Δεν εχω λόγια...


Status
Κλειδωμένο θέμα

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@sea-mol

Εγώ κάπου το έγραψα και παραπάνω... Αυτό που έκανε το κάθε σκυλί να "έχει κλίση" σε κάποιες εργασίες ή ασχολίες ήταν κάποια χαρακτηριστικά ανατομικά και το λεγόμενο "ταμπεραμέντο".

Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να δοκιμαστούν και να μετρηθούν (και να διατηρηθούν) και σε άλλα πράγματα πέραν της ασχολίας που κάποτε είχαν και που τώρα είναι ανύπαρκτη ή έχουμε κατανοήσει πως δεν είναι σωστή.

Από κυνήγια και φυλάξεις κοπαδιών μέχρι κυνομαχίες και ποντικοκυνήγια, όλα μπορούν να προσομοιαστούν ή να αντικατασταθούν από πράγματα και διαδικασίες που αναζητούν, αναδεικνύουν και μετρούν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Είμαι της γνώμης πως οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν την λογική και "γνωστική" νοημοσύνη τους, όσο και την συναισθηματική και να βρουν λύσεις σε αυτά, τα μικρά κατά την άποψη μου, προβλήματα.

Δε ξέρω αν θέλουν ή αν απλά η γνώμη μου είναι υπεραισιόδοξη...
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Επειδή δεν νομίζω να θέλουν, και ειδικά οι ανάδοχοι motherfuckers, εγώ είμαι της γνώμης ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα πιο "mild" στην εκτροφή. Αλλά και μόνο που το σκέφτομαι πέφτουν κεραυνοί :p
 




manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Να γράψω και εγώ κάποια πράγματα τουλάχιστον στο κομμάτι που γνωρίζω και έχει να κάνει με την Πάρνηθα και όχι τόσο με τα σκυλιά και τους πρωταγωνιστες τις ιστορίας.

Τα Βασιλικα κτηματα είναι εντός του δρυμου. Περνώντας την μπάρα που είναι στην ευθεία πριν τον Λεωνίδα είσαι εντός δρυμου.
Τα Βασιλικα κτηματα Εντάχθηκαν (μαζί και με άλλες περιοχες) μετά την φωτιά του '07 και ο χάρτης που παραθέτεις @east49 δεν ανταποκτινεται στην πραγματικότητα. Υπάρχει νεότερος χωρισμενος σε ζώνες που περιλαμβάνει και το Τατόι. Και φυσικά ισχύει ο κανονισμός του δρυμου που ήδη έχει αναφερθεί σε προηγούμενα μηνύματακαι εείναι περιττό να τα γράψω και εγώ.
Οι οποίες αναφορές και συζητήσεις για κυνήγι σε αυτα τα μέρη είναι ακυρες εντελώς. Ούτε και εκπαίδευση κυνηγοσκυλων.
Τι ισχύει στην πράξη.
Επειδή το Τατόι και η ευρύτερη περιοχή έχει καθιερωθεί σαν χώρος αναψυχής, πολλοί πάνε με τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς πρόβλημα με το νόμο και ως ένα βαθμό το κατανοώ.
Απ κει και πέρα θεωρώ βλακωδες να αμολαει κάποιος τα σκυλιά του χωρίς να έχει τον πλήρη έλεγχο τους σε μέρος όπου ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο Πεζοποροι, ποδηλάτες, οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται κατά χιλιάδες.

Τα αγριογουρουνα της Πάρνηθας που δεν είναι ακριβώςααγριογουρουνα, βρέθηκαν στο βουνό από ανθρώπινη παρέμβαση. Πριν μερικά χρόνια έφυγαν από στανη από την περιοχή του αυλωνα, ανέβηκαν στο βουνό και απουσία φυσικού κυνηγούν αρχή σαν να πολλαπλασιαζονται και μόνο κακό κάνουν στο δάσος με την συνήθεια που έχουν να σκάβουν το χώμα δυσκολευοντας την φυσική αναδάσωση. Μου κάνει εντύπωση που έχουν κατέβει τόσο χαμηλά. Πριν 4 χρόνια σπάνια τα έβλεπες στην βόρεια πλευρά του βουνού.

