καλησπερα,ξερω οτι εχει γινει αυτη η συζητηση αρκετες φορες εδω μεσα αλλα νομιζω οτι η περιπτωση μας ειναι λιγο διαφορετικη.Ο σαριτος μας λοιπον ειναι 1 ετους και τον εχουμε απο 6 μηνων. Οταν τον πρωτοπηραμε τον αφηνα ελευθερο στο παρκο και δεν εφευγε ουτε δεκα μετρα μακρια απο εμενα (χωρις να ξερει την εντολη απλα προφανως ηταν ακομα ψαρωμενος και εκτος των αλλων επαιζε και με τα φιλαρακια του).Απο το διαστημα του 1 μηνα περιπου και μετα αρχισε να "ανοιγεται" και να απομακρυνεται απο εμενα μεχρι που μια μερα βγηκε εξω απο το παρκο (περασε απεναντι τον δρομο και ξαναγυρισε) αλλα απο το σοκ μου τον ειχα δεμενο απο τοτε καθε φορα στην βολτα μας για τους επομενους δυο μηνες.Ξεκινησαμε να μαθαινουμε την εντολη εντος σπιτιου και ακουει κανονικοτατα,δοκιμασαμε λοιπον ξανα να τον αφησουμε στο παρκο (μιας και εχει πολλα φιλαρακια εκει),ο κυριος λοιπον ενω στο σπιτι ακουει πολυ καλα την εντολη οταν τον αφησαμε καποιες φορες ξανα, επαιζε λιγο με τα αλλα σκυλακια και μετα λακαγε (ευτυχως που παντα βρισκοταν καποιος γνωστος μου εκει γυρω και τον τσακωνε) ,φωναζα ,ξαναφωναζα ,τιποτα!!! ετρεχε μακρια και δεν ενδιαφεροταν ΚΑΝ να κοιταξει που βρισκομαι (εδω να σημειωσω οτι τωρα πια σε αυτη την ηλικια δεν ασχολειται τοσο με τα παιχνιδια οσο με τις θυληκες σκυλιτσες).δοκιμασα λοιπον να παρω ενα πτυσσομενο λουρι 5 μετρων και για αρχη να προσπαθησουμε να του μαθουμε την εντολη ετσι , προς εκπληξη μου ομως καταλαβα οτι το σκυλι μου δεν ειναι οτι ΚΑΝΕΙ πως δεν με ακουει απλα ΔΕΝ με ακουει.μεχρι που του κρατουσα το κεφαλι μπροστα στο προσωπο μου και φωναζα το ονομα του και εκεινος κοιταζε αριστερα και δεξια,ΔΕΝ ΜΕ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΝ!!! με εχει στεναχωρεισει παρα πολυ ολη αυτη η κατασταση,ολα τα σκυλακια ειναι ελευθερα και παιζουν ευχαριστα και ο δικος μας πρεπει να ειναι συνεχεια δεμενος και να σερνεται και να σερνει και εμας , και μενουμε και σε γκαρσονιερα και το σκυλι δεν μπορει να εκτονωθει!!! πηγαμε και τις προαλλες ολοι μαζι με τα σκυλια μας στην παραλια και μονο το δικο μας αφησαμε σπιτι,μεχρι που εβαλα τα κλαματα...συγγνωμη που σας κουρασα