Είναι η Γη μια καλή Μητέρα;


Status
Κλειδωμένο θέμα

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Πιστεύω ότι η Γη (και η μηλόπιτα) είναι καλή δι' αυτόν τον Λόγο:

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Ο Karl Pribram, νευρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Stanford, πρότεινε τη θεωρία ότι, ο εγκέφαλος είναι ένα είδος "ολογράμματος", ένας αναλυτής μοντέλων και συχνοτήτων, που δημιουργεί την "σκληρή" πραγματικότητα, ερμηνεύοντας συχνότητες από μια διάσταση πέρα απ' το χώρο και το χρόνο. Με άλλα λόγια, ο φυσικός κόσμος που ξέρουμε είναι "ισομορφικός" - δηλαδή όμοιος - με τις διαδικασίες του εγκεφάλου.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Ίσως λοιπόν, μια συμμαχία κβαντικών φυσικών, νευρολόγων, παραψυχολόγων και μυστικιστών να μας δώσει μια νέα και διαφορετική εικόνα του σύμπαντος, μη-αιτιοκρατικού αλλά "συμπαθητικού", που λειτουργεί πιο πολύ σαν μια μεγάλη σκέψη παρά σαν μια μεγάλη μηχανή, ενοποιώντας ύλη, ενέργεια και συνείδηση.
[/FONT]
Το Σύμπαν Της Νόησης
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Loukia, διακρινω μια αντιπαθεια στη φιλοσοφια, κατι που με λυπεί αφανταστα.

Παναγιωτη, πού την βρισκεις την ορεξη :confused: :paja1:
 






TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Στο Θέμα Οικολογία, νομίζω είναι κρίμα να μη διαβάσετε αυτά:

Ο Δρ. Μάνος Δανέζης, επίκουρος καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δημοφιλής συγγραφέας, απαντάει στις ερωτήσεις του AstroVox. Τον ευχαριστούμε θερμά για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη και την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε.


AstroVox: Πιστεύετε στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής με νοημοσύνη; Συμπίπτει η άποψή σας ως επιστήμονας με τη διαίσθησή σας σε αυτό το σημείο;

Μάνος Δανέζης: Σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων, πρέπει να υπάρχει και αλλού στο Σύμπαν ζωή με νόηση. Ομοίως, υπάρχουν μια σειρά ανοικτά επιστημονικά θέματα τα οποία αφορούν τόσο την εξέλιξη του ανθρώπου όσο και τη δομή των πολιτισμών πάνω στη Γη. Με τα ζητήματα αυτά όμως, έχουν ασχοληθεί στην Ελλάδα τόσοι πολλοί, με τόσο ανορθόδοξο και αντιεπιστημονικό τρόπο, που έχουν δυσφημίσει δραματικά αυτά τα πεδία έρευνας. Έτσι, οποιοσδήποτε επιστήμονας θα ήθελε να ασχοληθεί με τα θέματα αυτά, κρίνεται εκ προοιμίου ως μη σοβαρός και σταματάει την έρευνα, αναλογιζόμενος το προσωπικό επιστημονικό και κοινωνικό κόστος.


Πώς αποτιμάτε την επίδραση της τηλεοπτικής σας εκπομπής σε αντιστοιχία με το συγγραφικό σας έργο; Τι πετυχαίνετε με το κάθε ένα από τα διαφορετικά αυτά μέσα;

Το ερευνητικό έργο του κάθε επιστήμονα, αναφέρεται σε δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με κριτές.
Τo περιεχόμενο αυτών των δημοσιεύσεων αναφέρεται σε νέες επιστημονικές ιδέες και ανακαλύψεις του συγγραφέα, οι οποίες προάγουν τη γνώση πάνω στην συγκρότηση και τη λειτουργία του φυσικού κόσμου. Τις περισσότερες φορές το περιεχόμενο αυτού του έργου είναι τόσο εξειδικευμένο που το αγνοεί το σύνολο των πολιτών. Το ευρύτερο συγγραφικό έργο κάθε επιστήμονα (βιβλία άρθρα στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο κλπ) εκπληρώνει την υποχρέωσή του να μεταφέρει τις επιστημονικές και κοινωνικές γνώσεις και απόψεις του στην επόμενη γενιά, αλλά και στο σύνολο των πολιτών με τρόπο απλό και κατανοητό. Ειδικότερα, οι εκπομπές μας στην τηλεόραση έχουν ως στόχο αυτή ακριβώς την ενημέρωση των πολιτών και μάλιστα, κάποιες φορές, πάνω σε θέματα που δεν διδάσκονται ακόμα ούτε και στο Πανεπιστήμιο.
Όλα τα προηγούμενα βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο μιας βαθειάς μου πίστης, ότι ήρθε η ώρα οικοδόμησης ενός νέου πολιτισμικού ρεύματος που θα στηρίζεται πάνω στη βαθειά γνώση της νέας επιστημονικής πραγματικότητας.


