Η απατεωνιά σε όλο της το μεγαλείο+ Η άποψή μου για τις επιστροφές σκύλων


marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Παιδιά εγω ήμουν τόσο άσχετη που δεν ήξερα ότι υπάρχει καν αυτή η ράτσα. Είπαμε με το φίλο μου ότι θέλουμε ένα μικρό γιατί ο χώρος μας είναι περιορισμένος (όχι ρατσιστικά) και το είδαμε σε εγκυκλοπαίδεια φαντάσου. Θα έπρεπε βέβαια να πάω σε αυτό το βλάκα και να του πω ότι αφού τουλάχιστον το pedigree ήταν λάθος να μας δωσει πίσω τα 100 € (τόσο κάνει το πιστοποιητικό λέει) αλλά δεν είμαι από αυτούς που κάνουν φασαρίες. (είμαι από τους άλλους, τους βλάκες φαίνεται).
Ωστόσο, θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας και για το 2ο θέμα που έθεσα, της επιστροφής.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν το επέστρεφες απλά θα σου έδινε ένα άλλο παρόμοιας ποιότητας.

Λεφτά δεν θα έπερνες ποτέ, παρά μόνο αν τον έπερνε ο δικηγόρος σου και απειλούσε να του κλείσει το μαγαζί. Αυτό όμως θα ήταν και το πιο σωστό να κάνεις. Από την τρομάρα του θα έδινε ΟΛΑ τα λεφτά πίσω γρήγορα (αφού θα επέστρεφες το κουτάβι, δεν τον συμφέρει να "χοντρίνει" το θέμα και να πάει δικαστικά).

Θα το πουλούσε αμέσως αν το είχες δώσει πίσω. Σαν πατάτες τιγανητές πουλιούντα αυτά τα μικρά λευκά "περίπου Ουέστυ/Ματλέζ". Δεν θα το θανάτωνε γιατί βλάκες περνάνε κάθε μέρα από εκεί για να τους το φορτώσει (και να βγάλει και άλλα 600-800 ευρώ ανάλογα πως θα τους "κόψει").
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
το είδαμε σε εγκυκλοπαίδεια φαντάσου.

Από εκεί ξεκίνησε το λάθος σου. ΠΟΤΕ δεν πέρνουμε ράτσα που δεν έχουμε γνωρίσει από κοντά (ενήλικο). Η φωτό συχνά απατούν.
Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι που δεν χωνεύουν τα Ουέστι αλλά θεωρούν πως είναι ιδιαίτερα όμορφα ταυτόχρονα. Η κάθε φυλή έχει ξεχωριστό χαρακτήρα... δεν είναι μόνο η εμφάνιση που μετράει.

Το επόμενο βήμα μετά την εγκυκλοπαίδεια, είναι επίσκεψη σε σπίτι με Ουέστι (κατά προτίμηση πάνω από ένα σπίτι, με πάνω από ένα Ουέστι!)!

Σε έκθεση σκύλων θα γνώριζες σκύλους καλής ποιότητας από κοντά, τους εκρτοφείς στην χώρα μας, και θα σε καλούσαν ΘΕΡΜΑ να έρθεις σπίτι τους για καφέ όποτε ήθελες...

Μπορεί να μην έπερνες σκύλο από αυτούς ποτέ, αλλά όλο και κάτι θα είχες να μάθεις. Το πιο πιθανό είναι να μάθαινες πως και γιατί ακριβώς ΑΞΙΖΕΙ να περιμένεις ένα κουτάβι από καλό εκτροφείο, αντί να πάρεις "γουρούνι στο σακί" και να το χρυσοπληρώσεις, από πετ-σοπά.

Από την άλλη, ίσως να έβλεπες πως ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ τα Ούεστι τελικά! Δεν είναι καλύτερα να το ξέρεις αυτό ΠΡΙΝ πάρεις ένα;

Γι' αυτό οι εκθέσεις έχουν και ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. Αν ηταν μόνο "νυφοπάζαρο" θα ήταν μόνο οι σκύλοι με τους ιδιοκτήτες τους εκεί. Ένα ΒΑΣΙΚΟ κομμάτι μιάς έκθεσης είναι η πληροφόρηση του κοινού για τις φυλές σκύλων (με ζωντανά παραδείγματα!).
 
