ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΕ 08.&09.05.2010


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ασχετο αλλα καλα ειναι να ρωταμε τον ιδιοκτητη του εκάστοτε σκύλου αν επιθυμεί να το χαιδεύουμε , ταίζουμε κλπ κλπ κλπ
Συμφωνώ απόλυτα!!!!!
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Συγχαρητήρια σε όλους παίδες!!:)

Ακίρα μας, σε αγαπάμε!!:D*agapoylas**agapoylas*

εύγε σε τεό, kos, γαλάκια κ λοιπούς!!!
 




johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
απο ολο το θεμα για πολλες φυλες ειπατε εκτος απο την δικια σας ολα τοσο τελεια ηταν?
αν ναι τοτε ειλικρινα μπραβο γιατι ετσι παει μπροστα η φυλη σας
Καλημέρα,
Εδώ, ίσως έχεις ένα δίκιο, γι' αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να δικαιολογηθώ λιγάκι, μιάς και το συγκεκριμένο θέμα το άνοιξα εγώ. Επειδή το άνοιξα στο bullmastiff sub-forum, τόσο προσωπικά, όσο και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες - μελη του forum αναφερθήκαμε συγκεκριμένα στη φυλή αυτή και στα σκυλιά που συμμετείχαν, με διάφορα σχόλια και φωτογραφίες.

Τώρα, κάποιοι φίλοι ανέφεραν ορισμένες παρατηρήσεις τους από άλλους στίβους και άλλες φυλές και δεν τους αδικώ. Σκυλοφόρουμ είμαστε εξάλλου. Και εγώ, όταν τελείωσαν οι συμμετοχές και οι κρίσεις των bullmastiffs έκανα τις βόλτες μου και παρακολούθησα όσο περισσότερο μπορούσα τις κρίσεις άλλων φυλών που αρέσουν και με ενδιαφέρουν.

Π.χ. παρακολούθησα τα cane corso και τα dogo canario που είναι "κοντινά" στη δική μου φυλή, λίγα rottweiler (που τα παρακολουθώ εδώ και χρόνια), τα dogo argentino (μιάς και υπάρχουν πολλά μέλη του forum με αυτά τα όμορφα σκυλιά, αν και δεν έχω μελετήσει σχεδόν καθόλου τη φυλή). Τέλος, σαφέστατα "ρούφηξα" κάθε κουβέντα των κριτών σε όσα ορεινά ποιμενικά μπόρεσα (Καυκάσου, Κεντρικής Ασίας, Ορεινό Πυρηναίων) που είναι σκυλιά που λατρεύω και με ενδιαφέρουν πολύ. Δεν μπόρεσα να δω τα Γερμανικά Ποιμενικά, μιάς και διαγωνιζόντουσαν ταυτόχρονα με εμάς.

Παρόλα αυτά, έκανα και εγώ τις σκέψεις μου για όλα τα παραπάνω. Ας πούμε, αυτή η κλίση των περισσότερων Γ.Π. δεν μου αρέσει ούτε εμένα, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για οποιοδήποτε θέμα ορθοπεδικό κλπ., γιατί δεν το έχω μελετήσει καθόλου στον Γ.Π.
Στα rottweiler δεν θυμάμαι να είδα "τεράστια" ζώα. Είδα μεγαλόσωμα σκυλά, αλλά δεν νομίζω ότι πρόσεξα κάποιο εκτός προτύπου. Αλλά ξαναλέω ότι δεν πρόλαβα να δω όλα τα σκυλιά.
Εκεί που υπήρχε το "θέμα" ήταν όντως στα cane corso και στα pressa canario. Ήταν χαρακτηριστική η ερώτηση της γυναίκας μου (που δεν ασχολείται και τόσο φανατικά με τα σκυλιά) και αφορούσε το καλύτερο φυλής cane corso του Σαββάτου: "Τι είναι αυτό? Mastino Napolitano?" Οι δύο αυτές φυλές είχαν πολλά υπερτυπικά σκυλιά.
Στα Ποιμενικά Καυκάσου, είδα 2 κουτάβια 8-9 μηνών, που έλεγες ότι θα τα ακουμπήσεις και θα πέσουν. Στεναχωρήθηκα πολύ.
Στα Κεντρικής Ασίας (ενήλικα αρσενικά), αν και δεν μπορείς να μιλήσεις για απόκλιση από το πρότυπο (μιάς και δεν υπάρχει ανώτατο όριο ύψους και βάρους), ίσχυε το ...ελληνικό ρητό the bigger the better. Καλύτερος φυλής βγήκε ένας σκύλος 90 κιλών και (όπως υπολόγισα) ύψους άνω των 90cm. Με ότι συνέπειες μπορεί να έχει το μέγεθος αυτό σε ένα σκύλο που προδιαγράφεται να περπατάει και να τροχάζειι επί ολόκληρα 24ωρα διανύοντας τεράστιες αποστάσεις με μέση ταχύτητα. Ο ίδιος δε ο ιδιοκτήτης - εκτροφέας (?) μου είπε ότι έχει και ένα κουτάβι που θα γίνει μεγαλύτερο και βαρύτερο από τον συγκεκριμένο σκύλο. Διαφαινόταν δε και ένα κάποιο aggressiveness (τουλάχιστον, ως προς τους σκύλους) πράγμα που το παρατήρησε ο κριτής. Θα μου πείτε: "Εσύ είσαι τσοπάνης και ενδιαφέρεσαι να σε ακολουθήσει στη μετανάστευσή σου μέσα στις στέπες, ή τον θέλεις για να φυλάει τον κήπο σου (αν όχι τη μάντρα με τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά σου)"? Θα συμφωνήσω ότι για τον κήπο μου θα είναι μια χαρά, μιάς και όποιος διανοηθεί να μπει μέσα, θα πρέπει να έχει ...βαρύ οπλισμό:cool:!
Για να συνεχίσω, ο 3ος φυλής (Κεντρικής Ασίας) ένιωθα ότι δεν μπορούσε εύκολα να στηριχτεί στα πίσω του πόδια και έτρεχε λιγάκι σα λαγός...
Σε σχέση με τα Ορεινά των Πυρηναίων (για μένα ο ...άρχοντας των ποιμενικών) ήταν μέσα στο πρότυπο, αλλά μάλλον προς το κατώτερο όριο (όσα είδα). Πολύ όμορφα σκυλιά.

Άφησα για το τέλος τα bullmastiff.
Οχι, δεν ήταν όλα τα σκυλιά τέλεια, εκτός ίσως από ένα αρσενικό σκύλο που ήταν αρκετά κοντά στο υποδειγματικό πρότυπο, που το έχω ήδη αναφέρει εδώ και σε άλλο topic για την έκθεση.
Σε σχέση με τη Ρωσίδα σκύλα, που δεν ήταν μέλος της ...παρέας μας, πιστεύω ότι ήταν ένα όμορφο σκυλί (χωρίς να είναι φοβερή) και της άξιζε το όποιο βραβείο πήρε στην έκθεση.
Και πάλι, κατά την δική μου ταπεινή άποψη.

Παρόλα αυτά, κανένα από τα bullmastiff που διαγωνίστηκαν δεν ήταν υπερτυπικό είτε πιό μικρό από το πρότυπο. Ήταν όλα αρκετά όμορφα σκυλιά, τα περισσότερα όχι έτοιμα (ή κατάλληλα) να πάρουν μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, αλλά γεμάτα υγεία και χωρίς εμφανή προβλήματα (ισχύα, αγκώνες κλπ.). Επίσης, αυτό που μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα δεν ήταν τα ίδια τα σκυλιά, αλλά οι ιδιοκτήτες τους και οι εκτροφείς τους. Μιλάμε για ανθρώπους που λατρεύουν τη φυλή, που προσπαθούν σταδιακά και συστηματικά να την βελτιώσουν μέσα στα μικρά σύνορα της Ελλάδας, που δεν αγχώνονται με τα σκυλιά που έχουν, που δεν πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο και που κάποιοι από αυτούς (εκτροφείς ή/και ιδιοκτήτες - βλέπεις, είναι να μη σου μπει το μικρόβιο) ίσως μας εκπλήξουν στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, εισάγοντας πραγματικά μεγάλα δείγματα της φυλής.
Θεωρώ ότι οι παρουσίες bullmastiff σ' αυτή την έκθεση ήταν ακριβώς αυτό που επισημαίνεται μεταξύ των γραμμών που γράφονται: Μία πρώτη καλή προσπάθεια. Και σαν τέτοια, ήταν επιτυχημένη.

Για να σταματήσω να σας κουράζω, να σταθώ μόνο στο τι κάνουν τα bullmastiff, εκτός από το να τρώνε, εκτός από το να σε κοιτάζουν με λατρεία στα μάτια, εκτός από το ότι σε ακολουθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο για να μη σε χάσουν από τα μάτια τους, εκτός από την τρομερή τους διαίσθηση για το ποιός είναι φίλος και ποιός είναι απατεώνας (και στη 2η περίπτωση να τοποθετούν το σώμα τους ανάμεσα σε σένα και τον "άλλο"):

Τι κάνουν? Ερώτηση "κακεντρεχής"?

Το bullmastiff φιγουράρει ανάμεσα στους καλύτερους σκύλους-φύλακες και εκτράφηκε γι' αυτό τον σκοπό. "Επαγγελματίας" φύλακας οικογένειας και περιουσίας. Και, ναι, οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να ζήσουμε με το bullmastiff μας, χωρίς να μάθουμε ποτέ το what if. Όμως, όλα αυτά τα μικρά "σημάδια" είναι εκεί...

Θα μου πεις, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...
 




Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
ΜΠΡΑΒΟ Αινσταιν!! Ο μικρος εχει πολυ μεγαλο μελλον!!
Βαλε και καμια φωτογραφια του αγαπημενου μου λατρεμενου μου να χαλβαδιασω!!!! Τι να πω για την ομορφια του η τον χαρακτηρα του!
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
μπορει να ειναι ο τροπος που γραφω αλλα δεν παρεξηγω μεσα απο ενα φορουμ
διπλα διπλα ειμασταν αλλα δεν μιλησαμε μου φαινεται!
θα τα πουμε σε μια εκθεση απο κοντα
johnk σωστος
 
Last edited:


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
μπορει να ειναι ο τροπος που γραφω αλλα δεν παρεξηγω μεσα απο ενα φορουμ
διπλα διπλα ειμασταν αλλα δεν μιλησαμε μου φαινεται!
θα τα πουμε σε μια εκθεση απο κοντα
Αν το λες σε μένα, που ήσουν, βρε παιδί μου? Γ.Π. δεν έχεις? Γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο Γερμανικό κοντά μας?:confused:
Δεύτερον, δεν παρεξηγήθηκες, τουλάχιστον από εμένα:)
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
δεν τον ειχα κατεβασει ειναι ατιθασος
δεν δειχνει δοντια με τιποτα(μολις παρει ipo1 τι ωρα?λεμε τωρα θα τον ξανα αρχισω)
αλλα και στα ντοπερμαν ημουν και στα dogo και λιγο στα ροτ
και φυσικα στα ποιμενικα!ε δες με στης φωτο αλμπουμ και θα καταλαβεις κατασκοπος!
 


bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
ασχετο αλλα καλα ειναι να ρωταμε τον ιδιοκτητη του εκάστοτε σκύλου αν επιθυμεί να το χαιδεύουμε , ταίζουμε κλπ κλπ κλπ
Συμφωνώ απόλυτα!!!!!
Καμία αντίρρηση, έχετε δίκιο. Απλά μου έκανε εντύπωση πως ένα κουτάβι 7-8 μηνών δεν ανέχεται να το χαϊδεύουν και δαγκώνει, είτε ο σκύλος είναι "προβληματικός", είτε ο ιδιοκτήτης...
Πάντως τα πιο δύστροπα σκυλιά (ειδικά με τα άλλα σκυλιά) απ' όλες τις απόψεις ήταν τα Ροτ, δεν ξέρω γιατί και πως αλλά αυτή είναι η εντύπωση που αποκόμισα...
Και ένα τελευταίο από το Σάββατο: είμαι σε μια άκρη στο στίβο και παρακολουθώ τα rottweller (γενικά μου αρέσουν). Δίπλα μου είναι δύο κύριοι (ο ένας σχετικά πιτσιρικάς) με ένα κουτάβι rot (υπολογίζω 6-7 μηνών) όπου συνεχώς του φωνάζουν (κάτσε, φρόνιμα, κάτω κλπ)...
Σε κάποια φάση ακούω δύο φορές στη μεταξύ τους συζήτηση (φοβήθηκα μη φάει κανέναν άνθρωπο)...!! αναφερόμενοι προφανώς σε κάποια φάση νωρίτερα όπου ίσως τους ξέφυγε ή πλησίασε κοντά σε κάποιον...:confused::eek:
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ητε ο ιδιοκτητης στο ειπε αυτο για να σου πει με ομορφο τροπο οτι δεν θελει να πασπατεύουν τον σκυλο του ...
 




bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
ητε ο ιδιοκτητης στο ειπε αυτο για να σου πει με ομορφο τροπο οτι δεν θελει να πασπατεύουν τον σκυλο του ...
Ναι, έχεις δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί...
 


Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Ειναι κουκλος το παιδι μου.. και εχει παει μεχρι τωρα σε 5 εκθεσεις ... εχει 2 R-BEST BABY IN SHOW, 1 3rd BEST BABY IN SHOW και ενα BEST PUPPY IN SHOW... δεν ειναι κακο για αρχη... το κριμα ειναι οτι την Κυριακη στην εκθεση λιγο πριν μπει να παιξει του ορμηξε ενας αλλος σκυλος και τρομαξε. Αυτο τον επιρεασε αρκετα στον στιβο.. εγω που τον ξερω δεν ηταν και ο πιο ανετος... αλλα ευτηχως η ποιοτητα του φαινετε..
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
View attachment 7771
Ενα σκυλι που μου εκλεψε την καρδια με τον χειριστη Γιαννη Βλαχο
Αυτος ειναι ο Tai. Ο ιδιοκτητης του ειναι φιλος και παλιος συναδελφος μου. Θυμαμαι, πριν παρει τον Tai, ηταν αναμεσα σε σεττερ και μπουλμαστιφ!!!!
 




Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
και για τον φιλο πιο πανω δυσπλασια με το ματι?καλο ειναι να μην λεγονται βαριες κουβεντες
εκτος αν μπορεις η εχεις κατι να μας πεις με αποδειξεις
που ξερεις εσυ με τι φυλη ασχολουμαι ; ;)

τα περι δυσπλασιας τα παραδεχτηκε ο εκτροφεας του σκυλου δημοσιως
δεν τον νοιαζει ομως το οτι ο σκυλος του την μεταφερει ... να πω και αλλα ή καταλαβαινεις απο μονος σου ;

τα βαση προτυπου σοβαρα ελλατωματα (κοντα και στραβα ποδια ) μου επιτρεπεις να τα βλεπω με το ματι ;

οσο για το πολυ ογκωδες dogo canario εχω να πω οτι ειναι πολυ τυπικο δειγμα μιας και εχει σωστες αναλογιες και ειναι ενας πολυ καλος σκυλος γενικοτερα - αν εξαιρεσουμε το μεγαλο μεγεθος -

ο συγκεκριμενος σκυλος συνεχιζει να ειναι δραστηριος και ΥΓΕΙΗΣ παρα τον ογκο του

και η ποιοτητα του συγκεκριμενου σκυλου παντα αναγνωριζοταν μεχρι που ηρθε στην Ελλαδα ...

παντου επαιρνε καλες διακρισεις και στην Ελλαδα χανει απο τον τελευταιο αρσενικο του Ευρωπαικου σχεδον παντα , ε , μην τρελαθουμε ...
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Αυτό που με χάλασε και το συζήτησα με μερικούς από εσάς, ήταν το γεγονός ότι είδα αρκετά σκυλιά (π.χ. cane corso, pressa canario, rottweiller) τελείως εκτός προτύπου όσο αφορά το μέγεθος και όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά διακρίθηκαν κιόλας αν θυμάμαι καλά.
Μιλάμε για 10-15 κιλά πάνω από το πρότυπο, απαράδεκτο.
σορυ μαστορα αλλα μπερδευεσαι. δεν υπαρχει περιπτωση να ειδες ροττι με πανω απο 10-15 κιλα απο το "προτυπο". αυτο που ειδες στα κανε ειναι πολυ φυσιο
λογικο, ειναι μια καινουργια φυλη και θα βλεπεις δειγματα οτι ναναι. παντως εχεις απολυτο δικιο γιατι επαιζαν πολλα υπερτυπικα δειγματα. μην ξεχνας οτι υπηρχαν πολλοι ρωσσοι.

Επίσης δε μπορώ να καταλάβω την εμμονή των κατόχων γερμανικών ποιμενικών με τη ράχη που σχεδόν ακουμπάει στο έδαφος. Φτιάχνουν και προωθούν σχεδόν κινητικά ανάπηρα σκυλιά με αμφιλεγόμενη αισθητική, δε μπορώ να το καταλάβω...
μα αφου ετσι τα θελει ..................το προτυπο. πιπερακι στο στοματακι.

Άντε να κανονίσουμε τώρα bullmastiffo-συνάντηση χαλαρά να συσφίξουμε τους οικογενειακούς δεσμούς...:D:D[/QUOTE]
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
παντως μαζευτηκατε και δεν αφησατε τον σολκο μονο του. ετσι ειναι αμα εχεις κονε...........στο στρατευμα
 


bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
σορυ μαστορα αλλα μπερδευεσαι. δεν υπαρχει περιπτωση να ειδες ροττι με πανω απο 10-15 κιλα απο το "προτυπο".
Όχι, τα rotty δεν ήταν τόσο πάνω όντως. Και ναι μεν το canario ήταν με σωστές αναλογίες (μου άρεσε κι εμένα) αλλά πολύ βαρύ ρε γαμώτο, δε μπορεί να μην τιμωρείται αυτό, τι στο καλό υπάρχουν τα πρότυπα τότε ?
Υπάρχει πάντως μια τάση για όλο και μεγαλύτερα σκυλιά, δεν ξέρω που θα πάει αλλά σίγουρα δε μου αρέσει...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.191
Μηνύματα
896.913
Μέλη
19.976
Νεότερο μέλος
Μαρία8