Πιστεύετε ότι η εντυπωσιακή τεχνολογική πρόοδος της εποχής μας συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση του επιπέδου των γνώσεων του μέσου πολίτη σε επιστημονικά θέματα;

Ας μην μπλέκουμε την επιστημονική γνώση με την τεχνολογία. Η επιστήμη αποκαλύπτει νέες άγνωστες αλήθειες, οι οποίες αφορούν τον ευρύτερο φυσικό και συμπαντικό χώρο. Η τεχνολογία και η τεχνική εφαρμόζει κάποιες από αυτές προς όφελος της κοινωνίας, ή του κέρδους, ή και των δύο μαζί.
Όπως αναφέρει και ο Μάριος Μπέγζος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο βιβλίο του «Νεοελληνική φιλοσοφία της θρησκείας»: «Η τεχνολογία υπόσχεται την ελευθερία, αλλά δεν την εγγυάται. Η τεχνική επαγγέλλεται την απελευθέρωση του ανθρώπου από την ανάγκη, αλλά δεν την εξασφαλίζει. Η τεχνοκρατία μπορεί να επιθυμεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, αλλά δεν είναι σε θέση να σιγουρέψει κανέναν μας για μια αίσια έκβαση των εφαρμογών της επιστήμης στην καθημερινή μας ζωή. Υπάρχει κάτι που διαφεύγει από τα όρια της τεχνικής. Αυτό είναι η ανθρώπινη ελευθερία».
Επειδή λοιπόν το νόημα ενός πολιτισμού είναι η ελευθερία, με την ευρύτερη έννοια του όρου, πιστεύω ότι ζούμε την εποχή ενός πολύ σκληρού τεχνολογικού μεσαίωνα.


Για σας προσωπικά η μελέτη του Σύμπαντος δίνει κάποιες απαντήσεις περί Δημιουργού, ή έστω, γεννά πιεστικά ερωτήματα;

Δεν πρέπει να μπλέκουμε την επιστημονική σκέψη και τεκμηρίωση με τα προσωπικά εσωτερικά και φιλοσοφικά μας βιώματα. Επειδή όμως αναφερθήκατε στις προσωπικές μου σκέψεις σας απαντώ. Η σύγχρονη επιστήμη πιστεύει ότι οι δυνάμεις στο σύμπαν δεν είναι παρά εκφράσεις μιας και μόνης αρχικής και ενιαίας δύναμης. Το ίδιο πιστεύει για τα στοιχειώδη σωμάτια και αναζητά το ένα και μοναδικό αρχικό σωμάτιο, εκδηλώσεις του οποίου είναι όλα τα άλλα. Και συνεχίζω με βάση αυτή την αποδεκτή από την επιστήμη λογική. Πίσω από το αίτιο κάθε φυσικού γεγονότος κρύβεται ένα άλλο αίτιο και αν συνεχίσουμε να ζητάμε το αίτιο κάθε αιτίου πιστεύω ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα και πρωταρχικό αίτιο. Το αίτιο του Όλου, του Ενός. Αν αυτό το Ένα και μοναδικό Αίτιο, το Αίτιο όλων των αιτίων, κάποιος θέλει να το λέει Δημιουργό γιατί να έχω κάποια ένσταση; Δεν με απασχόλησαν ποτέ οι λέξεις, παρά μόνο το εννοιολογικό τους περιεχόμενο. Οι λέξεις πολλές φορές διχάζουν, και μόνο το νόημά τους ενίοτε ενώνει, και στόχος είναι η ενότητα και όχι η διαίρεση.


Ποια πιστεύετε ότι είναι τελικά η φύση της σκοτεινής ενέργειας;

Για να φθάσουμε στο σημείο να συζητήσουμε τη φύση της σκοτεινής ενέργειας, πρέπει να έχουμε λύσει μια σειρά άλλων προβλημάτων. Τι είναι Ύλη; Τι είναι Ενέργεια; Ποια η σχέση μεταξύ τους; Η σχέση E=mc2 δεν συνδέει την Ύλη με την Ενέργεια, αλλά μια ιδιότητα της Ύλης, τη «μάζα» με μια εκδήλωση (μορφή) της ενέργειας.και όχι αυτή καθεαυτή την Ενέργεια, Και τελικά ποια είναι η σχέση μεταξύ Ύλης και Χώρου.
Πιστεύω ότι η λύση της φύσης της σκοτεινής ενέργειας κρύβεται πίσω από την κατανόηση των αδιάρρηκτων σχέσεων μεταξύ Μαθηματικών και Φυσικής που ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει όσο θα έπρεπε. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν θα λυθεί αν επιμένουμε ότι:
1. Tο Σύμπαν είναι επίπεδο (δηλαδή Ευκλείδειο), παρόλο ότι έχουμε προ πολλού αποδείξει ότι δεν είναι (φαινόμενο Ryle σε συνδυασμό με την έννοια της καμπυλότητας),
2. Αυτό που οι αισθήσεις μας αντιλαμβάνονται ως διαστολή του Σύμπαντος, δεν αποτελεί παρά μια συστολή στα πλαίσια μιας γιγαντιαίας τετραδιάστατης μελανής οπής (βλέπε μαθηματική χαρτογράφηση του σύμπαντος και τη συζήτηση γύρω από το πείραμα του CERN),
3. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε δεν είναι το πραγματικό Σύμπαν, αλλά αυτό που οι αισθήσεις μας, το ανθρώπινο DNA, αντιλαμβάνεται ως Σύμπαν.
Για να απαντήσουμε στο πρόβλημα της σκοτεινής ενέργειας θα πρέπει να επιτρέψουμε στη λογική μας να ελιχθεί και να εξελιχθεί πάνω στα μονοπάτια μιας άλλης επιστημονικής πραγματικότητας, η οποία υπάρχει μεν αλλά παραμερίζεται για λόγους κοινωνικών, θεολογικών και επιστημονικών αγκυλώσεων.


Πώς βλέπετε την ερασιτεχνική αστρονομία και τους ερασιτέχνες αστρονόμους;

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι ερασιτέχνες αστρονόμοι αποτελούν τον ισχυρό βραχίονα της επαγγελματικής αστρονομίας, συμμετέχοντας σε μια σειρά σπουδαίων αστρονομικών παρατηρήσεων και ανακαλύψεων.
Για μένα όμως προσωπικά, ο ερασιτέχνης αστρονόμος αποτελεί μια παγκόσμια πολιτισμική ελπίδα. Πατώντας στέρεα στη Γη, λόγω των επιτακτικών βιοτικών αναγκών του, δεν ξεχνάει ποτέ ότι είναι ένα παιδί των άστρων και πάντα προς τα εκεί στρέφει το βλέμμα. Δεν ξεχνάει ποτέ ότι τα μικρά και καθημερινά, όσο επιτακτικά και αν είναι, αποτελούν μια παρένθεση της ζωής του, μιας ζωής που είναι φτιαγμένη για τα μεγάλα και τα ουράνια. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9407
 
Last edited:


TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Συνέχεια...

Ποια κομβικά σημεία στην ιστορία της αστρονομίας θα διαλέγατε ως τα πλέον σημαντικά για την εξέλιξή της;

Τα πλέον κομβικά σημεία στην ιστορία της Αστρονομίας είναι ακριβώς τα ίδια με τα κομβικά σημεία του ανθρώπινου πολιτισμού. Τα σημεία αυτά είναι:
1. Η πρώτη επιστημονική επανάσταση. Η περίοδος, δηλαδή, ανάπτυξης της Προσωκρατικής θετικής σκέψης, στα πλαίσια της οποίας οριοθετήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Θεολογίας και Επιστήμης και δόθηκε επιστημονική ερμηνεία, σωστή ή όχι, στο σύνολο των φυσικών φαινομένων. Οι απαντήσεις που δόθηκαν σε μια σειρά αστρονομικών προβλημάτων, αλλά και η ανάπτυξη της ουρανογραφίας, σήμαναν την απαρχή της δυτικής Αστρονομίας.
2. Η δεύτερη επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα στη Δύση, με την ανάδειξη των μεγάλων μορφών της επιστήμης. Η χρήση του τηλεσκοπίου από τον Γαλιλαίο, υπήρξε η απαρχή μιας νέας εποχής για την παρατηρησιακή Αστρονομία. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της επανάστασης ήταν ότι συνήθως οι επιστήμονες πρώτα παρατηρούσαν τα φυσικά γεγονότα και μετά τα ερμήνευαν θεωρητικά, αναζητώντας τους νόμους που τα διέπουν. Βασική φιλοσοφική της θέση υπήρξε ότι, «πραγματικό, άρα και επιστημονικό ήταν μόνο οτιδήποτε βρισκόταν μέσα στο πεδίο των ανθρώπινων αισθήσεων και μετρήσεων. Δηλαδή η χονδρή ύλη. Κάθε τι άλλο θεωρείτο Θεολογικό». Η άποψη αυτή μας ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα.
3. Η Τρίτη επιστημονική επανάσταση που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα και ανέτρεψε τις κλασικές απόψεις για τη συγκρότηση του φυσικού Σύμπαντος, με την διατύπωση νέων επιστημονικών θεωριών όπως, της Σχετικότητας, της Κβαντικής Φυσικής, της Φυσικής των στοιχειωδών σωματιδίων, και τη στενή σύνδεση μαθηματικών θεωριών και Φυσικής πραγματικότητας (μη Ευκλείδειες Γεωμετρίες, περισσότερες διαστάσεις, Τοπολογία, κλπ).
Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της επιστημονικής επανάστασης είναι ότι, συνήθως, πρώτα σκεφτόμαστε και συλλαμβάνουμε νοητικά τη φυσική αλήθεια (π.χ. στοιχειώδη σωμάτια, σωμάτια αντιύλης κ.α ) και μετά την επιβεβαιώνουμε πειραματικά. Σε φιλοσοφικό επίπεδο θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η φυσική πραγματικότητα δεν εκφράζεται μόνο στο πεδίο της αισθητής χονδρής ύλης, γεγονός που το επιτρέπουν πλέον, τόσο οι ιδιότητες των χρησιμοποιούμενων μη Ευκλείδειων Γεωμετριών περισσότερων διαστάσεων, όσο και οι νέες απόψεις για το τι είναι η ύλη και ποια είναι η σχέση της με την έννοια της Ενέργειας. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε τη φύση της σκοτεινής ενέργειας αλλά και των κβαντικών καναλιών που αποτελούν τη βάση ανάπτυξης της τεχνολογίας των κβαντικών υπολογιστών.


Ποιο άλυτο μυστήριο ή αναπάντητο επιστημονικό ερώτημα περιμένετε με περισσότερη αγωνία να λύσει η επιστήμη;

Συνήθως τα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα κρύβονται πίσω από μικρά γεγονότα που τα ξεπερνάμε σχεδόν αδιάφορα. Οι επιστήμονες δεν πρέπει να αγωνιούν για τίποτα, ούτε να βιάζονται. Απλά θα πρέπει χωρίς σκοπιμότητες να εξαντλούν τις δυνάμεις τους, στην αποκάλυψη της αλήθειας και την ανακοίνωσή της, σε όλα τα επίπεδα, άσχετα του οποιουδήποτε κοινωνικού η επαγγελματικού τους κόστους.

Ποιο κίνητρο σας ώθησε στο να γίνετε επιστήμονας και να ασχοληθείτε με την αστροφυσική;

Δεν έχω σκεφτεί ποτέ γιατί διάλεξα αυτόν ακριβώς το δρόμο κι όχι κάποιον άλλο. Για τον ίδιο λόγο φαντάζομαι που ένας ζωγράφος εντελώς αναίτια πιάνει το χρωστήρα, ένας μουσικός ακουμπάει τα χέρια του στα πλήκτρα ενός πιάνου. Η μελέτη του κόσμου των άστρων δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε ένα μέσο κοινωνικής ανέλιξης, αλλά το μέσο προκειμένου να προσεγγίσεις μια σειρά από βασανιστικά, προσωπικά κατά βάση, ερωτήματα. Από πού ερχόμαστε; Τι είμαστε; Που πάμε;


Γνωρίζουμε ότι ασχολείστε ερευνητικά με φασματοσκοπία που είναι η μέθοδος μέσω της οποίας εξάγουμε δεδομένα για τα αστέρια εδώ και πολλά χρόνια. Πόσο μακριά μπορεί να μας πάει σήμερα και τι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης υπάρχουν;

