Tι πρέπει να κάνω για να αποκτήσω έναν σκύλο pug;

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Παιδια την καλημερα μου ...Αυριο θα εχουμε σπιτι μας το μικρουλη μας παγκ.Η αληθεια ειναι πως στην αρχη σκεφτομουν και γω να το παρω απο pet shop αλλα μετα απο πολυ ερευνα κατεληξα οτι ακριβως λογω των πολλων προβληματων υγεια του θα επρεπε να το παρω απο εκτρωφεα.Ετσι λοιπον πηρα τηλεφωνο σε ολα τα εκτρωφεια κυριολεκτικα τηλεφωνο και μετα απο μια ερευνα προηγουμενων αγοραστων που εμεινα ικανοποιημενοι κατεληξα σε ενα εκτροφειο απο τα τρικαλα.Η αληθεια ειναι πως μου φανηκε υποπτη η τιμη μονο 350 αλλα αφου μιλησα με αλλους πελατες της ας πουμε οτι μου λυθηκαν ολες οι αποριες και καχυποψιες.

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Μου εστειλε ολα τα τα χαρτια του ....πηγα μεχρι τα τρικαλα για να δω το περιβαλλον στο οποιο μεγαλωνουν....μιλησα αυτοπροσωπος μεσω facebook με ατομα που εχουν αγορασει απο αυτην ατομα που επελεξα εγω και οχι που μου προτεινε αυτη...απλα μου ειπε οτι μειωσε την τιμη για να διευκολυνει τους μελλοντικους ιδιοκτητες.Πηρα τηλεφωνο στον ΚΟΕ για να δω αν ειναι μελος..Τι αλλο θα μπορουσα να κανω για να ειμαι σιγουρη.Αν πιστευετε πως κατι μου ξεφυγε σας παρακαλω πειτε μου....Αυριο ειναι να το παρω...προλαβαινω.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όταν λες χαρτιά του ...τι χαρτιά εννοείς ? Σκέψου την τιμή 350 ευρώ !!!!Όταν σε εναν εκτροφέα η όλη διαδικασία (εξετάσεις-σύλληψη- εγκυμοσύνη-τοκετός-φάρμακα-καλές τροφές- γιατρός κλπ) στοιχίζει το Χ ποσόν είναι δυνατόν να το πουλάει μόνο 350 και με τα χαρτιά....;) Δεν γράφει σχεδόν τίποτα το σιτε που έβαλες.

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
pedigree, ελεγχος κτηνιατρου ,απαροσιτωμενο ,εμβολιασμενο το μονο που δεν εχει κανει ειναι να του βαλει τσιπακι το οποιο θα βαλω εγω.Τι αλλο χρειαζεται???

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Οι γεννητορες ποιοι ειναι ,δεν αναφερεται.
Σε ποιες εκθεσεις πηγαν και πηραν τους τιτλους?
Μια σελιδα που αναφερει μονο το προτυπο της φυλης και οτι υπαρχουν κουταβια απο πρωταθλητες οι οποιοι ειναι?

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Μια ερωτηση τωρα να κανω χωρις να παρεξηγηθω ρωταω με ολη την καλη διαθεση....Δηλαδη καθαροαιμο θεωρειται μονο το κουταβι του οποιου οι γονεις ηταν πρωταθλητες?????εγω δηλαδη αν δε θελω να ασχοληθω με κατι τετοιο με το κουταβι μου και αργοτερα θελησω να το ζευγαρωσω (δεν προκειται να το κανω βεβαια..λεμε τωρα)αυτα που θα γεννηθουν δε θα θεωρουνται καλα σκυλια???Τον μπαμπα του τον ειδα τον εχει ενα ζευγαρι απο τα τρικαλα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αλεξανδρα μου καθαροαιμο θεωρειται ο σκυλος που εχει χαρτια και ξερουμε τους γονεις, τους παππουδες κτλ.
Καλο ειναι οι γεννητορες να εχουν λαβει μερος σε εκθεσεις για να ειναι και πιστοποιημενοι αν θες οτι ειναι εντος προτυπου της φυλης και αξιοι αναπαραγωγης.
Σε περιπτωση που ζευγαρωσεις το σκυλι σου ακομα και αν ειναι απογονος πρωταθλητων τα παιδια του αν η γεννα ειναι εκτος εκτροφειου και μη δηλωμενη στον ΚΟΕ θα ειναι ημιαιμα. Το ποσο καλα σκυλια θα ειναι θα ειναι λιγο λοττο.
Επιλεγουμε να παρουμε σκυλο απο εκτροφεα γιατι θελουμε να ξερουμε απο που κρατα η σκουφια του (εξου και η σημαντικοτητα του pedigree) αλλα και για να εχουμε εξασφαλιση οσο περισσοτερο μπορουμε οτι αυτος που εκανε την γεννα εχει τις γνωσεις και την εμπειρια ωστε να κανει σωστα ζευγαρωματα που εχουν ως αποτελεσμα σκυλους εντος προτυπου και απαλαγμενοι οσο περισσοτερο γινεται απο κληρονομικες ασθενειες.
Καλο θα ηταν να παρεις ενα τηλεφωνο στον ΚΟΕ να μαθεις αν την συγκεκριμενη γεννα την εχει δηλωσει. Αν δεν την εχει δηλωσει κατι βρωμαει στην υποθεση...
Χωρις να θελω να σε θορυβησω η τιμη ειναι παρα πολυ χαμηλη. Υποπτα χαμηλη να σου πω την αληθεια. Σκεψου οτι σε pet shop που ειναι σκυλοι οτι να ναι μαζικης παραγωγης τα δινουν πιο ακριβα.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μια ερωτηση τωρα να κανω χωρις να παρεξηγηθω ρωταω με ολη την καλη διαθεση....Δηλαδη καθαροαιμο θεωρειται μονο το κουταβι του οποιου οι γονεις ηταν πρωταθλητες?????εγω δηλαδη αν δε θελω να ασχοληθω με κατι τετοιο με το κουταβι μου και αργοτερα θελησω να το ζευγαρωσω (δεν προκειται να το κανω βεβαια..λεμε τωρα)αυτα που θα γεννηθουν δε θα θεωρουνται καλα σκυλια???Τον μπαμπα του τον ειδα τον εχει ενα ζευγαρι απο τα τρικαλα.
Αλεξάνδρα, καταρχήν καλώς ήλθες στη παρέα μας!

Με το post σου αυτό, δεν ρωτάς "τίποτα" φοβερό... ουσιαστικά κάνεις την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ...

Και θα σου εξηγήσω (πολύ περιληπτικά, για την ώρα) όσο μπορώ:

1) "Εδώ μέσα" είμαστε πρόθυμοι να σε βοηθήσουμε να λυθούν οι απορίες σου, είτε να σου δημιουργηθούν περισσότερες! Γιατί, όσο περισσότερο το ψάχνεις, τόσο θα νομίζεις ότι ξέρεις λιγότερα και πάλι από την αρχή...
Υπάρχουν στο dogforum πολύ παλιά μέλη (πολύ έμπειροι ιδιοκτήτες σκύλων), που αν τα ρωτήσεις, θα σου απαντήσουν για το πόσο έχουν δυσκολευτεί (και δυσκολεύονται ακόμα) να απαντήσουν στα ερωτήματα που κι εσύ θέτεις...
Για το λόγο αυτό, μη μας παρεξηγείς αν και όταν είμαστε "έντονοι" σε ορισμένα βασικά θέματα...

2) Οπότε ερχόμαστε στο ερώτημα του "εκατομμυρίου", που θα το δεις να περιγράφεται σε άπειρα θέματα του dogforum: Γιατί να κοστίζει "τόσο πολύ" ένα σκυλάκι από σωστό - φημισμένο - ευσυνείδητο εκτροφέα?

