Barf και μικροβια


Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Τα ωμά βέβαια, παρασκευάζονται από Ιάπωνες και όχι μόνο, με διάφορα υλικά που "μαγειρεύουν" το κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο. Και αυτά είναι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το ξύδι, το αλάτι, η σόγια κλπ κλπ . . Άρα δεν είναι ακριβώς ωμά.

Ο κίνδυνος παρόλα αυτά, νομίζω ότι βρίσκεται περισσότερο στις επιφάνειες παρά στο ίδιο το κρέας. Τουλάχιστον για τη σαλμονέλα. Σίγουρα όχι όμως για το τοξόπλασμα.
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Το ξύδι (σε τουρσί) και το αλάτι (παστά) αποτελούν παράγοντες χημικής επεξεργασίας τροφίμων αλλά σε μεγάλες ποσότητες. Τα υπόλοιπα συστατικά όπως το πιπέρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι σαφώς όχι. Σε καμία περίπτωση.

Αυτά που αναφέρονται λοιπόν παραπάνω σαφώς και είναι ωμά, όπως επίσης και το χτυπητό αυγό, η σάλτσα για τη καρμπονάρα, το αυγολέμονο, η μαρέγκα κλπ.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Όπως και η μους σοκολάτα που τόσο λατρεύουμε και η μαγιονέζα. Τίνγκα στην σαλμονέλα :D
Παλιά τα μωρά τα ταίζανε χτυπητό αυγό και λίγη ζάχαρι.

Ένα απο τα αγαπημένα μου είναι ο αχινιός. Αχ, να'χα ένα τώρα να το άνοιγα, λίγο λεμονάκι και... φρουπ... ααα...
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ο αχινός να ανταποκριθεί στο λεμόνι πρώτη φορά το ακούω και αν με ψάξεις πίσω απο τα αυτιά έχω βράγχια και σε μερικά σημεία στο σώμα μου φυτρώνουν λέπια...:D
λεμόνι βάζουμε στα όστρακα (κυδώνια χτένια γυαλιστερές κλπ)
ο αχινός (αυτό το αγκαθωτό το μαυριδερο) είναι κολλημένος στα βράχια και αυτό συμβαίνει μόνο αν ζεί
αμα ψοφήσει ξεκολλάει και πέφτει και κατευθείαν μόλις βρεθεί τούμπα τον ξεκάνουν τα ψάρια (ναι είναι τρομερός μεζές και για τα ψάρια)


Θα το ξαναπώ δεν είμαι μικροβιολόγος
αλλά γενικά με τα μικρόβια παίζει ρόλο και το ανοσοποιητικό σύστημα του καθενός οργανισμού που τα καταναλώνει
μικρόβια υπάρχουν πάντα πολλά και ένα μεγάλο μέρος τους είναι στα ωφέλιμα
τρώω χρόνια ωμά προιόντα όπως την μοσχαρίσια που λέμε (το medium μου φαίνεται παραψημένο) μαρούλια απο το περιβόλι κατευθείαν -κούμαρα απο τις κουμαριές-ελατάδες απο πεσμένα δέντρα κατευθείαν όπως τους βρίσκω νερό απο πηγές χωρίς να προσθέτω χλώριο και άλλα
Είμαι μιά χαρά στην υγεία μου(την βιολογική εννοώ γιατί για την πνευματική/ψυχολογική δεν μιλάω,άλλωστε δεν έχει να κάνει με μικρόβια)
Σαλμονέλα,αν το ψάξετε, μόνο στα νοσοκομεία κολλάς πολύ απλά γιατί εκεί υπάρχουν άνθρωποι με πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα
Επίσης φιλάω τα σκυλιά και δεν πλένω σχολαστικά τα χέρια μου κάθε φορά που πιάνω σκύλους

Εγώ θέλω κάποιος να πεί αν ξέρει,έστω αν έχει ακουστά, κάποιον σκύλο που έτρωγε ωμά και έπαθε κάτι εκτός απο εχινόκοκο που κι αυτό συζητήσιμο είναι αν το έπαθε απο τα ωμά που έτρωγε και όχι απο κάπου που έχωσε την μουσούδα του και μύρισε


Εντάξει-τίποτα δεν είναι τέλειο και βέβαια πάντα παίζει η πιθανότητα για οτιδήποτε
αλλά ξέρει κάνείς κάποια έστω ιστορία για σκύλο που έπαθε σοβαρή βλάβη λόγο ωμής διατροφής? διότι αν ψάξετε στο νέτ μόνο ιστορίες περι του πόσο τέλεια είναι η Barf θα βρείτε και (εδώ είναι το κλειδί) κανείς δεν έχει συμφέρον να φάει ο σκύλος μου Barf
Ξηρά όμως έχουν πολλοί ;)
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το φιλέτο Ταρτάρ (απο τους Μογγόλους ή Τάταρους) είναι κλασικό πιάτο της γαλλικής και διεθνούς πλέον κουζίνας: πρόκειται για φιλέτο μοσχάρι ψιλοκομμένο με το μαχαίρι, κρόκο αυγού και σαλότ (τα γλυκά κόκκινα κρεμμύδια), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι ;)
ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟ !!!! Ιδίως όταν έρχεται με πατάτες τηγανιτές!! Μιαμ,μιαμ!!
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
omg και εχει ωραια γευση?????????γευση που ανυπομονεις να ξαναδοκιμασεις????
Ανυπομονο δεν θα ελεγα- αλλα οταν ειμαι γερμανια το τρωω σχεδον καθε μερα, επειδη μαρεσει πολυ.
Αλλα οχι μονο σε μενα- σε ολα τα κρεοπολεια και τους φουρνους πουλανε ετοιμα Sandwich-Broetchen με Mett.





Τα ωμά βέβαια, παρασκευάζονται από Ιάπωνες και όχι μόνο, με διάφορα υλικά που "μαγειρεύουν" το κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο. Και αυτά είναι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το ξύδι, το αλάτι, η σόγια κλπ κλπ . . Άρα δεν είναι ακριβώς ωμά.
Και ομος στα Mettbroetchen τουλαχιστον ειναι εντελος ωμα. Τα κρεμιδια απλα τα βαζουν απο πανω- ο κιμας εχει μονο λιγο αλατη για γευση.
 


grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
ο αχινός να ανταποκριθεί στο λεμόνι πρώτη φορά το ακούω και αν με ψάξεις πίσω απο τα αυτιά έχω βράγχια και σε μερικά σημεία στο σώμα μου φυτρώνουν λέπια...:D
Ελα τώρα που δεν γνωρίζεις οτι τα ανθρώπινα έμβρυα στην κοιλία της μάνας τους έχουν βράγχια τώρα το οτί δεν τα απέβαλες εξηγεί την περίεργη συμπεριφορά που έχεις και μας την εξηγείς!!! :D


Εντάξει-τίποτα δεν είναι τέλειο και βέβαια πάντα παίζει η πιθανότητα για οτιδήποτε
αλλά ξέρει κάνείς κάποια έστω ιστορία για σκύλο που έπαθε σοβαρή βλάβη λόγο ωμής διατροφής? διότι αν ψάξετε στο νέτ μόνο ιστορίες περι του πόσο τέλεια είναι η Barf θα βρείτε και (εδώ είναι το κλειδί) κανείς δεν έχει συμφέρον να φάει ο σκύλος μου Barf
Ξηρά όμως έχουν πολλοί ;)[/QUOTE]Παρόλο που το σκεπτικό είναι σωστό οτι πουλιέτε στην Δύση κρύβει ένα συμφέρον ακόμη κι αν αυτό είναι σκέτο κρέας;)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Παρόλο που το σκεπτικό είναι σωστό οτι πουλιέτε στην Δύση κρύβει ένα συμφέρον ακόμη κι αν αυτό είναι σκέτο κρέας;)
Συμφωνώ ότι αυτό ισχύει μεν γενικά αλλά: Τυποποιημένο barf υπάρχει μόνο σε λίγε χώρες π.χ. Γερμανία και λίγο. Αν το πάρουμε από πλευράς κερδοφορίας, πολύ πιο εύκολο και αποδοτικό θα ήταν να λανσάρει κανείς μια "καινοτόμο σκυλοτροφή" με ιχνοστοιχεία, μικροστοιχεία και μπλε και πράσινους κόκκους και άλλα τέτοια εύηχα παρά να πάει να ξεκουνήσει μια ανύπαρκτη αγορά, ενώ ταυτόχρονα μαίνεται ο πόλεμος για τα μικρόβια και η ωμοφαγία είναι ταμπού. Επιχειρηματικά μια τέτοια κίνηση θεωρώ πως δεν στέκει. Είναι σα να θέλεις να λανσάρεις καπνιστό χοιρινό λουκάνικο σε μουσουλμανική χώρα - τζάμπα κόπος!
 


grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Συμφωνώ ότι αυτό ισχύει μεν γενικά αλλά: Τυποποιημένο barf υπάρχει μόνο σε λίγε χώρες π.χ. Γερμανία και λίγο. Αν το πάρουμε από πλευράς κερδοφορίας, πολύ πιο εύκολο και αποδοτικό θα ήταν να λανσάρει κανείς μια "καινοτόμο σκυλοτροφή" με ιχνοστοιχεία, μικροστοιχεία και μπλε και πράσινους κόκκους και άλλα τέτοια εύηχα παρά να πάει να ξεκουνήσει μια ανύπαρκτη αγορά, ενώ ταυτόχρονα μαίνεται ο πόλεμος για τα μικρόβια και η ωμοφαγία είναι ταμπού. Επιχειρηματικά μια τέτοια κίνηση θεωρώ πως δεν στέκει. Είναι σα να θέλεις να λανσάρεις καπνιστό χοιρινό λουκάνικο σε μουσουλμανική χώρα - τζάμπα κόπος!
Συμφωνώ 100%