Να σας πω και εγω την αποψη μου για την ωμη διατροφη. Εχω ενα Μαλινουα 3 μηνων και το εχω ταισει εξαρχης με ωμη διατροφη. Φυσικα υπαρχουν δυο "ρευματα" οι Barfers και οι rawfeeders. Οι διαφορες τους δεν ειναι σημαντικες αλλα μετα απο μεγαλη διατριβη και βιβλιογραφια κατεληξα στο εξης:
σε 100γρ ωμης διατροφης
80% κρεας(διαφορα κρεατα οχι πολυ λιπος κτλπ)
10% κοκκαλα(πχ λαιμοι κοτας ή γαλοπουλας)
4% οργανα(καρδια, συκωτι)
4% λαχανικα περασμενα στον ατμο(οχι βρασμενα)
1% αυγο (τσοφλια κτλπ)
1% ιχθυελαιο
Αυτη η συνταγη δουλευει σε μενα πολυ καλα μεχρι στιγμης. Φυσικα οταν πεις στους κτηνιατρους οτι ο σκυλος σου εχει διαροια σου λενε κατευθειαν οτι φταιει η ωμη. Μεγαλη διαπλοκη σας λεω.Πολυεθνικες!!!! Μακαρι να υπηρχε καποιος που να μπορει να τα παρεχει ετοιμα ωμα γευματα για οσους δεν εχουν χρονο!
Ενδιαφέρουσα η συνταγή.... δεν ξέρω αν έχει νόημα να τη συζητήσουμε εδώ ή σε άλλο νήμα, αλλά συνεχίζω εδώ γιατι έχει ξεκινήσει καλά αυτό το θέμα (ξεφύγαμε λίγο με το θυλασμό, αλλά επανήλθαμε!
).
Δίνεις 80% καθαρό κρέας ή τα λεγόμενα RMBs (raw meaty bones)? Στην κλάσική BARF, υποτίθεται ότι 70% είναι RMBs (δηλαδή περίπου 50:50 κρέας και κόκαλα) και το υπόλοιπο 30% φρούτα, λαχανικά, όργανα, αυγά και γαλακτοκομικά (που στην περίπτωση σου είναι μόνο 10%).
Εισαι δηλαδή πιο κοντά στο prey model (80% κρέας, 10% κόκαλα, 10% οργανα).... με λίγα λαχανικά κτλ.
Αν θες πες μας λίγα λόγια για το πως κατέληξες σ'αυτά τα ποσοστά.....
Μετά απο αυτή την ιστορία με τα δόντια, τον έχω ταράξει στα RMB τον κακομοίρη το Γκογκόλ (είναι και ακριβός ο σκέτος κιμάς, οπότε τον τρώει σπάνια), αλλά παρατηρώ ότι έχει πολύ ξηρά και σκληρά κόπρανα και σκέφτομαι ότι ίσως θα έπρεπε να μειώσω το ποσοστό των κοκκάλων..... ή να δίνω περισσότερα οργανα που "μαλακώνουν". Προς το παρόν είμαστε περίπου σε μια αναλογία 75% ΡΜΒ, 10% οργανα, 15% λαχανικά/γιαούρτια/αυγά.
Απόψεις?