Η απατεωνιά σε όλο της το μεγαλείο+ Η άποψή μου για τις επιστροφές σκύλων


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@marina_manolo

Δυστυχώς δεν έχει καμιά ουσία να το ψάξεις, πολύ απλά επειδή καθαρόαιμος σκύλος χωρίς χαρτιά δεν είναι καθαρόαιμος. Ακριβώς όπως γιατρός χωρίς πτυχίο δεν είναι γιατρός!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάτσε ρε συ marina_manolo λες ότι δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά αλλα θες το σκατό πεντιγκρί όπως λες..
Λες για εκθέσεις μορφολογίας και όλα αυτά ενω ισοπεδώνεις τους εκτροφείς..
Λες ότι είσαι υπέρ στις κατοίκων διασταυρώσεις..
Τελικά καταλήγεις ότι είσαι υπέρ από το να παίρνεις από το δρόμο..
και ότι στην τελική είναι καλά και τα petshop..
Αλλα έχεις πρόβλημα που το σκυλί σου δεν είναι καλο μορφολογικά..
και σε τρώει που δεν έχει pedigree..

Εγώ μπερδεύτηκα..:confused:
Δεν νομίζεις ότι εφόσον εσύ την πάτησες θα ήταν καλύτερο από το να εκθειάζεις ατεκμηρίωτα τα petshop, θα ήταν καλύτερα να ενημερώνουμε τον κόσμο για τα κατά μιας τέτοιας επιλογής μιας και τα ξερεις πια απο πρώτο χέρι..

Επίσης όπως σου είπε και dr.zivago η επιλογή μιας ράτσας αλλα και γενικότερα ενός σκύλου είναι μια υπόθεση που θέλει λεπτομερής μελέτη, ερευνα και λύση για τυχόν προβλήματα για την νέα ζωή που θα βρει την οικογένεια με το νέο μέλος της.
Υποχωρήσεις και αναμενόμενα χαρακτηριστικά βάση της επιλογής της ράτσας που έχουμε επιλέξει..

Τα αυτιά που δεν σηκώνονται και το pedigree είναι το λιγότερο που μπορεί να πάθει κάποιος από αυτά τα κολαστήρια..
 
Last edited:


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πήγαινε και πές του πετσοπά ότι "το κορόιδο ξύπνησε,έχε χάρη που το αγαπάω γιατί θα σε τράβαγα για το πλαστό χαρτί που μου έδωσες και τα ψέμματα που μου πούλησες" "αλήτη"
"κλέφτη" "υπεύθυνε για τα πάπι μίλς"

μετά μπές πάλι φόρουμ και διάβασε κανα τόπικ να ενημερωθείς

εδώ είμαστε οι περισσότεροι σκυλολάτρες και λίγοι εκτροφείς-
εδώ ορισμένοι επι χρόνια δίνουν έναν άτυπο αγώνα κατά των πάπιμίλς και κατά των καταπιεζόμενων σκύλων στα μπαλκόνια και στας αυλάς παλουκωμένα με μιά αλυσίδα
εδώ βλέπεις πόσοι συμμετέχουν στην συζήτηση προσπαθώντας να επικοινωνήσουν μαζί σου (το κάνεις πολύ δύσκολο είναι η αληθεια,φιλικά αυτό)

δεν έχεις να χάσεις τίποτα να μας ακούσεις λίγο
όπως κι εμείς δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα να σε "ξεχέζαμε" ανενλέητα και να μην σου προσφέραμε κανενός είδους ενημέρωσης πλήν του ότι είσαι κορόιδο.

ΦΙΛΙΚΑ έεε:)

τα χαρτιά δεν σου χρειάζονται -ειλικρινά
τα λέμε σε καμια έκθεση:)
 


marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
1ον: Ποτέ δεν κατέληξα στο να τα παίρνεις απ'το δρόμο. Όχι οτι είμαι κατά, αλλά δεν έγραψα κάτι τέτοιο πουθενά.
2ον: Φυσικά και δεν εκθειάζω τα πετσοπ. ΑπΛά δεν εκθειάζω ούτε τους εκτροφείς. (που δε θα είναι και όλοι τέλειοι, γιατί με το φτωχό μου το μυάλο καταλαβαίνω ότι κι εκεί υπάρχουν περιπτωσάρες γιατί αν ήταν όλοι τέλειοι δεν θα υπήρχε το άρθρο στο φόρουμ: ποιους εκτροφείς να αποφεύγετε)
Εγώ απλά είμαι από αυτούς που δεν εμπιστεύονται ούτε τον κ... τους πια.
4ον: Όσο για την άποψη που τέθηκε ότι δε θα βρει γαμπρό, πληροφορώ το κοινό ότι είχαμε πολλές προτάσεις για την χείρα του παιδιού μας....;):D Εγώ δε θέλω για να μη στεναχωρηθεί εκείνη όταν της τα πάρουμε και για να μη μπω στον πειρασμό να τα κρατήσω όλα!!!! Ικανή με έχω!!!! Εδώ δε χωράω εγώ στο σπίτι καλά:p

ΥΓ: Όσο γι' αυτό που είπα ότι θα ξαναέπαιρνα τη μικρή μου, είπα ότι θα την ξαναέπαιρνα αν ήξερα ότι είναι αυτή (η συγκεκριμένη) γιατί μιλάει το συναίσθημα.
 


marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Οι συμβουλές όλων σας ήταν πολύτιμες, το εκτιμώ πολύ. Ευχαριστώ και για το χρόνο σας.... Αν δε με ενδιέφερε το θέμα της απάτης αυτής δε θα έθετα το θεματάκι. Αλλά εκεί έξω υπάρχει βρωμιά...
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καταλαβαίνω τι λες.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πάρα πολλοί εκτροφείς με γέννες καταγεγραμμένες στον ΚΟΕ είναι απατεώνες!!!
Από κει και πέρα ψάχνεις για πολύ καιρό και βρίσκεις τον κατάλληλο.

Οι λόγοι για να μην τη ζευγαρώσεις είναι άλλοι. Κάπου παρατέθηκε κι αυτό το περιβόητο topic.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι παντού σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει και η βρωμιά.
Aλλα το μονο σίγουρο είναι ότι σωστοί εκτροφείς δεν δίνουν στα petshop..
και για να μιλάμε και στην Eλληνικη πραγματικοτητα δες λίγο αυτό το βιντεάκι στο link...

http://www.skai.gr/master_avod.php?i...&bc=1012&lsc=1

Από εκεί και πέρα καλο είναι όταν λέμε κάτι και θίγουμε επαγγέλματα να μιλάμε με αποδείξεις και προσωπικές εμπειρίες.
Οι πιθανότητες δείχνουν πως αν ξέρεις και μπορείς να κανεις μια ερευνα αγοράς θα βρείς ένα σωστό σκυλί από εκτροφείς.
Διαβάζοντας βιβλία, πηγαίνοντας σε εκθέσεις, μιλώντας με εκτροφείς και κάνοντας ερευνα στο ιντρερνετ.

Αν λοιπόν ξέρεις τι θέλεις, θα δεις ότι η ίδια ερευνα που θα κανεις θα σε οδηγήσει στο συμπέρασμα μακριά από τα petshop.

Το πως τώρα θα αξιολογήσουμε έναν καλο εκτροφέα είναι αντικείμενο μελέτης και προσωπικής ενασχόλησης από εμάς με ερευνα αγοράς και υπομονή και επιμονη.

Δεν διαφωνούμε ότι έχεις μετανιώσει τώρα που έχεις αγαπήσει το σκυλάκι.
Διαφωνούμε για το τελικό σου συμπέρασμα από όλη αυτήν την ιστορία.:)
 