Εάν δε θέλεις να συμμετάσχεις σε εκθέσεις μορφολογίας, ή να προχωρήσεις στην εκτροφή του σκύλου σου (που, όπως θα καταλάβεις σύντομα, απαιτεί άλλα ...κόλπα, πιο "δύσκολα"), θα επιλέξεις (σε συνεργασία με τον εκτροφέα της επιλογής σου) ένα σκύλο με βάση την υγεία --> χαρακτήρα --> μορφολογία (με αυτή ακριβώς τη σειρά), ή αλλιώς ένα σκύλο με "pet quality", που δεν θα είναι μεν ο σούπερ-ντούπερ σκύλος για να θυμούνται οι επόμενες γενιές, αλλά θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της φυλής που λατρεύεις... Ετσι, ο σκύλος δεν θα κοστίσει πανάκριβα (αλλά δεν θα κοστίζει φθηνότερα από ότι αν τον αγόραζες σε οποιοδήποτε pet shop!!!)...

Δεν σε ενδιαφέρει αν έχει γονείς πρωταθλητές ο σκυλάκος που θα αποκτήσεις...
Αλλά (άλλο ένα ερώτημα που θα διαβάσεις κατά κόρον εδώ μέσα) τι σημαίνει "πρωταθλητές"?
Σημαίνει, πάρα πολύ απλά, πως ο εκτροφέας έχει "καλά" σκυλιά (απαραίτητο στοιχείο για να τα βάλει να ζευγαρώσουν) και συμμετέχει σε εκθέσεις μορφολογίας, ώστε να φανεί αν αυτά ανταποκρίνονται στο πρότυπο της φυλής. Για παράδειγμα, ένα Pug, για να μπορείς να το ονομάζεις έτσι, πρέπει να το έχουν επιβεβαιώσει αρκετοί διαφορετικοί κριτές...
Συμμετέχει σε εκθέσεις, επίσης, για να διαπιστωθεί ότι ο χαρακτήρας ανταποκρίνεται σε αυτό που εσύ αγάπησες, διαβάζοντας (ή συναντώντας ένα τέτοιο σκυλάκι)...
Κατά συνέπεια, αυτό που εσύ ονομάζεις "πρωταθλητές" είναι απλά αποτέλεσμα της προσπάθειας του σωστού εκτροφέα, είναι δηλαδή το καθήκον του εκτροφέα προς εσένα...

Για οποιοδήποτε καθαρόαιμο σκύλο, η μόνη οδός είναι το σωστό εκτροφείο. Πολλή προσοχή στη διαδικασία επιλογής εκτροφείου!!!
Το κόστος απόκτησης του σκύλου, που θα κληθείς να πληρώσεις θα το καταβάλεις, ελπίζοντας ότι εξασφαλίζεις συστηματική προσπάθεια --> διάβασμα και επιμορφώσεις --> χρόνια εμπειρίας --> ταξίδια για εκθέσεις --> ευγένεια και συνέπεια στη συναλλαγή --> ευσυνειδησία --> ιστορία (από που κρατάει η σκούφια του σκύλου σου) --> υγεία --> χαρακτήρα -->μορφολογία... Και το κόστος αυτό, εξ ορισμού, δεν είναι μικρό...

Κατά συνέπεια, όταν βλέπεις μία πολύ χαμηλή τιμή πώλησης κουταβιών, να υποψιάζεσαι ότι "κάτι" θα λείπει από το παραπάνω "πακέτο"...
Ψάξε, λοιπόν...

