εντολή έλα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Συμφωνω στο οτι ειναι δυσκολη εντολή και καθρέφτης.
Διαφωνώ στα υπόλοιπα.
Οσο και αν δουλέψεις , δεν υπαρχει απολυτη εμπιστοσύνη μεταξύ σκύλου και ανθρώπου και δεν πρέπει να υπάρχει μεταξύ ανθρώπου και σκύλου..
Επίσης το πρόβλημα κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ουτε βαθύ ούτε περίπλοκο. Είναι ρηχό και απλό, τόσο απλό όσο ενα αντανακλαστικό. Το δύσκολο ειναι να το "εμφυτεύσεις"
Δυσκολη εντολη δεν ξερω αν ειναι, σιγουρα ειναι καθρευτης της σχεσης, οχι η συγκεκριμενη εντολη αλλα καθε εντολη που δινεται εξ'αποστασεως.
Σιγουρα ειναι κατι που μαθαινεται.

Διαφωνω ομως στο παρακατω της προτασης σου, φυσικα κ πρεπει να υπαρχει απολυτη εμπιστοσυνη απο τον σκυλο στον ανθρωπο. Το αντιστροφο οχι απαραιτητα.
Αν ομως ο σκυλος σου δεν σε εμπιστευεται απολυτα κ δεν σε ακολουθει τυφλα, δεν μπορεις να τον πεισεις να κανει κατι που δεν θελει η κατι που φοβαται.
Θεωρω απαραιτητο σε μια σωστη σχεση σκυλου-ιδιοκτητη ο ιδιοκτητης να εχει κερδισει την απολυτη εμπιστοσυνη του σκυλου του......

sharito

Well-Known Member
14 Μαϊου 2014
63
28
31
καταρχην σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας!! Το θεμα της εμπιστοσυνης ειναι αυτο που καιει περισσοτερο και εμενα,στην συγκεκριμενη περιπτωση το σκυλακι οπως εχω ξαναπει ηρθε στο σπιτι μου φοβικο και χιλιοταλαιπορημενο,οταν πρωτοηρθε εκανα οτι πλησιαζω και πηγαινε με την οπισθεν...τωρα κοντευουμε 7 μηνες μαζι,χερι εννοειται δεν εχω απλωσει ποτε πανω του και προσπαθω παντα να μην τον αποπερνω γιατι ξερω οτι ακομα και τωρα μια λαθος κινηση μπορει να τα διαλυσει ολα! γενικα ειναι πολυ καχυποπτος με τους ανθρωπους..αλλα ειναι αυτο που προειπα,αφηνοντας τον ελευθερο δεν ασχολειται ΚΑΝ να δει που βρισκομαι , και μου περναει το μηνυμα " χε***κα ειτε εισαι εδω ειτε δεν εισαι" και λακιζει οπως παντα..το θεμα τωρα βεβαια παει αλλου,μηπως θελει ακομα περισσοτερο χρονο για να δεθει περισσοτερο μαζι μας ή υπαρχει κατι που κανω εγω λαθος? συνηθως τον κυνηγουσα για να μην φυγει και , εννοειται , ετρεχε,την τελευταια φορα τον ειδα να απομακρυνεται επικινδυνα (μου ηρθε ο θανατος εκεινη την ωρα) και φωναξα 2-3 φορες ε και λεω κατσε να δω μηπως ερθει απο μονος του και τιποτα μεχρι που τον εχασα απο τα ματια μου και προς εκπληξη μου ειδα εναν γνωστο μου να τον εχει τσακωσει και να μου τον φερνει πισω σουμπιτο:p (οπως παντα)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Τα φοβικα σκυλια ειναι κι αυτα που εν τελη εμπιστευονται περισσοτερο τον ανθρωπο τους αν μεσολαβησουνε καταλληλοι χειρισμοι.
Τα ανεξαρτητα κ γεματα αυτοπεποιθηση ειναι τα δυσκολα!
Φροντισε να κανεις μαζι του καινουρια πραγματα ωστε να δεθει μαζι σου κ το "ελα" θα ερθει με τον καιρο......