Όπως είναι γνωστό, από τη γέννησή της η Αστρονομία υπήρξε η επιστήμη που μελετούσε τις θέσεις και τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων.
Αργότερα, ο Νεύτωνας παρατήρησε την ανάλυση του λευκού φωτός σε μια έγχρωμη ταινία, που ονομάστηκε φάσμα, ενώ 150 χρόνια αργότερα ο Γιόζεφ φον Φραουνχόφερ συνέδεσε το φάσμα με το μαγικό κόσμο των άστρων. Η σύνδεση αυτή έγινε όταν ο Φραουνχόφερ ανακάλυψε τις μαύρες φασματικές γραμμές στο φάσμα του ήλιου οι οποίες μπορούσαν να μας δώσουν πληροφορίες για το αστρικό υλικό που τις δημιουργούσε. Η τέχνη της μελέτης του φυσικού κόσμου μέσω των φασμάτων ονομάστηκε «φασματοσκοπία» και η χρήση της στην Αστρονομία, δημιούργησε ένα δυναμικό κλάδο της Αστρονομίας, την Αστροφυσική.
Η Αστροφυσική λοιπόν έχει σαν στόχο της τη μελέτη «της φύσης» των άστρων και όχι των κινήσεων και των θέσεών τους. Με τον όρο «φύση των άστρων» εννοούμε π.χ. τη χημική τους σύσταση, την πυκνότητα και την ακτινική κίνησή τους, καθώς και τη μέθοδο παραγωγής και την ποσότητα ενέργειας στις περιοχές τους.
Η αστρική φασματοσκοπία λοιπόν είναι ένα ισχυρότατο εργαλείο μελέτης του σύμπαντος και την χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αστρονόμων με διαφορετικούς τρόπους. Δυστυχώς όμως, παρόλο που η τέχνη της φασματοσκοπίας χρησιμοποιείται ευρέως από τους αστρονόμους, από όσα βέβαια γνωρίζω, δεν διδάσκεται συγκροτημένα σε κανένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Όρια για την αστρική φασματοσκοπία και τις τεχνικές της δεν υπάρχουν, εφόσον η χρήση της και οι εφαρμογές της οριοθετούνται από τον ανθρώπινο νου, ο οποίος συνεχώς εξελίσσεται.


Τι πιστεύετε για το τωρινό σύστημα της προαιρετικής διδασκαλίας της αστρονομίας στα σχολεία; Είστε υπέρ του να γίνει υποχρεωτικό μάθημα ή κάποιας άλλης λύσης;

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το θέμα της διδασκαλίας της Αστρονομίας και Αστροφυσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί παρά στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναμόρφωσης της «φιλοσοφίας» του εκπαιδευτικού συστήματος. Μου είναι αδιάφορο αν εισαχθεί ή όχι ένα μάθημα Αστρονομίας και Αστροφυσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αν το περιεχόμενο του μαθήματος δεν περιλαμβάνει τη διδασκαλία σύγχρονων γνώσεων, χωρίς κοινωνικές ή επιστημονικές αγκυλώσεις. Όμως, ακόμα και αν γίνει κάτι τέτοιο, πώς θα κατανοήσουν οι μαθητές τις σύγχρονες αυτές αστρονομικές γνώσεις αν δεν έχουν διδαχθεί τη νέα επιστημονική λογική και την αναγκαία σύγχρονη γνώση στα μαθήματα της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Χημείας , της Βιολογίας κ.α.;
Η εισαγωγή ενός μαθήματος δεν πρέπει να γίνεται με κριτήριο την εξεύρεση εργασίας των δασκάλων ή την αύξηση του κύρους μιας επιστήμης αλλά με κριτήριο τις αναγκαιότητες των μαθητών. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9407

Σε αυτό το σημείο ωφείλω να ζητήσω συγγνώμη για όσα υπέθεσα ότι ήδη γνωρίζετε!!!!
 
Last edited:


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Ξεκινω λοιπον να δω περι τινος προκειται αυτο το "ΘΕΜΑ" και κολλαω...Στην αρχη βρηκα πολυ ενδιαφεροντα τα οσα εγραφε ο TruthHunter με τροπο αφηγηματικο τολμω να πω και λεω "κοιτα αγνωστες πλευρες οι συμφορουμιτες" και ειμαι ετοιμος να διατυπωσω και εγω πανω στο ιδιο μοτιβο την αποψη μου(με συναρπαζουν οι φιλοσοφικες ανησυχιες και συζητησεις-προβληματισμοι).Εκεινη την μεγιστη πνευματικη στιγμη,ερχεται ο DjDoctor και με στελνει αδιαβαστο κοινως,να χτυπιεμαι στα γελια δε(αν και ΑΕΚΑΡΑ full :D).Περνα και αυτη η μπορα καλοκαιριατικα και λεω ας συνεχισω να δω αν θα τ'αντεξω (τι εκθεσεις σκυλων,τρεξιμο στον στιβο,προτυπα,φυλες και SCHUTZHUND μου λετε...) και βομβαρδιζομαι απο το θεικο Αρτεμη-videaki της Rottie και "τεζα ο καμπουρης" που λεει και ο Γεωργιου...Αν και νιωθω τοσο χαμενος-προβληματισμενος θα ελεγα βαθεια εσωτερικα μετα απ'ολο αυτο,βρηκα το κουραγιο οχι μονο να γραψω αλλα και να ψαξω στο διαδυκτιο-youtube (εργο του Σατανα οπως λεει και ο τρις-μεγιστος Πανουσης) για το κορυφαιο τραγουδι του Πουλικακου "Σκονη,πετρες λασπη ολη μερα στο γιαπι..."ομως ατυχησα...Σας αφηνω με μια ιερη φραση(Πανουσης και παλι) :"Στην Ελλαδα απο αποφοιτος του ΙΕΚ Κορελκο,γινεσαι πυρηνικος φυσικος στο Δημοκριτο" :cuniaoo::cuniaoo::flip::paletas::xD::paja1::paja3:
 


TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Αυτό με ενδιαφέρει ειλικρινά να το "καταλάβει" μόνο ΜΙΑ εδω μέσα και θάμαι ευτυχισμένος!!! Εκείνη Ξέρει, καταλαβαίνει...

Μπορεί εδώ να καταλάβετε στο τέλος γιατί ή πραγματική έκσταση είναι για μας όλους κάπου αλλού...

Δεν είναι για όλους... τα πιθανά δυσμενή σας σχόλια μου περισσεύουν

"Ζωή και Θάνατος στο Υλικό Σύμπαν"

http://www.veoh.com/collection/SympanS03/watch/v3715179FFmGsERe
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
αγαπητε TruthHunter με ολη την ανοχη σου θα ηθελα να σου κανω δυο μονο ερωτησεις...

η πρωτη ειναι ποσο χρονων εισαι?μην βιαστεις να την θεωρησεις ανοητη,ανωριμη ή αβασιμη...ειναι σημαντικη για την δευτερη ερωτηση μου...

συγνωμη για την ενοχληση.
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ακυρη η ερωτηση μου δεν χρειαζεται να απαντησεις...διαβασα ορισμενα post σου και καταλαβα...

απλα επειδη ισως αναρωτηθεις για πιο λογο την εκανα,θα σου πω πολυ απλα και συντομα...επειδη εχεις αναφερθει σε θεματα που απο παιδι με εβρισκαν πολυ "κοντα" τους και μου αγγιζαν καποιες ψυχικες-πνευματικες χορδες μου,φοβηθηκα μηπως απλα εισαι καποιος ανωριμος μικρος που ή μας "δουλευει" ομαδικως (ειναι συχνες οι περιπτωσεις εδω μεσα) ή καποιος με υπαρξιακα προβληματα...ξαναλεω το τελευταιο...οχι υπαρξιακες αναζητησεις (τις εχω και εγω απο παιδι και με ενδιαφερουν ιδιαιτερως) αλλα υπαρξιακα προβληματα με την ακριβη εννοια του ορου!

αφου αναγνωρισα την ηλικια σου μεσα απο τα γραφομενα σου,δεν υπαρχει λογος να απαντησεις...

συγνωμη για την ενοχληση και παλι.:)
 






Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
πριν μερικα χρονια,διαβασα στο ScientificAmerican οτι "ενα ον εξω και περα απο τις τρεις διαστασεις που αντιλαμβανεται και γνωριζει ο ανθρωπος,θα μπορουσε να αφαιρεσει ενα ογκο απο το σωμα ενος ασθενη,διχως την παραμικρη τομη"...πριν καιρο στο National Geographic σε ενα ντοκυμαντερ σχετικα με το ταξιδι στον χρονο "time travel and wormholes" εξηγουσε το πως το ανθρωπινο ον περασε απο τις 2 διαστασεις (pacman στα πρωτα ηλεκτρονικα παιχνιδια π.χ),στις 3 διαστασεις (υψος,πλατος,μηκος) κατι που αλλαξε ολη την κοσμοθεωρια του.Αλλα και ποσο δυσκολο ειναι συναμα να πραγματοποιησει ο εγκεφαλος μας,αυτο το μικρο βημα -"small step" οπως αναφερεται- και να κατανοησει την τεταρτη διασταση...ισως στο μελλον,γινει αυτη η μεταβαση.

Ως τεταρτη διασταση απο τους επιστημονες οριζεται ο χρονος...υπαρχει και η περιφημη θεωρια για τον αν καμπτεται ο χρονος και οτι ο συντομοτερος δρομος για να πας απο το σημειο Α στο σημειο Β δεν ειναι η ευθεια γραμμη,αλλα η "αναδιπλωση" του χωροχρονου (παρτε ενα χαρτι,σημειωστε 2 κουκιδες στις 2 ακρες του και υστερα διπλωστε την μια κουκιδα ακριβως επανω στην αλλη και ανοιξτε μια τρυπα...καπως ετσι καμπτεται,διπλωνει ο χωροχρονος) και η ταυτοχρονη μεταβαση απο το σημειο Α στο Β.

ολα αυτα μου εδωσες την ευκαιρια TruthHunter με τον τετραδιαστατο κυβο σου ή υπερκυβο σου και τα επανεφερα στην μνημη μου.

P.s προς θεου μιλα μου στον ενικο.:)
 
Last edited:


TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Σε ευχαριστώ... Πόσο δίκαιο έχεις.... είναι ΜΟΝΟ μια σκέψη μακριά...η οποία χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια εξάπλωσης στη συνείδηση των συνανθρώπων. Είμαστε μπροστά σε μια πολιτιστική επανάσταση που ΜΟΛΙΣ αρχίζει...! με συνείδηση 4ης διάστασης έχεις μαντική ικανότητα για την τρισδιάστατη ευκλείδια πραγματικότητα.., με συνείδηση 5ης διάστασης η οποία επιτυγχάνεται μέσω νοητικής πειθαρχημένης Προβολής" (με τη νόηση με τη σκέψη με την πείρα) έχεις επεμβατική δυνατότητα στην πραγματικότητα (θαύματα, έστω κι αν είναι Τεχνολογικά...) ( Το σύμπαν και ο άνθρωπος και τα δύο είναι δημιουργήματα του απείρου, όχι το ένα του άλλου).

με συνείδηση 4ης διάστασης έχεις μαντική ικανότητα για την τρισδιάστατη ευκλείδια πραγματικότητα.., με συνείδηση 5ης διάστασης η οποία επιτυγχάνεται μέσω νοητικής πειθαρχημένης Προβολής" (με τη νόηση με τη σκέψη με την πείρα) έχεις επεμβατική δυνατότητα στην τρισδιάστατη πραγματικότητα, Οπως εμείς με τα δισδιάστατα αντικείμενα πχ ένα κομμάτι χαρτί ή μια οθόνη... (θαύματα, έστω κι αν είναι Τεχνολογικά...)
( Το σύμπαν και ο άνθρωπος και τα δύο είναι δημιουργήματα του απείρου, όχι το ένα του άλλου -- όπως αναφέρει ο Δρ. Δανέζης σε ένα από τα βίντεο---).
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τι εννοεις με την μαντικη ικανοτητα λογω της 4ης διαστασης Παναγιωτη?
Εγω, απλά σκεπτομενος, θα ελεγα ότι εφοσον μπορεις να «ταξιδεψεις»στον χρονο, μπορεις να δεις το μελλον (όπως και το παρελθον βεβαια), κατά συνεπεια να δεις τα νουμερα του λοττο, να γυρισεις πισω και να τα παιξεις.
Μπορει όμως να δεις ότι συμβαινει κατι τραγικο σε σενα ή καποιον δικο σου ή στον κοσμο ολοκληρο.
Μετα θα μπει ο προβληματισμος αν αλλαζει το πεπρωμενο ή αν το μοιραίο φυγείν αδύνατον.
Πολύ επικινδυνη η τεταρτη διασταση και σιγουρα δεν μπορει να την ελεγχει ο καθενας.
Ιστορικα, τα επικινδυνα παιχνιδια βρισκονται παντα στα πιο ακαταλληλα χερια, οπότε ας την αφησουμε στη θεση της.

Οσον αφορα στην 5η διασταση δεν καταλαβαινω καλα τι αντιπροσωπευει.
Ισως μια καλυτερη κατανοηση και παρακολουθηση του σκυλου (μην ξεχναμε ότι ειμαστε σε σκυλοφορουμ), μας βοηθησει να την αντιληφθουμε.
Ή μηπως ο σκυλος εχει απλά εκτη αισθηση και δεν κυμαινεται σε 5η διασταση?
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ενα ον εξω και περα απο τις τρεις διαστασεις που αντιλαμβανεται και γνωριζει ο ανθρωπος,θα μπορουσε να αφαιρεσει ενα ογκο απο το σωμα ενος ασθενη,διχως την παραμικρη τομη"
Είχα δει ένα επεισόδιο του twilight zone (είμαι fan). Λοιπόν παγώνουν έναν επιστήμονα που έχει καρκίνο κι αυτός ξυπνάει στο μέλλον σε μια κοινωνία αγροτών που κάνουν τα πάντα με τη δύναμη της σκέψης. Τον βάζουν σε ένα τραπέζι, κάνουν μερικά "ΟΟΟΟΟΟΜΜΜΜ" και του βγάζουν τον όγκο χωρίς καν να τον ανοίξουν. Μετά του εξηγούν ότι δε χρειάζονται πλέον την τεχνολογία γιατί μπορούν να κάνουν τα πάντα (μέχρι και ταξίδια στο διάστημα) με το μυαλό τους. Δεν έχει happy end (ή έχει ανάλογα πώς το βλέπει κανείς) αλλά, για την περίπτωση που το βρείτε, δε σας το χαλάω.

Α παιδιά δε θα ήταν πολύ γαμάτα να ταξιδεύαμε στο χρόνο? (Συγγνώμη που ρίχνω το επίπεδο της συζήτησης).
Αν βέβαια μια μελλοντική γενιά το κατάφερνε, δε θα είχαν έρθει κι από δω να μας πουν "γειαααα είμαστε από το μέλλον!" :D Έστω ένας χρονοταξιδιώτης θα είχε βρεθεί.
Άρα δεν θα το πετύχουμε ποτέ όσο κι αν το ψάχνουμε. Αφήστε που δεν προλαβαίνουμε ούτως ή άλλως μια που θα καταστραφούμε το 2012. :maria::p

Λοιπόν, γουστάρω τρελά μυθιστορήματα και ταινίες με τέτοια θεματολογία. Τα αγαπημένα μου όλων είναι τα χρονικά παράδοξα, γι' αυτό με συγχωρείτε που αστειεύτηκα με το θέμα.
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Αν γίνετε να το περιορίσουμε ή να το κατευθύνουμε το θέμα προς τον σκύλο , γιατί θα ήταν κρίμα να κλειδωθεί ή να σβηστεί ως "εκτός θέματος".

Ευχαριστούμε πολύ!
 


TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Μία μόνο πρόταση

πρόσφατη θεωρία θέλει συνεχείς κβαντικές ταλαντεύσεις προς το μέλλον και το παρελθόν της ύλης γύρω μας που δεν γίνονται αντιληπτές.

Ελπίζω να είδατε ότι τα σκυλιά μας είναι του ενός απείρου δημιουργήματα επίσης..... και δεν χρωστάνε εξηγήσεις ή ευγνωμοσύνες για την ύπαρξή τους σε ΚΑΝΕΝΑν... όπως εσείς και γώ!!!!

Chloe εγώ θαυμάζω και σέβομαι σε σένα ότι είσαι Σκοπεύτρια.... Τα καλλίτερα παιδιά των ευγενέστερων οικογενειών μπορούν μόνο να φτιάξουν σκοπευτές (και μάλιστα με το δικό σου σπιρτόζο παιχνιδιάρικο χιούμορ)
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Chloe εγώ θαυμάζω και σέβομαι σε σένα ότι είσαι Σκοπεύτρια.... Τα καλλίτερα παιδιά των ευγενέστερων οικογενειών μπορούν μόνο να φτιάξουν σκοπευτές (και μάλιστα με το δικό σου σπιρτόζο παιχνιδιάρικο χιούμορ)
αοχοαοχοαοχοαοχοαοχοαοχοαοχοααχαχ!!!!
(γιατι ομως? και αερακι εβαλε και η θερμοκρασια επεσε...)
 


Status
Κλειδωμένο θέμα