Διατροφικό πάρτι ή αλαλούμ?


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Εχω εμπιστοσυνη στο γιατρο μου Πηγη. Μαλλον οπως ειπες και εσυ θα συνεκτιμα και τις συνθηκες διαβιωσης. Γιατι γενικα ειναι πολυ "ψειρας" μεχρι υπερβολης μπορω να πω για θεματα προληψης. Παρολαυτα θα του το ξαναθυμησω σ μια που σε μια βδομαμαδα θα παω για το KC εμβολιο και θα του το υπενθυμισω μηπως τυχον το χει ξεχασει ο ανθρωπος.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εχω εμπιστοσυνη στο γιατρο μου Πηγη. Μαλλον οπως ειπες και εσυ θα συνεκτιμα και τις συνθηκες διαβιωσης. Γιατι γενικα ειναι πολυ "ψειρας" μεχρι υπερβολης μπορω να πω για θεματα προληψης. Παρολαυτα θα του το ξαναθυμησω σ μια που σε μια βδομαμαδα θα παω για το KC εμβολιο και θα του το υπενθυμισω μηπως τυχον το χει ξεχασει ο ανθρωπος.
Kαλά κάνεις!! Δεν εννοούσα κάτι κακό..... (ίσως βγήκε λίγο απότομο το "πότε περιμένει να τα κάνει"). Το εννοούσα ως ερώτηση. Ποτε κάνει κανείς τις πρώτες εξετάσεις αίματος σε δεσποζόμενο σκύλο......:)
 




kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Στα περισσότερα κοπρίδια αρέσει το ελαιόλαδο.

Είπες ότι με τον κιμά διαχωρίζει τα λαχανικά. Αν τα χτυπησεις όμως στη μουλινέτα είναι αδύνατον να τα βρει!

Χτυπάμε στη μουλινέτα ένα φύλλο μαρούλι με ελαιόλαδο και λίιιιγη φέτα, πολτοποιούνται και τα αλέθουμε με το χέρι μαζί με τον κιμά... Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. (παίζει ρόλο, συνήθως με τα πολύ κρύα μπορεί να κάνουν εμετό). Μπορούμε να ρίξουμε και μερικές σταγόνες λάδι από πάνω, όταν το βάλουμε στο πιάτο.
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στα περισσότερα κοπρίδια αρέσει το ελαιόλαδο.

Είπες ότι με τον κιμά διαχωρίζει τα λαχανικά. Αν τα χτυπησεις όμως στη μουλινέτα είναι αδύνατον να τα βρει!

Χτυπάμε στη μουλινέτα ένα φύλλο μαρούλι με ελαιόλαδο και λίιιιγη φέτα, πολτοποιούνται και τα αλέθουμε με το χέρι μαζί με τον κιμά... Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. (παίζει ρόλο, συνήθως με τα πολύ κρύα μπορεί να κάνουν εμετό). Μπορούμε να ρίξουμε και μερικές σταγόνες λάδι από πάνω, όταν το βάλουμε στο πιάτο.
Ναι.... αυτο το συνολάκι χλωμό να μην το φάει..... ακόμα κι εμένα θα μ'αρεσε (ναι, ωμό)!!! Κάτι σε ταρταρ μου κάνει!! ;)
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα μου πει καποιος γιατι δεν κανει να τρωνε ζυμαρικα; :confused:
Διότι περιέχουν μεγάλες ποσότητες αμύλου, το οποίο οι σκύλοι δεν έχουν την δυνατότητα να το μεταβολίζουν καλά με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στο ζώο όπως διάρροια και φούσκωμα.

:)
 






ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα (ζυμαρικά) έχουν περάσει μια διαδικασία όπου τους έχουν αφαιρεθεί πολλά διατροφικά συστατικά, οπότε καλυτέρα να προτιμώνται ανεπεξέργαστα τρόφιμα όπως το μαύρο ρύζι. Παρόλα αυτά και τα ζυμαρικά (επεξεργασμένο τρόφιμο) και το μαύρο ρύζι (ανεπεξέργαστο) περιέχουν συνθέτους υδατάνθρακες (άμυλο) σε μεγάλη ποσότητα.

Το άμυλο του ρυζιού μπορεί να είναι πιο εύπεπτο, αλλά σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη ποσότητα αμύλου προκαλεί πεπτικα προβληματα, διαρροια και φουσκωμα επειδή το άμυλο ζυμώνεται από τα βακτηρίδια στο παχύ έντερο του σκύλου.
Εγώ φρόντιζα να μην υπερβαίνει το ρύζι το 15% του διαιτολογίου του σκύλου μου και πάντα φρόντιζα να το ξεπλένω καλά πριν το προσθέσω στο φαγητό του.

Το μαγειρευτό φαγητό είναι το δυσκολότερο μοντέλο διατροφής. Χρειάζονται αρκετές γνώσεις και μεγάλη επιδεξιότητα για να φτιάξει κάποιος ένα ικανοποιητικό διαιτολόγιο για το σκύλο του.

Ελάχιστα σκυλιά που ταΐζονται μαγειρευτό φαγητο έχουν μια ισορροπημένη διατροφή και τα αποτελέσματα είναι η παχυσαρκία, τα δερματικά προβλήματα το θαμπό τρίχωμα, η διάρροια το φούσκωμα κτλ.

Συνήθως οι ιδιοκτήτες μαγειρεύουν ρύζι με κρέας ή μακαρόνια με κρέας ή τα υπολείμματα της κατσαρόλας τους. Λάθος. Υπάρχουν βασικοί κανόνες στο μαγειρευτό φαγητό που προοριζεται για το σκυλο. Εάν δεν τους γνωρίζουμε, καλύτερα κροκέτα.

:)
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μην ανυσηχεις δεν σε παρεξηγησα:p
Καμμια νεα συνταγη?
Δεν ξέρω αν είμαστε εκτός θέματος, αλλά μιας και το θέμα έχει τη λέξη αλαλούμ, συνεχίζω....:p

Δοκίμασα σήμερα:

4 φύλλα μαρουλιού με λίγο νερό, δυο κουταλιές cottage cheese, ενα αυγο χωρίς το τσόφλι, δυο κουταλιές νιφάδες βρώμης, ολα αυτά στο blender και απο πάνω μια κουταλιά σολωμέλαιο και ελάχιστο αλατάκι. Καλά πάμε... το καθάρισε!:)

(είχα βάλει και 2 κριτσίνια ολικής αλέσεως, για να τον δελεάσω οτι και καλά έχει κατι σκληρό μέσα, αλλά έφαγε τα γύρω και άφησε τα κριτσίνια... ακόμα καλύτερα....)
 


pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
............Ρίξε μια ματιά εδώ: Μαγειρευτό φαγητό για το σκύλο: Βασικοί κανόνες
Αν έχεις απορίες επανερχόμαστε. :)
ακολουθησα το συγκεκριμενο αρθρο σχεδον κατα γραμμα.
μια παρατηρηση απο προσωπικη εμπειρια,προσφατη.
το 10% του βαρους που γραφει για τα κουταβια μας επεσε λιγο βαρυ και καναμε αγελαδισια κοιλια.ισως θελαμε λιγο ασκηση παραπανω, ισως ειμαστε και τα δυο κοπροσκυλα:p και γουσταρουμε την ξαπλα, ισως ,ισως...εδω και μια εβδομαδα το εχουμε κανει 5% και βλεπουμε .
παντως ουτε διαρροιες, ουτε αερια(που κοιμομουν με ανοικτη....σκεπη με την orijen), ουτε τριχοπτωση,ουτε τιποτα, ολα μια χαρα
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
Υπάρχουν βασικοί κανόνες στο μαγειρευτό φαγητό που προοριζεται για το σκυλο. Εάν δεν τους γνωρίζουμε, καλύτερα κροκέτα.

:)
και γιατι "εαν δεν τους γνωριζουμε φροντιζουμε να ενημερωθουμε επαρκως" δηλαδη??
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:confused:

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ρωτάς. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη? :)
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
ναι.λες 'Υπάρχουν βασικοί κανόνες στο μαγειρευτό φαγητό που προοριζεται για το σκυλο. Εάν δεν τους γνωρίζουμε, καλύτερα κροκέτα.' γιατι αντι να προτεινεις κροκετα δεν προτεινεις να μαθουν και να ενημερωθουν..
δηλαδη οποιος δεν ξερει να μεινει στην κροκετα??να διαβασει να μαθει και να τα εφαρμοσει.αυτοι που το κανουν ηξεραν η εμειναν στην κροκετα??εμαθαν.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
και γιατι "εαν δεν τους γνωριζουμε φροντιζουμε να ενημερωθουμε επαρκως" δηλαδη??
Αν καταλαβα αυτο που ρωτας,ο σκυλος πρεπει να παιρνει καποια συστατικα σε καποια συγκεκριμενη ποσοτητα κατι που δεν μπορουμε να το επιτυχουμε δινοντας μαγειρευτο γιατι δεν ξερουμε τι ποσοτητα (%) δινουμε απο καθε τροφη!Ενω η κροκετα τα επιτυγχανει αυτο σε μεγαλο βαθμο!
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ναι.λες 'Υπάρχουν βασικοί κανόνες στο μαγειρευτό φαγητό που προοριζεται για το σκυλο. Εάν δεν τους γνωρίζουμε, καλύτερα κροκέτα.' γιατι αντι να προτεινεις κροκετα δεν προτεινεις να μαθουν και να ενημερωθουν..
δηλαδη οποιος δεν ξερει να μεινει στην κροκετα??να διαβασει να μαθει και να τα εφαρμοσει.αυτοι που το κανουν ηξεραν η εμειναν στην κροκετα??εμαθαν.
Ετοιμη λυση!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ναι.λες 'Υπάρχουν βασικοί κανόνες στο μαγειρευτό φαγητό που προοριζεται για το σκυλο. Εάν δεν τους γνωρίζουμε, καλύτερα κροκέτα.' γιατι αντι να προτεινεις κροκετα δεν προτεινεις να μαθουν και να ενημερωθουν..
Εννοείται βρε Mathousalix!
Γι’ αυτό εξάλλου κάθισα και έγραψα το άρθρο για το μαγειρευτό φαγητό. Για να μοιραστώ μαζί σας όσα έχω διαβάσει και μάθει σχετικά με το θέμα. :)
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Αν καταλαβα αυτο που ρωτας,ο σκυλος πρεπει να παιρνει καποια συστατικα σε καποια συγκεκριμενη ποσοτητα κατι που δεν μπορουμε να το επιτυχουμε δινοντας μαγειρευτο γιατι δεν ξερουμε τι ποσοτητα (%) δινουμε απο καθε τροφη!Ενω η κροκετα τα επιτυγχανει αυτο σε μεγαλο βαθμο!

Όταν δίνουμε μαγειρευτό βασιζόμενοι σε απλούς "κανόνες σκυλοδιατροφής" (και όχι απλώς αποφάγια από το δικο μας φαΐ) ή κάνουμε διατροφη BARF (και όχι απλώς ωμά), τοτε φυσικά και ξέρουμε τι ακριβώς δίνουμε και σε τι ποσοστό! (και μάλιστα είμαστε πολύ πιο σίγουροι από ότι αν δίναμε κροκέτες)