξω από την πόρτα της κρεβατοκάμαράς μου, αλλά τουλάχιστον δεν κλαίει. Για βόλτα το βλέπω το μεσημέρι διότι πρώτον έχω μάθημα και δεύτερον έξω κάνει -15!! Να δω τι θα απογίνω που η σημερινή μέγιστη θερμοκρασία θα είναι ... -6!!!!! :(

Άρη, συνήθως την εκπαίδευση την κάνουμε με κοινό αφού είμαστε γκρουπάκι. Χτες ήταν το ίδιο κοινό συν η εξετάστρια.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97