Eπιλογή Γερμανικού Ποιμενικού




glukos

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2013
80
0
Αθηνα, Αργυρουπολη
glukos βάζεις πολύ στενά περιθώρια, στο τι ζητάς από τον σκύλο σου.
Ζωντανός οργανισμός είναι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, να μην είναι, ακριβώς όπως τον θέλεις. Οπότε, μην πλάθεις σενάρια στο μυαλό σου, γιατί το πιθανότερο είναι, ότι θα ανατραπούν.

Αλλιώς, πήγαινε σε μια φιλοζωική και πάρε έναν σκύλο πανέτοιμο, με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που λαχταράς.
Σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου.
Γι' αυτο τα γραφω για να ξερω τι θα ζητησω ωστε να ειμαι οσο πιο κοντα μπορω στον στοχο μου.

Ο σκοπος μου δεν ειναι να παω να παρω εναν ενηλικο σκυλο, ο σκοπος μου ειναι να μεγαλωσω εναν γ.π.
Απλα θελω να εχει σωστο χαρακτηρα και ειμαι διατεθιμενος να κανω πολλα
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Απλά το μεγάλωμα ενός σκύλου, χωρίς πρότερη εμπειρία, είναι λίγοο δίκοπο μαχαίρι... Σαφώς και δεν είναι απίθανο, αλλά λόγω έλλειψης εμπειρίας, κάποια πράγματα δεν "διαβάζονται" εν τη γεννέση τους αλλά τα παίρνει ο σκυλογονιός χαμπάρι όταν είναι κάπως προχωρημένα, συνήθως.
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
στη δουλεια του αδελφου μου ειχαν ενα κουταβι γερμανικο ποιμενικο,, επαιζα μια χαρα μαζι του,, μεχρι να γινει 6 μηνων,,,, και ολοι βεβαια,, οταν σχολαγαν το αφηναν να επιτηρει το χωρο της βιοτεχνιας σαν φυλακα...,, ειχα να παω ενα χρονο,, τωρα δεν τολμας να πλησιασεις,,, εχει γινει φονιας,,, αν δεν εισαι εργαζομενος εκει,,, αλλαξε τοσο πολυ η συμπεριφορα του απλα και μονο αφηνοντας τον στο στο χωρο ελευθερο,,, εννοειται οτι την ωρα εργασιας που ερχονται επισκεπτες τον κλειδωνουν σε δωματιο λογω εντονης επιθετικοτητας,,,,
 


mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Ρε παιδιά σορρυ, αλλά σε άλλα παρόμοια θέματα θα είχατε ήδη πει από την πρώτη σελίδα να το ξανασκεφτεί ο φίλος. Εγώ βλέπω ότι έχει αποφασίσει ΓΠ και το μόνο που του μένει είναι να διαλέξει φύλλο, ενώ δεν θέλει ΓΠ επειδή ξέρει τι είναι ο ΓΠ, αλλά μόνο επειδή του αρέσει εμφανισιακά. Δεν θέλει να είναι κυριαρχικός καθόλου, δεν θέλει να είναι φύλακας, τον θέλει για καναπέ, χάδια και παρέα. Δεν λέω ότι ο ΓΠ δεν είναι για καναπέ και παρεούλα, αλλά τέτοιες απαιτήσεις από τον σκύλο οδήγησαν την φυλή όπως έχει γίνει πια (και δεν το λέω θετικά αυτό). Ακόμα όμως κι αν μου διέφυγε κάτι, δεν είναι αυτό μόνο το θέμα. Το θέμα είναι, και ειλικρινά δεν στο λέω με καμία διάθεση ειρωνίας, να κάτσεις να διαβάσεις αρκετά για την φυλή, γιατί φαίνεται από αυτά που γράφεις ότι δεν το έχεις κάνει, φαίνεται ότι δεν ξέρεις την φυλή καθόλου και χωρίς να την ξέρεις δεν μπορείς να λες ότι αποφάσισες ήδη να πάρεις ΓΠ. Δες τα πραγματικά χαρακτηριστικά της φυλής, μίλα με ιδιοκτήτες και εκτροφείς και μετά αποφάσισε αν ο ΓΠ είναι ο σκύλος που σου κάνει και αν οι δικές σου οι απαιτήσεις ταιριάζουν με τις απαιτήσεις του ΓΠ από εσένα. Αν μου διέφυγε κάτι ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά. Φιλικά πάντα
 


glukos

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2013
80
0
Αθηνα, Αργυρουπολη
Mαριε καλησπερα.

Φιλε ναι δεν ηξερα τιποτα για γπ στο λεω, ειχα νυχτα.
Διαβασα ομως εμαθα πολλα, βρηκα ατομα που εχουν, μιλησαμε, συντομα θα κατεβω και σε εκθεσεις, και ξεκιναω να μιλαω με εκτροφεις.

Οι ανθρωποι εκατσαν και ασχοληθηκαν μαζι μου επειδη τους ξεκαθαρισα απο την αρχη του θεματος, στο 1ο μαλιστα ποστ πως ΜΟΝΟ αυτη η φυλη με ενδιαφερει και δεν θελω κατι ''υποκαταστατο''.

Μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε, δεν ειμαστε παιδια.
Για αυτο και μου μιλησαν πανω στη συγκεκριμενη ρατσα.
Αν δεν το ειχα αναφερει ναι, αυτο που θα επρεπε να κανουν ειναι να με κατατοπισουν αλλου.

Το γεγονος οτι θα εχει δυσκολιες το ξερω. Ο,τι κανω το κανω πληρη συνηδειτοποιημενα..
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Ρε παιδιά σορρυ, αλλά σε άλλα παρόμοια θέματα θα είχατε ήδη πει από την πρώτη σελίδα να το ξανασκεφτεί ο φίλος.
Απο τα λιγα πραγματα που εχω καταλαβει για τον γλυκο ειναι οτι εχει ορεξη και ανοιχτο μυαλο.
Την φυλη δεν την καταστρεφει ο γλυκος η εγω(οταν πηγα στον εκτροφεα του ειπα θελω ενα σκυλο να κοιμαται πανω στο κρεβατι,ουτε φυλαξη του λεω ουτε εκθεσεις.... και μου εδωσε......)
Το κακο στην φυλη το εχουν κανει-κανουν οι εκτροφεις.διοτι με την αυξημενη ζητηση
εβαζαν και βαζουν για εκτροφη οτι ναναι για να πουλησουν.(ας δουμε θα του πει κανενας εκτροφεας δεν σου δινω κουταβι)
Πιστευω οτι θα περασει πολυ καλα στα χερια του,διοτι ρωταει μαθαινει βλεπει και αποφασιζει.Αυτο δειχνει οτι εχει βαση και μακαρι να υπαρχουν και αλλοι ιδιοκτητες με αυτον τον τροπο σκεψης και αποκτησης κουταβιου.
 
Last edited:


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Χάζευα τα σκυλιά που έπαιξαν στο ρόλο του Ρεξ στη σειρά "Υπαστυνόμος Ρεξ" και παρατήρησα ότι η κλίση στα πίσω πόδια είναι σημαντικά μικρότερη απο αυτή που έχω δει σε αρκετά εκτροφικά σκυλιά τώρα πρόσφατα. Η ερώτησή μου είναι: υπάρχουν ακόμα εκτροφεία που έχουν κρατήσει αυτή τη λίγη κλίση στα πίσω πόδια ή όλα πλέον στοχεύουν σε γέννες με σκυλιά με μεγάλη κλίση στα πίσω πόδια; Δηλαδή προσωπικά θα το προτιμούσα το σκυλί χωρίς καθόλου κλίση ή με όσο μικρότερη γίνεται.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν υπάρχει "έχω κλίση" και "δεν έχω κλίση"!

Υπάρχει "έχω κλίση όσον πιο κοντά στο πρότυπο".Με αυτό τον γνώμονα προχωράνε οι εκροφείς!Δεν λένε ότι αυτοί οι εκτροφείς βγάζουν σκυλιά με κλίση και οι άλλοι όχι!

Από εκεί και πέρα όταν ένας σκύλος έχει κλίση που ξεφεύγει το πρότυπο ή είναι όσο πιο κοντά σε αυτό λες ότι έχει "κοντή λεκάνη", "σφιχτό πίσω σύστημα", "απότομη κλίση ράχης" ή "καλή κλίση ράχης", "καλή θέση λεκάνη", όχι καλή θέση λεκάνης", "καλή top line", όχι καλή "top line", "καλό ακρώμιο" κτλ κτλ.

Τα σκυλιά αυτά προέρχονται από pedigree με πολύ καλά σκυλιά που έχουν πάρει καλούς τίτλους VA κτλ που σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά τους ήταν όσο πιο κοντά γίνεται στο πρότυπο!

Το να πούμε έναν σκύλο έχει κλίση ή όχι είναι πολύ γενικό και στην συφκεκριμένη φυλή άδικο!
Εξετάζουμε θέση χαρακτηριστικών σε σχέση με το πρότυπο και σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά του σκύλου και στο τέλος βγαίνει το συμπέρασμα και η κρίση!

Σκύλος με καθόλου κλίση έχει έφεση στην αντοχή!
Σκύλος με κλίση έχει έφεση στην δύναμη!
Το "προτιμώ καθόλου κλίση" είναι και αυτό άδικο μη γνωρίζοντας πράγματα!
Όλα έχουν κάποιο σκοπό που γίνονται!

Αριστερά ένας σκύλος "παλαιάς κοπής" με μέρη σώματος παράλληλα με το έδαφος και ισχύς που εκμεταλλέυεται για αντοχή και γνώμονα την μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεξιά ένας σκύλος "νεάς κοπής" με γνώμονα την δύναμη, την σύντομη αντοχή, την αλτικότητα, την συγκεντρωμένη δύναμη!
Εξαρτάται τι θέλεις τον σκύλο!Δεν υπάρχει κακό και καλό!Υπάρχει κοντά στο πρότυπο και μακριά από το πρότυπο!Υπάρχουν ελαττώματα ως προς το πρότυπο!
Δεν είναι κακά δείγματα αυτά, ούτε επειδή υπάρχει αυτή η παραφιλολογία με τις κλίσεις να πεις ότι ο καινούργιος Γερμανικός Ποιμενικός είναι άχρηστος!Και τα 2 είναι υγιή δείγματα και μάλιστα έχουν πάρει και πολύ καλές κρίσεις!


Δεν χρειάζονται υπερβολές και γρήγορα συμπεράσματα για τίποτα!!!
 


glukos

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2013
80
0
Αθηνα, Αργυρουπολη
Και να ρωτησω κατι εγω τωρα σαν νεος...

Οι γπ ''νεας κοπης'' οπως σωστα αποκαλεσες, λες οτι εχουν κυριως δυναμη και συντομη αντοχη, μηπως μπορεις να με κατατοπισεις περιπου το ποσο αντοχη ειναι αυτη?

Γιατι αν μου λες μικρη ή μεγαλη εγω δεν μπορω να καταλαβω και πολλα οντας νεος και επισης ειναι 2 σχετικες εννοιες..

Δηλαδη με ρυθμους ανθρωπινου χαλαρου τζοκιν, για ποσο μπορει να σε ακολουθει το σκυλι πριν πεσουν ολοκληρωτικα οι αντοχες του?
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Και να ρωτησω κατι εγω τωρα σαν νεος...

Οι γπ ''νεας κοπης'' οπως σωστα αποκαλεσες, λες οτι εχουν κυριως δυναμη και συντομη αντοχη, μηπως μπορεις να με κατατοπισεις περιπου το ποσο αντοχη ειναι αυτη?

Γιατι αν μου λες μικρη ή μεγαλη εγω δεν μπορω να καταλαβω και πολλα οντας νεος και επισης ειναι 2 σχετικες εννοιες..

Δηλαδη με ρυθμους ανθρωπινου χαλαρου τζοκιν, για ποσο μπορει να σε ακολουθει το σκυλι πριν πεσουν ολοκληρωτικα οι αντοχες του?
Έθεσες ερώτηση που την έχει ο μισός κόσμος που θέλει να πάρει σκύλο!

Το ότι η κατασκευή του σκύλου έχει έμφαση σε κάτι δεν σημαίνει ότι δεν θα αντέξει Jogging μαζί σου!
Προς Θεού, δεν εννοούμε για τέτοιες αντοχές, γλυκέ!
Φυσικά και ο σκύλος ακολουθεί και έχει αντοχές, απλώς δίνεται έμφαση στην "συνισταμένη της δύναμης" και το πως αυτή εκμεταλλεύεται από το ίδιο το σώμα!
Φυσικά και δεν θα πέσει ο σκύλος λαχανιασμένος όταν τελειώσει το τετράγωνο στην βόλτα!Νομίζω το καταλαβαίνουμε όλοι!

Αν δηλαδή έχεις στο μυαλό σου αποτυπωμένο λόγω αυτής της εντύπωσης ότι ο σκύλος θα πέφτει κάτω και δεν θα μπορεί να συνεχίσει μαζί σου σε μια μεγάλη βόλτα απλά βγάλ'το από το μυαλό σου!

Στην ερώτηση σου περί συνοδείας του σκύλου σε καθημερινές δραστηριότητες μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείς αν μπορείς εσύ να αντέξεις ή να φτάσεις τις αντοχές αυτού του σκύλου!;)
Σε ένα Jogging γλυκέ με τον ιδιοκτήτη του ο Γερμανικός Ποιμενικός θα ακολουθήσει ανετότατα!!Εσύ θα τα φτύσεις, όχι αυτός!Εδώ ποδηλατάδα πάμε και μας βγαίνει εμάς η γλώσσα!

Η αντοχή και η διάρκεια της, η δύναμη και η διάρκεια της φαίνονται σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη!Παλιά ο σκύλος καλούνταν να καλύψει μεγάλες αποστάσεις μαζί με άλλες ταυτόχρονες δουλειές που ανθέτονταν να κάνει!Σε τέτοια μεγέθη συγκρίνουμε την αντοχή και την δύναμη!Όχι γύρω γύρω από το τετράγωνο αν αντέχει!

Συγκεκριμένα στις καθημερινές δραστηριότητες με τον σκύλο εξαρτάται η αντοχή και η δύναμη(γιατί τα έχει και τα 2 χαρακτηριστικά) και από το επίπεδο της άσκησης!Φυσικά δεν μπορείς να ζητάς από τον σκύλο να σου καλύψει Jogging 5-6-7 χιλιομέτρων την στιγμή που δεν έχει τρέξει τόσα χιλιόμετρα στην ζωή του παρά μόνο περπάτημα και στιγμαίο τρέξιμο(μπαλάκι, επαναφορά κτλ) ή τέλοσπάντων τα "στατικά παιχνίδια"!
Σε αυτό δεν φταίει ο σκύλος και ούτε μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα γι'αυτόν τον σκύλο ότι δεν αντέχει ή ότι δεν έχει διάρκεια!Σε αυτό φταίει ο ιδιοκτήτης που δεν έχει ετοιμάσει το σώμα του σκύλου κατάλληλα για να δεχθεί τέτοιου είδους γυμναστική!Η φυσική κατάσταση λοιπόν που έχει ο σκύλος είναι ο κυριότερος παράγοντας που πρέπει να απασχολεί τον ιδιοκτήτη και όχι αν θα αντέξει ή αν θα έχει διάρκεια!
 
Last edited:


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
glukos, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρώτα θα κουραστείς εσύ και μετά ο σκύλος, νομίζω δε χρειάζεται καν να το σκέφτεσαι αυτό :Ρ

st3li0s, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Φυσικά δεν υπονόησα ότι ο "καινούριος" γπ είναι άχρηστος όπως είπες, για την ακρίβεια δε το έχω ψάξει καθόλου. Φυσικά όταν φτάσει ο καιρός να πάρω κι άλλο σκυλί (χρόνια μετά) και αν αυτό είναι γπ το τελευταίο που θα κοιτάξω τότε θα είναι η κλίση των ισχύων, δεδομένου ότι θα έχω διαβάσει πααααρα πολύ & τις συζητήσεις με τους εκροφείς και θα έχω κατανοήσει αυτά που λες ακόμα καλύτερα.
 
Last edited:


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο μέσος υγιής σκύλος αντέχει πολύ τζόκινγκ! :) Ορισμένα δε, νομίζω, θα άντεχαν να συνοδεύουν μαραθωνοδρόμους σε προπόνηση..
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Ο μέσος υγιής σκύλος αντέχει πολύ τζόκινγκ! :) Ορισμένα δε, νομίζω, θα άντεχαν να συνοδεύουν μαραθωνοδρόμους σε προπόνηση..
Δεν συμφωνω με αυτο. Δεν εχω πειρα για ΓΠ αλλα εκ προοιμιου δεν σημαινει οτι ο σκυλος εχει την δυνατοτητα να τζοκαρει για 10χλμ. Πολλοι σκυλοι δεν εχουν τα πνευμονια και εχω συναντησει πολλα παραδειγματα.
 


Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ενα παγκ δεν θα σου βγαλει 10κμ , αλλα ενα ποιμενικο μεσαιου μεγεθους γιατι να μην στα βγαλει ? η δουλεια τους δεν ηταν να τρεχουν στα βουνα και τα λαγκαδια?
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η αλήθεια είναι ότι απάντησα βάσει των εμπειριών μου. Τα περισσότερα σκυλιά (και δεν μιλάω Γ.Π. μόνο) που έχω συναντήσει έχουν καλές αντοχές. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα έχουν ανάγκη από καθημερινό τρέξιμο.. Ο σκύλος μου, που δεν έχει τι τρελλά επίπεδα ενέργειας, φυσιολογικό τον χαρακτηρίζω, έκανε για μερικούς μήνες καθημερινό τρέξιμο (ταχυτητα γύρω στα 20 χλμ την ώρα, με αυξομειώσεις) για 4 χιλιόμετρα. Γυρνάγαμε σπίτι και ήταν νορμαλ, όχι πολύ κουρασμένος
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Αγιε Βασιλη,,,, θελω ενα Γ.Π κουταβι... να μη γαυγιζει,, να μην εχει δυσπλασια,, να μην μαδαει,, να μην αγριευει,, να μην δαγκωνει,, να μη κανει ζημιες,, να μη με αμφισβητει,, να μη μασουλαει τον καναπε,, να μην κυνηγαει τις γατες,, να μην κατουραει οπου βρει,, να μην αρωσταινει,, σου εχω μεσα στο φακελλο και τη φωτογραφια του ==))
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ενα παγκ δεν θα σου βγαλει 10κμ , αλλα ενα ποιμενικο μεσαιου μεγεθους γιατι να μην στα βγαλει ? η δουλεια τους δεν ηταν να τρεχουν στα βουνα και τα λαγκαδια?
ε...sirkos
ο "παλιός"...ήταν ποιμενικός και είχε και τις αντίστοιχες γωνίες.
το σημερινό πολυεργαλείο, μόνο ποιμενικό δεν είναι στην κατασκευή του.
 


Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
ε...sirkos
ο "παλιός"...ήταν ποιμενικός και είχε και τις αντίστοιχες γωνίες.
το σημερινό πολυεργαλείο, μόνο ποιμενικό δεν είναι στην κατασκευή του.
εεε θαλασσιε Μολ

Ποιμενικα δεν ειναι μονο τα γ.π!! υπαρχουν τα ελβετικα που ειναι παλιας κοπης ακομα!!!! και τα μπορντερ κολευ , ρουθ κολευ και αλλα πολλα!!!!!
 


mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Απο τα λιγα πραγματα που εχω καταλαβει για τον γλυκο ειναι οτι εχει ορεξη και ανοιχτο μυαλο.
Την φυλη δεν την καταστρεφει ο γλυκος η εγω(οταν πηγα στον εκτροφεα του ειπα θελω ενα σκυλο να κοιμαται πανω στο κρεβατι,ουτε φυλαξη του λεω ουτε εκθεσεις.... και μου εδωσε......)
Το κακο στην φυλη το εχουν κανει-κανουν οι εκτροφεις.διοτι με την αυξημενη ζητηση
εβαζαν και βαζουν για εκτροφη οτι ναναι για να πουλησουν.(ας δουμε θα του πει κανενας εκτροφεας δεν σου δινω κουταβι)
Πιστευω οτι θα περασει πολυ καλα στα χερια του,διοτι ρωταει μαθαινει βλεπει και αποφασιζει.Αυτο δειχνει οτι εχει βαση και μακαρι να υπαρχουν και αλλοι ιδιοκτητες με αυτον τον τροπο σκεψης και αποκτησης κουταβιου.
Και ναι και όχι. Δεν αμφιβάλλω ότι ο γλυκος θα ασχοληθεί και θα μάθει και τελικά μπορεί να αποδειχθεί τέλειος ιδιοκτήτης. Δεν παύει πάντως να είναι παράδοξο το να αποφασίζει κάποιος ότι θέλει αποκλειστικά και μόνο ΓΠ χωρίς να ξέρει (και όπως λέει ο ίδιος αλλά και απ'ό,τι δείχνουν αυτά που γράφει) τίποτα για τη φυλή (δεν αμφιβάλλω ότι θα μάθει τα πάντα, αλλά κατ'εμέ δεν μπορεί να λες ότι δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχει ο ΓΠ, δεν ξέρω τι χαρακτήρα έχει, δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει αυτά που θέλω, δεν ξέρω αν η φυλή είναι κυριαρχική ή όχι, το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω ΓΠ).
Μπορεί όπως λες κι εσύ, να ευθύνονται οι εκτροφείς για το κακό στη φυλή, ευθύνεται όμως, και μαλιστα από εκεί ξεκινά, και η ζήτηση. Το κακό έγινε γιατί όλο και περισσότεροι ζήταγαν (με αποτέλεσμα οι εκτροφείς να οδηγηθούν στο να παράξουν) σκυλιά με την εμφάνιση του ΓΠ αλλά ήπιου σε χαρακτήρα κλπ. Οπότε η ευθύνη βαρύνει όπως λες την προσφορά (εκτροφείς) αλλά και τη ζήτηση (αγοραστές). Συμφωνώ ότι οι εκτροφείς δεν θα έπρεπε να ενδώσουν μια και υποτίθεται ότι δουλεύουν για το καλό της φυλής, αλλά το κέρδος είναι πάντα ένα κίνητρο. Γι'αυτό και η απάντηση στην ερώτησή σου αν θα βρεθεί εκτροφέας που δεν θα του δώσει κουτάβι είναι ότι δυστυχώς δεν θα βρεθεί. Και το "δυστυχώς" δεν πάει στο πρόσωπο του γλυκου, ούτε καν στο ότι κανείς εκτροφέας δεν θα αρνηθεί τα λεφτά του, αλλά στο ότι πλέον αυτό που προσφέρουν οι περισσότεροι εκτροφείς ΓΠ είναι αυτό που φαίνεται να ψάχνει ο γλυκος (το γεγονός όμως ότι κάποιος παράγει κάτι, δεν απαλάσσει από την ευθύνη αυτόν που του το ζήτησε).