Last edited:


harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
Ψωνίστε λοιπόν "φυκια για μεταξωτες κορδελες"/ τυποις καθαροαιμο σκύλο από τους πετσοπαδες που είναι και παρθένες και λευκές περιστερές και υπεράνω κάθε υποψίας ή το κάθε ρουξουνι από «φιλοζωο» ιδιώτη μέσω της ΧΕ! :rolleyes:
:eye: καταλαβαινεις οτι σε συμφερει
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Γι' αυτό οι εκθέσεις έχουν και ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. Αν ηταν μόνο "νυφοπάζαρο" θα ήταν μόνο οι σκύλοι με τους ιδιοκτήτες τους εκεί. Ένα ΒΑΣΙΚΟ κομμάτι μιάς έκθεσης είναι η πληροφόρηση του κοινού για τις φυλές σκύλων (με ζωντανά παραδείγματα!).
συμφωνώ πολύ-και παράλειψη μου

όσο για την επιστροφή που λές

τώρα που το γουστάρεις το ζωντανό τι να το επιστρέψεις?είναι συναισθηματικά πλέον τα δεδομένα
όσο όμως ήταν στη φάση άλλο ζήτησα και άλλο έφερε κλπ έπρεπε να το πάς πίσω και να πάρεις τα λεφτά σου κάνοντας κάποια φασαρία ώστε να
έβαζες κι εσύ ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να πάψει το φαινόμενο πάπι μιλ και πώληση ζώων μέσα σε γυάλες (τις κυριακές νηστικά και με τα κόπρανα τους για παρέα)

αντιθέτως τους επιχορήγησες-όπως και πολλοί απο εδώ που τώρα που κατάλαβαν το λάθος που έκαναν κάποτε προσπαθούν να σώσουν τους επόμενους τουλάχιστον

έλα σε μιά έκθεση να δείς γουέστι και σε 15-20 χρόνια(λέμε τώρα) που θα θές καινούργια παρεούλα απευθύνεσαι σε έναν απο τους εκτροφείς της χώρας μας
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:eye: καταλαβαινεις οτι σε συμφερει
Για εξήγησε μας λοιπόν αυτά που δεν κατάλαβα, διότι δεν με συνέφεραν.

marina_manolo said:
Ωστόσο, θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας και για το 2ο θέμα που έθεσα, της επιστροφής.
marina_manolo, Από τη στιγμή που ψώνισες σκύλο από pet shop, χρυσοπλήρωσες ένα ημιαιμο (το οποίο κάλλιστα θα μπορούσες να πάρεις τζάμπα από κάποιο σωματείο) σε τιμή καθαρόαιμου. Με λίγα λόγια την πάτησες.
Άκρη δεν επρόκειτο να βρεις είτε κρατουσες το σκύλο (διότι ποτέ δεν θα μάθεις από πού κρατάει η σκουφια του), ούτε εάν το επέστρεφες (διότι το πιθανότερο είναι να πάρεις ένα εφάμιλλης ποιότητας ή και χειρότερο).

Ευχήσου τουλάχιστον να είναι υγιές το σκυλάκι και σκέψου ότι είσαι τυχερή μέσα στην άγνοια/ατυχία σου, διότι ο σκύλος δεν παρουσίασε σοβαρά προβλήματα υγείας. Τι θα μπορούσε να έχει συμβεί? Ρίξε μια ματιά εδώ για να διαβάσεις εμπειρίες και άλλων εξαπατημένων καταναλωτών όπως εσύ: Εμπειρίες από pet shops / bybs

Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σου για τα θέματα που σου πρότειναν τα άλλα μέλη να διαβάσεις. Σε βοηθήσαν να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου?
 




marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Rottie, κοίτα, δεν ξέρω ποιοι και πόσοι απο εδω μέσα είναι εκτροφείς και ποιοι όχι. Δε με πολυνοιάζει κιόλας...
Σίγουρα μιλάω υποκειμενικά γιατί κάθε "μαμά" βλέπει το παιδί της το ομορφότερο, το εξυπνότερο κτλ... Αν λοιπόν γύριζα το χρόνο πίσω (ξέροντας ότι θα μου τύχει το συγκεκριμένο σκυλάκι) πάλι θα το αγόραζα γιατί είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
Ίσως έχετε δίκιο. Ίσως όμως κάποια πετ σοπ κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και είναι πιο υπεύθυνα από αυτό που πήγα εγώ. Ίσως και μερικοί εκτροφείς είναι κακοί επαγγελματίες... Παντού υπάρχει η λαμογιά ξέρετε...
(Και τώρα λέει θα πέσουν όλοι οι εκτροφείς να με φανε....)
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Μα δεν εχεις καταλαβει οτι ολα τα πετσοπ απο το ιδιο τσουβαλι ψωνιζουν? Ποιος να κανει καλυτερα τη δουλεια του? Νομιζεις στο χερι τους ειναι ή διαλεγουν εκεινοι τα κουταβια που φερνουν?
Λαμογια υπαρχουν και στην εκτροφη, μονο που εδω εχεις τη δυνατοτητα και να διαλεξεις εκτροφεα επισκεπτομενος μερικους και να διαλεξεις κουταβι.

Μην τα βαζεις ολα στην ιδια κατσαρολα
 




dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
Παιδια, για να ολοκληρώσω το συλλογισμό μου (που λες kokonaki)
οι αρχές μου είναι αντίθετες με οποιονδήποτε εκμεταλλεύεται την αναπαραγωγή γαι λεφτά.
Ταπεινή μου άποψη είναι ότι καλύτερα να ψάξεις στα χαρίζονται των αγγελιών. .
.. Αν λοιπόν γύριζα το χρόνο πίσω (ξέροντας ότι θα μου τύχει το συγκεκριμένο σκυλάκι) πάλι θα το αγόραζα γιατί είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

μας τα λες λίγο μπερδεμένα ..

κοιτα να σου ζήσει το σκυλακι σου και ευχομαι να έχεις μία ζωή χωρις προβλήματα μαζί του..

αλλα η στάση σου δείχνει ότι παρόλο που ενημερώθηκες για το πρόβλημα που υπάρχει με τα puppy mills συνεχίζεις να υποστηρίζεις την "λάθος"
επιλογή -'οπως έχει χιλιοειπωθεί εδώ μέσα, με το να αγοράζεις από pet shop
το βασανιστήριο των ζώων στα συγκεκριμένα κολαστήρια θα συνεχίζεται-
με τα γραφόμενα σου δεν φαίνεται να σε πολυνοιάζει και αυτό είναι λυπηρό!
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ακούω συχνά ότι αυτό είναι forum εκτροφέων. Δε νομίζετε όλοι οι παλιότεροι ότι αυτό πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουμε να το διαψεύδουμε?
Εδώ μέσα ΕΥΤΥΧΩΣ γράφουν άνθρωποι που ξέρουν πέντε πράγματα (εκτροφείς, εκπαιδευτές κ.λπ.). Όμως στη συντριπτική μας πλειοψηφία είμαστε απλά ιδιοκτήτες σκύλων που απλά ενδιαφερόμαστε για τα κακομαθημένα μας καμάρια, την υγεία, την καλοπέρασή τους, τη σωστή συμβίωσή τους μαζί μας.

Ερώτηση: Διάβασες κανένα απ' τα topics που παρατέθηκαν? Προτείνω να μη συνεχίσεις την κουβέντα αν δεν τα διαβάσεις ΟΛΑ.

Λες ότι είσαι κατά της αναπαραγωγής με σκοπό το κέρδος. Θεωρείς άρα πως πρέπει να αναπαράγονται οι σκύλοι από ανθρώπους που στη συνέχεια θα χαρίζουν τα κουτάβια?
Ή απλώς να ζευγαρώνει ο καθένας το σκύλο του και όποιον πάρει ο χάρος?
Στο λέω αυτό γιατί η ύπαρξη φυλών οφείλεται ΜΟΝΟ στην ελεγχόμενη, επιλεκτική αναπαραγωγή. Η οποία έχει ΠΟΛΛΑ έξοδα...

Αν λοιπόν εσύ δεν συμπαθούσες και πολύ τους σκύλους αλλά ήθελες έναν, λογικό είναι να μην ενδιαφέρθηκες να μάθεις πού και πώς ζούσε πριν τον αποκτήσεις μαζί με τα δυστυχή αδέλφια του και την ακόμα πιο δυστυχή εξαθλιωμένη μάνα του - την καταδικασμένη να ζευγαρώνει και να γεννά ΣΥΝΕΧΕΙΑ για όλη της τη ζωή, σε ένα βρωμόκλουβο, χωρίς κτηνιατρική φροντίδα μέχρι να πεθάνει από την εξάντληση σε νεαρή ηλικία ή να θανατωθεί όταν δε θα μπορεί να γεννήσει πια. Αν τώρα που έμαθες νοιάζεσαι... τότε μη λες "ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΑ". Γιατί όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν από pet shops και θα... ξανα-αγόραζαν (γιατί το "στολίδι" τους το αγάπησαν) τόσο θα έχουν κέρδος οι φρικτές αυτές επιχειρήσεις που γεμίζουν τις γυάλες των pet shops.

Υποτιμάς ακόμα εκθέσεις και pedigree (δηλαδή ΠΑΛΙ την ελεγχόμενη, επιλεκτική αναπαραγωγή). Μα αν δεν υπήρχαν αυτά αγαπητή μου πώς θα μπορούσες να επιλέξεις (όπως μόνη σου είπες) το "μικρόσωμο σκυλάκι για διαμέρισμα"? Γιατί σε ενδιαφέρουν τα αυτιά του και, κατ' επέκταση, η καθαροαιμία του? Χωρίς επιλεκτική εκτροφή μικρόσωμες φυλές δε θα υπήρχαν...

. Εγω δεν είμαι κατά της αναπαραγωγής των σκύλων μας. Αν είναι να χαρίσουμε χαρά σε κάποιον πραγματικά φιλόζωο άνθρωπο...
Αυτός λοιπόν που θα βάλει τη σκύλα του να γεννήσει χωρίς να ξέρει τι του γίνεται μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιους όντως... Αν έρθει όμως ο φιλόζωος άνθρωπος και του πει "ξέρεις το σκυλάκι που μου έδωσες έχει δυσπλασία και πρέπει να σκάσω 5.000 για εγχειρίσεις ή να το πάω για ευθανασία" τι θα του πεις? Θα του πεις "εεεεεεεεε τι να κάνουμε η μοίρα του ήταν..."? Γιατί σ' αυτή την περίπτωση μόνο χαρά δεν θα του έχεις δώσει του "φιλόζωου".
Για να μην αφήνονται λοιπόν τα σκυλιά στη μοίρα τους και για να μην καταστρέφονται οι φυλές, καλό είναι να αφήνουμε το έργο της αναπαραγωγής σ' αυτούς που έχουν τις γνώσεις και τα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΚΥΛΙΑ. Δεν είναι όλοι σωστοί και έντιμοι. Αλλά υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και όταν αρχίσεις να ασχολείσαι θα αρχίσεις και να τους ξεχωρίζεις.

Όσο για τις επιστροφές: Στην περίπτωσή σου έχει δίκιο η Δρ. Ζιβάγκο. Θα το μοσχοπούλαγαν ξανά. Είμαι εντελώς υπέρ όμως. Ας δυσκολευτούν κι αυτοί λίγο. Ας μείνουν και κάποια σκυλάκια στα αζήτητα. Ας αναγκαστούν να σκοτώσουν και μερικά (όσο σκληρό κι αν ακούγεται). Δεν ευθύνεται ο εξαπατημένος για τη μοίρα τους. Ας μην τους επιτρέπουμε πια να αισχροκερδούν πουλώντας άρρωστα, ημίαιμα κουτάβια πολύ πριν τον απογαλακτισμό τους (γιατί αυτό κάνουν). Στηρίζονται σ' αυτή τη στοργή με την πρώτη ματιά και την πρώτη αγκαλιά που νιώθει ο εξαπατημένος για το κουτάβι του. Βασίζονται σ' αυτό για να βάλουν στη θέση του, μέσα στη γυάλα, άλλο ένα δύσμοιρο πλάσμα :(
 




marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
έχετε δίκιο δε λέω, απλά σε μένα στην παρούσα φάση μιλάει το συναίσθημα.
Το λοιπόν, pedigree δεν έχω (το σωστό δηλαδή). Αν κάποιος στη θέση μου ήθελε να το ψάξει το θέμα της φυλής, όχι ότι θα αλλάξει κάτι δηλαδή, τι θα μπορούσε να κάνει; Κάποιες ειδικές εξετάσεις; Μπορώ να δείξω φωτογραφίες σε κάποιους γνώστες φυλών να μου πουν μια γνώμη; Ποιος θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση;
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Αφού λες ότι δεν σε ενδιαφέρουν ράτσες, pedigree και τέτοια γιατί να μπεις στην διαδικασία να το ψάξεις;
Στο εξωτερικό για κάποιες φυλές υπάρχει η δυνατότητα ενός τεστdna, εδώ δεν νομίζω!
Από κει και πέρα διάβασε το πρότυπο στο www.fci.be για την φυλή σου και μπορείς να βγάλεις και μόνη σου κάποια συμπεράσματα!
Κάποιος κριτής που γνωρίζει την φυλή, αν δει τον σκύλο από κοντά, θα μπορούσε να σου πει αλλά τι να το κάνεις;:confused:
Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σου πει ότι μοιάζει με westie...θα αλλάξει κάτι στον σκύλο ή στην σχέση σας;Εγώ δεν νομίζω!:)
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ μπορεί να γίνομαι κουραστική, αλλά όσο δεν παίρνω απάντηση, τόσο θα επιμένω και δυστυχώς για τους περισσοτερους έχω αποκτήσει πλέον ιώβεια υπομονή. :twisted:

marina_manolo, η ερώτηση έχει τεθεί 3-4 φορές και απάντηση δεν λάβαμε. Για να μην αναλωνόμαστε λοιπόν, σε άνευ χρησιμότητας συζήτηση επαναλαμβάνοντας τα ιδία και τα ιδία, θα μπορούσες, αν δεν σου κάνει κόπο, να μας πεις τη γνώμη σου για τα θέματα που σου προτείναμε να διαβάσεις? Τους έριξες μια ματιά? Το θέμα πχ για τα puppy mills πως σου φάνηκε? Τι εντυπώσεις σου άφησε?
 


marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Εκεί αναφέρομαι στο ότι έχετε δίκιο (στα puppy mills). Είναι συγκλονιστικό, όντως.
Όσο για τη φυλή, δε με απασχολεί στη σχέση με το σκύλο μου φυσικά. Απλά αν δεν είναι γνήσια η φυλή να μου δώσει εκεί ένα κ...χαρτο να το πάω στον πετσοπά να του το τρίψω στη μούρη. Αρκετά τον διευκόλυνα με τη σιωπή μου....:mad:
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εκεί αναφέρομαι στο ότι έχετε δίκιο (στα puppy mills). Είναι συγκλονιστικό, όντως.
Όσο για τη φυλή, δε με απασχολεί στη σχέση με το σκύλο μου φυσικά. Απλά αν δεν είναι γνήσια η φυλή να μου δώσει εκεί ένα κ...χαρτο να το πάω στον πετσοπά να του το τρίψω στη μούρη. Αρκετά τον διευκόλυνα με τη σιωπή μου....:mad:
Δε θα γίνει τίποτα. θα σου πει δωστο μου πίσω να σου δώσω άλλο ή να σου δώσω τα λεφτά (λέμε τώρα....). Το δίνεις? Δεν το δίνεις. Εκεί ποντάρουν δυστυχώς. Είναι ήδη αργά. Μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται......
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78