Φεισμπουκ δεν έχω για να διαβάσω αναλυτικά την όλη ιστορία, αλλά το συμπέρασμα που βγάζω για την νοοτροπία του/της πρωταγωνιστή, είναι επιεικώς απαράδεκτη για να μην πω τίποτα πιο βαρύ δεν μπα να είναι σούπερ ντουπερ εκπεδευτης εκτροφεας η ότι άλλο θέλει.
Επικίνδυνες νοοτροπιες, επικίνδυνες συμπεριφορές.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
Να κάνω και μια προβοκατόρικη ερώτηση...

Ποιες οι διαφορές των κυνομαχιών (με σκυλιά που δαγκώνουν και δαγκώνονται, που τραυματίζονται και τραυματίζουν, που πιθανόν να πεθαίνουν ή να σκοτώνουν) με αυτό ή κάτι παρεμφερές, όπως ένα κυνήγι μεγάλων ή μικρότερων θηραμάτων (την ελευθερία να κυνηγήσει, να μονομαχήσει, να τραυματίσει και να τραυματιστεί, να σκοτώσει ή να πεθάνει);
Επί της ουσίας, καμία.
Τα ένστικτα δουλεύουν και στην μια και στην άλλη περίπτωση.
Αντί του σαρπει μπορεί κάλλιστα να ήταν ένα terrier και να έπιανε μια αλεπού ή το οτιδήποτε.
Αυτά δεν μαθαίνονται. Ή το έχει ο σκύλος ή δεν το έχει.
Δικά μας δημιουργήματα είναι.

Αλλά πρεπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια στιγμη τι επιτέλους θέλουμε.
Έτσι δεν είναι;
Οι φυλές δεν είναι μόνο γούτσου φάτσες. Φέρουν και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και ένστικτα, που ανάλογα τον σκοπό που τα θέλαμε τονίζαμε ή "σβηναμε".
 




Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Εμένα παντως η ολη ένσταση μου επι του θέματος....ειναι οτι εαν και εφοσον ξερεις οτι τα σκυλια σου εχουν εντονο pray drive η εστω οτι τους αρεσει να εκτονωνονται κυνηγωντας θηραματα, παρε ενα εκπαιδευτικο ιμαντα 10μετρα και αν σου φαινονται λιγα παρε κι ενα δευτερο ιμαντα αλλα 10 μετρα και ενωσε τους και ετσι δωσε απλα στο σκυλο να τρεξει, να παιξει να κανει οτι θελει...ΟΧΙ ομως να ειναι λυτος αερα-πατερα να φυγει να παει αλλου για αλλου και να σε εχει γραμμενο οταν το φωναζεις. Ολα τα υπολοιπα.... αν περασε περικοκλαδες και γδαρθηκε, αν επεσε απο την ακρη του βραχου και τσακισε τα πλευρα του η εσπασε το ποδι του, αν το δαγκωσε φιδι και λιποθυμισε, αν του τρυπισαν την κοιλια τα κερατα απο το ελαφι ειλικρινα ποσώς με ενδιαφέρει και ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ o/η ιδιοκτητης. (οσο αφορα το κοματι της ευζωιας του σκυλου).
Τωρα στο κοματι της ευζωιας και ομαλης λειτουργιας ενος ολοκληρου οικοσυστηματος φυσικης χλωριδας και πανιδας οπως αυτο της Παρνηθας, που με τοσες φωτιες κατα τα προηγουμενα ετη...εχει ηδη διαταραχθει το οικοσυστημα του....εεεε ειναι καθαρα θεμα σεβασμου του αθρωπου προς το περιβαλλον να εχει συνειδηση προφυλαξης και οχι να ειναι απαθης...και να λεει...ελα μορε....ενα αλεπουδακι/γουρουνακι/ελαφακι λιγοτερο....σιγα το πραγμα... (ΟΧΙ φιλτατοι δεν παει ετσι, γιατι αν το πει ο ενας, θα βρεθει να το πει και ο αλλος και ο επομενος και θα γινει αλυσιδα...και μετα... οι επιπτωσεις θα ναι ανεπανορθωτες)!
 


Rodi

Active Member
17 Ιουλίου 2013
29
57
Χαιρομαι που πολλοι εχουν συνειδηση της αναγκαιοτητας διατηρησης της ισορροπιας του οικοσυστηματος της Παρνηθας.
Αν εκλειψει η πανιδα θα παψει να υπαρχει το δασος.. Οποτε ας αφησουμε τ αγριμια στην ησυχια τους κι ας μπαινουμε στο δασος με σεβασμο, κ οχι φοβο.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.172
2.998
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ...
και ελπίζω ότι η παρότρυνση αυτή απευθύνεται και σε αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την συζήτηση με επικριτικά σχόλια ή και με περισσή ''αυστηρότητα'', ενω συνηθίζουν οι ίδιοι να βολτάρουν τα σκυλιά τους στο δάσος ελεύθερα...
 
Last edited:


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@manolo
Εαν εχεις τον νεοτερο χαρτη που λες η καποια χαρτογραφιση των οριων δρυμου δασους κλπ θα τον ηθελα καθως πριν λιγα χρονια για εντελως αλλο σκοπο οταν ειχαμε ρωτησει αρμοδιους μας υπεδειξαν το μερος απο το μονοπατι κ προς τα δεξια ως εκτος οριων.
Εγκυκλοπαιδικα καθαρα.

@johnk
Προφανως δεν μιλαμε για..... τα δικα μας σκυλακια!

Αλλα αν ενας εκτροφεας..... dogo πχ πηγαινε βολτα "χαραματα στο οροπεδιο της Τριπολης" κ το σκυλι του κατεληγε να κυνηγαει αγριογουρουνο κ σκιζοταν σε βραχια κ πουρναρια, θα το συζηταγαμε με αυτο τον τροπο;;

Εαν το θεμα ειναι αποκλειστικα "κυνηγι εντος Εθνικου Δρυμου" δεν διαφωνει κανεις οτι ειναι παρανομο κ κατακριτεο.
Για τις αλλες περιπτωσεις συζηταμε.....

Υ. Γ. @epial Προφανως καπου υπαρχει κι αλλη συζητηση που την εχουμε χασει.....

Edit
Υ. Γ.2 Η περιγραφη που σας σοκαρε τους περισσοτερους, πως γνωριζει οτι τα σκυλια κυνηγανε κ με ποιο τροπο, ερμηνευεται απλα κ λογικα με το οτι τα εχει ασκησει σε μια καθ ολα νομιμη ασχολια, αυτη του κυνηγιου!!
 
Last edited:


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ορίστε, κατέβηκε η δημοσίευση!
Βρήκε να κάνει λάθος και αυτή, βρήκατε και 'σεις να την πιάσετε και να την ξετινάξετε...
Όχι τίποτα άλλο, την ξέρει και το μισό dogforum...χαχαχαχαχαχα
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Περιοχή ευθύνης

