To be or not to be στο κρεβάτι μας; Ιδού η απορία.

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
θα ελεγα,και αυτο εφαρμοζω προσωπικα,οτι καλο ειναι να θετουμε ορια.Ενα απο αυτα ειναι και η καλυψη δικων μας αναγκων,ανθρωπινων,απο το κρεβατι μας(δεν το αναλυω αλλο...υπαρχει και Ε.Σ.Ρ. :) ) ,αφηνοντας τον σκυλο σε δικο του χωρο αποτρεποντας τον απο το να μοιραζεται τα παντα μαζι μας.
Μα ο καθένας μας έχει διαφορετικά όρια... Όπως είπα και παραπάνω κάποιοι δεν θέλουν το σκύλο καθόλου μέσα στο σπίτι, και δεν εννοώ αυτούς που δεν έχουν σκύλο.....Όταν θέλω να καλύψω τις ανάγκες μου θα του πω να πάει έξω και θα κλείσω την πόρτα, τις υπόλοιπες ώρες τον θέλουμε κοντά μας και δεν υπάρχει λόγος για το αντίθετο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μα ο καθένας μας έχει διαφορετικά όρια... Όπως είπα και παραπάνω κάποιοι δεν θέλουν το σκύλο καθόλου μέσα στο σπίτι, και δεν εννοώ αυτούς που δεν έχουν σκύλο.....Όταν θέλω να καλύψω τις ανάγκες μου θα του πω να πάει έξω και θα κλείσω την πόρτα, τις υπόλοιπες ώρες τον θέλουμε κοντά μας και δεν υπάρχει λόγος για το αντίθετο.
Μόνο που αυτοί που δεν τον θέλουν το σκύλο μέσα στο σπίτι δε σκέφτονται ΚΑΙ τις ανάγκες του σκύλου και επομένως δε θα έπρεπε να έχουν σκύλο.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Eiιναι και θεμα σκυλου. Δεν βγαινει ολοκληρη νυχτα με ενα Τζακ Ρασσελ μονιμα στο κεφαλι σου και μαλιστα να ''κοβει'' και βολτες...:rolleyes::D

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Eiιναι και θεμα σκυλου. Δεν βγαινει ολοκληρη νυχτα με ενα Τζακ Ρασσελ μονιμα στο κεφαλι σου και μαλιστα να ''κοβει'' και βολτες...:rolleyes::D
Εχεiς κάποιο πρόβλημα με τα jack russell???

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και το Ρανίδιο θέλει να ανεβαίνει στο κρεβάτι..
Για τους καναπέδες δεν το συζητώ,
είναι prive δικοί της ;)

Στο κρεβάτι πάντως συνήθως δεν την θέλουμε, γιατί φοβόμαστε μην την λιώσουμε,
ή την τρομάξουμε το βράδυ.

Κάποιες φορές την ανεβάζουμε εμείς και μετά φεύγει μόνη της μόλις κοιμηθούμε.
Γενικά πάντως επιλέγει μόνη της που θα κοιμηθεί,
και αν επιλέξει το κρεβάτι την κατεβάζουμε και αν πάει να ανέβει λέμε 'ΜΗ', και μόλις υσηχάσει "Μπράβο Κορίτσι μου"..

Έτσι έμαθε και πλέον δεν επιμένει ;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
βασικά....πείτε με όπως θέλετε....χωρίς το σκυλί μου στο κρεβάτι μου...δεν κοιμάμαι καλά....
και όταν διαλέγω κρεβάτια τα διαλέγω πολύ μεγάλα....γιατί ποτέ δεν ξέρεις....μπορεί να αποκτήσουμε και κάποιο μεγαλόσωμο σκυλί κάποτε.......

αναφορικά σε "ανάγκες" (δικές μας και όχι του σκύλου) , μόλις πάρει είδηση "ιστορίες" φευγει μόνη της και πάει σε άλλο δωμάτιο.......

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
βασικά....πείτε με όπως θέλετε....χωρίς το σκυλί μου στο κρεβάτι μου...δεν κοιμάμαι καλά....
και όταν διαλέγω κρεβάτια τα διαλέγω πολύ μεγάλα....γιατί ποτέ δεν ξέρεις....μπορεί να αποκτήσουμε και κάποιο μεγαλόσωμο σκυλί κάποτε.......

αναφορικά σε "ανάγκες" (δικές μας και όχι του σκύλου) , μόλις πάρει είδηση "ιστορίες" φευγει μόνη της και πάει σε άλλο δωμάτιο.......
Ακριβος ετσι γινεται και εδω!
Και τα 3 κοριτσια κοιμουνται μαζι μας!!
Τωρα που κανει και κρυο= κατω απο το παπλωμα!

Πλακα εχουν το πρωι. Εμεις σηκονομαστε 5.30-6 ωρα. Κατεβαινουν ολοι για ενα πρωτο κατουρημα- και οταν ξαναναεβαινουμε τρεχουν Carmen και καμια φορα και Cindy σφαιρα στο δωματιο/κρεβατι της κορης μου, για να συνεχησουν εκει τον υπνο τους. Μαζι με την Dream βεβαια, που ετσι και αλλιος εκει κοιμαται.

Χωρις τα σκυλια κατι λειπει- δεν αισθανομαστε ανετα.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
To Jack Russell δεν πρόκειται να κόβει βόλτες αν έχει βγει τις βόλτες του τη νύχτα και κουραστεί διότι θα πέσει ψόφιο για ύπνο. Τα ίδια ακριβώς κάνει και το Μουφ που είναι Αυστραλέζος, δηλαδή σκυλί με ακόμα περισσότερη ενέργεια. Αν έχει βγει, όλα πάνε καλά. Αν είναι ψοφόκρυο, χειμώνας με -30 και πάγους και απειλείται η σωματική ακεραιότητα αμφοτέρων ημών έτσι και ξεμυτίσουμε, δυστυχώς αρκείται στη διελκυστίνδα, μερικές πιρουέττες και το υπόλοιπο αποτελείται από το να κόβει βόλτες. Ε, συνήθισα και κοιμάμαι σαν πουλάκι. :) Το Μουφ να είναι καλά πάνω απ' όλα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Άμα αρχίσει τις κατσικιές δεν κοιμάσαι και πρέπει να το ρεγουλάρεις το πράγμα. Αν όπως λέει η Σάρα έχει εκτονωθεί (αλλά μιλάμε ..για αρκετά) τότε κοιμάσαι σαν να είσαι παρέα με έναν γάτο. Εμένα η σειρά είναι η εξής : όταν πάω για ξάπλα έρχεται και αρχίζει τις κατσικιές εκτονωμένος (λίγη ώρα) ή μη (περισσότερη ώρα). Μετά τον κράζω και συνήθως την κάνει για το κρεβάτι του αλλά τις πρωινές ώρες σκαλίζει πάντα τα σκεπάσματα για να μπει αποκάτω. Εεεε..τότε κοιμόμαστε ωραία....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ας μην μετατραπούμε σε "Τζακ Ράσσελ-σας αφήνει να κοιμηθείτε?" :)

αλλά....Σάρα,σοβαρά πιστεύεις πως οι αυστραλέζοι συγκρίνονται με τα Τζακ απο άποψη ενέργειας?
δεν έχω γνωρίσει αυστραλέζο αλλά......μου φαίνεται ότι δεν έχεις γνωρίσει Τζάκ Ράσσελ
έχω τύχει με Ρασσελάκι σε παραλία να παίζει μπαλάκι απο το πρωί ώς το βράδι συνεχόμενα....αλλάζαν βάρδιες καμιά δεκαριά άτομα όλη μέρα......

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
"Τζακ Ράσσελ-σας αφήνει να κοιμηθείτε?" :)

έχω τύχει με Ρασσελάκι σε παραλία να παίζει μπαλάκι απο το πρωί ώς το βράδι συνεχόμενα....αλλάζαν βάρδιες καμιά δεκαριά άτομα όλη μέρα......
H να γραφει χλμ περα-δωθε στο σαλονι για ωρες, κυνηγωντας παντα κατι για να το φερει, και φυσικα να το ξανακυνηγησει μετα...:p

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω εχω δωσει το ελευθερο στον κεφαλα οποτε θελει να ερχεται... μια δυο φορες την εβδομαδα κοιμομαστε μαζι.. την αλλη μερα ξυπναω με μουδιασμενα ποδια:rolleyes:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο Κούκης δεν κοιμάται πάνω στο κρεβάτι, ούτε καν μέσα στο δωμάτιο, γιατί δεν είναι σκυλί που θα ξαπλώσει να κοιμηθεί σε ένα μέρος όλη νύχτα, με το αποτέλεσμα να μας ξυπάει με τα νύχια του τσίκι-τσίκι, κι έτσι έχει το κρεβάτι του στην κουζίνα και πηγαίνει από το κρεβάτι του στο πάτωμα, από το πάτωμα στο χολ και από το χολ στο μπάνιο και πάλι πίσω :D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η λώρα έχει μάθει από κουτάβι να κοιμάται στο χώρο της, αν κ τις περισσότερες φορές ακόμη κ αυτή την περίοδο τις περνά στο γυμνό πάτωμα -λόγω γούνας-, με τα πόδια πάνω στον τοίχο - κλασική στάση ύπνου τερβίρεν.:D

Εάν πάμε κάπου που της επιτρέπεται να ανέβει σε καναπέ, πχ, θα ανέβει κατ' εντολή, αλλά επειδή ζεσταίνεται δε θα κάτσει αρκετά.

Σπίτι, όταν ξυπνάω κ έρχεται για χαρές πρωί-πρωί, μερικές φορές (πάλι κατ' εντολή) την αφήνω να έρθει πάνω για αγκαλίτσες (έτσι είναι τα εργασιακά, ακούτε; :p ) κ μετά πάμε για την πρωινή μας προπόνηση προτού φύγω για δουλειά. :)

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Εγω εχω δωσει το ελευθερο στον κεφαλα οποτε θελει να ερχεται... μια δυο φορες την εβδομαδα κοιμομαστε μαζι.. την αλλη μερα ξυπναω με μουδιασμενα ποδια:rolleyes:
Εσύ δεν ήσουν η σκληρή που τον κατέβασες από το κρεβάτι δια παντώς...????:p

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εσύ δεν ήσουν η σκληρή που τον κατέβασες από το κρεβάτι δια παντώς...????:p
Ε τι ? πως?:rolleyes: Καποια εποχη μου την εσπαγε και τον κατεβασα ναι :cool:
Μετανιωσα.. ωχου:maria::maria::p

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Η λώρα έχει μάθει από κουτάβι να κοιμάται στο χώρο της, αν κ τις περισσότερες φορές ακόμη κ αυτή την περίοδο τις περνά στο γυμνό πάτωμα -λόγω γούνας-, με τα πόδια πάνω στον τοίχο - κλασική στάση ύπνου τερβίρεν.:D

Εάν πάμε κάπου που της επιτρέπεται να ανέβει σε καναπέ, πχ, θα ανέβει κατ' εντολή, αλλά επειδή ζεσταίνεται δε θα κάτσει αρκετά.

Σπίτι, όταν ξυπνάω κ έρχεται για χαρές πρωί-πρωί, μερικές φορές (πάλι κατ' εντολή) την αφήνω να έρθει πάνω για αγκαλίτσες (έτσι είναι τα εργασιακά, ακούτε; :p ) κ μετά πάμε για την πρωινή μας προπόνηση προτού φύγω για δουλειά. :)
Αααααχ, αυτό θέλω και ας μην είναι εργασιακό... να κάνουμε αγκαλίτσες στο κρεβάτι αλλά επειδή της είπα εγώ να ανέβει. Να ξεχωρίζει το ανεβαίνω γιατί μου λένε και όχι γιατί έτσι θέλω... Γίνεται?????
Σιγά σιγά και με το μαλακό ίσως, και αφού μάθει που κοιμάται πρώτα???

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αααααχ, αυτό θέλω και ας μην είναι εργασιακό... να κάνουμε αγκαλίτσες στο κρεβάτι αλλά επειδή της είπα εγώ να ανέβει. Να ξεχωρίζει το ανεβαίνω γιατί μου λένε και όχι γιατί έτσι θέλω... Γίνεται?????
Σιγά σιγά και με το μαλακό ίσως, και αφού μάθει που κοιμάται πρώτα???
Ό,τι θέλεις μπορεί να γίνει, φτάνει να είσαι συνεπής, για να σε σέβεται κ να σε παίρνει ''στα σοβαρά'' ο σκύλος. :)

Στα ''τεστ'', λοιπόν, που θα σας κάνει μεγαλώνοντας (πχ, "θα ανέβω στον καναπέ χωρίς να μου πουν", "θα φάω το μαξιλάρι να δω τι θα γίνει" κλπ), εσείς πρέπει να χαρακτηρίζεστε από συνέπεια κ να μη ''σπάτε'', ώστε να καταφέρετε να αποκτήσετε σωστές βάσεις στη συμβίωση κ στη σχέση σας.

Κ όλα αυτά χωρίς φωνές κ υστερίες. Με απλές κινήσεις, υπομονή, επαναλήψεις κ επιβράβευση όταν φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Από εκεί κ πέρα, όσο ξεροκέφαλο μπορεί να είναι το σκυλάκι, εμείς γινόμαστε ακόμη περισσότερο.;)

Last edited:

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
Καλημέρα και από μένα. Ο Μάρκο από την πρώτη μέρα που τον πήραμε σπίτι, εδώ κι ένα χρόνο περίπου, ήθελε να κοιμάται μόνος του. Έχουμε λοιπόν το κρεβάτι του στην κουζίνα, μακριά από τις κρεβατοκάμαρες, γιατί κάνει κι ένα ροχαλητό άλλο πράγμα... Γενικά δεν ανεβαίνει ούτε στα κρεβάτια ούτε στους καναπέδες, μόνο όταν τον παίρνω εγώ, εφόσον λείπει η μάνα μου από το σπίτι, αλλά μετά από λίγο φεύγει μόνος του, δεν κάθεται πολύ. Παρόλο που δεν κοιμάται στο κρεβάτι ή μέσα στην κρεβατοκάμαρα, το πρωί η μάνα μου έχει ξύπνημα με γρατσουνιές καθώς την ξύνει στο κεφάλι για να σηκωθεί να τον βγάλει για κατούρημα και να του βάλει να φάει...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τα δικά μου έχουν δικά τους κρεβατάκια δίπλα στο δικό μου.
Απλά κάποιες φορές αν ακούσει κάνα θόρυβο η μια και φοβηθεί θα σηκωθεί θα κάνει την τσαμπουκαλού και μετά ανεβαίνει στο δικό μου και κοιμόμαστε παρέα... :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97