sharito

Well-Known Member
14 Μαϊου 2014
63
28
31
ξερω ειναι αναλογα το σκυλο αλλα μπορεις να μου προτεινεις πραγματα που θα μας δεσουν ακομα περισσοτερο? για να εχεις μια γενικη εικονα του φωναζω αν κανει αταξια (ποτε δεν το εχω ακουμπησει ξαναλεω! μονο μια φορα απο αυτες που πεταχτηκε στο δρομο τρομαξα τοσο πολυ που τον επιασα "βιαια" απο το περιλαιμιο και του φωναζα) , γενικα παιζουμε αρκετα δηλαδη ασχολουμε μαζι του,και χαδακια και του μαθαινω και πραγματακια (εντολες για να ειναι καλυτερη η επικοινωνια μεταξυ μας! καταλαβαινω οτι μ αγαπαει οταν 1) γυριζω σπιτι και ερχεται και μου κουναει ουρες και πεφτουν τα αυτακια του , με στυλ ,πισω 2) και οταν ειμαι στην μονιμη κατοικια μου που κλεινω την πορτα του δωματιου μου την νυχτα και κοιμομαστε μαζι και το πρωι που του ανοιγει η μητερα μου δεν κουνιεται να βγει αν δεν σηκωθω εγω (και με ξυπναει γρρρ)...τι πιστευεις οτι μπορει να γινεται λαθος ? μηπως απλα θελει και αλλο χρονο? δεν ξερω....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
Ααααχ αυτή η "χωρίς λόγο" υπερπροσφορά σε χάδια, αγκαλιές, φιλιά, γλυκόλογα, παρείστικους ύπνους και στο άλλο άκρο, η παντελής έλλειψη ορίων, έχουν καταστρέψει σχέσεις και σχέσεις ;)

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Δυσκολη εντολη δεν ξερω αν ειναι, σιγουρα ειναι καθρευτης της σχεσης, οχι η συγκεκριμενη εντολη αλλα καθε εντολη που δινεται εξ'αποστασεως.
Σιγουρα ειναι κατι που μαθαινεται.

Διαφωνω ομως στο παρακατω της προτασης σου, φυσικα κ πρεπει να υπαρχει απολυτη εμπιστοσυνη απο τον σκυλο στον ανθρωπο. Το αντιστροφο οχι απαραιτητα.
Αν ομως ο σκυλος σου δεν σε εμπιστευεται απολυτα κ δεν σε ακολουθει τυφλα, δεν μπορεις να τον πεισεις να κανει κατι που δεν θελει η κατι που φοβαται.
Θεωρω απαραιτητο σε μια σωστη σχεση σκυλου-ιδιοκτητη ο ιδιοκτητης να εχει κερδισει την απολυτη εμπιστοσυνη του σκυλου του......
Δε διαφωνείς ,συμφωνείς απλώς δεν το χεις καταλάβει :) Δεν πρόσεξες ότι στο πρώτο σκέλος έγραψα "δεν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη " κ οχι ότι δεν πρεπει. Η μια λέξη ,το πρεπει που πρόσθεσες αλλάζει το νόημα ;-)
Ουσιαστικά αυτο που λεω ειναι ότι πρεπει να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ σκύλου κ ανθρώπου αλλα πρακτικά αυτή δεν υφίσταται ποτε στο 100%. Πάντα υπάρχει ενας μικρότερος ή μεγαλυτερος (αναλόγως δεσίματος ,εκπαίδευσης κλπ) κίνδυνος ο σκύλος να εμπιστευτεί ενα δικό του ένστικτο σε μια δεδομένη στιγμή .Γι αυτο ακριβώς το λόγο έγραψα κ το δεύτερο σκέλος της πρότασης ,ότι δηλ ο άνθρωπος δεν πρεπει να εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο σκυλί του

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
ξερω ειναι αναλογα το σκυλο αλλα μπορεις να μου προτεινεις πραγματα που θα μας δεσουν ακομα περισσοτερο? για να εχεις μια γενικη εικονα του φωναζω αν κανει αταξια (ποτε δεν το εχω ακουμπησει ξαναλεω! μονο μια φορα απο αυτες που πεταχτηκε στο δρομο τρομαξα τοσο πολυ που τον επιασα "βιαια" απο το περιλαιμιο και του φωναζα) , γενικα παιζουμε αρκετα δηλαδη ασχολουμε μαζι του,και χαδακια και του μαθαινω και πραγματακια (εντολες για να ειναι καλυτερη η επικοινωνια μεταξυ μας! καταλαβαινω οτι μ αγαπαει οταν 1) γυριζω σπιτι και ερχεται και μου κουναει ουρες και πεφτουν τα αυτακια του , με στυλ ,πισω 2) και οταν ειμαι στην μονιμη κατοικια μου που κλεινω την πορτα του δωματιου μου την νυχτα και κοιμομαστε μαζι και το πρωι που του ανοιγει η μητερα μου δεν κουνιεται να βγει αν δεν σηκωθω εγω (και με ξυπναει γρρρ)...τι πιστευεις οτι μπορει να γινεται λαθος ? μηπως απλα θελει και αλλο χρονο? δεν ξερω....
Αποψη μου ειναι οτι για να σε εμπιστευτει ενας σκυλος πρεπει να τον ενθαρρυνεις να κανει μαζι σου πραγματα που "φοβαται" η δεν θα τα εκανε αν ηταν μονος του.
Οχι μεσα απο την καθημερινοτητα αλλα μεσα απο το καινουριο κ το διαφορετικο.

@Ghostdoc οκ, αρχικα παρερμηνευσα!

• Like
Reactions: sharito

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα