Συνταγές για διατροφή σκύλου με μαγειρευτό φαγητό






AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Βιταμίνες bouboul.

Χρήστο, αυτή η μαγειρική μεμβράνη τι είναι? Δεν την είχα ξανακούσει.
Νομίζω ότι εννοεί την διάφανη μεμβράνη , που μπορείς να τυλίξεις σάντουιτς κ τέτοια..(αντίστοιχο του αλουμινόχαρτου..:p), σίγουρα την ξέρεις..

Χρήστο, αυτό επηρεάζει τον χρόνο βρασμού; θέλει περισσότερο χρόνο, δηλαδή;

Κ τέλος, που είναι οι συνταγές, βρε παιδιά..;;;; Χαλαρώσαμε ή μου φαίνεται..;;;;:p
:)
 


bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
κι εγώ έχω απορίες!
ο τύπος στο βίντεο τα αυγά τα δίνει βραστά και χωρίς τσόφλι έτσι?
δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας πχ από τους κρόκους
όταν δίνουμε τσόφλι αλεσμένο για συμπλήρωμα ασβεστίου είναι από ωμό αυγό?
 




AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
κι εγώ έχω απορίες!
ο τύπος στο βίντεο τα αυγά τα δίνει βραστά και χωρίς τσόφλι έτσι?
δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας πχ από τους κρόκους
όταν δίνουμε τσόφλι αλεσμένο για συμπλήρωμα ασβεστίου είναι από ωμό αυγό?
τώρα είδα ότι τα δίνει με τα τσόφλια!
ωμά όμως?
Ουσιαστικά στην συγκεκριμένη συνταγή, το αυγό ψήνεται στο φούρνο μαζί με την υπόλοιπη ζύμη, οπότε δεν το τρώει ωμό ο σκύλος..
Τώρα γενικά.. να σου πω την αλήθεια, αυτήν την λεπτομέρεια δεν την γνωρίζω με βεβαιότητα..
Εγώ χρησιμοποιώ τσόφλια και από ωμά και από βραστά αυγά.. τα βάζω λίγο στο φούρνο κ μετά τα αλέθω..
Πάντως, ωμό αυγό δεν έχω δώσει ποτέ..
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
κι εγώ έχω απορίες!
ο τύπος στο βίντεο τα αυγά τα δίνει βραστά και χωρίς τσόφλι έτσι?
δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας πχ από τους κρόκους
όταν δίνουμε τσόφλι αλεσμένο για συμπλήρωμα ασβεστίου είναι από ωμό αυγό?
Έφτιαξα την συνταγή.
Αλέθουμε ολόκληρο το αβγό στο multi και όπως είναι το προσθέτουμε στην ζύμη.
Ψήνεται στο φούρνο λοιπόν.
Όποιος δεν ακολουθεί αυτή την συνταγή, αλλά προσθέτει τσόφλι αλεσμένο στο φαγητό του σκύλου (ποτέ σε ξηρή τροφή γιατί δεν χρειάζεται) ξεραίνει τα τσόφλια στο φούρνο ολόκληρα και μετά αφού αποξηραθούν τα αλέθει.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Σωτηρία δεν πίστευα ότι ήταν η διάφανη μεμβράνη που λες, γιατί το παιδί αναφέρει ότι βράζει το κρέας μέσα σ'αυτήν και η μεμβράνη από όσο ξέρω λιώνει. Οπότε σήμερα ρώτησα τη μάνα μου (γιατί όταν δεν ξέρεις κάτι από μαγειρική που απευθύνεσαι??) και είπε πως ναι, αποκλείεται να ναι το wrap γιατί λιώνει (εκτός κι αν σ'αρέσει μια εσάνς λιωμένου πλαστικού στο φαϊ σου :p). Αλλά ούτε αυτή ξέρει τι είναι, υποθέτει κάτι όπως η σακούλα για μαγείρεμα.

Οπότε Χρήστο άμα μπεις πες μας τι είναι, θα σκάσω από περιέργεια - άσε που θέλω να κάνω αυτό που λες, να βράσω το κρέας μες στη μεμβράνη - και για του Άρη το φαϊ και για το δικό μου!

Εκτός κι αν θέλει να μου πει ο Σούπι που ξέρει :D
 
  • Like
Reactions: E.Partsi




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Μήπως εννοεί την πλαστική μεμβράνη που είναι ειδική για να μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων;
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Α λες? Μπορεί. Θα πάω βασικά τη Δευτέρα σουπερ μαρκετ να τις κοιτάξω όλες τις μεμβράνες καλά καλά, πού θα μου πάει, θα την ανακαλύψω!
 




amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
μάλιστα δεν μου φτάνει που μαγειρεύω όλοι μέρα στο ξενοδοχείο θα μαγειρεύω και για τον σκύλο τώρα :p

πάντως με 2-3 συνταγές που διάβασα από κάποια μελόι μια χαρά φαίνονται αν και για την 2ρι συνταγή καλά είναι να μην σοτάρετε τίποτα γιατί θα είναι πιο βαρύ το γεύμα. επίσης καλύτερα είναι τα λαχανικά να είναι βραστά και από την στιγμή που βράσουν να κρυώσουν σε κρύο νερό με μπόλικο πάγο για να κρατήσουν όλες τις βιταμίνες τους και να μην τις χάσουμε κρυώνοντας τα κάτω από την βρύση
 




amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
Βιταμίνες bouboul.

Χρήστο, αυτή η μαγειρική μεμβράνη τι είναι? Δεν την είχα ξανακούσει.
είναι η διαφανες μεμβράνη που χρησιμοποιούμε σε όλες τις κουζίνες ( η διαφανες που σκεπάζουμε τρόφιμα )

απλά υπάρχουνε μεβρανες επαγγελματικές που δεν καίγονται αν τις βάλεις στο microwave η άμα τις αφήσεις για πολύ ώρα στο βραστό νερό...

ο καλύτερος τρόπος για να τύλιξις τρόφιμα με μεμβράνη είναι σαν τις καραμέλες πιάνεις τις άκρες και το στριφογυρνάς στον πάγκο
 


AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
είναι η διαφανες μεμβράνη που χρησιμοποιούμε σε όλες τις κουζίνες ( η διαφανες που σκεπάζουμε τρόφιμα )

απλά υπάρχουνε μεβρανες επαγγελματικές που δεν καίγονται αν τις βάλεις στο microwave η άμα τις αφήσεις για πολύ ώρα στο βραστό νερό...

ο καλύτερος τρόπος για να τύλιξις τρόφιμα με μεμβράνη είναι σαν τις καραμέλες πιάνεις τις άκρες και το στριφογυρνάς στον πάγκο
Χααα..!!!Ορίστε, με επιβεβαιώνει κ ο σεφ..!!:p
ρε συ Estranged ήμουν σίγουρη ότι μπορείς κ με αυτή, γιατί κάτι έχω φτιάξει που δεν θυμάμαι τι..
κ μου κάνει εντύπωση που είπες ότι λιώνει..

Σεφ..να ρωτήσω κ εγώ κάτι..;;;
Όταν βράζω το κρέας τυλιγμένο στη μεμβράνη, επηρεάζει τον χρόνο βρασμού..;;; θέλει περισσότερο χρόνο..;;;

κ τέλος, για τον σκύλο δεν θα μαγειρεύεις κάθε μέρα, μην ανησυχείς.. θα τα φτιάχνεις κ μετά θα τα αποθηκεύεις στην κατάψυξη.. :)
 


amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
Χααα..!!!Ορίστε, με επιβεβαιώνει κ ο σεφ..!!:p
ρε συ Estranged ήμουν σίγουρη ότι μπορείς κ με αυτή, γιατί κάτι έχω φτιάξει που δεν θυμάμαι τι..
κ μου κάνει εντύπωση που είπες ότι λιώνει..

Σεφ..να ρωτήσω κ εγώ κάτι..;;;
Όταν βράζω το κρέας τυλιγμένο στη μεμβράνη, επηρεάζει τον χρόνο βρασμού..;;; θέλει περισσότερο χρόνο..;;;

κ τέλος, για τον σκύλο δεν θα μαγειρεύεις κάθε μέρα, μην ανησυχείς.. θα τα φτιάχνεις κ μετά θα τα αποθηκεύεις στην κατάψυξη.. :)
μπορείς να το κανεις και με τις μεβρανες που αναφέρω απλά αυτές είναι επαγγελματικές και πιο μεγάλες. πωλούνται και σε μεγάλα super market γιατί η σακούλες δεν συμφέρουν άσε που δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω ( μονο αν είναι να μπούν στο φούρνο )

τώρα όσον αφορά το βράσιμο δεν επηρεάζει τον χρόνο βρασμού ώστε να το βράσεις παραπάνω.. η θερμοκρασία του νερού δεν αλλάζει...

edit: σήμερα έβρασα λαχανικά ( 4 μεγάλα καρότα - 3 κολοκυθάκια - 2 φινόκια - 1 γλυκοπατάτα - 5 φούντες μπρόκολο και 5 κουνουπίδι και 2 παστινακια ) αφού τα έβρασα τα κρύωσα σε ένα μπωλ με νερό και μπόλικο παγο ώστε να κρατήσω τις βιταμίνες τους και τα μπλενταρα όλα μαζί στο τέλος έριξα λίγο λίγο βούτυρο κλαριφιε και πολύ ελάχιστο αλάτι.... σε κάθε γεύμα μαζί με την κροκέτα τις αναμειγνύω και 4-5 κουταλιές λαχανικά μπλενταρισμενα... οποτε τις το κάνω αυτό τις τρέχουν τα σάλια και κάνει σαν τρελή.
 




amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
Βούτυρο γιατί να βάλεις όμως;
έβαλα για να πάρει περισσότερη γεύση... όπως ανέφερα είναι κλαριφιε καθαρό βούτυρο δηλαδή και σε λίγη ποσότητα μην φανταστείς τίποτα τρελό
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
έβαλα για να πάρει περισσότερη γεύση... όπως ανέφερα είναι κλαριφιε καθαρό βούτυρο δηλαδή και σε λίγη ποσότητα μην φανταστείς τίποτα τρελό
Κατάλαβα, πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να τους τα περνάμε στο μπλέντερ;