Υπάρχει γιατί έχουμε ελευθερία του λόγου ή οχι??Εγω δεν εχω καταλάβει το νόημα ύπαρξης του όλου θέματος..
Υπάρχει γιατί έχουμε ελευθερία του λόγου ή οχι??Εγω δεν εχω καταλάβει το νόημα ύπαρξης του όλου θέματος..
Θα γίνω γραφική αλλά πάντα συμφωνώ με όσα γράφεις !!Πάντα θα υπάρχουν τα ψώνια που θα σέρνουν ένα καθαρόαιμο από δίπλα και νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Από την άλλη υπάρχουν και οι συνειδητοποιημένοι που αγόρασαν καθαρόαιμο για μια συγκεκριμένη δουλειά/χαρακτηριστικό του είδους. Οι πρώτοι δύσκολα θα επέλεγαν ημίαιμο γιατί νομίζουν ότι τα bragging rights είναι στη φυλή και όχι στην ανατροφή. Οι δεύτεροι δε θα το επέλεγαν γιατί δεν έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που ψάχνουν και δε θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους.
Από κει και πέρα, εγώ πάντα συστήνω ημίαιμο αδεσποτάκι για συντροφιά, μελλοντικό ή νυν. Αν υπήρχε λόγος να πάρουν καθαρόαιμο θα το ήξεραν και δε θα ρωτούσαν in the first place.
Συμφωνώ μαζί σας. Η αγάπη και ο σεβασμός για όλα τα σκυλιά γενικότερα θεωρώ πως είναι αυτονόητη ή τουλάχιστον θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη.Συμφωνώ ότι η κυνοφιλία, καθαρόαιμη και μη, είναι πάθος και αγάπη. Και για μένα σιγουρα πρέπει να συνοδεύεται από φιλοζωία για να ευσταθεί. Με άλλα λόγια, και ο καθαρόαιμα κυνόφιλος με πάθος για εκθέσεις και διακρίσεις, θα πρέπει να έχει πάνω απ' όλα σεβασμό και αγάπη για το ζωντανό που ζει δίπλα του, διαφορετικά είναι άλλο ένα ψώνιο που αποζητά επιβεβαίωση.
Τώρα να σου πω την αλήθεια, ο Έλληνας θέλει να αυτοεπιβεβαιώνεται και να δείχνεται στους άλλους. Είναι σα να έχει μια έμφυτη ανασφάλεια στα γονίδιά του. Γιαυτό τα περισσότερα ελληνικά fora είναι ένα μπουρδέλο που δύσκολα θα κάνεις μια πολιτισμένη συζήτηση. Εν μέρει αυτό οφείλεται και στην έλειψη παιδείας, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα. Και επειδή τα fora είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, νομίζω πήρες την απάντηση από μένα στα ερωτήματά σου.Αυτό ακριβώς. Πόσοι όμως από τους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων εκεί έξω αλλά και εδώ μέσα πιστεύεις ότι είναι συνειδητοποιημένοι και πόσοι απλά παίρνουν πόντους ή έτσι νομίζουν από το ζωντανό που σέρνουν δίπλα τους (μιλάμε είμαι πολύ άντρακλας τώρα με το dogo canario, ή είμαι σκέτη diva με το king charles cavalier); Προσωπικά εικάζω και καθημερινά επιβεβαιώνομαι ότι η δεύτερη κατηγορία έχει την πλειοψηφία. Και στην τελική είναι κρίμα για τα ίδια τα σκυλιά να μη ζουν ισορροπημένα ανάλογα με τη φυλή τους με έναν ιδιοκτήτη που πραγματικά ήξερε τι ήθελε και τι χρειάζεται ο σκύλος με βάση τα χαρακτηριστικά του.
Αν δεν είσαι παντρεμένη, στείλε inbox να δούμε που αλλού συμφωνούμε! *agapoylas*Θα γίνω γραφική αλλά πάντα συμφωνώ με όσα γράφεις !!
τωρα ηπια κρασακια.. αυριο με το καλο..Σε αυτό το θέμα θέλω απάντηση από τον Ντούλη με παραπομπές από τους περασμένους αιώνες και άλλα συναφή ωραία
Εναν κόσμο απαλλαγμένο από ημίαιμα ή απαλλαγμένο από τα αδέσποτα;Αυτό που με έβαλε σε σκέψεις είναι το ποστ του Grdane. Δηλαδή αν γίνει κάποτε αυτό που όλοι επιθυμούμε - δηλαδή λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα - εγώ που θα βρω σκύλο;;; Τρομερά εγωιστική σκέψη αλλά την έκανα. Και οκ, ειναι μάλλον απίθανο να το ζήσω αυτό. Αλλά σε μια υποθετική τέτοια κατάσταση, θα βρισκόμουν σε δύσκολη θέση.
Η κατάσταση που έχω θέσει εγώ στο μυαλό μου για το τι εστί σωστός κυνόφιλος, δεν περιλαμβάνει μόνο κατοχή σκύλου ή ενδιαφέρον!Περιλαμβάνει κυρίως βραχυπρόθεσμους σκοπούς που βοηθάνε εξ'ορισμού την κυνοφιλία!Γίνε λίγο πιο σαφής αν θέλεις.Εφόσον η καθαρόαιμη κυνοφιλία είναι που διαχειρίζεται τα πάντα, γεννάει υγεία αλλά και πρόβληματα, θα ψηφίζω στεγνά και με τα μπούνια καθαρόαιμη κυνοφιλία!
Δεν συμμερίζομαι τον όρο απλή κυνοφιλία και καθαρόαιμη κυνοφιλία για τον παραπάνω λόγο!Και ο λόγος κρύβεται στην λέξη "διαχείριση"!
Ε ναι!Εναν κόσμο απαλλαγμένο από ημίαιμα ή απαλλαγμένο από τα αδέσποτα;
Κι αν υποθέταμε πως γινόταν ένα θαύμα και δεν υπήρχαν αδέσποτα, θα μπορούσατε να φανταστείτε τον κόσμο μας μόνο με καθαρόαιμα σκυλιά;
Χαχαχα νόμιζα ότι ήσουν κοπέλα (ουπς σορρυ)Αν δεν είσαι παντρεμένη, στείλε inbox να δούμε που αλλού συμφωνούμε! *agapoylas*
Ο όρος καθαρόαιμη κυνοφιλία τον χρησιμοποιούν για να διαχωρίσουν την κυνοφιλία γιατί δεν μπορούν να δουν λίγο παρά πέρα!Δικαιολογημένα από άγνοια ή μη!Ευελπιστώ σε εντάσεις, γιατί προς το παρόν είναι πολύ χαλαρά τα πράγματα...
Δεν ξέρω που διάβασες για την "καθαρόαιμη κυνοφιλία" (τι όρος κι αυτός), αλλά θεωρώ ότι το forum είναι μέρος της κοινωνίας που ζούμε. Δεν σημαίνει ότι όσοι γράφουμε εδώ είμαστε κάτι το ξεχωριστό που δεν έχει σχέση με τους άσχετους εκεί έξω που έχουν σκυλιά. Απλά, τουλάχιστον, εδώ βλέπεις ότι οι περισσότεροι το προσπαθούν.
Τώρα ως προς το (χιλιοειπωμένο) θέμα, κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να τίθεται θέμα διαχωρισμού ημίαιμο-καθαρόαιμο. Σκυλιά είναι. Η εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων, πάντως, δεν συνεπάγεται και αφανισμό των ημίαιμων. Οι εκτροφείς θα αναγκάζονταν να εμπλουτίσουν το γονιδίωμα των σκυλιών τους με άλλα σκυλιά. Άλλωστε, γενικότερα η έννοια της καθαροαιμίας είναι προβληματική. Αντικειμενικά, το "καθαρόαιμο" π.χ. ντόπερμαν αποτέλεσε μίξη άλλων φυλών μέχρι να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα. Άρα μιλάμε για ένα ημίαιμο σκυλί, το οποίο διατηρούμε σε αυτή τη μίξη φυλών κι έτσι μιλάμε περί "γνήσιου ντόπερμαν".
Αυτο που ψαχνεστε μονιμως να αρπαχτειτε, ελεος πια. Που ειπα οτι δεν εχουμε ελευθερια του λογου? Η που το υπονοησα? Επισης ρωτησα γιατι υπαρχει δεν ειπα οτι δεν πρεπει να υπαρχει.Υπάρχει γιατί έχουμε ελευθερία του λόγου ή οχι??