Η περιοχή ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας όπως ορίζεται στο Ν. 3044/2002 αποτελεί μέρος του Ορεινού Όγκου Πάρνηθας και καλύπτει έκταση 180.000 στρεμμάτων. Περιγραφικά τα όρια της περιοχής ευθύνης ορίζονται ως εξής:
Από το Τελεφερίκ στο νότιο τμήμα της Πάρνηθας, η οριογραμμή κατευθύνεται ΒΑ, παρακάμπτοντας την Κοινότητα Θρακομακεδόνων και την Κοινότητα Βαρυμπόμπης ως το Καραούλι. Συνεχίζει νότια μέχρι την νότια άκρη του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου, συνεχίζει ΒΑ και έπειτα βόρεια κατά μήκος της Κοινότητας Κρυονερίου, περνάει από τη Βίγλα και την κορυφή Κατσιμίδι, συνεχίζει βόρεια, παρακάμπτοντας την Ιπποκράτειο Πολιτεία, προς τον ?γιο Μερκούριο και λίγο πιο βόρεια στρέφεται απότομα προς τα δυτικά περνώντας από την Ντάρδιζα και την κορυφή του Σκληρού. Όταν φτάνει στο Κάστρο, κατεβαίνει νότια προς την Αγία Μαρίνα, περνά από τα ανατολικά και ξαναμπαίνει στην ίδια πορεία προς τον Νότο, περιλαμβάνοντας το βουνό της Φυλής. Φτάνει λίγο πιο κάτω από την κορυφή Πέτρα Θεοδώρας και συνεχίζει Β και ΒΑ, χωρίς να περιλαμβάνει τη Φυλή. Στο Αθλητικό κέντρο Πάρνηθας συνεχίζει λίγο νότια και ακολουθεί βόρεια κατεύθυνση, κλείνοντας τα όρια του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στο Τελεφερίκ.
Τα όρια φαίνονται επίσης και στους χάρτες της περιοχής.

http://mpe.gr/gmaps/drymoi.html

Χαιρομαι που πολλοι εχουν συνειδηση της αναγκαιοτητας διατηρησης της ισορροπιας του οικοσυστηματος της Παρνηθας.
Αν εκλειψει η πανιδα θα παψει να υπαρχει το δασος.. Οποτε ας αφησουμε τ αγριμια στην ησυχια τους κι ας μπαινουμε στο δασος με σεβασμο, κ οχι φοβο.
συμφωνώ...
και ελπίζω ότι η παρότρυνση αυτή απευθύνεται και σε αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την συζήτηση με επικριτικά σχόλια ή και με περισσή ''αυστηρότητα'', ενω συνηθίζουν οι ίδιοι να βολτάρουν τα σκυλιά τους στο δάσος ελεύθερα...
Σχολιο επικριτικο δεν εκανα αλλα, αν και παρανομο, βολταρω με το σκυλο μου στα ορια του δρυμου. Ισως λογω των εμπειριων μου εως τωρα, δεν μπορω να πω οτι σεβασμός στο δάσος και ελευθερος σκυλος ειναι
εννοιες που αλληλοαναιρουνται
 
  • Like
Reactions: east49


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@sea-mol

Εγώ δε νομίζω πως χρειάζεται να αλλάξει κάτι στην εκτροφή (που έχει γίνει σε κάποιο ποσοστό). Άσε που δεν μπορεί και να γίνει, όπως δεν θα γίνει και με τα μορφολογικά θέματα που επηρεάζουν την υγεία των σκύλων. Δεν υπάρχει τέτοια διάθεση.

Η λύση θα ήταν εμείς, το λογικό ον (πανάθεμα μας!) να ξέραμε τα όρια και να τηρούσαμε απλούς, βασικούς κανόνες. Δύσκολο όμως και αυτό.

Επίσης, θα ήταν όμορφο και χρήσιμο να μην είμασταν τόσο "εύκολοι" στο να κρίνουμε και να κατακρίνουμε άλλους, τις περισσότερες φορές αυστηρά και με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, την ίδια στιγμή που δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε εμάς μόνο και μόνο από τύχη. Γιατί θα έβαζα στοίχημα πως όσοι έχουν σχολιάσει σε αυτό το θέμα έχουν αφήσει το σκύλο τους ελεύθερο σε δημόσιο χώρο πάνω από μία φορές (ναι, ξέρω... ήταν απόλυτα ελεγχόμενος, βλέπατε όλο το χώρο, θα προλαβένατε οτιδήποτε, ο σκύλος σας ακούει, δεν φεύγει, βαριέται, είναι ανάπηρος και αργός, υπάρχουν μονόκεροι σε αγέλες και οι ελέφαντες κρύβονται καταπληκτικά πίσω από τις μαργαρίτες).