Και πάλι, καλώς όρισες :D

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Το "πρωταθλητες" που ακούς, σημαίνει όχι ομορφιάς, αλλά ότι είναι υπόδειγμα της φυλής, κ εκτός από τη σωστή μορφολογία, δεν έχουν τα κλασικά προβλήματα υγείας που'χει η φυλή (γιατί ο εκτροφέας έχει μελετήσει πολύ προσεκτικά το ποια με ποια σκυλιά του θα βάλει σε αναπαραγωγή), οπότε κ σωστοί κ "άξιοι" για να μπουν στην αναπαραγωγή. Σκύλος από ηθικό εκτροφείο, του οποίοιυ ο εκτροφέας έχει κάνει όλα τα απαραίτητα προτού επέλθει η γέννα κ έχει μειώσει κληρονομικές ασθένειες όσο γίνεται κλπ, έχει σωστούς επιβήτορες άνευ προβλημάτων, με ισορροπημένο χαρακτήρα (αυτό αποδεικνύουν οι τίτλοι από εκθέσεις)... 350 ευρώ το κουτάβι ΔΕ θα το δώσει....
Επιλεγουμε να παρουμε σκυλο απο εκτροφεα γιατι θελουμε να ξερουμε απο που κρατα η σκουφια του (εξου και η σημαντικοτητα του pedigree) αλλα και για να εχουμε εξασφαλιση οσο περισσοτερο μπορουμε οτι αυτος που εκανε την γεννα εχει τις γνωσεις και την εμπειρια ωστε να κανει σωστα ζευγαρωματα που εχουν ως αποτελεσμα σκυλους εντος προτυπου και απαλαγμενοι οσο περισσοτερο γινεται απο κληρονομικες ασθενειες
Ακριβώς.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
pedigree, ελεγχος κτηνιατρου ,απαροσιτωμενο ,εμβολιασμενο το μονο που δεν εχει κανει ειναι να του βαλει τσιπακι το οποιο θα βαλω εγω.Τι αλλο χρειαζεται???
Αλεξάνδρα, καλωσόρισες στο φόρουμ. Από την πλευρά μου θα σε παρακαλέσω πάρα, μα πάρα πολύ να μην πάρεις το σκυλάκι από αυτό το μέρος. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι σωστή η εκτροφή του με τόσο λίγα λεφτά. Το θέμα δεν είναι μόνο να είναι αποπαρασιτωμένο και εμβολιασμένο, αλλά να υπάρχουν ακριβέστατες πληροφορίες και πεντιγκρί για τους γεννήτορες. Τα pug είναι μια φυλή με πάρα πολλά προβλήματα υγείας που είναι ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ, γι' αυτό σε παρακαλώ πολύ δες πρώτα ποια είναι αυτά στο ίντερνετ διότι έτσι και σου τα παρουσιάσει το σκυλάκι σου, αυτά που θα δώσεις στον κτηνίατρο θα είναι πάρα πολλά:

http://www.pugdoghealth.com/pughealthproblems.php

Αν δεν έχεις, ή δεν μπορείς να διαθέσεις τα λεφτά για το σκυλάκι, πάρε καλύτερα ένα από καταφύγιο. Αν θες οπωσδήποτε μικρόσωμο και δεν βρίσκεις σε καταφύγιο, πάρε ένα κοκόνι που είναι όμορφο και καλό σκυλάκι, μικρόσωμο και είναι και ελληνική φυλή υπό προστασία, οπότε ο ένας εκτροφέας της τα δίνει φτηνά και είναι και κορυφαίος στο χώρο της κυνολογίας.

Σκέψου ότι μόνο οι εξετάσεις υγείας και τα έξοδα της γέννας που πρέπει να κάνει κάποιος για την εκτροφή των pug υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσό των 350 ευρώ. Νομίζεις ότι το δίνει τόσο φτηνά για την ψυχή του πατέρα του?

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Παιδια καταρχας θα ηθελα να σας ευχαριστησω για τις συμβουλες που μου δωσατε αλλα και για το ενδιαφερον που διξατε.
Η αληθεια ειναι πως μετα τη συζητηση θορυβηθηκα αρκετα και ετσι αρχισα το ψαξιμο.Πηρα τηλεφωνο στονΚΟΕ οπου εμαθα οτι το σκυλακι ηταν δηλωμενο.
Η αληθεια ειναι πως την ερευνα την εκανα με τον συζηγο μου ο οποιος και βρηκε το καταφυγειο μεσω ενος φιλου που ειχε παρει ενα κουταβι απο κει πριν 2 χρονια (πολυ ευχαριστημενος ).
Ξαναπηρα τηλεφωνο την εκτροφεα να της μιλησω καναμε καμια ωρα αλλα τωρα μπορει να σας φανει επιπολαιο να το πω....ρομαντικο να το πω ...αλλα ειναι και αυτη απο ρωσια οπως και γω και η μητερα της ηταν εκτρωφεας αγιου βερναρδου εκει που παρεπιπτοντως απο κει ειχε παρει το σκυλι της η αδερφη μου πριν καμια εικοσαρια χρονια.
Για να μην τα πολυλογω...πραγμα που ηδη εκανα αλλα τελοσπαντων, κερδισε την εμπιστοσυνη μου.Μου βγαζει εναν ανθρωπο που δεν το κανει καθαρα για τα λεφτα αλλα το κανει επειδη το γουσταρει.Ααααα μου εδωσε και το τηλεφωνο του κτηνιατρου με τον οποιο συνεργαζετε εψαξα και γι αυτον και ακουσα τα καλυτερα....και μου επε και ο ιδιος πως ανα πασα στιγμη μπορω να τον ενοχλησω για οποιαδηποτε ερωτηση,γενικα μου φανηκε σοβαρος αλλα και πανω απο ολα οτι γνωριζει καλα τη ρατσα.
Τωρα τι να πω.....Ειλικρινα ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα πιστεψτε με δεν ειμαι τυπος ανευθυνος και σε καμια περιπτωση δε θα ρισκαρα την υγεια και τη ζωη ενος κουταβιου και κατα συνεπεια ισως και των παιδιων μου.Απλα ειναι αυτο που λενε η αν δεν το λενε να το πω εγω μου εκανε κλικ ο εκτρωφεας....περαν της τιμης φυσικα......χαχααχα (δεν ξερω ακομα πως να βαζω φατσουλες.

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Λοιπον ......την πηραμε!!!!!!!!!!!!χθες το βραδυ πηγαμε και την πηραμε....Ειμαστε ολοι καταενθουσιασμενοι.Τα παιδια την εχουν λατρεψει το ιδιο και αυτη αυτα...ειδικα απο τη μεγαλη μου δεν ξεκολαει....Ειναι σαν να εχουμε ενα τριτι μωρακι ξανα μεσα στην οικογενεια κατι που το ειχα πολυ μεγαλη αναγκη ψυχολογικα μιας και το φθινωπορο ειχα μια παλλινδρομη κυηση και δεν ξερω πως θα ακουστει αλλα το σκυλακι αυτο με εκανε να αισθανθω καλυτερα και εστω και αυτες τις ωρες που ειναι μαζι μας να με κανει να μη σκεφτω εκεινο το γεγονος ουτε μια στιγμη.
Ειναι πολυ παιχνιδιαρα οπως λογικα ολα τα κουταβια σε αυτην την ηλικια εκτος απο τις ωρες που κοιμαται που ειναι πολλεεεεεεεεεεεεεεεεεεες.
Την δευτερα θα την παω στον κτηνιατρο να δουμε πως τα παει....οποτε θα εχω και περισσοτερα παραγματα να σας πω.
Προς το παρον θα ηθελα να πω οτι για τη συζητηση που καναμε παραπανω εκτος οτι θα ηθελα να σας ξαναευχαριστησω,να τονισω οτι εννοειται πως το σκυλι προσωπικα εγω δεν με ενδιαφερει να γινει πρωταθλητης απλα το ηθελα για παρεα δικη μου αλλα και ολοκληρης της οικογενειας.Η εκτρωφεας απο τη στιγμη που το πηρα με εχει παρει απειρα τηλεφωνα για να με ρωτησει πως τα παμε να μου υπενθυμισει καποια πραγματα και να μου τονισει πως για οτιδηποτε συμβει αυτη θα ειναι εκει για το κουταβακι μας,αυτο και μονο εμενα μου ειναι αρκετο.Δεν ξερω ακομα γιατι το εδωσε σε μια τοσο χαμηλη τιμη οπως λετε αλλα προς το παρον δεν μου εχει δωσει την παραμικρη αφορμη για να δυσπιστησω εναντιον της.

Ονομα ακομα δεν εχουμε βρει θα κατσω τωρα με τον αντρα μου να διαλεξουμε μεσα απο μια λιστα που ειχα γραψει με τα παιδια μου.

Και η πιο αστεια φαση ηταν με την μαμα μου που ενω στην αρχη δεν ειχε ενουσιαστει με την ιδεα τωρα με την πρωτη ευκαιρια ειδικα οταν δεν ειμαστε εμεις μπροστα ειναι αγγαλια με το κουταβι και ειναι ολο αγγαλιες και φιλια.