Το ζήτημα του υδραργύρου είναι ότι δεν είναι βιοδιασπόμενος!
Άρα, όση ποσότητα προσλαμβάνεται, τόση αποθηκεύεται στον οργανισμό!
Άρα, τα μεγαλύτερα ψάρια που καταναλώνουν άλλα μικρότερα αποθηκεύουν στον οργανισμό τους και ολόκληρη την ποσότητα υδραργύρου που είχαν αποθηκεύσει τα μικρότερα!
Το πρόβλημα αφορά περισσότερο στα πολύ μεγάλα ψάρια, κυρίως καρχαριοειδή, τονοειδή, ξιφίες, μαγιάτικα κτλ, αλλά και τα υπόλοιπα είδη αναλογικά!
Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η περιοχή αλίευση του ψαριού!Στον Ατλαντικό ας πούμε τα δείγματα είναι υψηλότερα από τα αλιεύματα των θαλασσών μας.....
Bigbilly, για τον τόνο και τον σολωμό, γνωρίζω τα αντίθετα!
Επίσης, η αναφορά στις πέστροφες είναι κυρίως σε αυτές του αλμυρού νερού που αλιεύονται στις βόρειες θάλασσες κι όχι στις πέστροφες που συναντάμε και στα ποτάμια της πατρίδας μας!