Ακούω συχνά ότι αυτό είναι forum εκτροφέων. Δε νομίζετε όλοι οι παλιότεροι ότι αυτό πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουμε να το διαψεύδουμε?
Εδώ μέσα ΕΥΤΥΧΩΣ γράφουν άνθρωποι που ξέρουν πέντε πράγματα (εκτροφείς, εκπαιδευτές κ.λπ.). Όμως στη συντριπτική μας πλειοψηφία είμαστε απλά ιδιοκτήτες σκύλων που απλά ενδιαφερόμαστε για τα κακομαθημένα μας καμάρια, την υγεία, την καλοπέρασή τους, τη σωστή συμβίωσή τους μαζί μας.
Ερώτηση: Διάβασες κανένα απ' τα topics που παρατέθηκαν? Προτείνω να μη συνεχίσεις την κουβέντα αν δεν τα διαβάσεις ΟΛΑ.
Λες ότι είσαι κατά της αναπαραγωγής με σκοπό το κέρδος. Θεωρείς άρα πως πρέπει να αναπαράγονται οι σκύλοι από ανθρώπους που στη συνέχεια θα χαρίζουν τα κουτάβια?
Ή απλώς να ζευγαρώνει ο καθένας το σκύλο του και όποιον πάρει ο χάρος?
Στο λέω αυτό γιατί η ύπαρξη φυλών οφείλεται ΜΟΝΟ στην ελεγχόμενη, επιλεκτική αναπαραγωγή. Η οποία έχει ΠΟΛΛΑ έξοδα...
Αν λοιπόν εσύ δεν συμπαθούσες και πολύ τους σκύλους αλλά ήθελες έναν, λογικό είναι να μην ενδιαφέρθηκες να μάθεις πού και πώς ζούσε πριν τον αποκτήσεις μαζί με τα δυστυχή αδέλφια του και την ακόμα πιο δυστυχή εξαθλιωμένη μάνα του - την καταδικασμένη να ζευγαρώνει και να γεννά ΣΥΝΕΧΕΙΑ για όλη της τη ζωή, σε ένα βρωμόκλουβο, χωρίς κτηνιατρική φροντίδα μέχρι να πεθάνει από την εξάντληση σε νεαρή ηλικία ή να θανατωθεί όταν δε θα μπορεί να γεννήσει πια. Αν τώρα που έμαθες νοιάζεσαι... τότε μη λες "ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΑ". Γιατί όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν από pet shops και θα... ξανα-αγόραζαν (γιατί το "στολίδι" τους το αγάπησαν) τόσο θα έχουν κέρδος οι φρικτές αυτές επιχειρήσεις που γεμίζουν τις γυάλες των pet shops.
Υποτιμάς ακόμα εκθέσεις και pedigree (δηλαδή ΠΑΛΙ την ελεγχόμενη, επιλεκτική αναπαραγωγή). Μα αν δεν υπήρχαν αυτά αγαπητή μου πώς θα μπορούσες να επιλέξεις (όπως μόνη σου είπες) το "μικρόσωμο σκυλάκι για διαμέρισμα"? Γιατί σε ενδιαφέρουν τα αυτιά του και, κατ' επέκταση, η καθαροαιμία του? Χωρίς επιλεκτική εκτροφή μικρόσωμες φυλές δε θα υπήρχαν...
. Εγω δεν είμαι κατά της αναπαραγωγής των σκύλων μας. Αν είναι να χαρίσουμε χαρά σε κάποιον πραγματικά φιλόζωο άνθρωπο...
Αυτός λοιπόν που θα βάλει τη σκύλα του να γεννήσει χωρίς να ξέρει τι του γίνεται μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιους όντως... Αν έρθει όμως ο φιλόζωος άνθρωπος και του πει "ξέρεις το σκυλάκι που μου έδωσες έχει δυσπλασία και πρέπει να σκάσω 5.000 για εγχειρίσεις ή να το πάω για ευθανασία" τι θα του πεις? Θα του πεις "εεεεεεεεε τι να κάνουμε η μοίρα του ήταν..."? Γιατί σ' αυτή την περίπτωση μόνο χαρά δεν θα του έχεις δώσει του "φιλόζωου".
Για να μην αφήνονται λοιπόν τα σκυλιά στη μοίρα τους και για να μην καταστρέφονται οι φυλές, καλό είναι να αφήνουμε το έργο της αναπαραγωγής σ' αυτούς που έχουν τις γνώσεις και τα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΚΥΛΙΑ. Δεν είναι όλοι σωστοί και έντιμοι. Αλλά υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και όταν αρχίσεις να ασχολείσαι θα αρχίσεις και να τους ξεχωρίζεις.
Όσο για τις επιστροφές: Στην περίπτωσή σου έχει δίκιο η Δρ. Ζιβάγκο. Θα το μοσχοπούλαγαν ξανά. Είμαι εντελώς υπέρ όμως. Ας δυσκολευτούν κι αυτοί λίγο. Ας μείνουν και κάποια σκυλάκια στα αζήτητα. Ας αναγκαστούν να σκοτώσουν και μερικά (όσο σκληρό κι αν ακούγεται). Δεν ευθύνεται ο εξαπατημένος για τη μοίρα τους. Ας μην τους επιτρέπουμε πια να αισχροκερδούν πουλώντας άρρωστα, ημίαιμα κουτάβια πολύ πριν τον απογαλακτισμό τους (γιατί αυτό κάνουν). Στηρίζονται σ' αυτή τη στοργή με την πρώτη ματιά και την πρώτη αγκαλιά που νιώθει ο εξαπατημένος για το κουτάβι του. Βασίζονται σ' αυτό για να βάλουν στη θέση του, μέσα στη γυάλα, άλλο ένα δύσμοιρο πλάσμα