Πόσο πιο εποικοδομητικό και "όμορφο" θα ήταν να μπορούσε ακόμα και η @elenamagna (που, ναι, είναι μέλος και έχει πράγματα να πει και να προσφέρει σε μια συζήτηση) να ήθελε, αλλά κυρίως να μπορούσε (λόγω του τρόπου και της αντίληψης του διαλόγου που έχουν κάποιοι αυτό γίνεται αδύνατο, ανεπιθύμητο και άχρηστο) να εκφράσει τις απόψεις της, να τις υπερασπιστεί με τα δικά της επιχειρήματα και ίσως να παραδεχθεί και τα όποια λάθη;

Είναι καλό να γνωρίζουμε το ιδανικό (που δεν είναι για όλους το ίδιο), να μπορούμε να συζητάμε για αυτό, να το αναλύουμε, να το επιζητούμε... αλλά είναι άσχημο και επικίνδυνο όταν αρχίζουμε να ταυτιζόμαστε με το ιδανικό, να νομίζουμε πως "είμαστε επειδή γνωρίζουμε και το συζητάμε" (και παίρνουμε και like) και να στήνουμε "λαϊκά δικαστήρια" για αυτούς που αποδεικνύετε, σε κάποια χρονική στιγμή, για μία ίσως φορά, πως δεν είναι. Κανένας δεν είναι.

Η πραγματική αξία θα ήταν ο καθένας να αναγνώριζε πως δεν είναι, να μπορούσε να συμμετέχει σε συζητήσεις και δράσεις με τις απόψεις του, να άκουγε με προσοχή τις απόψεις των άλλων και να ήταν σε θέση να αλλάξει τις δικές του μόλις ερχόταν αντιμέτωπος με κάτι πιο λογικό, πιο σωστό, πιο βάσιμο. Εμείς ακούμε (διαβάζουμε) τους άλλους και απλά σκεφτόμαστε την απάντηση που θα δώσουμε και θα "ταπώσει", θα "διαλύσει", θα "νικήσει" τον άλλον (που δεν είναι συνομιλητής και εν δυνάμει ικανός να μας μάθει κάτι, αλλά αντίπαλος).

@Yorkaddict

Όπως παρατήρησε και ο @takisft , περισσότερο στον άνθρωπο αναφερόμουν και στο πως πλάθει δικαιολογίες και άλλοθι στο μυαλό του ώστε να μπορεί να "πορεύεται" ελεύθερος από ενοχές και ευθύνες κάνοντας αυτά που "γουστάρει".
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.684
4.318
43
www.proudtobegreek.eu
Λόγω φυλης εχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές προβλημα με ελεύθερα σκυλια σε διάφορους χώρους.Επισης λόγω φυλης αγχώνομαι γιατι το πιθανότερο ειναι να πάθει ζημιά ο λυτος σκυλος και οχι η δικια μου αλλα να αρχίσουν να λένε οτι έφταιγε το "φονικό πιτ".Οποτε βλεπω λοιπόν λυτό σκυλο με ποιανει εκνευρισμός...και δυστυχώς(για τα σκυλια) ειμαι της άποψης ας πρόσεχαν(οι ιδιοκτήτες)...
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Canis, μην το κάνουμε λύσσα το θέμα, αρκετοί είπαμε να μην δώσουμε ιδιαίτερη συνέχεια, δείχνοντας κάποια ευαισθησία για την μεγάληελενα.
Αλλά με κούρδισμα ξαναπαίρνουμε μπροστά.
Σχεδόν όλοι αφήνουν τα σκυλιά ελεύθερα στο δάσος.
Και όλοι την έχουν πατήσει με ατυχίες με τα σκυλιά τους.
Και κάποιοι κυνηγάνε με τα σκυλιά τους.
Και? Χέστηκε το πόνυ στ αλώνι.
Όσοι αντιδρούν, αντέδρασαν στην ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Η νοοτροπία είναι "δεν είμαι κυνηγός, αλλά τα δοκιμάζω αν κυνηγάνε, σας το λέω ότι το σκίζουν το θήραμα, αλλά μην πάτε στα Βασιλικά γιατί έχει πιο άγρια θηράματα"!
Δεν ήταν post "αχ τι έπαθα, που έκανα το λάθος και πηγα και άφησα τα σκυλιά μου στην ζούγκλα του Δρυμού"
Ούτε ποστ "αχ τι έπαθα, το σκυλί μου πάλι έπνιξε γάτα"
Ούτε ποστ "αχ τι έπαθα, δεν με ακούνε"
Το ατύχημά της ήταν ότι είναι επικίνδυνο το θήραμα!
Κι αυτό είναι λανθασμένη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.
Η μεγάληελενα δεν πρέπει να πυροβοληθεί, αλλά η νοοτροπία πρέπει!
 


Rodi

Active Member
17 Ιουλίου 2013
29
57
Canis, μην το κάνουμε λύσσα το θέμα, αρκετοί είπαμε να μην δώσουμε ιδιαίτερη συνέχεια, δείχνοντας κάποια ευαισθησία για την μεγάληελενα.
Αλλά με κούρδισμα ξαναπαίρνουμε μπροστά.
Σχεδόν όλοι αφήνουν τα σκυλιά ελεύθερα στο δάσος.
Και όλοι την έχουν πατήσει με ατυχίες με τα σκυλιά τους.
Και κάποιοι κυνηγάνε με τα σκυλιά τους.
Και? Χέστηκε το πόνυ στ αλώνι.
Όσοι αντιδρούν, αντέδρασαν στην ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Η νοοτροπία είναι "δεν είμαι κυνηγός, αλλά τα δοκιμάζω αν κυνηγάνε, σας το λέω ότι το σκίζουν το θήραμα, αλλά μην πάτε στα Βασιλικά γιατί έχει πιο άγρια θηράματα"!
Δεν ήταν post "αχ τι έπαθα, που έκανα το λάθος και πηγα και άφησα τα σκυλιά μου στην ζούγκλα του Δρυμού"
Ούτε ποστ "αχ τι έπαθα, το σκυλί μου πάλι έπνιξε γάτα"
Ούτε ποστ "αχ τι έπαθα, δεν με ακούνε"
Το ατύχημά της ήταν ότι είναι επικίνδυνο το θήραμα!
Κι αυτό είναι λανθασμένη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.
Η μεγάληελενα δεν πρέπει να πυροβοληθεί, αλλά η νοοτροπία πρέπει!
@sea-mol με καλυψες πλήρως..
 




Rodi

Active Member
17 Ιουλίου 2013
29
57
Θες να πεις κάτι για τα κιλά μου?
@sea-mol
εάν το πνεύμα κ η αντίληψη μετριεται με κιλά, ναι, θέλω να πω κάτι για τα κιλά σου.
πολλά κιλά!


(*) ακαλιμπράριστη η ζυγαριά, ελπίζω να μην χάνει... :)
 
  • Like
Reactions: sea-mol




east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@betty coltrane
Ο χαρτης που παραθετεις δεν ειναι του Εθνικου Δρυμου, αλλα των οριων ευθυνης του φορεα.
Αλλο το ενα αλλο το αλλο.
Ειδικα για την περιοχη Βουντημα Αυλωνας τα Ορια του Δρυμου ειναι αρκετα χλμ ψηλοτερα, οπου κ αρχιζουν οι μπαρες.....

Δες αυτο:
http://www.parnitha-np.gr/index_gr.htm

Ανοιξε το χαρτη στο κατω μερος της σελιδας.....

Ειναι αλλο πραγμα ο Δρυμος, που ισχυουν οι απαγορευσεις κ αλλο το δασος γυρω απο αυτον.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα