Ξεκινήσαμε βραστά πλατάρια

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αγοραζω συσκευασια 10 κιλων πλαταρια κτψ 12 ευρω το πακετο.
Οσον αφορα το βρασιμο , γιατι δεν τα δινεις ετσι οπως ειναι?Απλα τα ξεπαγωνεις , βαζεις και κανα λιωμενο πρασινο σαν σαλτσα και κομπλε.
Απο που την παιρνεις τη συσκευασια αυτη;

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Απο χασαπη(στην Αιγινα) , φερνει πλακες κτψ πλαταρια.Τα αφηνω να ψιλοξεπαγωσουν , τα μεριδιαζω τα ξαναβαζω στην καταψυξη και ετοιμα.
Θα παραγγειλω αυριο παλι και θα γραψω και την φιρμα μπας και τα βρειτε και στην Αθηνα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Απο χασαπη(στην Αιγινα) , φερνει πλακες κτψ πλαταρια.Τα αφηνω να ψιλοξεπαγωσουν , τα μεριδιαζω τα ξαναβαζω στην καταψυξη και ετοιμα.
Θα παραγγειλω αυριο παλι και θα γραψω και την φιρμα μπας και τα βρειτε και στην Αθηνα.
Αιγινα ε; Ωραια. Πριν λιγο καιρο γυρισε ο κολλητος απο κει. Ηταν για μηνες στο ΕΚΠΑΖ εθελοντης.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οσον αφορα το βρασιμο , γιατι δεν τα δινεις ετσι οπως ειναι?Απλα τα ξεπαγωνεις , βαζεις και κανα λιωμενο πρασινο σαν σαλτσα και κομπλε.
Τα βραζω,γιατι παλιοτερα οταν του ειχα δωσει ωμα,τον πειραξαν πολυ(γαστροραγια) και μαλλον ηταν χαλασμενα απο το κρεοπωλειο.Του ειχα πει οτι ηταν για σκυλο.Οταν εβρασα τα υπολοιπα,μυριζε πολυ ασχημα το σπιτι...
.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Γιαυτο αγοραζω κτψ σε -18 βαθμους και να εχουν μεινει πανω απο μηνα στην καταψυξη.
Ποτε δεν ειχα προβλημα με ολα τα σκυλια μου.Ισως η παρτιδα που πηρες να ειχε θεμα.Προτιμησε να ειναι κατεψυγμενα.

Απλα με το βραστο σκεφτομαι τα κοκκαλα που μπορει να κανουν ζημια.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Για οσους βολευει η περιοχη.
Κοτοπουλα Κουσιαδης τηλ 2109653805 Βαρη
Πλαταρια νωπα 0,85 το κιλο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Originally Posted by skylakos
Τα βραζω,γιατι παλιοτερα οταν του ειχα δωσει ωμα,τον πειραξαν πολυ(γαστροραγια) και μαλλον ηταν χαλασμενα απο το κρεοπωλειο.Του ειχα πει οτι ηταν για σκυλο.Οταν εβρασα τα υπολοιπα,μυριζε πολυ ασχημα το σπιτι...
Μα αν έδωσες χαλασμένα πλατάρια, δεν έφταιγε το ότι ήταν... ωμά, αλλά το ότι ήταν χαλασμένα! :)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ναι,αλλα σκέφτηκα αν και καποια αλλη στιγμη ειναι λιγο πειραγμενα και δεν το καταλαβω,με το βρασιμο ίσως μειωθεί ο κίνδυνος να παθει κατι.Όχι;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κατά τη γνώμη μου, οχι. Φροντίζεις να μην είναι λίγο πειραγμένα! :) Την πάτησα κι εγώ έτσι την πρώτη φορά (μύριζαν και δεν ήξερα αν είναι νορμάλ ή όχι..... τελικά δεν το διακινδύνεψα και τα πέταξα.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Επειδη μου ετυχε να ''αναψουν'' τα πλαταρια και μυριζαν , τα πεταξα.Ηταν ομως νωπα και προφανως δεν ειχαν αποθηκευτει σωστα.
Βεβαια απο τοτε αγοραζω μονο κατεψυγμενα και δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μήπως είναι πολύ τα 2-3kg που δίνεις καθημερινά?
Δεν ξέρω το βάρος του σκύλου αλλα τέτοια ποσότητα κρέατος μιλάμε για 80-120kg σκύλο.

Για το βράσιμο δεν ξέρω, δεν το έχω επιχειρήσει.
Άποψη μου θα δεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αν τον ξεκινήσεις με ωμά πλατάρια. Απλά στην αρχή υπάρχει πιθανότητα να δεις τα γνωστά συμπτώματα της αλλαγής (πχ. διάρροια).

edit: Για την αυξημένη τιμή να πω ότι μπορεί ο skylakos να πήρε πλατάρια μαζί με φτερουγες. Τα πλατάρια των 0.40-0.80Ε συνήθωε είναι μόνο η πλάτι μαζί με το λαιμό.

Last edited: