Τελικά ο γραπτός λόγος είναι πολύ δύσκολη μορφή επικοινωνίας...
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως δεν εννοώ πως το
e-collar είναι και ιατρικό εργαλείο ή ότι μέσω της εκπαίδευσης με
e-collar μπορείς να θεραπεύσεις και ασθένειες.
Ήθελα απλά να ξεκαθαρίσω πως το ηλ. ρεύμα δεν είναι "κακό"...Νομίζω άλλος "έκανε την αρχή" και μπέρδεψε την ιατρική και την κτηνιατρική με το
e-collar (νομίζω ο
kkranis με δημοσιεύσεις που έγραφαν, περιληπτικά, πως η χρήση του e-collar προκαλεί μόνιμες ή σοβαρές βλάβες).
Πιστεύω λοιπόν να έγινε κατανοητό πως το ηλ. ρεύμα μπορεί να είναι από "ανώφελο", "ουδέτερο", "άχρηστο", "ευεργετικό" ή και "θανατηφόρο".Ο τρόπος χρήσης καθορίζει τα παραπάνω, είτε πρόκειτε για ιατρική, είτε για εκπαίδευση, είτε για βασανηστήρια στα υπόγεια της Ασφάλειας.
Όσον αφορά στο να κατονομάσω και να περιθωριοποιήσω, ΟΚ, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να γράψω δημόσια, ότι στην Ελλάδα όσοι το χρησιμοποιούν είναι άσχετοι, γιατί κανένας δεν είναι στο επίπεδο του Bellon π.χ. Οπότε καλύτερα όλοι να μπουν στο περιθώριο.
Ο λόγος που είναι "άσχετοι" όλοι είναι γιατί δεν είναι στο επίπεδο του
Bellon ( πάλι να μιλήσουμε για "εργασία", σπορ, κλπ.; ) ;
Επίσης, δεν μιλάω για "τελειοποίηση" εντολών, σπορ, κλπ...Μιλάω για προβλήματα συμβίωσης που μπορεί να οδηγήσουν (και συνήθως οδηγούν) σε ευθανασία ή θάνατο του σκύλου από άλλα αίτια ή μια ζωή κάκιστη για σκύλο και ιδιοκτήτη, κάποιες φορές.
Καποια παραδειγματα?
Εκτος απο το κουφο σκυλι και το ροτ.
Προσωπικά μου παραδείγματα ή προβλημάτων γενικότερα;
Προσωπικά δεν έχω πολλά (3 επιθετικών, ενήλικων και μεγαλόσωμων σκύλων, 2 με σκυλιά που δεν άκουγαν και 1 για συνδυασμό επιθετικότητας και "φόλας" - που συμφωνώ πως δεν είναι 100% το αποτέλεσμα στην άρνηση τροφής, όπως και με καμία μέθοδο, αλλά με συνδυασμό μεθόδων φτάνεις σε πολύ καλά επίπεδα), 5-6 μπορώ να θυμηθώ.
Ακόμα όμως και συμπεριφορές άλλες που οδηγούν ιδιοκτήτες στο να αφήνουν τα σκυλιά στο δρόμο, να τα δίνουν σε άλλους "ανυποψίαστους" ή και να τα θανατώνουν, μπορούν να βρούν μια λύση με την χρήση του
e-collar, με σωστό και ανώδυνο τρόπο.
Δε ξέρω βρε παιδιά γιατί νομίζετε πως ο "βασανιστής", "άσχετος" και ανεύθυνος περιμένει το
e-collar για να βασανίσει το σκύλο του;
...και ξύλο "πέφτει" και υπερβολικό κλείσιμο στο
box "παίζει" και βάναυσα τραβήγματα και δέσιμο με τις ώρες και ταράτσα, μάντρα, εξοχικό και και και...
Ας ενημερώνουμε τον κόσμο για την σωστή χρήση των πραγμάτων, για την σωστή επιλογή ανθρώπων, για την σωστή επιλογή σκύλων και ας αφήσουμε το "κυνήγι και το κάψιμο μαγισσών" σε άλλες εποχές...