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Δηλαδη πρεπει να παιρνουμε σκυλο οπωσδηποτε απο εκτροφεις? Αν εχετε παρατηρησει ποσα πετσοπ πουλανε σκυλια που δε καθονται στη βιτρινα παραπανω απο 5 μερες, θα καταλαβετε οτι η αγορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Ποσοι εκτροφεις υπαρχουν στην Ελλαδα? Μπορουν να την καλυψουν? Εδω τωρα με τοσα πετσοπ και για να παρεις ενα σκυλακι απο εκτροφεα μπορει να περασει και εξαμηνο! Ηδη απο το ψαξιμο που εκανα εγω καποτε, αν και ασχετος, βρηκα κατι εκτροφεις που δε μου γεμιζαν το ματι με τιποτα. Φαντασου λοιπον αν δεν υπηρχαν τα πετ σοπ ποσοι τυχαρπαστοι θα εκαναν αυτη τη "δουλεια"! Χειροτερα και απο puppy mills θα καταντουσαν! Το οτι θα ηταν δηλωμενες οι γεννες τους θα εκανε καμια διαφορα? Για να μη μιλησω για τις τιμες και το που θα εφταναν αν η ζητηση ηταν τοσο μεγαλη.
Αλλωστε τωρα πια δε πουλανε μονο τα πετσοπ κουταβια. Το κανουν και γιατροι, αλλα και εκπαιδευτες. Απο γιατρο ή εκπαιδευτη θα περναμε? Παλι εμποριο δεν ειναι? Οι ιδιοι εισαγωγεις που τα φερνουν για τα πετσοπ, οι ιδιοι δεν τα φερνουν και στους κτηνιατρους? Τουλαχιστον κατα την ταπεινη μου γνωμη, πιστευω οτι ενας γιατρος ή εκπαιδευτης δεν θα σε εξαπατουσε στεγνα οπως θα το εκανε ενας κακος ιδιοκτητης πετσοπ και τουλαχιστον δε θα σου εδινε αρρωστο ζωο. Αλλωστε θελω να πιστευω πως ακομα και pet shop boys υπαρχουν που εχουν καλα αισθηματα και αγαπη για τα ζωα...
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω για να παρω σκυλο περιμενα 3,5 χρονια,ειναι σαν να ψαχνεις γυναικα με την οποια θα ζησεις αν εισαι σοβαρος το λιγοτερο10-14 χρονια.
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Δηλαδη πρεπει να παιρνουμε σκυλο οπωσδηποτε απο εκτροφεις? Αν εχετε παρατηρησει ποσα πετσοπ πουλανε σκυλια που δε καθονται στη βιτρινα παραπανω απο 5 μερες, θα καταλαβετε οτι η αγορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Ποσοι εκτροφεις υπαρχουν στην Ελλαδα? Μπορουν να την καλυψουν?
Καλυτερα να μην μπορουσαν να καλυψουν τη ζητηση οι εκτροφεις, γιατι σαν ανθρωποι που ζουν με σκυλια και ξερουν 5 πραγματα παραπανω, μπορουν να κρινουν ποιος ειναι καταλληλος και ποιος οχι να αποκτησει σκυλο κι ετσι θα επαιρναν μονο οι υπευθυνοι και οι ικανοι...
Ετσι δεν θα ειχαμε τωρα και ολα αυτα τα αδεσποτα να βασανιζονται και να κινδυνευουν καθημερινα χωρις λογο.

Εδω τωρα με τοσα πετσοπ και για να παρεις ενα σκυλακι απο εκτροφεα μπορει να περασει και εξαμηνο!
Ενω θα ειναι καλυτερα να υπαρχουν παντα ετοιμοπαραδοτα, οτι ωρα το σκεφτουμε να μπορουμε να αγορασουμε αμεσως και μετα να το μετανιωνουμε και να το πεταμε στο δρομο.

Η βιτρινα πουλαει κατα 50% και οχι η επιθυμια του ανθρωπου για συντροφο. Ποσοι βλεπουν ενα σκυλακι στη βιτρινα και το παιρνουν πριν ακομη το σκεφτουν, επειδη το λυπηθηκαν 'η επειδη το βρισκουν γλυκο και χαριτωμενο?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τουλαχιστον κατα την ταπεινη μου γνωμη, πιστευω οτι ενας γιατρος ή εκπαιδευτης δεν θα σε εξαπατουσε στεγνα οπως θα το εκανε ενας κακος ιδιοκτητης πετσοπ και τουλαχιστον δε θα σου εδινε αρρωστο ζωο.
Πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα?
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να την πατήσεις εάν ψωνίσεις σκυλο από κτηνίατρο ή εκπαιδευτή? Μήπως έχεις την ψευδαίσθηση ότι το ανήθικο σκυλεμποριο είναι λιγότερο ανήθικο αν το κάνει κτηνίατρος ή εκπαιδευτής και περισσότερο ανήθικο αν το κάνει πετσοπας?

Παραγγέλνεις σκύλο στον κτηνίατρο-σκυλεμπορο, αυτός το παραγγέλνει στον σκυλεμπορο-χονδρέμπορο που φέρνει σκυλιά από puppy mills της Αν. Ευρώπης (πλέον και από τη χώρα μας) και παίρνεις εσύ ένα «ότι-να-ναι» κουτάβι, νομίζοντας ότι επειδή δεν το πήρες από pet shop δεν την πάτησες! Αμ δε, αγαπητέ!

Και την πάτησες, και πλήρωσες ένα αμφιβόλου ποιότητας ζώο για καθαρόαιμο και πιστοποιήσεις καθαροαιμίας δεν θα πάρεις και δεν θα μάθεις από πού κρατάει η σκούφια του, και τυχερός θα αισθάνεσαι αν δεν σου παρουσιάσει πρόβλημα υγείας ή συμπεριφορας το ρουξουνι και τρέχεις και δε φτάνεις. ;)
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Άσχετο!Είμαι πολύ περίεργος αν οι πετσοπάδες μπορούν να σου βρουν ότι απίθανη ράτσα ζητήσεις!Κάποια στιγμή που θα περνάω απο κανένα πετσοπ θα μπω μέσα και θα κάνω το πείραμα!Θα τους ζητήσω από Ε.Π. μέχρι Πουμι κι Κνέζικο άτριχο!!!:p:p:p
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πούμι βρίσκουν και εύκολα μάλιστα :) Είναι βαλκανική φυλή.
Και chinese crested! Ξέρω!!! Έχω ρωτήσει μέχρι και για μεξικάνικο άτριχο και μου πρότειναν τέτοιο :p:p:p
Για Ελληνικό Ποιμενικό δεν ξέρω :)
 


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Άσχετο!Είμαι πολύ περίεργος αν οι πετσοπάδες μπορούν να σου βρουν ότι απίθανη ράτσα ζητήσεις!Κάποια στιγμή που θα περνάω απο κανένα πετσοπ θα μπω μέσα και θα κάνω το πείραμα!Θα τους ζητήσω από Ε.Π. μέχρι Πουμι κι Κνέζικο άτριχο!!!:p:p:p
Και τι θα τους εμποδισει να "βαφτισουν" ενα με το ονομα που θες?
Προσφατα ημουν σε μεγαλο πετσοπ να παρω τροφη και ειδα μια κοπελα 18 χρονων να δειχνει σε 3 ανθρωπους ρατσες κουταβιων και να τις παρουσιαζει σανν ειδικος. Οταν ειδαν δυο κουταβακια ροττ, οι τυποι ρωτησαν τι ειναι αυτα τα μαυρα σκυλια και τους ειπε "Ροττβαιλερ. Δεν κανουν ομως για εσας γιατι ειναι παρα πολυ αγρια" Τα σκυλακια ηταν τρομαγμενα και καθοντουσαν σε μια γωνια και αυτη ειπε στους πελατες πως καθονταν ετσι γιατι ηταν αγρια και δεν θελουν παρτιδες με τον κοσμο!!!
Η ιδια ασχετη πριν κομποσο καιρο την ειχα ακουσει να λεει σε πελατη οταν της ζητησε αγγλικο σταφορντσαιρ, πως ειναι δυσκολα αλλα θα βρουν σε 15 μερες αν πληρωσει την τιμη που εφτανε τα 800€. Αραγε ηξερε πιστευετε τη διαφορα αναμεσα στο αγγλικο, το αμερικανικο και το πιτμπουλ? Σιγουρα οποιο ερχοταν σε 15 μερες, αναλογα τη ζητηση θα βαφτιζοταν!
 
Last edited:


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τα κυλακια ηταν τρομαγμενα και καθοντουσαν σε μια γωνια και αυτη ειπε στους πελατες πως καθονταν ετσι γιατι ηταν αγρια και δεν θελουν παρτιδες με τον κοσμο!!!
Α το έχω δει κι αυτό! Σε ένα pet shop 2 μπουλ τεριέ ούτε 2 μηνών καταχαρούμενα, χοροπηδούσαν πάνω κάτω στον κόσμο... και η πετσοπού να λέει σε έναν ματσό τυπά: "προσέχτε, μην τα αγγίζετε ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ!!! Είναι επικίνδυνα σκυλιά αυτά!!!
"Reverse Psychology" είναι αυτό στις πωλήσεις? :confused:
 


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Ναι! ακριβως! Αν ο πελατης ζητησε φυλακα, αυτα δαγκωνουν. Αν ζητησε παιχνιδιαρικο σκυλι, τοτε αυτα παιζουν!
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
"προσέχτε, μην τα αγγίζετε ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ!!! Είναι επικίνδυνα σκυλιά αυτά!!!
"Reverse Psychology" είναι αυτό στις πωλήσεις? :confused:
ναι,χαχαχαχα,εχει δυο πολιτικες πωλησεων....
η μια ειναι natural born killer puppy
και η αλλη ειναι ειναι the cutest pyppy face which will never grow up:eek:

..... αναλογα με τη φυλη πεφτει και ο προλογος.........:rolleyes:

manolis σχεδον μαζι ποσταραμε........
 


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Φιλε/η solco99, επιμενω πως δεν φταιει ο εμπορος αν εχουμε ξερο κεφαλι ή αν ειμαστε χαζοι. Αυτος να πουλησει θελει. Εμεις κρινουμε και πραττουμε. Αν επιτρεπεται η πωληση τσιγαρων, δε φταιει ο περιπτερας!
Αν λοιπον απαγορευοταν στα πετσοπ η πωληση, τοτε ποιος με αποτρεπει εμενα με ενα θυληκο ροττ που εχω, να βρω και ενα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αρσενικο ενος φιλου με pedigree (εστω και μουφα), και να το ζευγαρωσω? Μαλιστα αν δεν πουλανε τα πετσοπ κουταβια, η ζητηση θα ειναι μεγαλη αρα θα μου τα χρυσοπληρωσουν! Αναλογα ποσο καλος εμπορος θα ημουν, θα πουλαγα οτι ζητανε! Ειναι χαδιαρικα? Ειναι!!! Ειναι φυλακες? Κροκοδειλοι!!! Οι καλυτεροι φυλακες μαντρων και ταρατσων!!! Θα ημουν ο μοναδικος που θα το εκανε αυτο? Τωρα με 300€ βρισκεις ροττ στη χρυση ευκαιρια. Αν δεν πουλανε τα πετσοπ, αραγε ποσες παραπανω αγγελιες θα βρισκεις εκει, και σε τι τιμες??? Απο τι ασχετους που θα βαφτιζονταν εκτροφεις???
Συμφωνω πως επειδη τα πετσοπ πουλανε αλογιστα σκυλακια, εχουν γεμισει οι δρομοι αδεσποτα, οταν τα παρουν και βγουν αρρωστα η με προβληματικο χαρακτηρα. Αλλα η λυση δεν ειναι να απαγορευτει αυτο. Ισως μονο να απαγορευτουν οι βιτρινες θα ειναι μια λυση, ωστε να μην ψωνιζει ο πελατης με την παρορμηση απο δυο ματια να σε κοιτανε και να σου λενε "παρε με απο εδω μεσα"!
Εδω κολλαει αυτο που ελεγα για κτηνιατρους και εκπαιδευτες, φιλη Rottie.
Πρωτον, δεν εχουν βιτρινα.
Δευτερον ξερουν απο ζωα, αρα δε θα σου εδιναν καποιο αρρωστο ή προβληματικο, ενω στα πετσοπ δεν ξερουν ΟΥΤΕ αυτο! Προσοχη, μιλαμε για σωστους επιστημονες και επαγγελματιες. Με προσοχη δηλαδη διαλεγουμε απο που θα το παρουμε.
Τριτον, μιλαω για ανθρωπους που θελουν απλα ενα ζωο υγιες και καλο. Οχι για αυτους που ζητανε pedigree. Υπαρχουν τετοιοι πολλοι! Ετσι καλυπτεις καπως σωστοτερα τη ζητηση.
Ναι θα ηταν ιδανικο να υπηρχαν ΜΟΝΟ υπευθυνοι εκτροφεις και οχι σκυλεμποροι. Δεν ζουμε ομως σε ιδανικο κοσμο, αρα αν πρεπει κατι να διαλεξουμε, καλο ειναι να βρισκουμε τη μεση εφικτη λυση και οχι την ιδανικη και μη εφαρμοσιμη.
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αυτο το "ρουξουνι" που βλεπω συνεχεια πολυ το γουσταρω. Θα γινει λεξη συμβολο σιγα-σιγα.:p:p:p
@ROTTI
δεν ξέρω αν ξέρεις ποιος (εκτροφέας Ροτβάιλερ και όχι υδραυλικός ως θα έπρεπε) επινόησε τον χαρακτηρισμό αυτό που έγινε σλόγκαν στα μέσα της δεκαετίας του 90!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78