Αμπούλα ?

victoras21

Active Member
9 Μαϊου 2015
29
5
30
Νικαια
Καλησπέρα παιδιά Θέλω να μιλήσω λίγο για κάποιες αμπούλες. Στον σκύλο μου έχω βάλει για άρχει (αυτές) και μετά το κολάρο (αυτό). Είναι ημίαιμο pittbull με τσοπανόσκυλο, 6 μηνών, 21 κιλά. και όταν άρχισαν η ζέστες πριν μια βδομάδα ακριβώς βρίσκω τσιμπούρια στα πόδια του και στο κεφάλι του. Και λέω σταμάτα αυτές τις πιπέτες και πήγαινε πάρει την Advantix (10-25 Kg) = 9.50€ και αγόρασα μια σιτρονέλα του εμπορίου για να είμαι καλυμμένος γιατί το σκυλί το βγάζω και κιλιέτε στα χόρτα και τέτοια, με τις άλλες πιπέτες δεν κάνανε κάτι. Αυτά εκ τον προτέρων ευχάριστο.

1) Λοιπόν η πιπέττα ήταν η : BIOCTON Spot On - Σκύλοι Μεσαίων φυλών 15>30 Κιλά.

2)Το κολάρο ήταν το : Repello +neem oil 68cm - ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑ-ΑΖΑΡ & ΔΙΡΟΦΙΛΑΡΙΑΣ

3) Η καινούργια πιπέττα είναι η : Advantix 10 - 25 Kg - (+ προστασία και τον σκνιπών για 20 μέρες.) = 9.50€

4) Το σπρέι είναι το : Anti Phelebotome Citro από την TAFARM. (Χρήση για την απογευματινή βόλτα του σκύλου.) = 5,00€

5) Κολάρο δεν θα πάρω .

• Like
Reactions: annatonni

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.927
Πολύ αποτελεσματική πιπέτα είναι και η vectra D , κανούριο φάρμακο και είναι και για σκνίπα.
Όσο για τις φυτικές τύπου beaphar πιστεύω ότι δεν κάνουν μία.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αααα αν κάνουμε γενική αναφορά στο τι αμπουλα χρησιμοποιούμε.... οκ! Εμείς με την frontline combo 3 χρόνια, παρόλα τα χορτάρια/χωματα κλπ δεν είχαμε ποτέ θέμα. Η σιτρονέλλα είναι απαραίτητη τώρα το καλοκαίρι έτσι κ αλλιώς!

victoras21

Active Member
9 Μαϊου 2015
29
5
30
Νικαια
Και εγώ αυτό πιστεύω ότι δεν κάνει τίποτα. Μόλις τα έβαλα και δεν έχει τίποτα από τσιμπούρια αλλά μόλις πιάσανε η ζέστες δεν έκανε tpt. μόλις τον έβγαζα βόλτα κόλλαγε και από ένα με δυο. Του τα έβγαλα έκατσε δυο μέρες σπίτι και μετά πήγα να πάρω την Advantix. Να σας κάνω και μια άλλη ερώτηση, πότε θα πρέπει να τον ξεκινήσω και να του βάλω και την σιτρονέλα? Και αν μπορώ να την βάλω τώρα, αλλα δεν ξέρω αν χάσει την δραστική ουσία τις αμπούλας η μετά τις 20 μέρες που έχει κάλυψη για σκνίπα και μετά τον ραντίζω με σιτρονέλα. Πως πάνε τώρα αυτά .

• Like
Reactions: l.Kyveli

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Άλλο πράγμα η αμπουλα, αλλο η σιτρονέλα. Το πρώτο στοχεύει στο δέρμα του σκύλου, το δευτερο απωθεί δια της οσμής τη σκνίπα.
Αρα δεν επηρεάζει το ένα το αλλο. Εμείς αμπουλα ανα 20 μέρες το καλοκαίρι και καθε απόγευμα σιτρονέλλα.

• Like
Reactions: victoras21

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.927
Από Μάιο μπορείς να ξεκινήσεις. Κάθε απόγευμα θα τον ραντίζεις. Πριν την βόλτα.
Καμία σχέση δεν εχει η αμπούλα με αυτό. Την αμπούλα θα την ανανεώνεις κάθε 28 ημέρες και είναι ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα :)

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
η vectra 3D ενώ αρχικα ηταν όλοι ξετρελαμενοι μαζι της μετα....ξεφουσκωσε. Εχω τρεις κτηνιατρους που παραπονιουνται για αυτη...μετα εκλεισε το φορουμ και δεν μπορεσα να ρωτησω ξανα από όσους τη δοκιμασατε αν εξακολουθειτε να ειστε ευχαριστημενοι:confused:
(η κυβελη προφανως εγκρινει:p)

εγω την advantix εχω δοκιμασει παντως και ειμαι πολύ ικανοποιημενη

τα υπόλοιπα ουτε ακουστα δεν τα εχω...

victoras21

Active Member
9 Μαϊου 2015
29
5
30
Νικαια
Σας ευχάριστο πάρα πωλεί για την βοήθια . Απλά μπορώ να σας πω αν γίνετε και ξέρετε μπορώ να χρησιμοποιήσω μια άβουλα ποιο φτηνή λόγο οικονομικόν. Ας πούμε την effipro.

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.927
Δεν την ξέρωeffipro την αλλά θα σου έλεγα να μείνεις σε μία καλή αμπούλα για να γλυτώσεις πολλά περισσότερα βάσανα, ακόμα και από οικονομικής άποψης.

• Like
Reactions: victoras21

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μην παίρνεις ρίσκα με τις αμπούλες αν σου έκατσε καλά αυτή που χρησιμοποιείς τώρα. Επίσης αν όπως λές βρηκες τσιμπουρια με την προηγούμενη, καλό θα είναι να προγραμματίσεις εν καιρώ με τον κτηνίατρο σου και εξεταση για ερλίχεια (σε περιπτωση που καποιο τσιμπουρι ήταν μολυσμένο). Και φυσικά όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται, όταν νοέμβρη περίπου θα κάνεις αιματολογικές στο σκυλί σου.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Εμεις αμπουλα βαζουμε την vectra 3d που παρεχει προστασια ιδια με την advantix αλλα απωθει και μυγες ( 11ευρω για 25-40κιλα )

Περιλαιμιο αποπαρασιτωσης το κλασσικο scalibor (65cm - 14,8ευρω)

και σπρευ σιτρονελας το dami protector (500ml- 5ευρω)

• Like
Reactions: st3li0s

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εμεις χρησιμοποιουμε την exspot,που καλυπτει και στη σκνιπα...μεχρι στιγμης δεν εχω δει ουτε ενα τσιμπουρι...
Ομως μου ειπαν και μενα για τη vectra οτι ειναι ανωτερη και ελεγα να τη χρησιμοποιησω...
Εχουμε βεβαια παντα και το scalibor,αλλά ποτέ δε μπορεις να εισαι σιγουρος για το αποτελεσμα..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι εγώ θέλω να μάθω για τη γη διατόμων! Και κυρίως που μπορεί να προμηθευτεί κανείς food grade...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Η vectra επειδή ρώτησα για τις καλοκαιρινές μας μετακομίσεις δεν κάνει για σπίτια με γάτες, νομίζω το ίδιο και η advantix. Νομίζω όλες οι αμπούλες που καλύπτουν σκνίπα. Το αναφέρω απλά, δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο θέμα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η vectra επειδή ρώτησα για τις καλοκαιρινές μας μετακομίσεις δεν κάνει για σπίτια με γάτες, νομίζω το ίδιο και η advantix. Νομίζω όλες οι αμπούλες που καλύπτουν σκνίπα. Το αναφέρω απλά, δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Αυτό, θα ήθελε λίγη εξήγηση παραπάνω...
Μιάς και εμείς έχουμε γάτα!!!:cool:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Η ουσία που έχουν για να απωθεί τη σκνίπα (δε θυμάμαι τώρα ποια είναι) είναι τοξική για τις γάτες - ο κίνδυνος όμως νομίζω υπάρχει μόνο για τις πρώτες μέρες για τα γατιά, όταν πρωτοβάζεις τις αμπούλες, αλλά γι'αυτό δεν παίρνω όρκο.

• Like
Reactions: johnk

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Α το βρήκα, η περμεθρίνη είναι η ουσία που είναι (πολύ) τοξική για τις γάτες. Νομίζω ότι η απευθείας επαφή είναι επικίνδυνη, οπότε είναι επικίνδυνη η σκυλοαμπούλα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως και λογικά χωρίς να έχει αφήσει απομεινάρια στο χώρο που ζουν τα ζώα.

edit: Επικίνδυνη σε απορρόφηση από το δέρμα, αλλά και σε απορρόφηση μέσω στόματος (π.χ. αν γλύψει σημείο που ακούμπησε ο σκύλος με τη φρέσκια αμπούλα) αλλά και σε απλή εισπνοή.
http://www.icatcare.org/permethrin/vet-info

Last edited:
  • Like
Reactions: johnk

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Εγω καπου χαζευωντας στο ιντερνετ επεσα πανω σε αυτο το προιον της Γης Διατομων...και για αυτο ρωτησα εδω...αν ξερει κανεις περαιτερω. θα κανω και μια αναζητηση στο φορουμ(μιας και δεν εκανα η αληθεια ειναι) και αν βρω κατι..αφου μελετησω θα επανελθω με τυχον ερωτησεις!