Ξεκινήσαμε βραστά πλατάρια




skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μολις γυρισαμε απο τη βολτα.
Λοιπον...τα κοπρανα αυτη τη φορα ηταν σκληρα,πρωτη φορα βλεπω,και εσπαγαν σαν...μπισκοτο.Σκληρα,αλλα οταν τα πιεσα με ξυλο,θρουλισαν.
Αυτο εννοειτε οταν λετε "σα σκονη";
 




skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλως ηρθες κοπελι στην ομορφη παρεα μας!
Θε να μας ορμηνεψεις κιολας ηντα να καμομε;
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Tα πλατάρια εχουν αυξημένη ποσότητα κόκαλου σε σχέση με κρέας. Γιάυτό είναι θρουλιαστα τα κόπρανα. Είτε πρεπει να δίνεις και επιπλέον κρέας (χωρίς κόκαλα) πχ κιμά, ή δίνε και κανα εντόσθιο που μαλακώνει την κατάσταση (πχ συκωτάκια)
 


greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Ιδιωτης δεν μπορει να κοψει τιμολογιο,ειναι σιγουρο.Ο επαγγελματιας μπορει να κοψει τιμολογιο φτανει να δικαιολογειται απο το επαγγελμα του.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αυτό με το τιμολόγιο, ευχαρίστως να το συζητούσαμε, αλλά θα βγούμε εκτός φόρουμ...:rolleyes:
Βεβαίως ο ιδιώτης μπορεί να κόψει τιμολόγιο. Απλώς, σε κάποια επαγγέλματα, είναι πολιτική των εταιριών, να μην επιτρέπεται, αν δεν προκύπτει από το επάγγελμα του αγοραστή ;)
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μολις γυρισα απο ψιλοψωνια και περασα απο τη δημοτικη αγορα.Ειχε 2 κρεοπωλεια μεσα και οταν ειπα για πλαταρια,δεν καταλαβαιναν τι εννοουσα.
Μηπως τα ειπα λαθος;Μου δημιουργησαν αμφιβολιες.Τα βλεπω ηδη ετοιμα απο εκει που τα παιρνω και μηπως ειπα λαθος μερος του κοτοπουλου;Τι ειναι τα πλαταρια;
:confused:
Παντως,οταν ειπα για ποσοτητα με παραγγελια,μου ειπαν οτι δε γινεται να μπουν σε τετοια διαδικασια να κοβουν το κοτοπουλο και να ξεχωριζουν κομματια για τοσα πολλα κιλα.:cool:
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Tα πλατάρια εχουν αυξημένη ποσότητα κόκαλου σε σχέση με κρέας. Γιάυτό είναι θρουλιαστα τα κόπρανα. Είτε πρεπει να δίνεις και επιπλέον κρέας (χωρίς κόκαλα) πχ κιμά, ή δίνε και κανα εντόσθιο που μαλακώνει την κατάσταση (πχ συκωτάκια)
εχει να κανει και το οτι εκτος τα εβρασα,εβγαλα πετσες και τα ξεπλυνα ξανα με νερο να φυγει και το φυσικο λαδι που βγαινει με το βρασιμο;

φοβηθηκα μηπως το λαδι του κανει διαρροια.Να του αφηνω το λαδι ή καμια πετσα;
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
πρεπει να βρεις απο που προμηθευονται τα φιλετα κτλ.οι χασαπηδες δεν καθονται να κανουν τετοια διαδικασια!
αυτοι περνουν τα φιλετα,μπουτια,φτερουγες ετοιμα.οποτε αν δεν μπορει να σε εξηπηρετησει ο χασαπης σου πρεπει να βρεις που εχουν
πλαταρι λεγεται κανονικα.κ εδω βεβεα πλαταρι λενε τις φτερουγες

στην αρχη αμα του δινεις βγαζε τις πετσες στα περισσοτερα και αν βλεπεις οτι τον παει καλα το πας σιγα σιγα μεχρι να τα βαζεις οπως ειναι
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
πρεπει να βρεις απο που προμηθευονται τα φιλετα κτλ.οι χασαπηδες δεν καθονται να κανουν τετοια διαδικασια!
αυτοι περνουν τα φιλετα,μπουτια,φτερουγες ετοιμα.οποτε αν δεν μπορει να σε εξηπηρετησει ο χασαπης σου πρεπει να βρεις που εχουν
πλαταρι λεγεται κανονικα.κ εδω βεβεα πλαταρι λενε τις φτερουγες
κι εδω νομιζαν για φτερουγες αρχικα.Ο χασαπης μου ξερει τι λεω,αλλα εψαξα για φτηνοτερα ξανα και δεν καταλαβαιναν τι ελεγα.Μου λες πώς να εξηγω το πλαταρι;Με την πλατη του κοτοπουλου δεν εχει να κανει;
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
το πλαταρι ειναι αυτο που μενει,δηλαδη απο το κοτοπουλο κοβουν το φιλετο,μπουτια,φτερουγες κ σωθικα και μενει ο λαιμος με τη πλατη,τα πλευρα κτλ,ψαξε να βρεις που κανουν επεξεργασια
 






kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
εχει να κανει και το οτι εκτος τα εβρασα,εβγαλα πετσες και τα ξεπλυνα ξανα με νερο να φυγει και το φυσικο λαδι που βγαινει με το βρασιμο;

φοβηθηκα μηπως το λαδι του κανει διαρροια.Να του αφηνω το λαδι ή καμια πετσα;
E, τι άφησες καλή μου? Σκέτο κόκαλο του δίνεις! :)

Προσωπικά τα αφήνω όπως είναι τα πλατάρια, γιατί οι πέτσες κτλ καλύπτουν τα κόκαλα και αποφεύγονται ζημιές στο πεπτικό σύστημα (ξέρω, λες ότι το τσέκαρες, αλλά εγώ επιμένω οτι είναι παρακινδυνευμένο το βρασμένο πλατάρι, ειδικά αμα του'χεις βγάλει και τα λίπη :)).

Μιλάμε για υγιή σκύλο (που δεν έχει πρόβλημα βάρους και άρα δε χρειάζεται προσοχή με το έξτρα λίπος) κι επίσης προφανώς ο δικός σου είναι ειδική περίπτωση λόγω ευαίσθητων εντερικών (δεν έχω εμπειρία και ως εκ τούτου ούτε και άποψη ως προς το τι είναι καλύτερο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.... γενικά μιλάω για το θέμα πλατάρι... ;) )
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
μαλιστα ,καταλαβα...ας ξεκινησω συντηρητικα και στην πορεια θα προσθεσω και στα λιπη.ο θεος βοηθος!
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Πάντως κι εγώ εχω παρατηρήσει ότι με λίγο βράσιμο, ίσα ίσα να ασπρίσει το κρέας τα κόκκαλα του κοτόπουλου και ειδικά τα πλατάρα ή τα μπουτια περαμένοεν μαλακά και δεν κάνουν μύτες.

Πληροφοριακά στο Καπανδριτι 1€ τα πλατάρια....
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ έχω παρατηρήσει ότι όταν βράζω στήθος φιλέτο κοτόπουλου ακόμα και πέντε λεπτά μετά το εσωτερικό είναι τελείως ωμό-άρα μπορεί και να μην επηρεάζεται και το κόκκαλο ...
 


mairyk

Well-Known Member
27 Μαϊου 2008
198
1
47
Αθήνα
Παιδια,ξεχαστε τετοιες αγορες και τιμες εδω.

Αλλα κρεοπωλεια ,τα εχουν 2,50€/κιλο.
Και στο Ηράκλειο όπου έχουμε ρωτήσει τόσο μας είπαν και σαν τρελούς μας κοίταξαν . Κρίμα που δεν είμαστε πιο κοντά σκυλάκο να παραγγέλνανε μαζί απο την Βαρβάκειο.Ένας συγκεκριμένος που είχαμε ρωτήσει μπορούσε να τα στείλει με καράβι αρκεί η παραγγελία να είναι 100e ή 300 κιλά περίπου. Δυστυχώς μας χάλασε ο καταψύκτης και δεν έχουμε χώρο για τόσα πολλά κιλά.
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Αγοραζω συσκευασια 10 κιλων πλαταρια κτψ 12 ευρω το πακετο.
Οσον αφορα το βρασιμο , γιατι δεν τα δινεις ετσι οπως ειναι?Απλα τα ξεπαγωνεις , βαζεις και κανα λιωμενο πρασινο σαν σαλτσα και κομπλε.